Dodaj do ulubionych

wasz gust muzyczny .

• zouza_ Re: Owl City . x33 16.02.10, 15:56
      ostatnio słucham Owl City . x33
      cudowny zespół .
      szczerze nie znam się na gatunkach muzycznych więc nie wiem co to jest . xd
      w każdym bądź razie fajna, miła, spokojna i fajna dla ucha muzyka . x3
      moją ulubioną piosenką ich jest : Fireflies .
      piosenke polecam .. x33
      a ogólnie to nei mam określonego stylu muzycznego, może dlatego że się na tym nie znam albo dlatego, że słucham poprostu tego co fajne, wpada w ucha albo co leci w radiu . xd
      i to chyba tyle . x33

avee . ;3
      • zuaona @ zouza_ 17.02.10, 19:32
        ehem, owl city to nie zespół, tylko projekt-pseudonim Adama Younga. -.-

co do mnie to alternatywny rock, synth pop, electro pop, punk rock, garage rock,
        new rave, grunge i tak dalej.
        nie lubię określenia indie rock, bo jak dla mnie to nie gatunek, a
        określenie na niezależne zespoły (które stają się coraz mnie niezależne -.-).
        nie ma charakterystycznych riffów ani melodii, którymi cechują się wszystkie
        inne gatunki.
      • alkoholova owl city team xd 18.02.10, 16:55
        ja tez lubię owl citybig_grin no i moją uluiona tez jest fireflies. piątka!cool a wgle to podoba mi
        się 'sposób bycia' tego zespołu. ciekawe... wink
    • olkalalala Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 15:57
      ja lubię te starsze polskie piosenki, perfektu, t.love, lady pank.
      i rock'a tez lubie... a jak czytam ze Jonasi grają rock to aż mnie strzela
      wszystko...
    • squash Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 16:00
      Dużo, dużo. Ostatnio odkryłam istnienie Hey Monday i się zachwycam < 3
    • michaelmontana Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 18:41
      Pop & Rock z ciutką R'n B

Czyli : Miley Cyrus - przede wszystkim , hannah Montana niektóre
      Justin Bieber i Ashley Tisdale wraz z Beyonce ( niektóre) i Vanessą Hudgens pare
      Taylor Swift, i Chylińska ( Stara na nie to Electro)
    • lilii_95 Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 18:55
      alternatywa, garage rock, shoegaze, post-punk.

: )

• piratka13 Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 18:57
      pank rock ogolnie rock nie wiem cemu jakos tak lubie ma w sobie to cos hahah
    • rainbowholic_ Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 19:01
      Rock alternatywny. I pokrewne gatunki.
    • kasiula1997 no. 16.02.10, 19:11
      Ja słucham metalu \m/ Ale także soundtracków z gier i filmów.
      Ale bardziej symfonicznego metalu, gotyckiego metalu, power metalu i jeszcze
      takiego, gdzie występują instrumenty np. Apocalyptica czy Wardruna. Zdarza się
      też słuchać parę piosenek emo.

Dlaczego metal?
      Każda piosenka oddaje inne emocje - jedna jest energiczna, druga w sam raz do
      płakania itd.
      I przede wszystkim w metalu nie ma płytkich tekstów, gdzie zazwyczaj w muzyce
      pop chodzi o imprezy, sex i pieniądze uncertain

Zespoły?
      Najczęściej Nightwish (with Tarja), Epica, Within Temptation, Kamelot i dużo
      więcej...

Polecam przesłuchać piosenki właśnie tych zespołów. Chociaż jestem pewna, że po
      przesłuchaniu jednej piosenki czy dwóch się nie przekonacie. Trzeba próbować!

Ave \m/!

A jakbyście chcieli się dowiedzieć więcej o moim guście muzycznym:
      last.fm
    • bouche2 Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 19:20
      ja słucham wszystkiego, z wyjątkiem takiego bezczelnego rapu, metalu, emo i
      pokrewnych c(: rock, alternatywny, albo ostatnio troszeczkę independent, przez
      the killers i the kooks.

ale i tak najbardziej to ragga, reggae, troszeczkę ładnego hip-hopu typu ostr.
      bo to sa gatunki, w których liczą się słowa, dlatego preferuję jednak polskie
      piosenki.
      są pozytywne, optymistyczne, tylko czasami śpiewa się o zielsku, a tak poza tym
      to o trochę ważniejszych rzeczach.
      poza tym styl rastafari [z którym się jednak nie identyfikuje] cechuje tzw.
      peace& love, nie chleją alkoholu, są nastawieni pokojowo i pozytywnie i to mi
      sie podoba też w sumie. tak troszeczkę <3

• staceyann Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:30
        ja słucham m.in. artctic monkeys, evanscene, the kooks, the rasmus, nirvana, green day,
        cobra straship, 3!oh!3, biffy clyro, enter shikari, panic at the disco, the hoosier, the fray,
        outkast, kasabian, metronomy, tokio hotel, nena hagen, rammstein, coldplay, myslovitz,
        the crybs, crystal castles, white lies, queen, kings of leon, kids in glass houses, mayday
        parade, prodigy, red hot chilli peppers, the womabts, pendulum, green day, fountains
        wave- czyli rock, indie rock i muzyka alternatywna

lubię też ( z pop' owych wykonawców/ zespołów: akon, beyonce, the black eyed peace,
        nelly furtado, katy perry, michael jackson, justin timberlake, madonna, david guetta,
        florida, sugrababe, pussycat dolls, chris brown, lady gaga, lil wayne, sean paul, sean
        kingston, usher, jay-z, kat deluna, amy winehouse,...

słucham też muzyki klasycznej:haendl 'a, mozzatrt 'a, bach 'a, bethoven 'a, chopin 'a
        ja po prostu kocham muzykę i nie umiałabym bez niej żyć, każdego dnia
        muszę jej słuchać, to jest jak uzależnienie. Uwielbiam prawie każdy rodzaj muzyki. Nie
        toleruję jedynie marnego polskiego pop u(chociaż ciężko to czymkolwiek nazwać), techno i
        disco polo- to piosenki dla osób mało wymagających od muzyki- ot coby było wesołe i
        śkocznie, do tańca. Ja jednak wolę inne klimaty, a świetnie tńczyć mozna przy piosenkach
        pop owych. Ja np. nie wyobrażam sobie np. jakbym miała mieć tam kiedys wesele i by mi
        zajezdzali 'jestes szlona' albo 'majteczki w kropeczki', muzyka pop jest o wiele bardziej
        lepsza od disco polo moim zdanie ( to jest moja opinia i niech fani tego rodzaju muzyki nie
        jadą po mnie, bo każdy może mić swoje zdanie).
        • staceyann Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:31
          a lubię też screamo, post hardcore i dubstepwink
    • asiagd Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:05
      ja uwilebiam słuchać punk rocku , rocku, hip-hop nawet przejdzie
      moje zespoły Green day oczywiście no i Muse , The killers, Sum41, the black eyed
      peas.. smile pozde. wink
    • razzo Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:09
      www.lastfm.pl/user/kaamyyk - tego słucham.
      zostałam wychowana na Muse/Green Dayu/AC/DC/Beatlesach.../, więc nadal tego
      słucham. ;3
    • stop_it tutiiiii ! 16.02.10, 20:14
      ja rap(ale tylko polski) noi z wykonawcow to firma oczywiscie, hemp gru, peja i
      paktofonika. a dlaczego? kocham jak piosenki sie rymuja, kocham tego wyraznego bita
      przy kazdym slowie i kocham sens tych slow, nawet jak sa o jaraniu trawy itp to bita i
      rymy trzeba przyznac ze sa the best! poprostu jak to slysze to odplywam ;] i nie sadze
      zeby kotek puscil to w radiu bo raczej do tego calego bieberka, miley, seleny i demi to nie
      pasuje(bez urazy dla fanow, bo nie o to mi chodzi) noii ja juz tam gdzie mozna zlecic
      piosenke pisalam pare hip hopowych, ale moje prosby nie zostaly wysluchane.. pewnie ze
      wzgledu na przeklenstwa;p
      • cocomaroko Re: tutiiiii ! 16.02.10, 20:21
        ja nie mam gustu muzycznego, słucham to co mi wpadnie w ucho . XD
    • grzej Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:18
      SKA, rock oraz punk. Nie pogardzę metalem oraz muzyką industrialną. Lata 50.
      Zespołów nie wymieniam, naprawdę nie posiadam ulubionych zespołów - w tym
      tygodniu obsesyjnie słucham tego, za tydzień tamtego.
      Dlaczego te gatunki? Sama nie wiem, po prostu najbardziej mi podchodzą.
      SKA - ta muzyka odbiega od normy, jest przepełniona pozytywnymi wibracjami.
      Człowiek słuchając tego rytmu ma ochotę wstać z krzesła i zacząć ruszać się w
      takt. (:
    • g_o_s_i_a Rock i dobry pop xD 16.02.10, 20:18
      oto w tym gustuję! xD
    • janet_kaulitz J . 16.02.10, 20:22
      ja bym poleciła z takich raczej mniej znanych w polsce wykonawców niemieckich
      raperów.
      np . Bushido .
      oczywiście warto przeczytać tłumaczenia jego piosenek .. są na prawdę piękne.
      np .

reich mir nicht deine hand .
      augenblick .
      fur immer jung.
    • esme Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:22
      piosenki które wpadną w ucho : najczęściej R&B , Rock, czasami hip-hop
      ostatnio mam manie na TH kiss
    • temptation Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:25
      pop, rock and rock alternatywny ^^
    • thesweetestgirl Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:26
      Ja zazwyczj slucham Rihanna, Beyonce, Justin Bieber, Leona Lewis, Avril Lavigne, Jay Sean,
      Black Eyed Peas, Ke$ha,Timbaland , Pink, Jason Derulo, Madonna, Lady Gaga, Soulja Boy.... i
      to chyba tyle big_grin
      • miqusia Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:45
        To różnie bywa. Nie naklejam etykietek - słucham tego, bo to metal, rocka się
        nie tknę.
        Hmm... Powiedzmy, że indie rock przede wszystkim. Ale to jest bardzo
        świeża miłość, kilkumiesięczna. Bawimy się w wymienianiu gatunków? To teraz
        zajrzę na Wikipedię, bo sama sobie z tym nie poradzę... : p
        Prócz wymienionego już indie rocka - synth pop, pop, muzyka elektroniczna, post
        punk, rock psychodeliczny, power metal, thrash metal, metal alternatywny, nu
        metal, hard rock...
        Jejku. Sądziłam, że jednak nie tak rozbieżnie mi idzie z tymi stylami... ; )
        • muszelka Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:47
          korn 'i did my time' zajebista nuta .

( metal ) ; dddd
    • hilary_fanka Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:47
      Pop i rock. Słucham Paramore, Green Day, 30 Seconds To Mars, Panic!At The Disco,
      McFly big_grin
    • tokio_hotel_483 mój x333 16.02.10, 20:49
      jak widac kocham Tokio Hotel i to mój ulubiony band ;D
      lubie rock,metal,pop,rapcore,crunk,emo,screamo,goth/rock/metal etc.
      wole mocniejsze klimaty ;pp
      • ashley179 Re: mój x333 04.03.10, 20:50
        ROCK!!
        green day
        nirvana
        30 second to mars itd, itp.....
    • verberka. Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:54
      Jeśli o mnie chodzi , to wolę hip hop . Nie wiem właściwie dlaczego hip hop ,
      słucham go praktycznie od zawsze big_grin . Moje ulubione zespoły to Verba oczywiście
      cool , Ascetoholix i 18L . Lubię też słuchać Libera smile .
    • hipiska.xd Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 20:57
      ` Rock big_grin Ewentualnie Pop - ujdzie z dymem . smirk
    • sweet.fan.jb.xd Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 21:04
      słucham Paramore , Justina Biebera , Green Day'a i wiele wiele innych xd

uwielbiam wszystkie piosenki Paramore ale polecam ; - All I Want , Crush , Crush , Brick
      By Boring Brick , Careful , Ignorance , Playing God , That's What You Get , Turn It Off ,
      Decode ;d

a justina ; Favourite Girl , One Time , Baby , Love Me i wiele innych xd
      Green Day'a nie chce mi się wypisywac xp

słucham ich bo podoba mi się ich muzyczkaa i wogóle spoko są ;d
      pozdro. ; *
      • sweet.fan.jb.xd Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 21:06
        gustuje we wszystkim po troszku xd
        zależy od piosenki , czy jest fajnaa hehe ; *
        czasem rock , pop , hip hop itd. ;d
        • lexie_ Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 21:16
          A więc tak. Ogólnie wszystko się kręci w okół rocka. Ostatnio zaszłam nawet do
          Amon Amarth i Slayera. A jak mam ochotę na coś spokojniejszego to ballady
          metallici i guns'n'roses. Trochę starego Nightwisha i Within Temptation. Do tego
          nirvana. AC/DC. RHCP. System of a down. Aerosmith. Foo Fighters. Czasem Marlyn
          Manson znajdzie miejsce na 'mojej' płycie. Nickelback, ale to tylko wybrane
          utwory. Scorpions. To tak mniej więcej z tych bardziej chyba znanych wink.
      • vanell. wasz gust muzyczny . 16.02.10, 21:08
        z reguły alternatywa, delikatny rock. ale czasem lubię zatopić się w lżejszych
        rytmach. c:
    • blender Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 21:08
      nirvana, mcr, hole, automatic loveletter, green river, ac/dc, metallica, hemp
      gru, ddk rpk, ashlee simpson, green day, lady gaga, stephanie heiznmann, the
      pretty reckless, marilyn manson, billy talent, east clubbers, firma, muse, oraz
      nieraz taylor swift :3
      mam dosyć dziwny gust muzyczny, słucham zarówno rocka jaki i hip hopu c:
      • darkness_day Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 21:29
        najczęściej słucham rocka,czasem pop, pop punk...ale czasem słucham też piosenek innego gatunku które wpadają w ucho...^^ ;p
    • czarnaplyta Re: wasz gust muzyczny . 16.02.10, 21:32
      ostatnio głównie rock , no chyba , że coś wleci mi w ucho to to słucham .

Linkin Park , Nirvana , Evanescence , Paramore , Simple Plan ; 3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka