Dodaj do ulubionych

The Strokes

19.09.09, 18:11
dobra, dobra, tego tematu nie ma, a MUSI być, bez kasablanek jak bez ręki. ;dd

The Strokes powstali w 1998 roku w Nowym Jorku, a już dwa lata później
zostali okrzyknięci główną grupą powracającą do garażowego rocka. Następnie,
dzięki albumowi „Is This It” krytyka uznała ich za „zbawicieli rocka”.
W skład zespołu wchodzą wokalista Julian Casablancas, gitarzysta
Nick Valensi, perkusista Fab Moretti, basista Nikolai
Fraiture
i drugi gitarzysta Albert Hammond Jr.

W 2001 roku zespół wydał pierwszą EP-kę „The Modern Age”, po której wytwórnie
biły się o nich. W końcu The Strokes podpisali kontrakt z RCA, która wydała
ich debiutancki album „Is This It”. Krążek cieszył się bardzo dobrą opinią
zarówno w środowisku alternatywnym, jak i masowym.

https://userserve-ak.last.fm/serve/500/4490730/The+Strokes++05.png

znacie, lubicie?
Obserwuj wątek
    • ultraviolet Re: The Strokes 19.09.09, 18:22
      aaaaaaa!
    • thedulcemonisia Re: The Strokes 19.09.09, 18:28
      szczerze nie znam......... ale nadrobię zaległoścismile
    • lubiekotki hihi 19.09.09, 19:10
      nie podoba mi sie tyle indianskich tematow tutay, doszlam do wniosku ze nie
      chce nieczego poplaryzowac i chce miec wszystko dla siebie, a jak juz tutaj to
      najlepiej w kilersowym temacie

co nie zmienia faktu ze sa mega
      • lubiekotki Re: hihi 19.09.09, 19:13
        pe es
        nie podoba mi sie ze moj strokesowy idol mianowicie c zamienil seksi dzwony
        zakrywające jego gackowy 'mlodzienczy tluszczyk' na przereklamowane rurki, to
        ssie. ale to tylko taki maly oftopik, bo tak sobie na to zdjecie patrze.
        • jane_ Re: hihi 19.09.09, 19:22
          lubię is this it jak tua potrzebuję ;d

nieeeeeeeeee, to jeden z tych zespołów, który poznałam chyba z cztery lata temu około, po czym go zarzuciłam i zaczęłam słuchać jakiegoś cholerstwa. błąd życia. >.<
          • lubiekotki Re: hihi 19.09.09, 19:30
            tez tak mialam, znalam niby od poczatku kariery internetowej, kto nie zna
            strokes chociazby z nazwy. jakis rok temu sie porwalam z motyką na slonce i
            chcialam w jedyn czasie przyswoic ich i libsow, co zakonczylo się ogolną
            porażka, ale ostatnio zaczeli troche na mtv 2 męczyc last lite i hard to explain
            (kol lubią, bo w ich takeoverze było hard <3333333 jared zapodał!!!!!11) wiec
            stwierdzilam ze kocham te dwie piosenki, a julię tak slodko nacpany jest w last
            nite, jakies telemarki w ogole, obroty, wpada na nick lub alberta... slodko.
            wiec teraz ich kocham, a libsow chyba wywalilam, ale ostatnio znowu mam jakies
            odpaly, na white stripesow mnie wzielo, na libsow nabieram sił ;d

is this it nie jest tlem, ej :<
            ostatnio znalazlam jakiegos moje starego lasta, matko. white stripes było na
            początku, drugie yyys, staaare czasy ;d
            • jane_ Re: hihi 19.09.09, 19:35
              jezu libsi, weź mi nie mów, wstyd, że ich nie znam. ;q
              już bardziej babyshambles. ;x

ja usilnie szukałam mojego starego lasta, ale coś go chyba zjaduo. ;<
              • lubiekotki Re: hihi 19.09.09, 22:59
                ja tak samo, matko, raz ich posluchalam czy dwa jako wspomnaiane tuo i nic, a z
                babyshambles jeszcze gorzej, masakra, musze sie i za nich, i za nich zabrac,
                plus pjotrek solo. kiedys ;x

wez. moj najnowszy oficlany last tez jest porazką, jeden skasowalam, ale dwa dni
                temu sobie przypomnialam ze kiedys jeszcze mialam, patrze na date 'since 28 may
                2007' matkooo. bardzo dawno. w sumie to same kupy tam byly, z takich mega
                zenujących to ru...a, ktorej jedną piosenkę, taką na 'u' i 'pon the replay' czy
                cos takiego lubie do dzisiaj ;d na gorze paski, yyys, architecture in helsinki,
                malpy... nie było tak zle ze mną w piątej klasie xd
                lasty tez je, jak blogi na onecie? skandal.
                • jane_ Re: hihi 20.09.09, 09:35
                  fuck forever, nie? ;d
                  ja i tak myślę, że najbardziej porządni wybierając między pete+bejbi / pete+pete jest pete. ;d

ja się moim lastem nie martwię, ostatnio przeżywałam, że charlotte hatherley zrzuciła mi horrorsów, potem mgmciaki zrzuciły mi ją, i teraz znowu ona jest, i mam jej już prawie 300, co u mnie jest niesamowitym osiągnięciem. ;q
                  pon the replay jest fajne, ja riczjane lubiłam jak ona taka o była. ale później to nie, nie, nie.
                  ze mną było megagorzej, mówię Ci. XD
                  • lubiekotki Re: hihi 20.09.09, 10:25
                    tja. ale zrobie to, bede dzielna
                    a potem zostane ich wielka fanka!

ja i tak myślę, że najbardziej porządni wybierając między pete+bejbi / pete+pete
                    jest pete <- fajne zdanie, a ja i tak nie wiem, o co cho :d

a ja nie znam tej charlotte hatherley :<
                    ja przezywalam niesamowite natezenie stroksow w stroksach, ktorych nagle sie
                    zrobilo tak duzo ze masakra, nie lubie mojego lasta bo zburzyl mi porzadek zycia
                    am -> killers -> kol -> kooks -> franz ;<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    ja to mam problemy zawsze, no

no kiedys byla spoko, miala ww dwie fajne piosenki jak dla mnie, a potem szit,
                    ale w sumie gdyby nie sciela wlosow, nie zmienila wizerunku, byla by jedna z
                    tysiaca ciemnych, dlugowlosych piosenkarek, a tak to przynajmniej byla inna, no
                    i parasolka, olka, olka, olkaa... (nawet taki democik był ;d)

spoko, u mnie tez nie bylo najlepiej, przegladajac ta biblioteke o malo sie
                    spalilam sie ze wstydu, green day tam bylo i avril, i uwaga uwaga - goya! ja nie
                    wiem, kiedy ja tego sluchalam, mamo xd
                    • jane_ Re: hihi 20.09.09, 10:30
                      chodzi o to, że chyba peter solo jest najlepszy, tak mi się wydaje. ;d

to poooznaj <3.
                      ona jest moją idolką, serio, hahahha. ;d
                      a ja nie lubię u mnie kol na drugim miejscu, ale cóż, życie.

ona nawet nie jest najgorsza, ale jakoś tak teraz trochę niefajnie się zrobiło, bo nic nie robi i w ogóle.

też miałam avril, nawet na tym laście, 30 playsów, usunęłam, ale to rok temu było XD. z brokencyde zrobiłam chyba tak samo, ale nie wiem, może wciąż tam są. ;d
                      • audreey Re: hihi 20.09.09, 17:35
                        ej no, ja tu chciałam zdominować temat "muzyka" indianskością i w ogóle, a wy
                        nie chcecie? :<

ej kurczę, wy jesteście dobre, już w takim młodym wieku fajnej muzyki
                        słuchałyście. [oprócz avril itd]. strokesów poznałyście na początku kariery,
                        wow. ;o ja wtedy nie wiedziałam o ich istnieniu, tak samo jak istnieniu
                        wszystkich zespołów, które aktualnie lubię. Oo' hahah. xdd
                        wstyd wieeeeeeeeeem.

oj, to ile wy lastów miałyście? ;q ja ten jeden jedyny, od maja. ;d

ja libsów też nie znam, znaczy nazwę kojarzę, są chyba w moich polecanych, ale
                        żadnej piosenki nie kojarzę ani nic, haha. ;d

ru...na to zło! tak samo jak beyonce ;[
                        • lubiekotki Re: hihi 20.09.09, 17:44
                          ja tam bym sie nalepiej czula w temacie offtop indianski, wstęp z haslem,
                          ahahahhaahha xdd
                          no troche nie kcemy ;< mozna by killersow zmienic na offtopik ;d

ja sie avril wstydze, toz to porazka ;<< w ogole, moja biblioteka jest tak mega
                          zapchana, musze zrobic z niej porzadki, zabieram się i zabieram.

ja teraz mam przeciego lasta, pierwszy byl w 2007, huhuh

ja sluchalam kilka razy ich plyty pod wymownym tytulem the libertines, kultowej
                          teraz, ale jedyne co kojarze z nazwy to arbeich mach frei, ale zaspiewac nie
                          potrafię.

bejąsa szanuję, halo jest baaardzo fajne, i jeszcze pokazala klase z tą aferą z
                          kajnem łestem i tajlor. wiec ja lubim ;d
                          • lubiekotki Re: hihi 20.09.09, 17:47
                            w niej porządki i trzeciego lasta, pfpfpfpf

ps. piotr najlepszy? ja tam uwazam ze takie solowe kariery sa nie trafione,
                            jakby taki jules sie wzial nie zabral za to co sie zabral, to teraz by nowe
                            sztroksy byly, a nie jego synthowe wypociny.

mi sie w ogole moj top nie podoba, nic mi sie nie podoba, nie podoba mi sie
                            mósuf tyle ;<
                            brokencyde to jakies skremoemohardkor? ;d
                          • audreey Re: hihi 20.09.09, 18:01
                            haa, jak kot wprowadzi taką innowację, to będzie fajnie. big_grin
                            ale wątpię w to, wiesz. uncertain njestety

a ja się wstydzę linkin parków i co, usunąć to muszę. indifferent

uou, pamiętasz swoje poprzednie nazwy? ;d
                            i w ogóle, czemu zrobiłaś nowego? suspicious

hahaha. xd ja teraz muszę ściągnąć puppetsów i posłuchać, bo nie znam ich
                            piosenek żadnych.

nie lubię halo, jedyne halo jakie lubię to to od bloc party. xd innych nie znam ;p

dokładnie, gdyby julek nie brał się za solową płytę, to album sztruksów pewnie
                            by już był, ech.
                            • jane_ Re: hihi 20.09.09, 18:05
                              brokencajd to najgorsze imoskrimo na świecie.

puppetsów ściągaj, bo są słit.

a bjons ma fajny ten nowy singiel. ;q
                              • audreey Re: hihi 20.09.09, 20:06
                                nie znam tego czegoś. ;d

nawet fajni, ale chyba jednak wolę mauupy. ; )

słit drims? xdd haha.
                                • lubiekotki Re: hihi 20.09.09, 21:17
                                  usowaj usowaj, ja tez wiele rzeczy kasowalam, np. odtworzenia mr brigt kiedys,
                                  albo calych kooksow ;ddd hahaha

pamiętam kotek, ale moje lasty ją starannie skasowane i ukryte ;dddd
                                  hahahahahahaahha ;ddd

nowego zrobilam, bo tamte ssały, nic mi sie nie podobalo, i chcialam od nowa.
                                  moglabym wyzerowac, ale wtedy nie moge z itunsa przeskroblowac, a to ssie.

NIE ZNASZ PUPPETSOW -ssiesz, oni sa tacy mega mega mega cudowni, troche taki
                                  akustik, ale jaki slodki, uwielbiam, uwielbiam uwielbiam szorstki glos milesa,
                                  ale rascalsow mi nie scrobluje, ZUO
                                  horrorsow tez nie :xxxxxxxx

halo jest spoko, lepsze niz single ladies i to nowe. ale single ladies tez fajne.
                                  • ultraviolet Re: hihi 20.09.09, 21:21
                                    to sobie otagujdevil
                                    • lubiekotki Re: hihi 20.09.09, 21:23
                                      nie umiem, jak to sie robi? xd z trjapoda mi nie scrobluje, z srajtunsa tak ;d
                                  • lubiekotki Re: hihi 20.09.09, 21:22
                                    wybaczcie mi moje ortografy, ja jestem juz przemęczona i naprawde ;<<< sorka
                                    usunąąąąąąć

kuwa ru...a ;d
                                    • ultraviolet Re: hihi 20.09.09, 21:25
                                      ja np mam na komputerku program mp3tag, szybko się wpisuje. tak dziwnie bez scrobbli
                                      • audreey Re: hihi 21.09.09, 18:56
                                        puppetsy fajne, ale wolę małpki. ;3

ja wszystko scrobluję. ;>
    • audreey aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 20.09.09, 20:08
      może już to wiecie, ale ja dowiedziałam się dopiero przed chwilą.

(....) piosenka [11 th dimension] zapowiadająca solowy debiut artysty
      zatytułowany "Phrazes For The Young". Premiera albumu została wyznaczona na 19
      października.

to trzy dni po moich urodzinach. ;D
      • jane_ Re: aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 20.09.09, 20:14
        6 dni do moich. ^^
        • explosive Re: aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 20.09.09, 20:30
          hahha ze ja sie jeszcze nie wpowiedzialamO.o

wiec maupy kocham kocham.
          moze przez to ze sa takie indi srind;d;d;d
          i to kawalek mojego zycia^^
          i woly AM od puppetsow.
          srsly.
          a hambug jest fajny;d
          • explosive Re: aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 20.09.09, 20:32
            jezu jaki ze mnie debil wypowiedzialam sie o malpach w temacie o stokersach.

wybaczcie mi mozg mi nie pracuje.

idiotka idiotka.

no dobra na temat stokersow.
            ...
            ...
            ...
            są fajni.

i wybaczcie mi moj nietakt^^
            • ultraviolet Re: aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 20.09.09, 20:45
              6 miesięcy po moich urodzinach, ale prezent prezentcieszę się ogromnie
              • jane_ Re: aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 20.09.09, 20:46
                cicho, nie każdy ma to szczeście urodzić się w pierwszej połowie roku. ;x
                • ultraviolet Re: aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 20.09.09, 20:57
                  dlaczego szczęście?! jestem jedną z najstarszych dziewczyn w klasie, nie lubię
                  tego. ach. wiem. wejściówkibig_grin to co innegodevil
                  • lubiekotki Re: aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 20.09.09, 21:20
                    widzialaaaaaaaam, ja nie wiem co sie u mnie bedzie wtedy dzialo, ale niestety
                    nie mam urodzin, ani nawet imienin. ale wstaje rano i sie jaram, w ogole mam
                    okladke tej plyty, bo mi sie wgralo i sobie slucham i ogladam okladke, i się
                    bardzo smieję.

moze stroksy przesuną az na maj swoją plyte, ale raczej nie, pozatym chyba takie
                    rzeczy się w piatek dzieją, c'nie? ja chyba nie mam w piątek urodzin za rok :<< hihi
                    ale moze kiedys bede miala w urodzinki jakasa fajna premierę ;d

bycie w pierwszej polowie jest calkiem, na opka szybciej wejdę.
                    • ultraviolet Re: aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 20.09.09, 21:23
                      nie dzieją się w piątek, częściej stosunkowo w poniedziałki, choć reguły nie ma

mi się wszystko pomyliło i nie cieszę się z juliana jak powinnam, bo mam i
                      megapuss i jonnego i batydevil źle
                      • audreey Re: aaaaaa! płyta kasablanki - TERMIN 21.09.09, 19:00
                        ja mam urodziny w piątek, a żadna premiera nie wychodzi ;/. dupa.
                        no właśnie, lepiej się urodzić w pierwszej połowie, szybciej się osiąga jakiś
                        wiek, no i opki, i kołki [kilersy] <33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka