Dodaj do ulubionych

Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewczyn

12.10.09, 20:02
Nie wiem jak powiedzieć mamie o miesiączce jeszcze nie mam ale czuje że już
niedługo będe miała pomocywink
Obserwuj wątek
    • msthic Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 20:07
      O rany to nic strasznego. Szczerze to jak dostałam miesiączkę to wstydziłam się
      mamie trochę o tym mówić, ale powiedziałam, a ona coś tam zaczęła mi tłumaczyć,
      że nie mam wg się czego wstydzić, bo to kobieca sprawa itd.
      • rositta Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 20:10
        ja też powiedziałam mamie, byłam wtedy w 4 klasie podstawówki xD
        nie bój się to nic strasznego!!
        trzymam kciuki żebyś się odważyła!! kiss
        • jessica_18 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 14.10.09, 13:49
          pOwIeDż, że MaSz oKreS....Hi hI
        • angela3545 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 14.10.09, 21:29
          ja jestem w 5 klasie podstawówki i wydaje mi sie ze narazie nie dostane...ale ja
          sie nie bede bała mamie powiedziec..bardziej tacie
      • natalkka92 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:37
        ja mam miesiączkę już drugi rok i jak dostałam to już wszystko wiedziałam na jej
        temat, moja siostra dostala rok wczesniej wiec wyszlam z łazienki i powiedziałam
        po prostu 'mamo dostalam okres' smile
      • doma98 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 28.10.09, 17:00
        ja spytałam na osobności mamę co to miesiączka a mama powiedziała że w sobotę
        zrobimy sobie taki wykład i wiedziałam o tym już w 3 klasie .nie ma co się
        wstydzić przecież to mama .więc kisskisskisskisskisskisskisskissbig_grinserceserce
    • grafikowa_ Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:15
      nie masz się o co martwić, też na początku tak miałam. Wystarczy podejść i
      powiedzieć - mamo, chyba mam okres. Ja tak zrobiłam, mama mi wszystko wyjaśniła,
      to na prawdę nic strasznego. No i trzymam kciuki, ja gdy dostałam pierwszego
      okresu cieszyłam się że dojrzewam. wink)
    • collage Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:18
      yy , mama to też kobieta .
      • colors Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:21
        nie rozumiem jak można się wstydzić powiedzieć o tym mamie ... no ale dobra.
        Ja dostałam miesiączkę kiedy nnikogo nie było w domu xd . mpo i spanikowana dzwonię
        do mamy i zaczęłam gaadać jhakimś szyfrem , bo bałam się , że ktoś usłyszy ..<lol2>
        haha xd A mam właściwie sama się domyślilka xd Noo. więc nie martw się . mama też
        kobieta, też to przeżywała . i mięsiączka to nic złego ! ; D nie masz sięczego wstydzić ; p
        • selcia17 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:32
          Mama to też człowiek
          Wiem ,że czasami łatwiej jest powiedzieć coś krępującego obcemu ,ale nie wiem
          czemu masz taki "banalny problem"

Moja reakcja na miesiączkę była dziwna!!
          Rozbeczałam ale to normalne minęła jedna noc i mi przeszło ; PP
          To nie jest nic strasznego więc się nie bój!!
          A mamie o takich sprawach można powiedzieć nic ci nie zrobi!! Malo Tego jest
          doświadczona i cię zrozumie!!
          • miliwili Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:36
            ja jestem w 1 gim, i nie mam. Ale szczerze też tego się bardzo wstydze ;/ nie
            za bardzo jestem taka dojrzała jak dziewczyny w szkole. Nie o to chodzi, że
            jestem wyrzutkiem klasowym wręcz przeciwnie, ale po prostu, jestem trochę za
            bardzo na to "dziecinna". wstydzę się tego itp.
            • grafikowa_ Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 22:04
              Przestań się przejmować! Ja też niedawno dostałam pierwszego, moja mama i
              siostra miały wtedy 15 lat. Dziewczyny dojrzewają różnie, jedna szybciej, druga
              wolniej. Nie przejmuj się że jeszcze nie masz smile
    • ika95 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:37
      nie denerwuj się! ja jak dostałam pierwszy raz (było to w 5 klasie podstawówki) to nie wiedziałam jak mamie o tym powiedzieć, więc poszłam do niej i spytałam się, gdzie trzyma podpaski xd później powiedziała mi wszystko, co wiedzieć powinnam ;p
      • maximum_ride Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:44
        ja z moją gadam o wszystkim tongue_out
        nie wstydze się...

dostałam tak gdzieś w 5 klasie...
        wyszłam z łazienki i normalnie powiedziałam
        "ciotka przyszła" <lol>
        bo stary był w pokojubig_grin
    • kiwi Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:46
      Jak najbardziej powiedz o tym swojej mamie, bo kto inny jak nie ona powie Ci co
      się z tobą przez ten 'okres' i wgl.

Nie ma się czego wstydzić. Mama też kobieta. Też kiedyś musiała dostać.
      • im_rebel Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:50
        Ja jeszcze nie powiedziałam confused
    • jumbi. Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 21:55
      Normalnie. smile Nie wstydź się. Mama miała to samo i nie masz się czego bać. Na
      pewno ci pomorze. ;*
    • ldn Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 12.10.09, 22:17
      Hmm, sama nie pamiętam, co powiedziałam wtedy swojej matce, tak dawno to było...
      Ale nie ma się czego bać, pamiętaj, że każda dziewczyna będzie przez to
      przechodziła/już przez to przeszła, Twoja mama również. Radziłabym powiedzieć Ci
      wszystko prosto z mostu, tak będzie najłatwiej i bardziej zrozumiale, niż gdybyś
      zaczęła cośtam mamrotać i się motać. Życzę powodzenia wink
      • nikt. Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 13.10.09, 19:12
        a skąd wiesz, że niedługo będziesz miała okres ? ; \

podstawowe pytanie.

jezusmaria, te pytania o okresie na forum są coraz głupsze. bez obrazy .
        • nasti. Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 13.10.09, 19:18
          To twoja mam nie powinnaś się krępować.
          Co innego rozmawiać o takich rzeczach z ojcem ;D

Ja powiedziałam normalnie: " Mamo dostałam okresu" a ta mi powiedziała gdzie
          podpaski i po sprawie xd
      • harrypotter_fan ja nie musiałam mówić . 14.10.09, 19:49
        dawno , dawno temu rano wstałam poszłam do łazienki , zobaczyłam że mam i w tym samym momencie bez pukania ( jak zwykle !!! ) weszła mama i zobaczyła ; - ))
    • pauliska1212 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 13.10.09, 19:45
      heh ja bym nie miała takiego problemu bo mam 12 lat a z mamą o miesiączce gadamy
      swobodnie big_grin
      to znaczy nie to że gadamy, ale gdy mi się nasunie jakieś pytanie z nią związane po prostu
      się jej pytam a ona mi odpowiada jakby nigdy nic wink
      nie przejmuj się kiss
      gdy już na prawdę dostaniesz po prostu wal jej to prostu z mostu tongue_outtongue_out
      przecież każda dziewczyna bądź co bądź musi dostać okresu, więc tak czy siak i tak się
      wyda. kiss
      a chyba nie opłaca się chować w tajemnicy czegoś tak normalnego dla każdej
      dziewczynykiss

powodzenia.wink
      • limelight Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 13.10.09, 19:50
        eee, ja dostałam pierwszą w czwartej klasie : ) no i tak już jest 3 lata ^^
        no problem ;pp
        po prostu ją zawołałam i przyszła no to jej pokazałam i powiedziałam: "chyba
        dostałam okres" i luz : )
    • allexz Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 13.10.09, 19:51
      hm no normalnie ? ja np dostałam nie spodziewając się tego i byłam wtedy na wsi
      ;/ to poszłam do mamy i powiedziałam normalnie, dokładnie nie pamiętam bo to w 5
      klasie było ;d hahah. ale mama ci na pewno pomoże i się nie powinnaś wstydzić bo
      twoja mama też przez to przeszła wink najlepiej powiedz w prost
    • miss_mimi094 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 14.10.09, 13:15
      powiedz wprost, ja tak zrobiłam big_grin
      • zuzoa Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 14.10.09, 19:03
        Ja powiedziałam pierw swojej najlepszej przyjaciółce, a na następny dzień mamie.
        Poprostu byłam w łazience i zawołałam mamę a powiedziałam tak:'mamo kaśka dała
        mi podpaskę'..I tyle;p
        • mieetax33 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 14.10.09, 19:42
          ja sie nie wstydziłam . x D
          poszłam do łązienki i zobaczyłaam czerwone gacie x d krzykneełam mamoo mam
          czerwonee gacie . a mam ze dostałam miesiaczke x D
          • samantha. Re: 14.10.09, 19:51
            nie martw się, tylko wal z mostu, przecież twoja mama też to kiedyś przeżywała.
    • kararock :( 14.10.09, 19:51
      uuu rzeczywiście problem
      ale spróbuj pogadać z mamą gdy np. będziesz wracać razem z nią do domu lub gdy po
      prostu będziecie same
    • mandy_jonas Luuuz... 14.10.09, 19:53
      Oj laska to żaden problembig_grin Idziesz do mamy i walisz z grubej rury: Mamo szykuj
      podpaski będę miała okres xD Na serio nie ma się co cackać matka to matka
      zrozumie szybko...
    • panna_efron_x33 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 15.10.09, 09:01
      ja nic nie mówiłam...big_grin
    • yui Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 15.10.09, 09:06
      "Mamo, dzisiaj rano miałam takie brązowe plamki na majtkach... Czy
      to okres?" xDD
    • martf Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 26.10.09, 23:27
      Powiedz , powiedz !! JA powiedziałam i mama kupiła szmpana . xd
    • jeeina128 ja naprzykład... 26.10.09, 23:39
      ja zrobiłam to tak :
      po prostu byłam w kiblu a mama w kuchni
      też sie przez jakieś 5 min. wachałam i niewiedziałam
      co robić i jak powiedzieć
      powtarzałam ciągle w myślach 'ku...'
      ale sie w końcu zdobyłam i zawołałam ją
      no i powiedziałam : "chyba mam okres "
      heh po prostu i
      powodzenia kiss
      • jeeina128 Re: ja naprzykład... 26.10.09, 23:43
        trzymam kciuki i nie martw sie to serio ale to serio
        nic strasznego .
        Bałam sie tego dnia odkąd sie o istnieniu miesiączki dowiedziałam ;]
        ale potem jak to wszystko już nadeszła że tak powiem zdałam sobie sprawe
        że to nic takiego,naturalne i wgl
        kiss
        trzymaj sie i nie musisz mówić tacie jak mam już od paru mies [pięciu]
        ale nie mówiłam mu i nie mam zamiaru
        jeszcze raz POWODZENIa i zobaczysz to nic takigo !!kiss
        • pinkpink Re: ja naprzykład... 27.10.09, 17:59
          hah... ja to od razu pobiegłam do mamy ;> kobiety się na tym znają ;P
          • bouche2 Re: ja naprzykład... 27.10.09, 18:51
            e tam, takimi sprawami nie można się przejmować. Mama, też człowiek, to nic
            strasznego, mówisz po prostu, że dzisiaj oficjalnie stałaś sie kobietą i o.
            [Gorzej było u mojej przyjaciółki- powiedziała rodzicom, zaczęli ją ściskać,
            całować, tort chcieli piec dla swojej kobietki]
      • any.rbd Re: ja naprzykład... 27.10.09, 20:46
        ja na przyklada bylam wtedy mala mialam 10 lat i wieczortam na wakacjach bralam
        kompiel i bylam w kiblu i wiecei bylam glupia i mala i nie wiedzialam o co kaman
        poszlam do mamy i powiedzialam mamo moje spodnie sa brudneshock
    • zigii Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 27.10.09, 18:48
      No, ale w czym mamy ci pomóc? Żadnego sensownego pytania, z resztą takich
      tematów było i jest mnóstwo. A niby jakie masz objawy? Może tym najpierw się
      podziel? ; - //
    • kasula96 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 27.10.09, 19:17
      na początku miałam ten sam problem ale gdy jednego dnia szłam sie kąpać i byłam sam
      na sam z mamą zapytałam się jej o to co mam zrobić wiec powiedziała żebym się tym nie
      przejmowala. Moim zdaniem powinnaś to mamie powiedziec tak jak najzwyklejszą rzecz.
    • seneka4 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 27.10.09, 20:51
      A ze mną było tak ,że dostałam miesiączki i nie chciałam mamie o tym powiedzieć.
      Nie chciałam powiedzieć o tym nikomu ,ale mama w końcu to odkryła. ;d I mi
      powiedziała
      o co kaman. wink
      Nie wstydz się mamy ,ona chyba Cie nie zje ,nie ugryzie. wink
    • madziusia94 Re: Pomóżcie mam problem/sprawa tylko dla dziewcz 27.10.09, 20:52
      No zwyczajnie. Jak już będziesz mieć to powiedz jej , że dostałaś. Mama to też
      kobieta i przecież Cię nie wyśmieje. : D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka