Dodaj do ulubionych

Przyjaźń...

19.09.09, 22:05
Cześć smile
Mam problem .
Mam 2 przyjaciółki . Dawniej to była prawdziwa przyjaźń a teraz gdy np.
zapytam się jednej z moich przyjaciółek czy mogę do niej przyjechać ona
odpowiada : " Jutro . Dzisiaj nie da rady " . A gdy za chwilkę moja 2 kumpela
się pyta czy może przyjechać pierwsza odpowiada krótko ; " Jasne !!!!!! Mam
mnóstwo czasu . "
Siedzą ze sobą na każdej lekcji .
Robią wycieczki .
Spędzają ze sobą całe przerwy .

Czy mam się dalej z nimi przyjaźnić ? Co mam robić ? angryscianaangry

Czuje, że już nie jestem im potrzebna crying

crying Pomóżcie crying

Z góry dziękuje .

Kaja11
Obserwuj wątek
    • estrellita Re: Przyjaźń... 19.09.09, 22:09
      Tez tak miałam, naprwdę ciężka sytuacja, może pogadaj z nimi, powiedz, że nie czujesz się
      z tym źle i czemu nagle przestały cię bardzo lubić
      • sophie_annabet Przyjaźń? 19.09.09, 23:52
        eee, i Ty to nazywasz przyjaźnią?
    • im_rebel Re: Przyjaźń... 19.09.09, 22:10
      Porozmawiaj z nimi. Nic innego tu nie zdziaładsz. Oczywiście wchodiz jeszcze
      opcja "Jestem obrażona na was i na cały świat" ale nie warto sie kłócić.
    • annmarie Re: Przyjaźń... 19.09.09, 22:18
      hmm też mam 2 przyjaciółki i też nie raz się z nimi kłóciłam ale z jedną przyjaznię się od
      kołyski a z drugą prawie od 10 lat.I nasza przyjazń ciągle jest i coraz bardziej się umacnia.A ty
      porozmawiaj ze swoimi przyjaciółkami ale tak szczerze i pamiętaj nic na siłę.
    • najaranazyciem Re: Przyjaźń... 19.09.09, 22:21
      Porozmawaij o tym z nimi obiema najlepiej osobno wink
      Jak nie podziala to napewo masz wielu innych przyjaciol ;p

Oni okaza sie prawdziwi na pewno ;p

Tesh to kiedys przeszlam tera ta dziewczyna jedna z nich sie przepisala do innej szkoly i z ta druga mam lepsze podejscie ;p
      • beniaxd Re: Przyjaźń... 19.09.09, 22:38
        Ja też mam 2 przyjaciółki. Z jedną przyjażnię się odkąd pamiętam, a z drugą od 4 klasy i mamy ze sobą świetny kontakt wink W 5 klasie też czułam się przez nie odrzucona ale teraz jest o wiele lepiej...
        Postaraj się porozmawiać z nimi może to pomorze...
    • little Re: Przyjaźń... 19.09.09, 23:58
      Chrzanić taką przyjaźń. ;/
      • autre Re: Przyjaźń... 20.09.09, 00:44
        W podstawówce też miałam taką nieprzyjemną sytuację. Moja tzwn. przyjaciółka Kaśka
        miała wiele wad. Ale w tym przypadku było to, że przygarnęła dziewczynę, której wprost
        nie znoszę - od pierwszej kl. podstawówki się kłócimy o byle co w zasadzie - i jeszcze jakby
        tego było mało zawsze ją ze sobą zabierała. Spławiała mnie marną wymówką, kiedy
        chciałam gdzieś z nią wyjść, ale da te drugiej of course miała cały dzień. Przykra jest taka
        jedna prawda: tam gdzie są trzy osoby, jedna z nich cieniem i popychadłem, a dwie
        najlepszymi przyjaciółkami... Ja na Twoim miejscu dałabym sobie siana. Taka przyjaźń jest
        po prostu bezsensowna. Szczególnie z dwulicową osobą.
        • nikt. Re: Przyjaźń... 20.09.09, 14:36
          autre, świetne słowa.
          tam gdzie są trzy osoby, jedna z nich cieniem i popychadłem,
          a dwie najlepszymi przyjaciółkami

też tak miałam..
          Kamilę znam od przedszkola, tylko że ona już od początku wydawała mi się być dwulicowa. lubiłam ją, ona mnie nie, taka nieodwzajemniana przyjaźń. xd
          w 1 klasie doszła do nas Zuzia. wydawała się fajna, zostałyśmy przyjaciółkami. jeździłą ze mną na działkę, przychodziła do domu, o takie tam. Zuzia i kamila też się lubiły. bardzo. tylko wtedy, Zuzia bardziej lubiłą mnie. gdzieś tak w ok. 3 klasie, byłam w nimi na dworzu, i do tej pory pamiętam słowa Kamili. ale można się przyjaźnić tylko w 2 osoby..!
          to mi utkiwło w pamięci. nie zgadzałam się z nią, bo myślę, że nie tylko 2 osoby mogą być najlepszymi przyjaciółkami, ale taka przyjaźń między 2 osób jest bardzo rzadka.
          a już taka, kiedy ma się od serca np. 6 przyjaciółek, już zupełnie.
          wtedy, w 3 klasie Zuzia sie ode mnie odwróciła. zadawała się tylko z Kamilą. zostałąm sama, nie wiedziałam, co robić.. ale w 6 klasie już naprawde się polubiłyśmy, tylko teraz w 6 . A, B, B, Z, K, i K. 6 muszkieterów. xd
          narazie wszysto jest dobrze, oby jak najdlużej..

chciałabym jeszcze dodać, że kiedyś Zuzia powiedziała, że niue ma przyjaciół. że ich nie potrzebuja, jeszcze nie jest gotowa na przyjaźń. zabolało mnie to. ja wtedy właśnie potrzebowałam przyjaciółki..

• agnes_cerk Re: Przyjaźń... 20.09.09, 15:53
      pogadaj z nimi, najlepiej w takim miejscu i czasie żeby się nie mogły wykręcić z tej
      rozmowy, powiedz im, że czujesz się hmm `odepchnięte` (brakuje mi słowa) i zapytaj jak
      one widzą dalej waszą przyjaźń, waszą czyli waszej trójki, jednocześnie radzę zacząć
      rozglądać za nową koleżanką, która mogłaby się stać twoją przyjaciółka, bo jak ktoś już
      tu napisał przyjaźnić można się tylko w dwie osoby, powodzeniakiss
    • th4ever Re: Przyjaźń... 20.09.09, 19:09
      ....taki trojkacik...
      mysleze powinnas powaznie z nimi pogadac...a wtedy wszystko sie rozwiąże
      • kajka11 Re: Przyjaźń... 21.09.09, 18:48
        Naprawdę bardzo wam dziękuję smirk
        Zrobię to co mówiciekwiat
        Utkwiły mi w głowie te słowa : tam gdzie są trzy osoby, jedna z nich cieniem i
        popychadłem,
        a dwie najlepszymi przyjaciółkami smile
        Macie racje
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Jeszcze raz DZIĘKUJĘ piwo
    • samotnymotyl xD 21.09.09, 19:50
      ja bym poszła do innej dziewczyny i bym się zaprzyjaźniła z innymi koleżankami.Zobaczysz
      ta twoja" przyjaciółka " jeszcze do Ciebie wróci bo one takie są najpriew inną do innych a
      potem wracają do dawnych przyjaciółek jak gdyby nigdy nic uncertain
    • ladyy Re: Przyjaźń... 21.09.09, 19:57
      nie chce cię zamartwiać ale pewnie dla nich stałaś się nudna
      one pewnie ciągle nadają na tych samych falach i chcą spędzić ze sobą więcej czasu
      ale nie przejmuj się
      przejdzie imwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka