x.i.love.demi.x 11.11.09, 18:33 np., Demi ... Jak będzie po polsku. ? zastanawia mnie to. bo Ania to Ann ,, a Demi ., > ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michelle_ Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:35 Demi to Demeteria po polsku . kiedyś na lekcji miałam księge imion i szukałam. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
x.i.love.demi.x Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:39 i to się normalnie czyta. ? Demeteria czy Demetria. ?? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:44 nie wiem jak się czyta. bo ogółem imię Demi to skrót od Demetria. a po polsku to imie to : Demeteria . tak jak po ang. tylko nie jestem pewna jak się czyta. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
dzasta_samo_zuo Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:48 A jak bd np. yy. miley? ;dd albo selena ? ;d nie lubie ich ale jestem ciekawa ; pp Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 13.11.09, 13:51 np. Nick (w rzeczywistości Nicolas)to Mikołaj Emily -Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
tysiiaa.a Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:46 a jak będzie po polsku np imię Miley lub Ashley? Odpowiedz Link Zgłoś
paula22o8 Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:52 Ashley to nie wiem, ale Miley to mi najbardziej pasi Milena A np. Vanessa? Albo Alyssa? Ale trzeba też pamietać, że niektóre imiona są rodowicie angielskie czy amerykańskie i nie mają polskich odpowiedników ;]. Jak szukałam polskiej wersji imienia Ashley, to pisało, że w polskim nie ma takiego odpowiednika Odpowiedz Link Zgłoś
tomojlizaak Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:52 Miley to chyba będzie Milena takie jest moje przypuszczenie, chociaż możliwe że Miley nie ma polskiego odpowienika, a Ashley na pewno nie ma polskiego odpowiednika. Odpowiedz Link Zgłoś
x.i.love.demi.x Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:54 Miley raczej nie ma po polsku bo jak same wiecie to imię stworzyła z przezwiska smiley xd Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:57 Hmmm...Susan - Zuzanna (ja tak mam na imię o.O) Alice - Alicja Kate, Katty - Katarzyna, Kasia Lauren - Laura Zastanawiałam się nad Selena lub Miley..xD Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:55 A Hayley? XD fajne imiee ^_* Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:58 Kristen - Kryśka A co z Bellą..xD ? Odpowiedz Link Zgłoś
x.i.love.demi.x Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:59 Bella to skrót od Isabella - Izabella. Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:00 Iza przeciez to Isabella, nie? XD a z Robertem, to bedzie klopot... Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:00 Bella jest skróceniem imienia 'Isabella' Więc będzie chyba po prostu Iza, Izabela Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:00 Nie wiem czy było: A Selena? Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 18:59 pamiętajcie: nie każde imie ma swój odpowiednik. ashley - nie ma po polsku. miley - nie ma po polsku. selena - nie ma po polsku. vanessa - wanessa. hayley - nie ma po polsku. nie każde imie ma tłumaczenie na polski. ; - p np. magdy nie da się przetłumaczyć na ang. ( a megan to małgorzata - a ludzie często to mylą z magdą ; p ) Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:00 bella to inaczej Isabell po angielsku. czyli po polsku bella to Izabella / Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:02 Rosalie - Roza <sorki, bez polskich znakow> Alice - Alicja Jasper - ? Edward - Edward XD ale sie nameczylam oo, a wie ktos jakie moze byc po polsku Jane? Odpowiedz Link Zgłoś
ldn Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:10 Lamma, mi się zdaje, że Jane to Janina Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 20:10 michelle_ napisał(a): > pamiętajcie: nie każde imie ma swój odpowiednik. > ashley - nie ma po polsku. > miley - nie ma po polsku. > selena - nie ma po polsku. > vanessa - wanessa. > hayley - nie ma po polsku. > > nie każde imie ma tłumaczenie na polski. ; - p > np. magdy nie da się przetłumaczyć na ang. > ( a megan to małgorzata - a ludzie często to > mylą z magdą ; p ) W Polsce od niedawna Vanessa jest notowana jako Wanessa. Moja kuzynka chodzi do pierwszej klasy szkoły podstawowej a jest przez V..xD Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:03 nie wszystkie imiona mają swoje polskie odpowiedni a miley to już na pewno nie ma,ashley raczej też a selena chyba coś znaczy ale w necie trudno się doszukać czegokolwiek na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:16 Janinka xD lol dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:19 jane - nie ma odpowiednika. ashley - nie ma odpowiednika. miley - nie ma odpowiednika. selena - nie ma odpowiednika. edward - edward. hayley - nie ma odpowiednika. alice - alicja. jasper - nie ma odpowiednika. Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 19:26 AJ dont noł x ; Selena . no to niewiem chyba nie ma ; d A demi , to demetria , pisze sie i czyta tak samo ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
kari512 Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 13.11.09, 13:32 michelle_ napisał(a): Jacper TO KACPER !!! > jane - nie ma odpowiednika. > ashley - nie ma odpowiednika. > miley - nie ma odpowiednika. > selena - nie ma odpowiednika. > edward - edward. > hayley - nie ma odpowiednika. > alice - alicja. > jasper - nie ma odpowiednika. Odpowiedz Link Zgłoś
kreda_5 Re: Jak będą się nazywac po polsku .? 11.11.09, 19:40 pl.wikipedia.org/wiki/Odpowiedniki_imion_w_r%C3%B3%C5%BCnych_j%C4%99zykach tzn. Jane to Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 20:21 nie da się tego przetłumaczyć, amerykańskie to amerykańskie, a nie polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 11.11.09, 21:23 Demi Po prostu nie ma swojego tłumaczenia... Joe Jonas- to będzie np. Józef Jonas A Demetria, to Demetria Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 12.11.09, 11:52 Miley nie ma polskiego odpowiednika, bo tak na prawdę nie am takiego imienia ^^ ma tak na imię, bo ojciec ją keidyś nazywaj Smiley i przyjęło się w końcu Miley A AShley to mi sie wydaje, ze Asia ^^ xd Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 12.11.09, 13:12 Według mnei jest tak: - Miley - Milena - Ashley - Asia - Kristen - Krystyna - Alice - Alicja - Selena - nie ma odpowiednika - Demetria - nie ma odpowiednika - Brenda - nie ma odpowiednika chyba (?) - Jessica - Jessika Więcej mi nie przyszło do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 12.11.09, 14:21 Selena to Celina Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankowa Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 12.11.09, 14:07 demi to demetria = dominika ; 3 miley to marta o gash mam na imie miley -.- Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankowa Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 12.11.09, 14:08 selena = sandra ashley = anna na wp są przetłumaczone ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 12.11.09, 14:22 ZUPEŁNIE nie tak -,- Odpowiedz Link Zgłoś
toska_xoxo Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po polsku .? 12.11.09, 14:24 , Joe - czyli Joseph - Józek xD , Nick - Nicholas - Mikołaj , xd , Selena - ni ma po polsku , ; / , Demi -po prostu Demetria chyba.. , Kristen - Krystyna . , Megan -Małgorzata - Gośka , ; x , Camille - Kamila , to wiadomo . xd Odpowiedz Link Zgłoś
natalia99 Ale wy głupoty gadacie !!! 12.11.09, 16:17 Miley - Milena ??? no co wy, to jest ksywka od Smiley Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 12.11.09, 16:44 Selena - czytasz Selina, czyli Celina na pol. Odpowiedz Link Zgłoś
selina...gomez Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 12.11.09, 16:31 Wiem tylkO że Vanessa tO WerOnika ;D Odpowiedz Link Zgłoś
halloweens_day Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 12.11.09, 16:33 Demi to chyba zdrobnienie od imienia Demetria... Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.brightside miley to wymyślone imię. 12.11.09, 16:37 miley zostało wzięte od słowa smiley. polskiego odpowiednika nie ma, bo praktycznie takie imię nosi tylko Cyrus. Odpowiedz Link Zgłoś
annalovato Re: miley to wymyślone imię. 12.11.09, 16:38 Prawda, wymyślone, ale ja sie spotkałam i inna pisownia tego imienia, np. Mylee. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaaaxx1 ee? 12.11.09, 16:50 wcale te imie nie jest wymyślone !!! MILEY - MILENA Odpowiedz Link Zgłoś
annalovato Re: ee? 12.11.09, 17:03 Oczywiście, że wymyślone. Cyrus sama sobie takie wymysliła od SMILEY , potem oficjalnie zmienila Destiny Hope na Miley, i od tego czasu można spotkac więcej Miley na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.brightside Re: ee? 12.11.09, 18:18 oczywiście że zostało wymyślone. w amerykańskim spisie imion, o ile takie coś istnieje, nie ma imienia Miley. Gdyby nie zmieniła swojego Przeznaczenia i Nadziei na Miley, nikt by nie słyszał o takim imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia9 Re: miley to wymyślone imię. 12.11.09, 16:38 hello ! myślicie, że jest tłumaczenie wszystkich amerykańskich imion na polskie? wiem ,że kotkowicze to przeważnie fani disney'a więc dam przykład na waszej kochanej miley.;] nie ma tego tłumaczenia na j.polski.<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
monikajb Re: miley to wymyślone imię. 12.11.09, 16:46 Serio? Ale czaders! A ja myślałam że poprostu takie imię jest w stanach i że tysiące amerykańskich nastolatek ma takie 0.o Dzięki za uświadomienie mnie Demetria to też polskie? hm.. łał! A selena to rzeczywiście chyba Celina. Bo po ang mówi się Selina a nie Selena. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
monikajb Re: miley to wymyślone imię. 12.11.09, 16:55 Dla mnie będzie Selena to będzie Celina, a ty widać że nie jesteś jedną z "dzieci Disneya" więc nawet tu nie wchodź A miley, vanessy i ashley nie ma w j. polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka1 Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po polsk 12.11.09, 16:43 Hahahaha ;d Joe = JÓZEF Odpowiedz Link Zgłoś
lucash hetdh 12.11.09, 16:45 Moja dwuletnia kuzynka ma na imię Vanessa (tak przez V) A ja mam bardzo trudne imię- Sara xD Mam fajnie bo mniej więcej we wszystkich językach to jest tak samo tylko w niektórych się dodaje h na koniec Odpowiedz Link Zgłoś
mia9 Re: hetdh 12.11.09, 16:51 Selena to nie Celina.;] po prostu to SELENA! a Joseph to Józef! ruszcie głowami! Odpowiedz Link Zgłoś
sunsmile_ xd . 12.11.09, 16:55 Demi to skrót od DEmetria , ale po polsku to też Dematria i tak sie czyta . Miley nie ma odmany po polsku , poniewaz jest to od Smiley . imię wymyślonee , tak jakkby . ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sunsmile_ Re: xd . 12.11.09, 16:57 a Ashley nie ma odpowiedznika , bo Asia czyli Joanna to po ang . Joanne Odpowiedz Link Zgłoś
grafikowa_ Re: xd . 12.11.09, 19:30 A więc : Miley-Smiley (wymyślone imię, Miley nie istnieje, choć teraz już tak) Demetria- To chyba Greckie imię a więc nie posiada polskiego odp. Selena- to nie ang. imię, wydaje mi się że Sabina albo coś w tym stylu ;D Ashley- nie posiada | Ania to Anne, Ann, Anna ;] Vanessa-w polsce podobno to już Wanessa Caterine, Kate,Katy,Katie,Cate - to wszystko chyba oznacza Kasię I ja mam na imię Magda, w angielskim to nie Megan tylko Magda lub Maddie(Madeline) ;] nie piszcie że nie ma Magdy w ang. bo jest! Kristen-Kryśka Edward-Edward Robert-Robert Isabella,Bellla-Iza, Izabela Alice-Alicja Rosalie - to tylko i wyłącznie Rozalia, jak ktoś chce to Roza(?) Esme-nie wiem , może Esmeralda, ale to raczej nie polskie ;D Vanessa to nie Weronika Veronica lub Vera to Weronika ludzie! x D Odpowiedz Link Zgłoś
ewuu_jb re: 13.11.09, 14:02 ja znam mniej więcej takie: Nicholas "Nick" - Mikołaj (bo Nick jest zdrobnieniem..) Jerry - Jerzy Joseph - Józef Paul - Paweł Peter - Piotr Alice - Alicja Hannah - Hanna Ann - Anna Camille - Kamila Caroline - Karolina Katherine, Kate, Katie - Katarzyna, Kasia Lauren, Lora - Laura Christine - Krystyna Clare, Clara - Klara Emily, Emma - Emilia Eve, Eva - Ewa Evelyn - Ewelina Joanne, Jane - Joanna Susan - Zuzanna A np. imiona takie jak: Vanessa, Samantha, Megan, Andrea < Odpowiedz Link Zgłoś
mia9 Re: re: 13.11.09, 16:44 Esme nie ma polskiego odpowiednika więc nie zmyślajcie jakiś esmelind czy coś.;] problemy sobie stwarzacie tymi imionami. Jakbyście chcieli na wzór Kristen Stewart dać dziecku imię Krystyna. LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
wow Re: Imiona gwiazd. , Jak będą się nazywac po pols 13.11.09, 16:57 Demetria...Czytałam chyba w FanClub czy BRAVO...Nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś