Gość: Ala IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 14:01 Jak to mówią: "Meble na lata.... 2 lata" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
23kobieta IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje 20.01.09, 14:02 są potrzebne i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dopek z PO Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.pvpn.sfo.witopia.net 20.01.09, 14:53 tandeta i wyciete lasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.chello.pl 20.01.09, 15:45 "Wycięte lasy", a niby z czego miałyby być meble, z plastiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.acn.waw.pl 20.01.09, 18:35 z tektury mialyby porownywalna trwalosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: 94.254.245.* 20.01.09, 19:51 a z czego jest tektura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: 194.181.192.* 21.01.09, 15:39 a sądzisz, że ten delikwent wie? Odpowiedz Link Zgłoś
23kobieta IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje 20.01.09, 14:03 i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 14:07 Moglibyście bardziej uściślić swoją informację na temat inwestycji.W JAKICH MIASTACH MAJą BYć TE INWESTYCJE. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje 20.01.09, 16:05 Pewnie w manych i srednich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białostoczanin Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.elpos.net 20.01.09, 23:30 a tu :www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090120/PIENIADZE/804623503 piszą że możliwe że w okolicach Białegostoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 14:13 ciekawe co się stanie z ich polskim podwykonawcami którzy mają kredyty i zatrudniają kilka tysięcy osób?! Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Jakie to FAbRYKI chce IKEA zakładać w Polsce? 20.01.09, 16:09 Rozumiem, że Centra Handlowe ale fabryki? Poza tym chciałbym wiedzieć co te "kilka tysięcy ludzi" produkuje w Polsce dla IKEA? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r IDEA - mistrzowie polowania na jelenia 20.01.09, 16:41 mark6 napisał: > Rozumiem, że Centra Handlowe ale fabryki? > Poza tym chciałbym wiedzieć co te "kilka tysięcy ludzi" produkuje > w Polsce dla IKEA? ******************************* IKEA nie trudni się budowaniem fabryk, ale szuka podwykonawców. Gdy już znajdzie, to wprowadza własne koncepcje technologiczne, oparte na maksymalnej oszczędności produktów. Podwykonawca zachęcony przez uznaną markę bierze kredyty. Gdy IKEA zmienia katalog, to najczęściej tak dobiera ich elementy, że dotychczasowy podwykonawca nie jest już w stanie sprostać wymaganiom. Wtedy zostaje na lodzie z kredytami i brakiem zamówień, a IKEA szuka następnych jeleni. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 W zasadzie masz rację. 20.01.09, 17:05 Produkowałem kiedyś dla IKEA i o większy syf zwany współpracą trudno. Dlatego interesuje mnie kto jeszcze jest taki głupi w Polsce i współpracuje z tymi szwedzkimi tłumokami. Rekordy chamstwa i bezczelności pobijali ich przedstawiciele w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: IDEA - mistrzowie polowania na jelenia IP: *.xdsl.centertel.pl 20.01.09, 18:39 Mosina? Zbąszynek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Jakie to fabryki chce IKEA zakładać w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 17:20 Ikea sama produkuje ale duzo zleca . i tak w polsce robione sa lóżka biurka krzesla i szafy i sa to naprawde duze fabryki W internecie ich nie znajdziecie bo wiekszosc nie ma marketingu bo go nie potrzebuja . tak czy inaczej najpierw straci duzo ludzi prace by potem ktos mogł sie pochwalic ze przyciągnął inwestora. wiem cos o tym bo jestem zwiazany z tą branza. Ikea to taka firma co na kazdym kroku pokazuje ze duzy moze wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boryys IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.chello.pl 20.01.09, 14:15 w bydgoszczy ikea juz buduje sie dobra ponad 5 lat i ciagle zmieniane sa plany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser fast żarci Re: zapraszamy na hot-dogi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:16 A ja właśnie najbardziej w ikei lubię smaczny, tani obiadek. Zdecydowanie lepszy niż makszit. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje 20.01.09, 14:37 > "Meble na lata.... 2 lata" Przesadzasz. Nie sa to meble z najwyzszej polki, ale ten prosty styl moze sie podobac. A mnie niektore sluza juz po -nascie lat i maja sie swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiu IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 14:56 Czy będą meble dla młodych małżeństw? Czy tylko dla par homoseksualnych, jak w katalogu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiu Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.acn.waw.pl 20.01.09, 15:58 > Czy będą meble dla młodych małżeństw? Czy tylko dla par > homoseksualnych, jak w katalogu? Będą też dla wiesiów z kompleksami. Jak w katalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iker IKEA Fast Food IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 15:01 Niech otworzą sieć z tymi swoimi hotdogami - idą jak woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HombrelNLl ikeja fud srod l za czyje piniondze hcom byznes ? IP: 91.141.143.* 20.01.09, 15:07 jakoosc kedys byla lepsza ... w katalogen to samo a w sklepie to poraha wyglonda jak wyplute drewienkko ... po co ikeyja za marne grosze znowoo ludziom placic ... paranojaaaaaaa ... darmodramatokomedyja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Historia.... IP: 212.38.200.* 20.01.09, 15:18 Ehh ta nasza historia... Podczas gdy Kamprad zakładał IKEA w 1943-44 roku nasi najlepsi młodzi ludzie musieli oddawać życie za kraj, ginąć w Powstaniu Warszawskim... Niemcy dziękujemy...(bo to ich wina że napadli na nasz kraj a nie że ktoś kazał tym młodym walczyć za Polskę) ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Historia.... 20.01.09, 19:59 Dokladnie. A teraz jeszcze Polacy jezdza do niemiec podcierac tylki dogorywajacym okupantom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruchad Re: Historia.... IP: *.bredband.skanova.com 21.01.09, 00:11 Znajac mentalnosc Szwedow, postapiliby inaczej bedac w naszej sytuacji. 1.Zgodziliby sie na zadania Hitlera. 2. Wywiesiliby wielka biala flage zamiast prowadzenia jakiegokolwiek oporu czyli Hitler zajalby Polske bez jednego wystrzalu. 3. Jakiekolwiek przejawy oporu w stosunku do okupanta, zostalyby zduszone w zarodku, wiec nie istnialoby cos takiego jak AK, nie byloby zadnego powstania ani w warszawski gettcie ani warszawskiego, nikt nie udzielalby pomocy Zydom. Czekano by cierpliwie na nadarzajace sie okazje, zeby uszczknac dla siebie jak najwiecej, idac na calkowita wspolprace z okupantem. 4.Przegrana Niemcow przyjeto by z radosica jak rowniez wkraczajace radzieckie oddzialy. 5.Nowy system przyjeto by z pokora i radoscia, dbajac o to aby poniesc jak najwieksze z straty. Dodam, ze wszelki opor przeciwko nowej nowej wladzy i ideologii bylby surowo zakazny i surowo karany. 6.Kolejne wyzwolenie taki np. 1989 skonczylby sie eleganckim rozwodem z ZSRR z zachowaniem dobrej wspolpracy gospodarczej, politycznej i wojskowej nawet jesli te dwa ostatnie bylyby majstersztykiem gry pozorow, znanej tylko dla wtajemniczonych. 7. Nie pchano by sie do NATO, uznajac, ze wygra sie wiecej pozostawiajac zachod w niepewnosci, co do swojej polityczno- wojskowej orientacji. Nie blagano by o czlonkowstwo w unii a jesli juz doszloby do czlonkowstwa to na satysfakcjonujacych warunkach. A teraz z innej beczki. Ktos wczesniej ubolewal nad tym, ze gdy nasi mlodzi i piekni umierali za nasza zniewolona ojczyzne, Kamprad rozpoczal budowe swojego imperium. To prawda ale za zbudowaniem narodowego imperium kryje sie rowniez cos innego. Dla Szwedow liczy sie tylko ich produkt nawet gdyby byl gorszy. Panuje wsrod nich ogolna niechec, podejrzenie i brak zaufania w stosunku do cudzoziemcow, co wybitnie sprzyja rozwojowi wlasnego przemyslu. U nas jest inaczej, wszystko co zagraniczne uwaza sie za lepsze, nawet gdyby to bylo g**** zapakowane w kolorowy papierek. Wiadomo, ze produkty z IKEA sa niskiej jakosci i ktos szanujacy sie i majacy troche wiecej gotowki nie kupuje w IKEA. Produkty z IKEA sa proste i tanie a tym samym latwo dostepne dla przecietnego zjadacza chleba, ktorego nie stac na kupno solidniejszych mebli. Taniosc tych mebli, gwarantuje to, ze mozna je kupic w czesciach i zlozyc samemu, co obniza koszty produkcji i transportu. Trzeba przyznac, ze oferuja wszystko, co jest potrzebne do wyposazenia domu. Dodam jeszcze, ze szwecja to kraj protestancki, gdzie mysli sie racjonalnie a wszelkie uczucia i pretensje nalezy schowac do, szuflady, co jest plusem w przedsiebiorczosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.sas.dk 20.01.09, 16:18 wcale nieprawda ze jakosc jest zla, mam meble ikea od 10 lat i nic , powtarzam nic sie nie dzieje!!! dla odmiany w zeszlym roku do pokoju dzieciecego kupilismy red black and white, porazka, juz sie sypie, szuflady wypadaja, jedna juz sie rozpadla, czeka na naprawe. w szafie drzwi sie nie domykaja, jedne juz wyrwane ( to w garderobie, wcale nie dzieci)i drazek z ubraniami sie wyrwal.koszmar. a ikea - super. pozdrawiam, tak trzymac.mam tylko dobre slowa dla ikei i to z wielu powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWS Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.icpnet.pl 20.01.09, 19:31 A ja dla odmiany maiłem ogromny problem z meblami IKEI - bardzo niedokładne wykonanaie itd. Natomiast z Black-Red-White zero problemów - są po prostu o klase lepsze i duużo lepiej wykonane. P.S. bedąc w Danii kupujecie meble w Polsce...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sono Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.icpnet.pl 21.01.09, 07:03 Ja mam dokładnie odwrotne spostrzeżenia. Black-Red-White to zdecydowanie nie jest wysoka półka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: 194.181.192.* 21.01.09, 15:45 trzeba było reklamować - z pewnością by wymienili (doświadczyłem - dziecko skakało po kanapie i deska trzasnęła). chyba, że wina montażu (niestety też doświadczyłem - nie można było reklamować, ale sobie poradziłem) Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje 20.01.09, 16:29 Przytoczmy pare wypowiedzi forumowiczow GW z czerwca ubieglego roku o Ikei: Gość: woyt Żadnej kożyści z ich obecności tutaj i tak nie ma, od tego całego dumnego kapitału który zamierzają tu zainwestować ani dochodów z niego i tak nie zapłacą nigdy ani złotówki podatku, więc nie będę po nich tęsknił, a najlepiej jak zabiorą te przebrzydłe blaszaki z resztą równie pięknych jak ich tandetne siedziby pseudo mebelków i nie wracają. smok_sielski Jakas firemka bedzie szantazowac Polske? To jakies zarty? Jesli warunki nie odpowiadaja to zwijac biznes i do domu! Obowiazku inwestowania nie ma! smok frusto Niech sobie groza. Naprawde, nic by sie naszej gospodarce nie stalo, gdyby wycofali wszystkie sklepy lacznie z tymi istniejacymi. adalberto3 Tego rodzaju inwestycje sa w Polsce najmniej potrzebne. To nie jest wysoka technologia, tylko drenaz rynku i transfer zyskow. W dodatku lepszy niz z innych rynkow, bo zlotowka silna. Zalozyciel IKEI juz dawno jest miliarderem i siedzi w Szwajcarii. Dobre meble moga robic i sprzedawac polscy rzemieslnicy. Gość: Wiesiek NIe potrzbujemy Was tutaj. Ladna mi inwestycja, skoro chcecie inwestowac w budowanie sklepow. Zaden to dla nas interes ze odbieracie robote polskim fabrykom. Ikea won... Gość: wrocek no i wypie..jcie - same korzyści : mniej bubli, mniej firm wyzyskujących pracownika, mniej ch..owych hangarów Hmmm. Kryzys idzie, Polaczkom rura mieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.ikea.com 20.01.09, 17:36 tak, ale "meble na lata" to inna firma - "Agata" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamoisc IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 17:40 Panie INGVAR Kamprad zapraszamy do zamośćia .Piekne miasto ale brak zakładow pracy .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.adsl.alicedsl.de 20.01.09, 17:43 co na to ekolodzy (polskie lasy mam na mysli)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 20:59 ikea niszczy polski przemysl drzewny zanizajac ceny rynkowe tarcicy czym doprowadzi do upadlosci polskich tartakow Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje 20.01.09, 21:37 Dzieki Bogu, ze IKEA nie robi niczego z wegla, jeszcze by i tego ceny zanizyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.chello.pl 20.01.09, 23:12 Koleś pracujesz w Ikea bo masz taki lizusowski charakter? Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje 20.01.09, 21:37 Gość portalu: Ala napisał(a): > Jak to mówią: > > "Meble na lata.... 2 lata" Myślę, że można IKEI zarzucić parę innych rzeczy, ale z tymi dwoma latami po prostu przesadziłaś. Mam dwa meble z IKEI które w tym roku skończyły 10 lat i jakoś nie mają ochoty się rozlecieć. Przyznam natomiast, że denerwuje mnie trochę nabożny stosunek części naszego społeczeństwa do IKEI. Zero obiektywizmu, a IKEA to nowa religia. Dla jednych Bóg dla innych Szatan. Natomiast jeżeli wisząca szafka kuchenna z porządnymi zawiasami w typie Blum-a z frontem z matowego szkła kosztuje w IKEI 355,- zł (Factum 92 cm z frontem Rubrik), a identycznie wykonana szafka w tzw "Studiu mebli kuchennych" kosztuje 800 zł to w momencie gdy potrzebowałem 2 takie szafki wybór chyba był prosty. Efekt jest taki, że parę znajomych osób zaprzysięgłych wrogów IKEI popatrzyło i powiedziało "No widzisz, a szukałeś jakiegoś badziewia w IKEI". Zapewniam, że zabawę miałem przednią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakis IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 21:52 jak kupilas za 399 to znaczy ze IKEA kupila od poddostawcy za ok. 170 zł. Ikea to zlodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: 82.160.22.* 20.01.09, 22:11 no i co z tego ze ikea kupila taniej? a co miała kupic drozej i sprzedac taniej? czego wy sie ludzie czepiacie? jak nie ma ikea to zle jak jest jeszcze gorzej. pewnie 3/4 z was hipokryci kupuje żarcie w hipermarketach i co, one nie niszcza polskiego handlu, rolnikow?? wole meble z ikea niz ten szit polski. za byle szafke czy biurko chca 2 razy wiecej niz w ikea. a wyglad bez porownania lepszy w ikea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.c152.petrotel.pl 20.01.09, 23:38 W porównaniu BlackRedWhite a IKEA, to jak maluch i mercedes. Mercedes to BRW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ack Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.chello.pl 21.01.09, 00:43 To bardzo niedobrze - jakość się pogorszy. Ze dwa lata temu kupowałem do tymczasowego mieszkania meble kuchenne, a ze dwa miesiace poźniej dokupiłem jescze jeden element z tej samej serii. Po rozpakowaniu okazało się że ma inny kolor, a z łączeń wylewa się klej. Kraj produkcji Polska. Kraj produkcji pierwszej serii - Hiszpania. Na szczęście w magazynie mieli jeszcze kilka sztuk tej serii zrobionych w hiszpanii i dało się wymienić. Ale różnica w jakości produkcji - ogromna. Więc pewnie teraz też pójdzie w dół. A podejrzewam że nie tyle IKEA jako firma jest tak chciwa i robi byle jak byle tanio, ale raczej polscy "managerowie" idą w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 00:17 Brudna produkcja idzie do polski. A potem będzimey sie podniecać i podziwiać szwedów że maja ekologiczny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Jedno miesjce pracy w IKEA to 5-8 straconych 21.01.09, 00:49 Jedno miejsce pracy w IKEA to 5-8 straconych miejsc pracy w małych i srednich firmach handlowych i produkcyjnych. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejPE Re: Jedno miesjce pracy w IKEA to 5-8 straconych IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.09, 08:06 pierwsze efekty obnizenia podatkow dla najbogatszych, 32 % to i tak dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom Re: Jedno miesjce pracy w IKEA to 5-8 straconych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:20 Jeżeli uważasz że miejsce pracy w ikea to 5 straconych, to znaczy, że twój pracownik jest wydajny co najwyżej na 20% wydajności w ikea. Faktycznie lepiej zamknij firme, jeżeli doprowadzasz do sytuacji, że twoja wydajność to max 20% wydajności u konkurencji. Tu żadne marże, itp nie mają nic "do powiedzenia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszowiankal IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:12 Bardzo pożądanym sklepem jest IKEA w Rzeszowie -bardzo nam brakuje tego typu sklepu ja osobiście jeżdżę do Krakowa -to jest 160 km.-trochę za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokoko Re: IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:55 ale widzisz, sama jeździsz :) w sumie to chyba to co Ikea teraz propaguje. Asertywność znaczy. Nie ważne, że trzeba dojechać, i tak się jedzie, bo jak sklep dobry, to i przestrzeń nie jest przeszkodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J meble na lata... 2 IP: 194.181.192.* 21.01.09, 15:37 tak się często wypowiada młodzież, która sama na swoje meble nie zarobiła :-( przy dzieciach się sprawdziły, a jak za kolejne kilka (czy naście) trzeba będzie wymienić to wymienię pewnie znowu na ich, bo nawet gdy będę miał pecha i dziecko noża użyje to nie będę cierpiał z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: meble na lata... 2 IP: 82.160.22.* 22.01.09, 14:51 brw to mercedes w porownaniu do ikea.??? hehehee dobre sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius4368 IKEA planuje w Polsce wielkie inwestycje 22.01.09, 21:36 Polecam Skwierzynę.Bardzo dobra kadra i pracownicy.Nie będziecie narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś