beniaxd 21.09.09, 19:50 Cześć !! Miałam takie pytanie czy u was też nauczyciele od angielskiego dają za zadanie napisać jakieś słówko którego nie znacie 100 razy ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beniaxd Re: Słówka :/ 21.09.09, 19:56 Niestety Ta nauczycielka nas wykończy na śmierć dziś zadała 3 słówka do napisania więc muszę na jutro napisać 300 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
samotnymotyl Re: Słówka :/ 21.09.09, 19:57 o matko!!! współczuję my naszczęscie nie amy takie czegoś Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Słówka :/ 21.09.09, 19:57 Nigdy nie miałam i nie mam nauczycielek tyranów od angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
beniaxd Re: Słówka :/ 21.09.09, 19:59 Jeszcze gorzej jest bo ona wszystko mówi po angielsku i nic z lekcji nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Słówka :/ 21.09.09, 20:09 masz 13 lat, powinnaś rozumieć jeśli masz angielski od 1 klasy. ;q w sumie nawet jeśli masz ang. od 4 to powinnaś. podstawowe czasy już miałaś. jeśli jest nieroumiejących więcej to ją poproście żeby wam mniej więcej tłumaczyła o co jej chodzi. ;x Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Słówka :/ 21.09.09, 19:59 a jakie musisz napisać? ;q u mnie tak nie robią, w sumie lol, druga gimnazjum, a jesteśmy na etapie nice to meet you i i usually wake up at 7 o clock, jak jaaaa się nudzę. ;x Odpowiedz Link Zgłoś
beniaxd Re: Słówka :/ 21.09.09, 20:01 crowds - tłum, city traffic - ruch uliczny, take a nap - zdrzemnij się i wszystko 100 razy Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 Re: Słówka :/ 21.09.09, 20:05 ułaa, ale bez sensu takie przepisywanie. szczerze współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
beniaxd Re: Słówka :/ 21.09.09, 20:06 nauczycielka mówi że to jej sprawdzony sposób na naukę Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Słówka :/ 21.09.09, 20:07 Łał ! wyrazy wspólczucia <3 jezy ja 1 ledwo napisze ! ten angielski jest jakis dziwny ... nie kture slowa tak trudno napisac .... Odpowiedz Link Zgłoś
beniaxd Re: Słówka :/ 21.09.09, 20:11 i w tym cały problem non stop patrzyłam jak to napisać, bo już zaczęłam pisac i napisałam 100 !! Odpowiedz Link Zgłoś
mileyandnick Re: Słówka :/ 21.09.09, 20:16 ja tez tak mam u nas karze jedno słówko po 70 razy pisac a zazwyczaj poda nam ich 7 anbo 8 porazka Odpowiedz Link Zgłoś
beniaxd Re: Słówka :/ 21.09.09, 20:18 To jednak nie ja jestem jedna z wyrodnymi nauczycielami... Współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: Słówka :/ 22.09.09, 14:13 nie. mam w miarę normalną nauczycielkę z ang. Odpowiedz Link Zgłoś
marffa Re: Słówka :/ 22.09.09, 14:55 Ty myślisz że masz źle? Ja mam po dwie godziny angielskiego dwa razy w tygodniu, dwa razy w tygodniu mam kartkówkę z angielskiego z przynajmniej 100 i często nie są to pojedyncze słówka, a całe wyrażenia, jedna literówka w zdaniu i już 0 pkt. Do tego pyta na każdej lekcji, jest nas w grupie 12 więc średnio do odpowiedzi idę raz na dwa tygodnie, a jak pyta to musisz powiedzieć wszystko dokładnie tak jak ona tego chce, chociaż nie wiadomo jak poprawnie będziesz mówić, a nie będzie to tak jak ona to mówiła wcześniej to już ocena w dół. Również każe nam przepisywać słówka, często 10 zdań po 20 razy. Uważam że mój angielski jest na niezłym poziomie i chociaż bardzo się staram to i tak lecę na samych bańkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Słówka :/ 22.09.09, 14:59 Marffa wspólczuje ciii masz strasznie ... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Słówka :/ 22.09.09, 15:08 Wasza nauczycielka widocznie chce żebyście sobie utrwalili pisownię tych słówek. Ale 100 razy to naprawdę za dużo Z 10 razy to bym się jeszcze zgodziła... Ona widocznie nie rozumie, że dla was to ciężki wysiłek, no bo dla niej, co to za problem zadać... I czytając na forum problemy ze szkołą, po raz drugi dziękuję Bogu, że nie mam tak źle =) Moja pani od angielskiego jest git Może to dlatego, że jest moją wychowawczynią. Wogóle wszyscy moi nauczyciele są bardzo fajni, może i też trochę wymagający, ale mili, no może oprócz pani od matmy... Jak to ona powtarza "Miesiąc ochronny (jestem w 1-szej gim) się kończy, więc posypią się punkciki (mamy punkty dodatnie i ujemne za zachowanie)... Brr, ona jest straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
beniaxd Re: Słówka :/ 22.09.09, 17:29 Ja miałam super nauczycielke od ang. w podstawówce i przy niej wszystko rozumiałam a przez tą wyrodną nauczycielkę teraz chodze na korki z ang. Odpowiedz Link Zgłoś