Gość: piter IP: *.chello.pl 11.07.09, 08:43 Najlepsze jest do tego Herbalife. W końcu lata pracy amerykańskich naukowców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinowski11 Dieta kalinowskiego11... 11.07.09, 09:28 Najlepsza jest dieta kalinowskiego11... "MŻWR" - Mniej Żarcia Więcej Ruchu. Bez żadnych prochów, cudownych diet i innej chemii... a najważniejsze, że tanio :) 107,5 -> 92 = 3 miesiące :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
majself Re: Dieta kalinowskiego11... 11.07.09, 09:35 kalinowski11 napisał: > Najlepsza jest dieta kalinowskiego11... > > "MŻWR" - Mniej Żarcia Więcej Ruchu. > > Bez żadnych prochów, cudownych diet i innej chemii... > a najważniejsze, że tanio :) > > 107,5 -> 92 = 3 miesiące :) Pozdrawiam. Że skuteczna, to się zgodzę - u mnie -12 kg w 12 miesięcy. Ale czy tania? Faktycznie, niby mniej na jedzenie, ale o jakość też trzeba zadbać... A przy obecnych cenach nabiału czy warzyw to obciąża kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marl57 a ja na diecie odchudzanie na zawołanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 09:41 a ja na diecie odchudzanie na zawołanie straciłem już 14kg, od 110 do 96 i jadę dalej. Jem 6xdziennie ile chcę, piję 2-3l wody, śpię, żadnych przymusowych ćwiczeń itp i chudnę. polecam :)))) Polecam głównie męczennikom diet 1000kcal itp cierpiętnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaWiki35Jarek Re: a ja na diecie odchudzanie na zawołanie IP: 82.160.33.* 23.06.10, 18:04 Witaj Gratuluję takich efektów Byłam jak napisałeś męczennikiem 1000kcal z efektem jojo Jeżeli możesz to podziel się tym przepisem na sukces Może mi się uda zgubić te 20kg bo tyle przytyłam po ciążach i mimo biegania przy pociechach nie mogę się tych wałeczków tłuszczyku pozbyć. Pozdrawiam. Życzę dalszych sukcesów. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dieta kalinowskiego11... 11.07.09, 10:06 kalinowski11 napisał: > Najlepsza jest dieta kalinowskiego11... > > "MŻWR" - Mniej Żarcia Więcej Ruchu. > > Bez żadnych prochów, cudownych diet i innej chemii... > a najważniejsze, że tanio :) Są jeszcze diety NŻD (Nie Żryj Dużo) oraz ŻP (Żryj Połowę). Działają identycznie i są równie tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dieta kalinowskiego11... IP: 94.78.141.* 11.07.09, 15:11 NŻT (Nie Żryj Tyle) i unikanie produktów ADR (A Dupa Rośnie) są równie skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Armia czerwona Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.09, 09:35 Widac w tym artykule spora nietorelancje jednak to nie jest pokolenie JPII a raczej pokolenie NSDAP oraz mlodziez hitlerowska Hitlerjugen gratuluje z takim mysleniem o innych ludziach taka cywilizacja wyginie do 2099 roku.POniewaz wszyscy stanowimy jednosc czy to puszysci czy chudzi niscy czy wysocy atakowanie kogos za wyglad jest jak walenie sie samego siebie po gębie i wyniszczanie sie samego siebie.Jestesmy wszyscy jednoscia tak jak kropla wody w morzu.Stanowimy wypadkowa swiata tak samo jak swiat tworzy wypadkowa nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.xdsl.centertel.pl 11.07.09, 11:46 Dlaczego ludzie tyją? Bo dostarczają organizmowi więcej kalorii niż potrzebuje? A dlaczego mamy ochotę jeść więcej niż potrzebujemy? Bo jemy jedzenie ubogie w składniki odżywcze i żeby zaspokoić zapotrzebowanie na minerały i witaminy musimy zjeść przy tym więcej kalorii niż potrzebujemy. Jedzmy zdrową żywność to nie będziemy mieć problemów z nadwagą. Drugi film trochę długi ale warto obejżeć: https://www.youtube.com/watch?v=jLN0JI_9jXk https://www.youtube.com/watch?v=1roi45o07BI Dieta surowa, która jest smaczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabaczek Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.icpnet.pl 11.07.09, 09:43 Spadaj z tą reklamą Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Grupa docelowa: odchudzający się 11.07.09, 10:01 Gość portalu: kabaczek napisał(a): > Spadaj z tą reklamą Wg Ciebie introligator coś reklamuje? Czy może - tym razem to ja nie pojęłam żartu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabaczek Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.icpnet.pl 11.07.09, 09:44 Nie produkuj się naciągaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudy cud dieta dr. Koniobijskiego!!! IP: 124.184.83.* 11.07.09, 10:44 stosuje z powodzeniem cud diete dr. Koniobijskiego! pije duzo wody, ogladam filmy i chudne w oczach! naprawde dziala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabaczek Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.icpnet.pl 11.07.09, 09:47 "na rynku pracy otłuszczony drugi podbródek stał się po prostu powodem wstydu." Chyba w takim kretyńskim czasopiśmie jak "marketing&more". Wytykacie tam palcami grubszych kolegów i koleżanki, czy po prostu nie rekrutujecie ludzi nie mieszczących się w szablonie Waszych pustych wyobrażeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabaczek Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.icpnet.pl 11.07.09, 09:55 "Alli to pierwszy lek o potwierdzonym działaniu odchudzającym dostępny bez recepty - zachwala Małgorzata Michałkow" Kłamie w żywe oczy. Od lat na rynku dostępny jest Xenical. Lek identyczny jak Alli (substancja czynna orlistat). Tyle tylko, że Roche nie potrafił go wypromować. Poza tym oba te leki mają taką listę działań ubocznych, że nad głupotą biorących można się tylko pochylić z troską. No ale wiadomo, że do odchudzających się argumenty nie docierają. Oni mają tylko cyferki z wagi w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Zupa na gwoździu? 11.07.09, 09:58 introligator_snu napisał: > Bardzo podoba mi się też lek Glaxo, który działa wtedy kiedy osoby z nadwagą > radykalnie zmienią swoje nawyki żywieniowe i zaczna zamiast 3000 > jesc 1400kCal i do tego bez tłuszczu :) Ciekawe jaka byłaby > skuteczność takiej diety bez leku Glaxo. A pamiętacie bajkę, jak to żołnierz gotował zupę na toporze? Jest jeszcze wersja - zupa na gwoździu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.acn.waw.pl 11.07.09, 10:05 Po pierwsze MŻ, po drugie MŻ, po trzecie ruch, ruch, ruch, a nie żadne cudowne specyfiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham ze wsi Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.acn.waw.pl 11.07.09, 10:12 tonący brzytwy się chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:15 "Tabletki pozwalają zwiększyć o jedną trzecią skuteczność odchudzania. Pod warunkiem że spożywa się nie więcej niż 1400 kalorii dziennie, a zawartość tłuszczu w jednym posiłku nie przekracza 15 g." Przypuszczam, że przy takim założeniu, zamiast leku można łykać witaminę C i też się schudnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schudlam20 Grupa docelowa: odchudzający się IP: 188.33.23.* 11.07.09, 10:15 w pół roku schudłam 20 kg bez żadnych herbat ani specyfików. Po prostu trzeba mniej jeść a częśćiej i ćwiczyć ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Prawda jest taka ,że jesteśmy grubi bo więcej jemy niż spalamy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: 83.143.165.* 11.07.09, 10:22 amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaa Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.07.09, 11:49 to prawda :) Dodatkowo proponuję wysiadać jeden lub dwa przystanki wcześniej z autobusu i przejść się po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Niech nie żrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:19 tyle . Sam widzę , w czasie imienin , gostek gruby jak beka a i tatara i jeszcze raz jajka faszerowane i to i ciacho . A potem ledwo idzie a spodnie z niego spadają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalista Re: Niech nie żrą IP: *.icpnet.pl 11.07.09, 15:22 > A potem ledwo idzie a spodnie z niego spadają. No jak spodnie spadają, to chyba nie aż taki gruby ... Odpowiedz Link Zgłoś
man35 Cudowne środki na odchudzanie są tylko w sklepach 11.07.09, 10:31 odzieżowych i obuwniczych. Opakowanie starcza na 2 lata. Mieszkam na osiedlu, które ma z 20 tys. mieszkańców i jest otoczone lasem. W tym lesie, kiedy biegam, mijam wyłącznie garstkę wysportowanych facetów; to samo, gdy wsiadam na rower. Ale w osiedlowym sklepie, kiedy chcę zrezygnować z zakupów, nie mam szansy przecisnąć się między dowolną panią a barierką. Nie te wymiary, niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Cudowne środki na odchudzanie są tylko w sklepach IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.09, 14:13 Otyłość jak palenie jest tak samo szkodliwe. Ja wolę palić i być szczupła. Nikotyna u 70 % populacji zmniejsza łaknienie. Zamiast kolejnej kanapki fajka. Długość życia podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:38 Dieta Psia Po przebudzeniu do godziny 12:00 mozna jesc co sie chce jak sie chce ile sie chce z czym chce i ile wlezie cokolwiek to jest. Po godzinie 12:00 do nastepnego ranka czyli do godziny 6:00 rano, wypijamy 4.5 litrów czerwonej słabiutkiej herbaty. Auto na złom, ruch schody spacery, rower, ubieranie sie tak by zawsze czuć chłód, ogrzewanie spala sporo. ogromne ilosci słońca, komputer ustawiony tak by pry nim stac. zmienić prace na fizyczną(lepiej płatna i zdrowsza). Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczak słodziki IP: *.studentby.uit.no 11.07.09, 10:41 "Wciąż jednak więcej konsumentów sięga po zwykłą colę z cukrem. Bo z odchudzaniem jest jak z leczeniem: mało jest osób, które biorą na siebie odpowiedzialność za swój osobisty stan zdrowia." Nie ma co, fajna 'odpowiedzialność za swój osobisty stan zdrowia', picie coli light i zero. Czy szanowni autorzy przeczytali kiedyś, co te ciecze zawieraja, i co to robi z mózgiem? Slowo daje, to juz lepszy cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoryZ Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.09, 10:47 smiesza mnie te reklamy, wypowiem sie jako zywy przyklad. Przed wielkanoca stanalem na wage ktora pokazala 114 kg, bylem w glebokim szoku i od razu postanowilem terapie wstrzasowa od tego czasu moja dieta ograniczona jest do 1500 kalorii dziennie bez zadnych herbatek i innych cudostw. Naturalnie raz na jakis czas pozwalam sobie na jakas wieksza uczte ale i tak w granicach rozsadku. Tak poza tym uczucie glodu zabijalem woda mineralna. Dzisiaj mamy 11 lipca a moja waga przed chwila wyniosa 94,7kg. Czyli prawie 20kg wylacznie przestrzegajac raz ustalonych zasad! ;) Liczy sie tutaj mocne postanowienie i determinacja do osiegniecia celu. Swietne uczucie jak mozna ubrac ciuchy w ktore od 2ch lat lezaly w szafie a teraz wisza jak na wieszaku :) Tak wiec ludziska nie za herbatki i inne tabletki tylko mocne zastanowienie sie nad tym co chcecie osiagnac jesli chodzi o zrzucanie wagi i do roboty :) Ja wszystkim sluze pomoca jesli chodzi o porady. Moj mail jakby co boryz@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tj Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: 80.239.71.* 11.07.09, 11:20 Do BoryZ .Może ciebie śmieszą reklamy mnie nie. Nie wiem ile jadłeś przed dieta mozliwe ze 3tys kcal apotem na 1500 kcal zeszles i efekt jest. Na pewno jest mężczyzna. W przypadku moim to dietetycy rozkładają ręce , ponieważ jako dziecko przyzwyczaiłam organizm do minimalnych kalorii. Jako nastolatka (15-17) lat ważyłam poniżej 40kg, a nawet 35-36 i zjadałam po 14oo-1500 kcal. Po ciąż i karmieniu piersią utyłam , gdyż zaczęłam jeść normalnie czyli powyżej 2tys kcal. Potem zaczęłam się odchodząc zeszłam do 1500kcali właściwie jem tylko tyle czyli 1500 kcal.Co prawda nie ma otyłość ale nadwagę, ale chciał ważyć około 45 kg . Wg mojego dietetyka to za mało i nie powinna się aż tak wysilać .Moja waga waha się od 65-72kg z reguły do 69 ma tylko 160 cm wzrostu.Tylko jak chudnę to moje wyniki krwi bardzo lecą i mam anemie. Żeby zejść z wagi zjadam poniżej 1ooo kcal. Ruszam się bardzo dużo, ale niestety ta anemia po odchudzaniu mnie dobija . nie wynaleziono cudownej diety dla mnie , gdyż musiał całkowicie zrezygnować z mięsa ale nie mogę . Przy czy jestem na dużo produktów uczulona . Tak wiec nie mogę wszystkiego jeść np jabłek , pszenicy , mleka, soi, pomarańczy czy orzechów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funmilayo Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.range86-129.btcentralplus.com 11.07.09, 13:51 jest dokladnie tak jak mowisz... od mniej wiecej 15 lat nie jem wiecej niz 1500 kalorii... obecnie ograniczam sie do 900-1000 i efekt jest zaden. z powodu choroby hormonalnej zaczelam tyc i naprawde ani ograniczenie jedzenia ani aktywny tryb zycia nie powoduja utraty wagi... wczesniej wspomniane herbalife tez przerobilam, ale to sa specyfiki dla osob ktore pochlaniaja tysiace kalorii dzienne i racjonalne odzywianie jest im zupelnie obce... a na to zeby sie spotkac z dietetykiem nie mam czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoryZ Zadnych srodkow do odchudzania! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.09, 10:47 smiesza mnie te reklamy, wypowiem sie jako zywy przyklad. Przed wielkanoca stanalem na wage ktora pokazala 114 kg, bylem w glebokim szoku i od razu postanowilem terapie wstrzasowa od tego czasu moja dieta ograniczona jest do 1500 kalorii dziennie bez zadnych herbatek i innych cudostw. Naturalnie raz na jakis czas pozwalam sobie na jakas wieksza uczte ale i tak w granicach rozsadku. Tak poza tym uczucie glodu zabijalem woda mineralna. Dzisiaj mamy 11 lipca a moja waga przed chwila wyniosa 94,7kg. Czyli prawie 20kg wylacznie przestrzegajac raz ustalonych zasad! ;) Liczy sie tutaj mocne postanowienie i determinacja do osiegniecia celu. Swietne uczucie jak mozna ubrac ciuchy w ktore od 2ch lat lezaly w szafie a teraz wisza jak na wieszaku :) Tak wiec ludziska nie za herbatki i inne tabletki tylko mocne zastanowienie sie nad tym co chcecie osiagnac jesli chodzi o zrzucanie wagi i do roboty :) Ja wszystkim sluze pomoca jesli chodzi o porady. Moj mail jakby co boryz@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pensj0nariusz Re: Zadnych srodkow do odchudzania! 11.07.09, 10:59 wielkie mi co spaślaku. z grubasa zawsze łatwiej schodzi, a w pol roku to mozna zgubic nawet 60 kg. nie cudakuj na forum swoim 'osiagnieciem'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoryZ Re: Zadnych srodkow do odchudzania! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.09, 11:08 to pokaz czym Ty sie mozesz pochwalic mistrzu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHudy Re: Zadnych srodkow do odchudzania! IP: *.chello.pl 11.07.09, 11:00 Ja sie wypowiem tak ogolnie. Otylosc POWINNA BYC PIETNOWANA! I wybaczcie, ale argumenty typu: "kazdy jest inny", czy "nie mozna zmuszac" tutaj odpadaja. A dlaczego? Bo skoro ktos dopuszcza do sytuacji kiedy obrasta go 30kg dodatkowej sloniny - jak mam taka osobe postrzegac? Ze nie dba o siebie, to moze zadba np. o swoje miejsce pracy, bedzie efektywnie pracowac? No nie wiem. To jakby ktos mial wypisane na czole "tumiwisizm" i "tumiolewatyzm". I naprawde prosze mnie rowniez nie rozsmieszac opisami, ze nie ma czasu czy mozliwosci bo obecnie dietetyka jest tak rozbudowana, ze kazdemu mozna te 30kg odjac w perspektywie kilku miesiecy. Zas te grubasy powinny przez to placic wyzsza skladke zdrowotna, gdyz ryzyko zapadniecia przez nich na rozne choroby cywilizacyjne jest o niebo wieksze niz chudych. Dlaczego ja mam placic za czyjas glupote i lenistwo? Odpowiedz Link Zgłoś
pensj0nariusz Re: Zadnych srodkow do odchudzania! 11.07.09, 11:04 a pomysl troche debilu i zastanow sie ile taki grubas odprowadza kasy do budzetu konsumujac tyle zarcia i odprowadzajac od tego VAT i posrednio miejsca pracy w sklepach ? z tego sa pieniadze na ochrone zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
pensj0nariusz Re: Zadnych srodkow do odchudzania! 11.07.09, 11:05 im bogatszy kraj tym wiecej tam spaslakow. Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Zadnych srodkow do odchudzania! 11.07.09, 11:30 Gość portalu: CHudy napisał(a): > Zas te grubasy powinny przez to placic wyzsza skladke zdrowotna, gdyz ryzyko za > padniecia przez nich na rozne choroby cywilizacyjne jest o niebo wieksze niz ch > udych. Dlaczego ja mam placic za czyjas glupote i lenistwo? Podobnie palący, pijący itd. W końcu też sami sobie (i, niestety, innym) przysparzają chorób. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasnaj Re: Zadnych srodkow do odchudzania! 11.07.09, 13:24 > Podobnie palący, pijący itd. W końcu też sami sobie (i, niestety, innym) > przysparzają chorób. W akcyzie płacę rocznie więcej podatków niż większość Polaków od zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Zadnych srodkow do odchudzania! IP: 87.115.157.* 11.07.09, 14:54 Wcale nie odpadaja. Tolerancja nie polega tu na tym, ze uznajesz podobny styl zycia za zdrowy, ale na konstatacji faktu, ze nie ma obowiazku dbania o siebie i jesli dla kogos zdrowie nie jest priorytetem, to ma do tego prawo. Jesli komus sie nie chce, i decyduje sie uszkadzac swoje cialo, to mnie nic do tego. Jesli chodzi o palaczy, to ze wzgledu na monopol przemyslu tytoniowego to oni utrzymuja budzet i reszte spoleczenstwa prawdopodobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stukam_kopytkami Re: Grupa docelowa: odchudzający się 11.07.09, 11:08 Moim zdaniem odchudzać się to znaczy odchodzić od chudości. Więc nie miejscie pretensji do nikogo , że tyjecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly grubas Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.09, 11:22 grubasy bez sportu nie dacie rady, wszystkei specyfiki wyrzucic do kosza. dwa lata temu w lutym waga wskazala magiczna liczbe 120 kg, mala zmiana przyzwyczejn zywieniowych oraz sport czyli rower i bieganie, przez 6 miesiecy schudlem 25 kg, pozniej bylo "gorzej" tzn. chudlem w malych ilosciach, obecnie przy 185 cm waze 90 kg i jestem zadowolony, odpowiada mi to co mam ale najwazniejsze ze pokochalem sport na nowo, nie wyborazam sobie zebym w tygodniu nie pobiegal po lesie lub nie pojezdzil rowerem...dlatego sport sport sport, a nie coca cola light czy hamburgery light bo sie odchudzamy...do roboty uzalajace sie nad swoim losem grubasy, nie chce slyszec zadnych jekow, tylko silna wola:D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: Grupa docelowa: odchudzający się 11.07.09, 11:16 1400kCal > i > do tego bez tłuszczu :) Pani od Alli tez zapomniala ze wieksza ilosc tluszczu w posilku skonczy sie biegunka tluszczowa czyli niczym innym jak mazistym stolcem;) Dla dwoch kilogramow mniej chadzac w pielusze?;) Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Grupa docelowa: odchudzający się 11.07.09, 11:27 Gość portalu: piter napisał(a): > Najlepsze jest do tego Herbalife. W końcu lata pracy amerykańskich naukowców. Co więcej, jest nawet super-hiper-znakomite. Jak już zapłacisz za miesięczną kurację, nie zostanie zbyt wiele pieniędzy na cokolwiek innego, więc zwyczajnie nie będzie za co się objadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.plock.mm.pl 11.07.09, 12:22 jest tylko jeden sposób na odchudzanie NZT nie żryj tyle!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otyła Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.chello.pl 11.07.09, 12:41 PIE...TY!!!! NIE WIERZCIE REKLAMOM. Jako dziecko juz bylam duza. Cale zycie na diecie. Skonczylo się na tym, ze na diecie 800kcal nie chudlam, a przy 1200 tylam. Mam anemie. Waze 110kg. I wszyscy dietetycy rozkladaja ręce - "widocznie taka pani konstytucja ciala". Meridia, alli i inne leki nie dzialaja. Dziala tylko codzienne bieganie przez przynajmniej 50 minut - ale stawy od tego ma sie zmasakrowane i ubytek wagi - 1-2 kg na miesiac. Przestaje biegac - wraca z nawiązką. Wiec nie pier*lcie, ze wystarczy wiecej sie ruszac i zryc polowe. To dziala tylko na spaslakow co pili cole i wsuwali fast foody, a cala mlodosc byli szczupli. Na genetyczne sklonnosci do otylosci NIC NIE DZIALA!!@! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 13:05 Fakt, przykra sprawa w Pani przypadku. Tylko ile osob zyje z genetycznymi sklonnosciami do otylosci? Przypuszczam, ze niewielki procent... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: 122.172.124.* 11.07.09, 13:09 do otylej; a w dziecinstwie bylas odpowiednio karmiona czy tez po polsku czyli kapustka, skwarkami okraszane ziemniaczki mlode, kotlety smazone i slodycze etc? Jesli aktualnie tego nie jadasz to jestes super i tak trzymac-nie traktuj odzywiania sie jako tymczasowej DIETY, potraktuj to jako zdrowe odzywianie sia na cale zycie. Chudniecie 1-2 kg/per miesiac to prawidlowy ubytek. Ja tez mam sklonnosci do szybkiego tycia (dziedziczne po mamie, baciach i zapewne porzodkiniach:)wiec nie da rady- aktywnosc sportowa jest u mnie ciagla -aktualnie co drugi dzien bieganie i wieczorem cwiczenia rozciagajace ale to lubie i potrzebuje i jest to przyjemne-zarowno zmeczenie po bieganiu,satysfakcja, relax i spokoj ducha:)Uwielbiam medytowac podczas biegania albo slucham rytmicznej radosnej muzyki. Jesli sa klopoty ze stawami warto uprawiac marszobieg albo nordic walking albo 50 min aerobiku( jest super!), latem rolki, zima lyzwy. Sa silownie, baseny-na prawde jest co robic z cialem i codziennie serowowac mu piekny sportowy prezent:) Ja zauwazylam bole w stawach kiedy biegalam po asfalcie wiec lepiej biegac i maszerowac po sciezkach naturalnych.ALE regularnie i juz na zawsze. Moj obecny maz wazyl 145 kg kiedysie poznalismy,mial cukrzyce i inne choroby- mimo ze byl wegetarianinem ale jadajacym niestety duze ilosci.Nie darowalam mu i wzial sie za odchudzanie.Wspieralam go i kontrolowalam proces chudniecia ( pod nadzorem lekarza)a on zaparl sie i nie ma zmiluj sie- radykalnie zminimalizowal regularne posilki, codziennie silownia- trening kardio(marsz rozpoczynal od 20 minut bo tylko na tyle bylo go stac z wielkim trudem a aktualnie maszeruje godzine)po czym cwiczenia silowe. Naprawde byl dzielny- teraz wazy 83 kg i jest super okazem zdrowia :)Uprawia szybkie marsza na biezni 3- 4 razy w tygodniu, dieta wegetarianska, rzadko kiedy slodycze czesto owoce, doddatkowo codziennie chodzimy na spacery (ok 4 km). Odpowiedz Link Zgłoś
lukasnaj Re: Grupa docelowa: odchudzający się 11.07.09, 13:37 "> . Na genetyczne sklonnosci do otylosci NIC NIE DZIALA!!@!" Nie wiem, może ma Pani rację, ale tylko wtrącę "anegdotę", że moja babcia miała przed wojną koleżankę, która dokładnie to samo mówiła - "Nic mi nie pomaga. Choć nie wiem jak mało jem i tak nie chudnę. Taka już widać jestem, NIC NIE DZIAŁA". Spotkała ją po latach zaraz po powstaniu warszawskim - była szczupła jak Claudia Schiffer... Zatem - WOJNA I OKUPACJA!!@!. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Grupa docelowa: odchudzający się 11.07.09, 13:38 Idź do dietetyka, który nie będzie ci spowalniał metabolizmu (bo tu już nie ma czego spowalniać jak widać), tylko spróbuje go podkręcić. Bez wyjścia organizmu z trybu oszczędnościowego nie schudniesz, tylko będziesz jeszcze bardziej tyć. Na diecie 800 kcal nie da się przeżyć całego życia, tego AFAIK po prostu nie da się zbilansować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apollo A moze jeszcze jednego big mac-a.... IP: 83.232.238.* 11.07.09, 12:58 za kalafior we lbie tez trzeba placic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 13:00 A czy nie wystarczy w wiekszosci przypadkow po prostu mniej jesc, zwlaszcza wysokokalorycznego jedzenia? Mi zdarza sie przybrac na wadze ponad 10kg w ciagu zimy, a po 2 miesiacach wiosny wazyc juz ponad 6kg mniej. Zreszta, ostatnio po 16 dniach wyprawy rowerowej przez gorskie tereny, ubyło mnie prawie 5kg. I nic w tym dziwnego. Czy to naprawde takie trudne odmowic sobie kilku batoników dziennie? W dzisiejszych czasach wiekszosc ludzi ma tragiczne nawyki zywieniowe... Wiecej ruchu, mili Państwo! Odpowiedz Link Zgłoś
est-ella Grupa docelowa: odchudzający się 11.07.09, 13:03 Wciaz zadaje sobie pytanie, dlaczego Polacy sa tak potwornie zasciankowi? W innych krajach jest mnostwo znacznie bardziej otylych ludzi, ale nikt ich nie pietnuje, nie oskarza, nie krytykuje... Sa usmiechnieci, zyja w normalnych zwiazkach... Czy naprawde musimy sie "wieszac" na innych? Ktos jest gruby- jego sprawa. Jego sprawa na co wydaje pieniadze i jak funkcjonuje z w zyciu. Jego sprawa, czy umrze na zawal albo z przejedzenia.To nie tredowaty! Dajmy i grubasom zyc normalnie i nie pietnujmy ich wciaz. Nie wyjadaja z naszych lodowek tylko ze swoich za wlasne pieniadze. To dorosli ludzie, ktorzy sami za siebie odpowiadaja.Polacy uwielbiaja szukac ofiar- a pozniej pastwic sie nad nimi. Lepiej byloby zeby kazdy zaczal tylko soba sie zajmowac- a nie opluwac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 13:07 Tylko, ze ze wspolnej kasy ida srodki na leczenie chorob spowodowanych otyloscia, tak jak i zreszta paleniem badz cpaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.multimo.pl 11.07.09, 14:06 tylko kasa i kasa mało kasy mało kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry Re: Grupa docelowa: odchudzający się IP: *.centertel.pl 11.07.09, 16:20 Polacy nie są zaściankowi, to że krytykuje się, pietnuje jak to mówisz grube osoby nie jest czymś złym moim zdaniem. A dlaczego ? A dlatego ze w naszym kraju na szczęscie jeszcze otyłość nie jest normą i nie przechodzi się nad tym do porządku dziennego jak np. USA.. a czy uśmiechnięta gruba osoba musi byc uznana za szczęśliwą.. ? hmm są może i wyjątki ale watpie czy np. otyła młoda kobieta nie chciała by być uważana za apetyczny obiekt seksualny :) Ludzi bardziej rażą grube osoby spotkane na ulicy niż np palacze dlatego ze sa mniej estetyczni, drażnią w oczy. Ludzie patrząc na nich myslą "chryste w życiu nie chciałbym wygladać jak on/ona" . Gruby w obecnych czasach równa się "z nieatrakcyjnym, niechlujnym, niezaradnym".. A reklamy srodków odchudzających ten stereotyp jeszcze umacniają :) Odpowiedz Link Zgłoś