karolajn. 19.10.09, 14:02 No właśnie, jak myślicie ? xd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolajn. Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 14:02 PIERWSZE* sorry ; * Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_miso Re: JAJKO ! 22.10.09, 17:28 Ej ale chyba jajko bo z czego by się kura urodzila???:p Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 14:48 kura, Pan Bóg stworzył po parze każdego gatunku, nie mogło to być jajko Odpowiedz Link Zgłoś
nastolatkak93 Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 16:00 roseline napisał(a): > kura, Pan Bóg stworzył po parze każdego gatunku, nie mogło to być jajko zgadzam sie. wiadomo ze kura Odpowiedz Link Zgłoś
loczek17 Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 22.10.09, 17:06 jajko przyleciało z kosmosu i powstała kura nie no żart chyba kura Odpowiedz Link Zgłoś
agusiasweet Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 14:53 kura pan bog stworzył Odpowiedz Link Zgłoś
princessa_ Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 14:53 myślę, że kura, ale ona jest z jajka . trochę to pomotane ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
mileycyrus23 Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 14:56 Kura1no bo jak Bóg stwarzałł świat to najpierw zwierzęta xd Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusia. Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 15:02 Kuuura ; D Czytałam gdzieś, że Było jakieś coś, zniosło jajko i z tego Jajka nie wykluło się jakieś coś, Tylko mutant... I z tego mutanta Jest kura x DD Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl hmm..xd 19.10.09, 15:03 Kura , jajko by same nie przezylo moim zdaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_gosia JaajkO: )) 19.10.09, 15:07 wiadomo,bo najpierw bóg stworzył kure ; 0 Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_gosia Re: JaajkO: )) 19.10.09, 15:08 twilight_gosia napisał(a): > wiadomo,bo najpierw bóg stworzył kure ; 0 czyli pierwsza kurka; )) Odpowiedz Link Zgłoś
esti Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 15:49 chyba kura...jajko przecież musi skądś wyjść XD Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em Kurcia 19.10.09, 15:19 Kurcia, kurcia, bo coś tam sobie wyewoluowało. I powstała kurcia. Odpowiedz Link Zgłoś
death Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 15:23 oba w jednym momencie Odpowiedz Link Zgłoś
biani Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 15:33 Stawiam na kure, ponieważ Pan Bóg stworzył zwierzęta, i w tym była kura i dopiero potem było jajko ;D Odpowiedz Link Zgłoś
sandrunka Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 15:40 kuuura. ten wątek był... Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: Błędne koło. 19.10.09, 15:39 kardolinko, i oto w tym chodzi : ) według mnie był jakiś stwórz, który się nie wykluł, tylko ee, urodził ? no wiecie xd a on powstał z bakterii czy czegoś, tak jak w spore a potem z jajka zamiast tego stwora wykluła się kura, więc na początek było jajko ; x haha, ale głupie -_- nie wiem jak było Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina do miqusia: 19.10.09, 16:05 to stwierdzenie `co było peirwsze: jajko czy kura` jest tylko przenośnią. to ma na celu uwtierdzenie, ze to jest własnie błędne koło. nie wiadomo co było peirwsze i dowiedziec sie nie mozemy. niestety. moze tylko jedynie teoryzowac. Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 15:44 kura bo by nie powstało jajko xd Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 16:06 ale z czegoś kura musiała się wykluc, nie? xd Odpowiedz Link Zgłoś
zozola13 Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 22.10.09, 17:38 kardolina napisał(a): > ale z czegoś kura musiała się wykluc, nie? xd no tak. ale też kto by to jajko zniósł, hę ? Odpowiedz Link Zgłoś
charme Kogut xD 19.10.09, 16:28 Nie,a tak poważnie to kura xD Bo,spójrzcie logicznie ; jajko się samo nie wysiedziało,i nie zniosło Odpowiedz Link Zgłoś
guma_arbuzowa Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 15:47 jajko. w końcu dinozaury wykluwały się z jajek o.o Odpowiedz Link Zgłoś
an3cia Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 16:11 kÓra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaoru_ Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 16:12 Na początku był chaos... Odpowiedz Link Zgłoś
charlotta Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 17:37 Kura! A wiecie dlaczego? Bo jajko samo z siebie nie może się udoskonalić. Dla nie rozumiejących: Było sobie morze, potem w wodzie powstały żyjątka (jednokomórkowce) potem tworzyło się w większe zwierzęta morskie ( ryby, delfiny itp) potem zwierzęta te wyszły na ląd (np: jaszczurka, żaby) i przetworzyły się w zwierzęta domowe i nie tylko (np: ta nieszczęsna kura). I to wszystko cały czas się udoskonala a jajko samo z siebie nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 17:39 Kura...; PP No bo pomyślcie ktoś musiał zniesc to jajko!! a przy okazji musial też je ktoś wysiedziec! Odpowiedz Link Zgłoś
taylor_ To proste! :D 19.10.09, 17:57 `kura ponieważ Bóg stworzył najpierw zwierzęta a nie żywność {tak , jajko jest pożywieniem , kura też ale dopiero po śmierci ; P} Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa_xdd Re: To proste! :D 19.10.09, 18:04 Jak pierwsza była kura to skąd jajko? No przecież do tego potrzebny kogut! Czyli Pan Bóg musiał stworzyć kurę i koguta żeby mieli potomstwo itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zala95 Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 18:08 Dzieci drogie, ile wy macie lat? Bo chyba mentalne 7. Jajko było pierwsze. Najpierw rybki były, które jajka robiły (ikrę). Kto powiedział, że chodzi o jajko kurze? Jak byłam mała, też myślałam, że kura... Odpowiedz Link Zgłoś
zala95 Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 18:09 Albo dinki, jak już ktoś powiedział. Też jajka robiły. Ale na pytanie co było pierwsze kura czy jajko kurze nie ma odpowiedzi, można tylko teoretyzować (jak już ktoś zauważył) Odpowiedz Link Zgłoś
selenka.demi.jb Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 19.10.09, 22:15 A ja sądzę, że KOGUT .! ; ] BuaHaha Może być .? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
karolajn. ... 20.10.09, 07:51 Ale kogucik też musiał się z czegoś wykluć xd A może kura pochodzi od dinozaurów ? xd Dinozaury się zmieniały i w końcu z jajka powstała taka kura ^ ^ Odpowiedz Link Zgłoś
joe97 Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 21.10.09, 22:42 Dla mnie kura. Bo z jajka robi się małe, i te małe musi kura wychować potem jak dorośnie znosi swoje jajka itd. Dla mnie tak to wygląda, (Chyba tak jak w domach) Odpowiedz Link Zgłoś
rathbone Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 22.10.09, 15:11 kura bo jak by sobie takie małe jajko poradzilo samo (kure je wysiedziec musi) a potem mała kurka musi mieć mame xd Odpowiedz Link Zgłoś
montanacyrus Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 22.10.09, 15:38 Dinozaur zniósł jajko, ono wpadło pod szafę i wyklułą się kura Odpowiedz Link Zgłoś
boska_ola Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 22.10.09, 16:21 dziwne to jest xd bo niby kura musiała się wykluć z jajka, ale to jajko ktoś musiał znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
ardnaskela Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 22.10.09, 16:46 Jajko. Bo inaczej skąd wzięłaby się kura? A skąd jajko? Niekoniecznie z kury, a jakimś cudem wykluła się kura. xD Odpowiedz Link Zgłoś
beniaxd Re: Co było piersze - jajko czy kura. ? 22.10.09, 16:53 Na saaaaamym początku były diny (dinozaury) . Potem ich łuski przekształciły się w pióra i te `diny` wykształciły skrzydła no i nauczyły się latać. A kury to sama nie wiem może nie miały jakiejś kości albo nie nauczyły się latać . (Te informacje nadrobiłam na przyrodzie w 6 klasie ) I tak było według mnie Odpowiedz Link Zgłoś
justolka Mam do ciebie pytanie! 22.10.09, 16:56 Skąd masz ten avatar? To ty za zdięciu???? Bo tą dziewczyne ze zdięcia znam z widzenia )) Odpowiedz Link Zgłoś
karolajn. ... 22.10.09, 17:12 to nie ja ; D na necie na stronie z avkami znalazłam ^ ^ Odpowiedz Link Zgłoś
justolka :OOOO 23.10.09, 14:45 Karolajn. Nie wiedziałam że ta dziewczyna jest tak sławna : OOO Chodziła ze mną do szkoły ) Odpowiedz Link Zgłoś