Gość: Me too IP: *.echostar.pl 13.10.03, 10:56 Widzę,jak to wygląda teraz i domyślam się, jak to będzie wyglądać w przyszłości. Fundusze na razie tylko biorą. Czy kiedyś przyjdzie czas zapłaty?? Pozwolę sobie wątpić:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spam Re: OFE Commercial Union nie obniża prowizji IP: 195.136.36.* 13.10.03, 11:01 tu obetną 1,5% a na transakcjach doładują więcej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: velvet Re: OFE Commercial Union nie obniża prowizji IP: *.agora.pl 13.10.03, 13:24 Jest jeszcze gorzej. CU obiecuje obniżkę prowizji po dwóch latach. A ja przez ponad 3 lata płaciłem 10% i wszystko jest ok zdaniem CU. Po prostu ZUS spóźnił się z przekazaniem moich składek, a CU, bez uprzedzenia, zresetowało mój staż członkowski po roku bezskładkowym z winy ZUS... Próbowałem reklamować, gdy ZUS przekazał już brakujące składki. CU KAZAŁO MI DOSTARCZYĆ DOKUMENTY POTWIERDZAJĄCE FAKT, ŻE MÓJ PRACODAWCA OPLACIŁ SKŁADKI, KTÓRE JUŻ SĄ W CU. W CU mają walecznych pracowników. Zdecydowanie odradzam uczestnictwo w tym funduszu (przez "f", a nie "F"!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbiciel ZUS Re: OFE Commercial Union nie obniża prowizji IP: 217.153.60.* 13.10.03, 14:56 Prawdopodobnie nie chodzi o to, czy w ogóle opłacił, bo to widać, ale o to, czy zrobił to w usatwowych terminach i wielkościach... Bo z płatnikami różnie bywa....tak, jak z samym ZUS-em : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Zmienie fundusz IP: *.ihit.waw.pl 13.10.03, 14:35 Łaski nie robią, zmienie fujdą przejdę do Bankowego bo ma zdecydowanie najlepsze wyniki za ostatnie dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-bankowy Re: Zmienie fundusz IP: 217.153.60.* 13.10.03, 14:59 Człowieku! Tylko zobacz dlaczego tak się dzieje !!! Porównaj sobie stopy zwrotu - Bankowy już od dłuższego musi z własnej kasy DOPŁACAĆ do rachunków klientów, bo nie wyrabia nawet minimalnej stopy zwrotu. To ich winduje na górę! Kwestia, jak długo dadzą tak radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Zmieniłem fundusz IP: *.kgpsp.lan / 10.10.20.* 13.10.03, 15:11 Ja w zeszłym roku już zmieniłem fundusz na OFE ALLIANZ, ponieważ jest tam najniższa opłata od składki W 2003 i 2004 roku – 5% Od 2005 roku – 4% Jako jedyny fundusz OFE Allianz Polska pobiera opłaty, których wysokość nie zależy od stażu członkowskiego!!!!!!! W konsekwencji nowi klienci ponoszą najniższe opłaty od składki na polskim rynku emerytalnym!!!!! Ludzie pomyślecie ile zabiera wam ten CU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLA Kolejny typowy polak co nie rozumie tego co czyta. IP: *.adlex.com 13.10.03, 18:18 Jak juz wdepnales w CU to zauwaz, ze po dwoch latach CU pobiera najmniej (ostatni akapit w tekscie). Policz sobie sam po ilu latach CU bardzi bedzie ci sie opłacalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edd fundusze należy natychmiast zlikwidować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 18:05 Fundusze emerytalne należy natychmiast zlikwidować. Będą one najprawdopodobnie największym przekrętem w 1000 letniej historii państwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio zlikwidowac ? Dlaczego ? ZUS jest lepszy ? IP: *.adlex.com 13.10.03, 18:19 ? Odpowiedz Link Zgłoś