Dodaj do ulubionych

Świńska grypa

09.09.09, 15:02
Każdy wie że jest świńśka grypa .
nie szczepcie się, ona < niejestem tego pewna czy tak jaest >
ona przyciąga tą grype
ale nie jestem pewna ze przyciąga ale wiem ze po zaszczepieniu jest gorzej
Obserwuj wątek
    • demi92 Re: Świńska grypa 09.09.09, 15:06
      człowiek szczepi się na normalną grype i na polskie warunki wystarcza bo nie mamy doczynienia z zarażonymi zwierzątami ino jak juz to najwyżej z chorym na tą chorobę drugim człowiekem (ta odmiana jest łagodniejsza) , pytałam się na początku lekarza mówi że jeżeli jestem cały czas w Polsce to nie ma potrzeby ( chyba ze wyjeżdżacie do Meksyku) wink
      • pati8989 Re: Świńska grypa 09.09.09, 15:24
        ale niekture mamy dostają swira jak o tym slyszą
        więc uprzedzam , < 333
        • katsuumi_17 Re: Świńska grypa 09.09.09, 15:42
          Szczepionka i tak nic tu nie da, bo wirusy ulegają mutacjom, a szczepionki są
          wynajdywane na określone szczepy wirusa. Tak mi się wydaje, to logiczne według mnie.
          Żeby nadążyć za tymi wirusami, trzebaby było ciągle tworzyć nowe szczepionki.
          • lolcia66 Re: Świńska grypa 09.09.09, 16:25
            U nas w szkole też nauczyciele uprzedzają nawet teraz coraz częściej mydło jest
            w toalecie xd Jeśli zachowasz higienę nie ani nie bd miała kontaktu z osobami
            chorymi to baardzo małe prawdopodobieństwo, abyś zachorowała xdd A nawet jeśli
            to łatwo się to leczy może nie tak o no ale trudno też nie jest w Polsce jest
            chorych ok. 160 osób a nikt jeszcze nie umarł tongue_out
            • dolce89 Re: Świńska grypa 10.09.09, 10:25
              Najważniejsze jest to by nie wpadać w panikę, sa gorsze wirusy. Ja się boje
              pomyśleć, co by było gdyby wybuchła ebola, na pewno nie byłoby wesoło. Wirus
              eboli jest jedynym, który mógłby zagrozić istnieniu rasy ludzi.
    • demixxx10 Re: Świńska grypa 10.09.09, 19:18
      Jak Chcesz To Się Szczep... Ale Mój Znajomy Zaszczepił Się Na Tę Normalną
      Grypę... I Potem Zachorował Na Nią I Okropnie Ją Przeżywał crying Słyszałam Ze W
      Labolatorium Wymyślili Tę Bakterię Aby Zmniejszyć Liczbę Ludności Na Swiecie Co
      Uważam Za Idiotyczne wink
      • dolce89 Re: Świńska grypa 11.09.09, 08:54
        demixxx10 napisał(a):

> Jak Chcesz To Się Szczep... Ale Mój Znajomy Zaszczepił Się Na Tę Normalną
        > Grypę... I Potem Zachorował Na Nią I Okropnie Ją Przeżywał crying Słyszałam Ze W
        > Labolatorium Wymyślili Tę Bakterię Aby Zmniejszyć Liczbę Ludności Na Swiecie Co
        > Uważam Za Idiotyczne wink
        Twój znajomy zaszczepił się na jeden szczep wirusów, ale zaatakował go inny
        szczep. W wirusologi tak już jest. Cyt. "Słyszałam Ze W
        > Labolatorium Wymyślili Tę Bakterię Aby Zmniejszyć Liczbę Ludności Na świecie"
        koleina teoria spiskowa. Moja znajoma z mojej byłej szkoły, powiedziała mi
        kiedyś, że II wojna św. nigdy nie miała miejsca, a wymyślili ja Żydzi by
        zawładnąć światem. Jak to usłyszałam, to myślałam , że umrę z wrażenia. Dziwie
        się, ze ludzie wierzą w takie rzeczy.
        • margaryna Re: Świńska grypa 11.09.09, 10:30
          no wiec na lekcji biologii, tzn na lekcji organizacyjnej mieliśmy lekcje z cyklu
          biologia bez cenzury. pani nam opowiadała o świńskiej grypie. m.in ze idzie nowa
          fala zachorowań. niedługo dojdzie do polski. najpierw opanuje największe miasta:
          warszawa, lodź, Gdańsk, poznań itp. później coraz mniejsze. na nasz
          teren(wschód) dojdzie na końcu, ale za to po drodze jeśli się spotka ze zwykła
          grypa to sie zmutuje i będzie o wiele groźniejsza. będzie coraz większa
          śmiertelność, wiec trzeba sie tylko modlić żeby nikt kto zaraził się swinska
          grypa żeby wcześniej nie byl przeziębiony czy chory na zwykła grypę, bo będzie
          naaprawde źle. strasznie dużo ludzi umrze, ale nie tylko u nas, na całym
          swiecie. mniej więcej cztery razy więcej niz ma sama ludność polski. jesli
          będzie bardzo złe to ściągniemy pomysł od francuzów i zmienimy szkoły w
          szpitale, bo w zwykłych zabraknie juz miejsca. zamiast ławek będą łóżka
          szpitalne. ale to nie znaczy ze nie będziemy chodzić do szkoly. będziemy sie
          uczyć przez internet lub telewizje xd ta nowa fala nadejdzie na przelomie
          października i listopada.
          a nie można sie szczepić dlatego, ze szczepionka to sa wirusy, tylko ze
          osłabione, a jesli sie zaszczepimy szczepionka na grypę( na odmianę świńska nie
          została jeszcze stworzona, były próby ale wywoływały smierc u człowieka. większe
          państwa stanęły już w kolejce do zakupy jakby się jakaś proba powiodła, ale
          polska mysli, ze u nas niczego nie bedzie. gratuluje.)no i jak sie zaszczepimy
          szczepionka za zwykła grype i później zachoruje na świńską to te wirusy sie
          zmutują. i będzie tylko gorzej. dlatego mamy sie nie szczepicsmile
          taak taak a ja wlasnie teraz siedze w domku chora na grype xd
          pozdrawiam :]
          • dolce89 Re: Świńska grypa 11.09.09, 13:07
            margaryna napisał(a):

strasznie dużo ludzi umrze, ale nie tylko u nas, na całym
            > swiecie. mniej więcej cztery razy więcej niz ma sama ludność polski. jesli
            > będzie bardzo złe to ściągniemy pomysł od francuzów i zmienimy szkoły w
            > szpitale, bo w zwykłych zabraknie juz miejsca. zamiast ławek będą łóżka
            > szpitalne. ale to nie znaczy ze nie będziemy chodzić do szkoly. będziemy sie
            > uczyć przez internet lub telewizje xd ta nowa fala nadejdzie na przelomie
            > października i listopada.
            Ludzie nie panikujcie! WHO ma lepsze prognozy.
            2."ale to nie znaczy ze nie będziemy chodzić do szkoly. będziemy sie
            > uczyć przez internet lub telewizje xd" Szczerze wątpię w to, polskie szkoły
            nie sa przygotowane na tego typu nauczanie. Po prostu nie będziemy chodzić do
            szkoły jak będzie bardzo żle, a w wakacje będziemy odrabiać.
            3. "nowa fala nadejdzie na przelomie
            > października i listopada" Zawsze na przełomie tych dwóch miesięcy wzrasta
            ilość zachorowań na grypę. ]
            4. Pomyśl w Polsce mieszka ok 40 mil. ludzi, jak pomnożyć to razy cztery,
            uzyskujemy wynik 160,000000. Nawet w czasie pandemii grypy hiszpanki
            (1918-1919r) tyle osób nie zmarło.. Trzeba być dobrej myśli, takie same prognozy
            były związku z ptasia grypą, choroba szalonych krów. Sprawdziły się.
            • dolce89 Re: Świńska grypa 11.09.09, 13:10
              dolce89 napisał(a):

> margaryna napisał(a):

> Ludzie nie panikujcie! WHO ma lepsze prognozy.
              > 2."ale to nie znaczy ze nie będziemy chodzić do szkoly. będziemy sie
              > > uczyć przez internet lub telewizje xd" Szczerze wątpię w to, polskie szko
              > ły
              > nie sa przygotowane na tego typu nauczanie. Po prostu nie będziemy chodzić do
              > szkoły jak będzie bardzo żle, a w wakacje będziemy odrabiać.
              > 3. "nowa fala nadejdzie na przelomie
              > > października i listopada" Zawsze na przełomie tych dwóch miesięcy wzrasta
              > ilość zachorowań na grypę. ]
              > 4. Pomyśl w Polsce mieszka ok 40 mil. ludzi, jak pomnożyć to razy cztery,
              > uzyskujemy wynik 160,000000. Nawet w czasie pandemii grypy hiszpanki
              > (1918-1919r) tyle osób nie zmarło.. Trzeba być dobrej myśli, takie same prognoz
              > y
              > były związku z ptasia grypą, choroba szalonych krów. Sprawdziły się.
    • th4ever Re: Świńska grypa 11.09.09, 14:30
      ....A jasie nie szczepilam ostatnio przycichlo wiecmysle ze nie ma powodu do paniki
    • independent_ Re: Świńska grypa 11.09.09, 14:33
      [najlepszy post indie w stylu parysi hilton ever] gdybyśmy byli mili dla świń,
      nie balibyśmy się teraz świeńskiej grypy! [/koniec najlepszego postu indie w
      stylu parysi hilton ever]
    • margaryna świńska grypa 12.09.09, 00:29
      Sorki skupiałam sie za bardzo na moim terenie wiec ten październik/ listopad
      to dotyczy dokładnie moich terenów.
      a co do tych statystyk ludzi zmarłych to sobie tego nie wymyśliłam przecieżsmile
      takie informacje podano mi na lekcji biologi. a poza tym pani tez wspomniała,
      ze jeśli wirus się zmutuje to będzie najgroźniejsza fala epidemii jaka do tej
      pory była smile
      pozderki ;>
      • dolce89 Re: świńska grypa 12.09.09, 13:51
        margaryna napisał(a):

> a co do tych statystyk ludzi zmarłych to sobie tego nie wymyśliłam przecieżsmile
        > takie informacje podano mi na lekcji biologi. a poza tym pani tez wspomniała,
        > ze jeśli wirus się zmutuje to będzie najgroźniejsza fala epidemii jaka do tej
        > pory była smile
        > pozderki ;>
        Ale p. od biologi mogła trochę przesadzić. Skąd w ogóle ta p. wzięła te
        statystyki, kiedy WHO ma zupełnie inne ? Zauważyłaś, że najwięcej osób zmarło na
        grypę w Meksyku i inny tzw. "krajach trzeciego świata" gdzie pomoc medyczna nie
        należy do najlepszych . Nie wpadajmy w panikę!

• pink_cekoladka. Re: świńska grypa 12.09.09, 15:04
          Nie szczepiłam się i chyba nie będę.
        • margaryna Re: świńska grypa 12.09.09, 19:00
          pani od biologii miała te njusy od znajomego epidemiologa, sama tez studiowała
          epidemiologie, ale nagle postanowiła oświecić ciemny naród i rozpocząć prace w
          szkole ;>
          być może i przesadziła, nie wiem ;p
          a poza tym uwielbiam ściac panikę ;dd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka