Gość: zb Nie zabierajcie naszych pieniędzy IP: *.komster.pl 09.04.09, 21:35 To już czas zabrać śię za nie uczciwe praktyki operatorów play dał przykład , stara gwardia będzie bronić swoją kase.KLIENCI zaczynamy liczyć nasze wydatki i zmieniać operatorów. Orange startuje 16 04 2009 z nowym cennikiem moje mini.0.29 gr ,doładowanie za 50 zł ważne rok na rozmowy wychodzące ,przeciwnie play karta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Nie zabierajcie naszych pieniędzy IP: *.acn.waw.pl 09.04.09, 22:12 A mimo wszystko wg mnie jest to czepianie sie. Czas nie jest krotki smialo starcza, zreszta powiadamiaja jak cos sie zbliza. Play tez nie jest do konca fair bo jego minut np w abonamencie nie przechodza z miesiaca na miesiac co tez nie jest do konca fair. Odpowiedz Link Zgłoś
psjakosc Nie zabierajcie naszych pieniędzy 09.04.09, 22:12 Słusznie! ERA celuje w okradaniu klientów - 5 lat temu wraz z numerem telefonu w TakTak-u przepadła mi kwota 150 złotych - na nic zdały się pisma odwoławcze w tej sprawie. Co ciekawe - mój numer wciąż jest dostępny w jednym z zestawów TakTak-a w salonach ERY!!! Może trafi sie komuś z Państwa 150 złotowy bonus ??? A już całkiem serio: brawo UKE - trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganeczek Co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:13 Wielkie halo bo Streżyńska chce się trochę polansować. Niech już ona lepiej się niczego nie tyka, bo schrzani wszytsko tak jak z internetem i telefonią stacjonarną. Ta cała akcja to jedna wielka ściema. Przeciętne miesięczne wydatki użytkownika prepaid to niecałe 30 zł. Tak, tak tyle miesięcznie na tel komórkowy wydają prepaidowcy. To niewiele więcej niż bilet do kina. Ale tak urzędolniczka, która niszczy rynek musi błysnąć, więc zajmuje się nic nie znaczącymi sprawami i wspieraniem playa. Odpowiedz Link Zgłoś
psjakosc Re: Co za bzdury 09.04.09, 22:16 LOBBYSTOM OPERATORÓW TELEFONII KOMÓRKOWEJ MÓWIMY NA FORUM STANOWCZE NIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganeczek Re: Co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:48 LOBBISTOM GŁUPICH I NIEKOMPETENTNYCH URZĘDNIKÓW, KTÓRYCH DECYZJE OPÓŹNIAJĄ ROZWÓJ POLSKI MÓWIMY STANOWCZE NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiot Re: Co za bzdury IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.09, 22:56 co nazywasz 'rozwojem Polski', to para-legalne złodziejstwo moich pieniędzy przez operatorów telekomunikacyjnych? czy raczej tę oligopolistyczną zmowę działającą na szkodę obywateli RP? puknij się w łeb, klakierze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganeczek Re: Co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 23:12 Na szkodę obywateli RP to działa głupua urzędniczka, która doprowadza do tego, że inwestycje w infrastrukturę stają się nieoplacalne i dlatego mamy najgorszy dostęp do internetu w UE. Konkretnie to oznacza, że przez głupiego wszechomcnego urzędnika całe połacie kraju są tego dostępu pozbawione. A można wiedzieć co nazywasz para-legalnym złodziejstwem. Bo dla mnie jest nim np. takie urzędowe ustanowienie cen przez niekompetentną Strezyńską, że użytkownicy 3 sieci wprost finansują czwartego - playa. Nie masz bladego pojęcia o czym piszesz. Po prostu nie znasz się na tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-cyc Re: Co za bzdury IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.09, 23:22 znam się na tyle, że widzę i wiem kiedy złodziej kradnie mi moje pieniądze z konta i przywłaszcza je sobie bez wykonania usługi. jeżeli dzięki działaniom Streżyńskiej najwyższe w Europie ceny za usługi telekomunikacyjne w Najjaśniejszej spadną, to będzie to krok w dobrym kierunku i działanie słuszne. skoro operatorom na Zachodzie opłaca się świadczenie usług za ułamek tego, co wydzierają z naszych kieszeni złodziejskie korpo-telkomy, to znaczy, że dotychczasowy system jest chory i wymaga, chociażby urzędniczej, interwencji. a o inwestycjach w infrastrukturę należało myśleć np. w momencie podpisywania korupcyjnych kontraktów m.in. z członkami PiSu zasiadającymi we władzach spółki i pobierających z tego tytułu późniejsze wielomiesięczne a wielosettysięczne odprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganeczek Re: Co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 00:01 Głupty piszesz i tyle. Po prostu powtarzasz zasłyszane bzdury. Dzięki Streżyńskiej to mamy najdroższe połączenia w telefonii stacjonarnej. Udwodnię Ci, że piszesz bzdury: Napisałeś "skoro operatorom na zachodzie opłaca się świadczenie usług za ułamek tego co wydzierają.......etc" Otóż średnio te korpo-telekomy wydzierają 28 zł miesięcznie. Rozumiem, że na zachodzie ułamek tego. podaj ile 1/2, 1/3 a może 1/4. No podaj konkretnie. Ile? 4 euro miesięcznie?, 5? ile? Jak chcesz urzędniczych interwencji to głosuj w następnych wyborach na socjalizm. Albo od razu zafunduj sobie wyjazd do kraju gdzie o cenach decydują urzędnicy. Nie wiem czy ktoś kradnie te pieniądze. Watpie, pewnie jakoś tam w umowie jest tak, że trzeba ładowanie wykorzystać w okreśłonym czasie. Ale cała rzecz nie jest warta zachodu. To tylko temat zastępczy tej beznadziejnej urzędniczki. Niech lepiej sparwi, żeby uzyskanie pozwolenia na budowę stacji nie trwało 2 lata. To i ceny jeszcze spadną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-cyc Re: Co za bzdury IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.09, 00:13 już dawno zagłosowałem nogami i mieszkam w kraju, gdzie o cenach decyduje rynek, choć regulowany przez antyzłodziejskie, antykorporacyjne, paskudne, socjalistyczne organizacje konsumenckie i pozarządowe, w UK. ale szlag mnie trafia, kiedy przyjeżdżam do rodziny i tu dalej próbują okradać mnie polscy 'kapitaliści' ze słomą w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość jełopie IP: *.uk2net.com 09.04.09, 22:20 gdyby nie Streżyńska i Play, nadal płaciłbyś powyżej złotego za minutę połączenia do wszystkich sieci, a promocje/pakiety dotyczyłby jedynie ruchu wewnątrzsieciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Sam jesteś jełop Streżyńska + Play =złodziejstwo IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 09.04.09, 22:42 Gdyby nie podwójne opłaty za zakończenie połączenia w play - ceny w playu byłyby dwa razy wyższe. Co to za kuriozum że klienci z ery, + czy Orange mają dotować kolesiów z playa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-cyc Re: Sam jesteś jełop Streżyńska + Play =złodziejs IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.09, 23:09 to nie klienci dotują Playa, tylko polscy operatorzy zdzierają ze swoich klientów i próbują się teraz w ten głupi sposób tłumaczyć z lepszej oferty konkurencji. jak to jest, że mamy najdroższe w Europie stawki za połączenia, sms-y, mms-y, roaming, internet etc. etc., hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganeczek Re: Sam jesteś jełop Streżyńska + Play =złodziejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 23:16 Oczywiście nie masz bladego pojęcia o czym chrzanisz. Stawki w Polsce należą do najniższych w Europie. Ponadto o tym że połączenie do Play jest znacznie droższe niz do innych sieci zadecydowała Streżyńska. To ona regulator ustaliła ceny i to dzięki niej do play są pompowane pieniądze od klientów innych sieci. Podzwoń sobie do playto zobaczysz ile zabulisz. potem dziększynną laurkę wyslij tej bezmyślnej urzędolniczce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiot Re: Sam jesteś jełop Streżyńska + Play =złodziejs IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.09, 23:25 weź mnie nie rozśmieszaj i wejdź sobie na pierwszą z brzegu stronę brytyjskich dealerów komórek oraz usług tamtejszych op-ów i zobacz jak wyglądają ich oferty dla abonentów i klientów pre-paid a potem dopiero pieprz kocopały w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganeczek Re: Sam jesteś jełop Streżyńska + Play =złodziejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 00:05 Mówiłem, że jesteś łykaczem reklanm. Weź 6 funtów i spróbuj sobie miesiąc w Anglii dzwonić. Albo weź 7 euro i podzwoń sobie miesiąc w Holandii, czy w Niemczech. Powodzenia. (6 funtów, czy 7 euro - mniej więcej tyle wydaje się w Polsce miesięcznie średnio na połączenia). Albo najlepiej mądralo załóż własną tanią siec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiot Re: Sam jesteś jełop Streżyńska + Play =złodziejs IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.09, 00:15 jakbyście nie kradli naszych pieniędzy i pomyśleli najpierw nad zadowoleniem klienta a potem o własnych, złodziejskich kontraktach i synekurach, to pewnie klienci chętniej wydawaliby pieniądze na rozmowy, także pomiędzy sieciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski gdzie misiu pracujesz ? IP: *.eastwest.com.pl 10.04.09, 08:06 Pracowniku ery ,plusa czy innego orangu nie śliń sie tak dla twojego pracodawcy ile masz za te wypowiedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Re: Sam jesteś jełop Streżyńska + Play =złodziejs 10.04.09, 10:11 Gość portalu: cyganeczek napisał(a): > To ona regulator ustaliła ceny > i to dzięki niej do play są pompowane pieniądze od klientów innych > sieci. Podzwoń sobie do playto zobaczysz ile zabulisz. Chłopie morał z tego jeden przejdź do play fresh i wszystkie w/w problemy będziesz miał z głowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganeczka Re: Sam jesteś jełop Streżyńska + Play =złodziejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 23:35 A poc o niby mam przenosić się do playa. Niby jaki morał. zawsze jest tak, że niektórzy kupują taniej i liche i trzęsą się nad każdą złotóweczką, więc idą np do playam, a innych stać na kupowanie lepszych usług. Zycie. Jest jescze taka możliwość, że pracujes dla tej sieci, bo tak ją nachcalnie zachwalasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganeczek Re: jełopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:46 Streżyńsjkiej to my zawdzięczamy, to że mamy najgorszy dostęp do ineternetu w Europie, cywilizacyjne zapóźnienie, najdroższe stawki za telefonię stacjonarną i zarżniętych wirtualnych operatorów komórkowych. Kompletnie, ale to kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Łykasz reklamy i tyle Play nie tu nic do rzeczy, poza tym, że ta baba ustawiła dla playa preferencyjne ceny rozliczen między operatorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokot Nie zabierajcie naszych pieniędzy IP: *.139.146.110.koba.pl 10.04.09, 00:09 Polscy operatorzy to kleptomni. Mam tel w PLUSIE na kartę. Ukradli mi juz 2 razy pieniądze. W głowie mi sie nie mieści ,ze taki preceder ma miejsce w cywilizowanym państwie. To samo robia w Orange. Kupuje kartę za własne, ciezko zarobione pieniądze a jak nie doładuje to mi je kradną w bezczelny sposób. Podpieraja sie jakims szmatławym regulaminem, który możesz przeczytać dopiero po zakupie startera. ZŁODZIEJSTWO. Zrezygnowałem ze złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradziony Prepaid, czyli gdzie są moje pieniądze? IP: *.viator.gda.pl 10.04.09, 00:46 ORANGE mnie okradł z 30zł. Po 7 dniach od końca okresu aktywnego to zauważyłem. A karta ważna jeszcze rok ! POŁAMAŁEM JĄ i przeszedłem na TAK-TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Prepaid, czyli gdzie są moje pieniądze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 10:09 Okradł? To pewnie zwykła pomyłka, trzeba zareklamowąć czy przez BOK, czy w salonie, czy przez stronę internetowa i masz z głowy. Bo rozpatrują to pozytywnie. No ale skoro wolałeś połamać kartę to inna sprawa- pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuckspam Prepaid, czyli gdzie są moje pieniądze? IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.09, 09:16 Zabronić esów w stylu "wyślij <<biała magia>> pod 997 a wygrasz...". Dźizas, ale mnie to wku****, jak o z samego rana dostaje spamerskie esy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas Re: Prepaid, czyli gdzie są moje pieniądze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 10:32 to wystarczy ich zawiadomić, żeby Ci zablokowali przesyłanie smsów reklamowych i sieciowych i masz problem z głowy, nie narzekaj skoro nie znasz możliwości działania Odpowiedz Link Zgłoś
hens Prepaid, czyli gdzie są moje pieniądze? 10.04.09, 09:43 Teraz każdy dupek kupuje kartę SIM i rozmowy chce mieć gratis. Nie wiem o co bijecie piane.Simplusa mam bardzo długo, nr 601xxxx jeszcze z czasów gdy kupowało się prepaidową kartę SIM razem z telefonem,w zestawie. Cena wolno rynkowa samej karty 120 zł. Innej opcji nie było. Nie było czegoś takiego jak teraz,karty sim za np.5 zł. Minuta rozmowy, jak i jej pierwszy impuls kosztował, chyba 2,90zł Nie było rozliczenia sekundowego. Nie przypominam sobie sytuacji, w której zginęły mi zasilenia. Każda promocja, to była atrakcja i możliwość zaoszczędzenia paru złotych. A teraz szamoczecie się o parę groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-pajac Re: Prepaid, czyli gdzie są moje pieniądze? IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.04.09, 12:54 kiedyś nie było prądu, samochodów, internetu, gumy do żucia i takich debili na świecie, a teraz nagle chcesz mieć to wszystko na raz?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptych Re: Prepaid, czyli gdzie są moje pieniądze? IP: 80.240.190.* 10.04.09, 15:43 Pamiętasz prehistorię Simplusa, ale teraz walka idzie o to żeby nikogo nie zmuszać do ciągłych doładowań strasząc utratą pieniędzy na koncie.Czasy są inne /Play Fresh / więc i niech operator się dostosuje do oczekiwań klientów rynkowych. Gdybyś chciał zatrzymać ten numer 601xxxxxx przez kolejny rok musisz doładować za minimum 200 zł inaczej stracisz numer. Operator jak zechcę może zmienić reguły gry. Jak mniemam z jakiegoś ważnego powodu masz pre-paid i dobrze Ci z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Dupna trojka strzyże barany ... 10.04.09, 10:09 Dupna trojka robi wszystko żeby zdyskredytować Play i jeszcze trochę strzyc barany które czekają na obniżkę cen ... Przed świętami kolejka w playu jak za komuny, zwracają koszty przeniesienia numeru do fresha ;-) A obok w erze znudzony pan opowiada znudzonej pani że podobno era wykupi play i wszystko będzie jak dawniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas Operatorzy, nie zabierajcie nam pieniędzy z pre... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 10:29 Wszystko fajnie, gorzej że od dziś wyborcza zdrożała. tydzień temu zapłaciłem 70 groszy mniej... pięknie walczą o pieniądze klientów prepaid, a sami więcej ciągną od swoich klientów. hipokryci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignac Re: Operatorzy, nie zabierajcie nam pieniędzy z p IP: *.acn.waw.pl 10.04.09, 18:44 Dokładnie drożeją w oczach:/ wg mnie telefon jest od dzwonienia a nie od leżenia. Czas który dają operatorzy nie jest krótki i starcza. jak dotąd nikt nic nie mówił teraz raptem:/ żadne oferty nie są idealne ale cóż chyba urzędy muszą zajmować się czymś na siłę żeby mieć prace dziwne polityki. Dlaczego nie wezmą pod lupę podobnej sprawy jaką jest oferta abonamentowa Play ich minuty nie przechodzą z miesiąca na miesiąc (kiedyś złotówki nie przechodziły[czyli praktycznie taka sama sytuacja]) teraz minuty nie przechodzą, też coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Operatorzy, nie zabierajcie nam pieniędzy z pre... IP: 83.225.86.* 10.04.09, 11:12 Od 6 lat mieszkam we Wloszech i korzystam z telefonu komorkowego iobojetnie czy kupie karte za 5 euro czy 105 euro moge z nich korzystac przez minimum rok bez doladowania i bez prowizji jezeli ktos jest nastawiony tylko na odbior musi pamietac zeby doladowqac telefon przed uplywem roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A SKYPE A Skype? TAK SAMO IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.09, 17:06 .... taka sama polityka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Komórki to biznes jak złoto. IP: *.vide-sat.pl 11.04.09, 06:19 Mogli by sobie odpuścić zawłaszczanie niewykorzystanych pieniędzy. Jak tak dalej pójdzie, rzeczywiście do Playa trzeba się przenosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Re: Komórki to biznes jak złoto. IP: *.dsl.bell.ca 11.04.09, 16:19 Albo do Playboya, hehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fresh99 Operatorzy, nie zabierajcie nam pieniędzy z pre... IP: *.devs.futuro.pl 11.04.09, 18:01 Miesiąc temu kupiłem starter 1-rok ważny ,ale teraz to zostaje tylko zmienić telefon na taki z obsługą 2 kart SIM Obydwie sieci dostępne a my dzwonimy z tańszej sieci. Czy ma ktoś lepszy pomysł ? Telefony dual sim od 250zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Operatorzy, nie zabierajcie nam pieniędzy z pre... IP: 94.254.131.* 13.04.09, 21:31 Cieszę się z tego, że temat został poruszony, jednak żałosne jest też to, że dopiero teraz. O ile klientom dziwić się nie można... to o tyle UOK powinien tym tematem od razu się zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Prepaid, czyli gdzie są moje pieniądze? IP: *.chello.pl 14.04.09, 11:16 Do ERY "TAK-TAK", jeśli mam pieniądze na koncie dlaczego po 3-miesiącach (za 50zł.)przez 1-en miesiąc nie mogę do nikogo dzwonić , a potem po misiącu jak nie doładuję to mi wszystkie złotówki przepadają. Uważam , że dopóki mam pieniądze na koncie powinienem mieć możliwość dzwonienia , a po wyczerpaniu z konta przez 1-en rok powinna być możliwość odbierania połączeń. Kłaniam się Zbigniew Małkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d3m0l Zdradzę pomysł na zwrot pieniędzy IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.04.09, 16:22 Już dawno temu wymyśliłem jak można operować nie osiągalnymi dla nas pieniędzmi. Wystarczy konto mikropłatności SMS by wykonywać usługę wypłaty a nawet zapłaty podobnie jak w systemie Japońskim płatności w restauracjach SMSem z pinem. Usługodawca otrzymuje SMS np. płatny 10 zł. i robi przelew na konto zarejestrowanego użytkownika może to być konto w banku bądź doładowanie telefonu (dostępne już w niektórych bankach). np. z każdego SMSa 10 zł. doładowanie 8 zł. z czego 1 dla operatora i 1 dla usługodawcy. Czyż nie genialne w swojej prostocie :) pod koniec ważności konta wydzwaniamy część środków która zamienia się nam w przedłużenie ważności konta i operator nie ma nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
masher dla mnie jest to zwykla kradziez 06.05.09, 11:05 czemu? bo o waznosci waluty decyduje tylko i wylacznie NBP. ktos powie ze to nie jest konto w banku. owszem nie jest. tylko ze jest to usluga przedplacona czyli, wplacam pieniadze na czyjes konto i on umownie rozlicza mnie ze swiadczonych uslug z tych wplaconych pieniedzy. na tej zasadzie dziala prepaid. czyli fizycznie operatorzy sobie roszcza prawa do decydowania czy moje pieniadze sa wazne czy nie. to nie jest abonament ze wykupuje jakies srodki, minuty... to jest usluga PRZEDPLACONA. mam nadzieje ze wprowadza we wszystkich sieciach zarowno zwrot srodkow na konto czy w placowce oraz, przedluzenie srodkow oraz nieprzepadanie juz zgromadzonych. bo jest to zwykle zlodziejstwo :] Odpowiedz Link Zgłoś