Dodaj do ulubionych

Angielski .

06.12.09, 16:24
Nie wiem czy był juz taki wątek .
Ale jak byl to przepraszam .
Ile lat uczycie sie angielskiego i z jakim skutkiem ?

Bo ja uczę się od 2 klasy podstawówki
( tyle ze 2 i 3 klasa , to była nauka liczb , alfabetu , i kolorów więc
) a w 4 dopiero zaczeły sie czasy itp . Teraz jestem w 2 gim .
i praktycznie umiem mało .
Dogadac bym sie nie dogadała . Nie umiem rozróżnic czasów w zdaniach .
ale cóz .
Obserwuj wątek
    • tinn Re: Angielski . 06.12.09, 16:52
      emm ja ang zaczęłam się uczyć w 2 klasie w przedszkolu xd. czyli miałam jakieś
      3/4 lata. + w podstawówce dodatkowe zajecia. Hmm.. całkiem nieźle umiem. Dogadać
      bym się dogadała. Już nie raz to sprawdzałam w praktyce. Bardzo dobrze znam
      jakieś 7-8 czasów. + słówka, te podstawowe rzeczy tj. kolory, liczby, liczebniki
      porządkowe, ubrania itd. itp. jakieś zasady gramatyczne i jakieś takie. Bardzo
      lubie czytać angielskie strony, książki, gazety. Teksty piosenek i filmy po
      angielsku też rozumiem, wiec chyba nie jest tak źle. Ale wiem, ze mogę się
      jeszcze dużo nauczyć ; )
      • lady_cat Re: Angielski . 06.12.09, 16:58
        tinn, zazdroszczę ci . ! < 33.
        ja w 2kl. - 4kl. podstawówki same słówka, 5 kl. gramatyka, 6 kl. i pierwsza gim. i
        gramatyka i słówka. ;dd.
    • dianolinka ... 06.12.09, 16:57
      ja uczę się od 2 klasy podstawówki jak ty XD
      no jakbym miała pogadać z aglikiem to powiedziałabym mu

fuck you

i zwiała XD
      • lovedisneystars Re: ... 06.12.09, 16:59
        Nom, ja uczę się od przedszkola .;xx

Oprócz tego chodzę na dodatkowy angielski ale swoich umiejętności ocenić nie
        umiem .xxxD
        • roseline Re: ... 06.12.09, 17:00
          2, 3 klasa podstawówki coś takiego. i jest fajnie XD
        • miley_cyrus2202 Re: ... 06.12.09, 20:47
          ja uczę się ang. od przedszkola, ale bardziej od podstawówki. Też czytam gazety i książki
          po angielsku oraz słucham piosenek i filmów w języku angielskim/amerykańskim. Dogadać
          też bym się umiała. Za to mówię akcentem amerykańskim bo przynajmniej rozumiem, a w
          angielskim to nic ;C i nienawidzę tego akcentu (angielskiego) za to American I understand
          what they say... chociaż mówię szybciej i mniej wyraźnie wink ale wszystkich czasów jeszcze
          nie znam, ale zamierzam się go nauczyć na pamięć sercebrawobig_grin
          • miley_cyrus2202 Re: ... 06.12.09, 20:48
            sorry miało być perfect tongue_outP
      • zmienna Re: ... 06.12.09, 16:59
        ja się uczę praktycznie ,że od urodzenia. ; x
      • x_alice_x Re: ... 06.12.09, 17:01
        ja się ucze 6 lat dodatkowo . bo w szkole to wiadomo jaka to nauka . ; D ogólnie nie mam
        problemów, teraz w Gim jestem w wyższej zaawansowanej klasie Angielskiego . ; D
      • madziaa.a Re: : ( 06.12.09, 17:05
        ja tak samo jak Ty . uczę od 2 klasy podstawówki a jestem teraz w 2 gim big_grin
        nie mam zdolności językowych .
        dogadać to jakoś się dogaduje ale ciężko . Ja co roku wyjeżdżam na wakacje za granice to
        wg nie wime o co biega jak do mnie mówią . Jakbym miała tak sama pojechać za granice to
        nie poradziłabym sobie napewno ! .Chyba że bym chodziła ze słownikiem w ręce . big_grin

Mam nadzieje że w końcu sie naucze i będe mogła się dogadać jak człowiek . big_grin
        Tobie też tego życzę . kiss
    • mileey.hannah Re: Angielski . 06.12.09, 16:59
      Ja uczę się już 6 rok smile
      Więc umieem nieźle .
      Nie przejmuj się .!
      Jeszcze zachwycisz wszystkich swoim angielskiim
    • pariska65 Re: Angielski . 06.12.09, 17:00
      ja anglika uczę się od 1 klasy podstawówki pisze piosenki po angielski i wgl ale
      pomaga mi w tym trochę translator,rozumiem niektóre słowa po angielsku i umiem
      przetłumaczyć proste zdania,mam konta na anielskich stronach,mam w grupie fatka
      który przez ponad połowę lekcji gada po angliku jeszcze ja go jakoś zrozumiem
      xdd a i teraz jestem w 1 gim i nie radze sobie najgorzej jestem najlepsza z
      mojej grupy tongue_out xd
      • alisou Re: Angielski . 06.12.09, 17:06
        Uczę się angielskiego od zerówki. Potem w 1 klasie nie miałam w szkole angielskiego, ale
        chodziłam na dodatkowe przez dwa lata. Następnie tylko szkoła, a od roku znowu chodzę na
        dodatkowe lekcje. Ogólnie umiem dość dużo, czasy potrafię odróżniać i jeżeli znam z dwa
        słówka ze zdania, to umiem pokombinować i dowiedzieć się co znaczy, bez słownika. W
        każdym razie denerwuje mnie trochę, że uczę się angielskiego tyle lat i że w sumie to co roku
        są wałkowane pewne rzeczy od nowa i od nowa, kiedy doskonale już to umiem. Chciałabym,
        aby w szkole więcej uczyli rzeczy, które się przydają w życiu, a nie np. ciągłe uczenie się
        bezsensownych regułek. Co z tego, że umiem ją wyrecytować, skoro nie umiem jej użyć? I
        to się tyczy nie tylko angielskiego, ale prawie każdego przedmiotu.
    • vanesska123 Re: Angielski . 06.12.09, 17:02
      Ja się uczę już od przedszkola ( ile to lat big_grin ), ale niestety w podstawówce 4-6 moja nowa
      klasa robiła wszystko od podstaw jakby wcześniej nie miała angielskiego. no i wtedy się
      strasznie nudziła. Myślę, że bym się z jakimś anglikiem dogadała tylko, że oni strasznie
      szybko mówią.
    • drama_queen Re: Angielski . 06.12.09, 17:06
      Uczę się angielskiego od 5 roku życia. Moja nauczycielka na prywatnych lekcjach
      jest wymagająca, zawsze dużo zadaje (kilka kartek z gramatyki z aktualnie
      przerabianym czasem, opowiadania na temat jakiegoś wybranego dnia i nawiązane do
      tekstu, który czytam na lekcji, no i jakiś dialog czy tekst do przetłumaczenia i
      nauczenia się płynnego czytania;/). Dużo tego, ale to naprawdę daje rewelacyjne
      efekty.
    • paulis... Re: Angielski . 06.12.09, 17:07
      ja ucze się od zerówki, a jestem w 1 gim i wydaje mi się że coś tam umiem smile
      • kasiekk2 Re: Angielski . 06.12.09, 17:11
        Ja sie ucze od 2 kl. podstawówki xd
        i szczerze to umiem dużo. xd
        Ale tylko dla tego ,że sie douczam w domu.
        bo w szkole Angliczki pół roku w szkole nie było . ; /
        A jeżeli chcecie sie nauczyc anglika to polecam strone www.slowka.pl
        To dzieki tej stronie prawie wszystko umiem. Zalogujcie sie i zamówcie sobie darmowe
        lekcje na e-mail . Mi to bardzo pomogło.
    • agati_1997 Re: Angielski . 06.12.09, 17:10
      Ja się angielskiego uczę od zerówki (miałam 6 lat)
    • collage Re: Angielski . 06.12.09, 17:11
      ja 10 lat, a teraz chodzę do klasy o profilu j. angielskiego.
      • collage Re: Angielski . 06.12.09, 17:12
        8 *
    • girlonthestage Re: Angielski . 06.12.09, 17:13
      Ja się uczę angielskiego od 4 klasy szkoły podstawowej, czyli już 6 lat. Dogadać
      się nie dogadam ale jak ktoś do mnie mówi to rozumiem wszystko i dlatego
      wszystkie filmy oglądam po angielsku bez żadnych napisów i lektorów
      Nie martw się ja tez nie pojmuje tych wszystkich czasów smile
    • miley07 Re: Angielski . 06.12.09, 17:21
      Ja lubie ang.
      Ucze się od 1 kl. podstawówki i wiem o co kiedy chodzi.
      choć na lekcji nie uważam to i tak wszystko umiem.
      Dogadałabym się napewno z anglikiem
    • poconacokomuto Angielski . 06.12.09, 17:21
      Uczyłam się pół 6 klasy. I teraz 1, 2 i 3 gim. I powiem, że mi idzie. Dogadać się z anglikiem czy amerykaninem, nie za bardzo, bo mówią szybko i niewyraźnie. Ale jak mówi polak po angielksu to cos czaję ;PP Co do czasów. Wiem, które to przeszłe, teraxniejsze, itp. Ale mylą mi się simple z continousem ! Czasowniki nieregularne z czasu przeszłego też jako tako znam smile w sumie idzie mi nawet, nawet smile
    • roxanne Re: Angielski . 06.12.09, 17:26
      ja miałam coś tam w przedszkolu, później chodziłam trzy lata do szkoły między narodowej
      ATUT we Wrocławiu. Tam zmienili nauczycielkę w trzeciej klasie bo poprzednia w ciąże
      zaszła. Kiedy zmieniłam szkołę (przeprowadzka do nowego miasta) i poszłam do 4 klasy
      maiłam straszne braki. W 3 miesiące nadrobiłam dwie klasy z angielskiego. OD 5 klasy
      jestem jedną z najlepszych. Co prawda czasów nie rozróżniam ale byłam już na dwóch
      wymianach. W Londynie w 6 klasie i rozmawiałam na luzie big_grin Byliśmy w Finchley Catholic
      High school. Szkoła męska 1000 uczniów na jedną dziewczynę od nasz przypadało ok. 100
      tongue_out. W I gim byłam w Canterbury w St.Edmund's School gdzie uczył się niejaki Orlando
      Bloom big_grin tam jest znacznie mniej uczniów i są dziewczyny tongue_outtongue_out A teraz jestem w II
      gimnazjum i nadal jestem dobra tongue_outtongue_out

Ale ogólnie to ten język jest prosty big_grinbig_grin Spróbujcie japońskiego to wtedy się przekonacie
      co to jest nauka języków obcych xD
    • cryl Re: Angielski . 06.12.09, 17:34
      Uczę się od 1 klasy podstawówki, teraz w Liceum mam rozszerzony poziom nauczania z języka angielskiego. Dogaduję się, znam praktycznie wszystkie czasy, formy i struktury gramatyczne, akcent, fonetyke, słownictwo, literaturę i historię krajów anglojęzycznych, tradycje i wszystko co do szczęścia potrzebne. Amen.
    • magdabanda Re: Angielski . 06.12.09, 17:34
      Uczę się angielskiego od 1 klasy podstawki. W gimnazjum poszłam do klasy z
      rozszerzonym angielskim. mam 6 h tygodniowo angielskiego. Jestem z tego języka
      dobra, kocham ten język smile
    • luciferian Re: Angielski . 06.12.09, 20:23
      ja sie ucze angielskiego od 12 lat : D
      mowie szczerze ze nie znam zbyt wielu czasow i wogole, ale za to umiem niezle mowic : D
      szczegolnie z przystojnymi obcokrajowcami : D
      • lady_paja Re: Angielski . 06.12.09, 20:27
        ja się ucze 6 lat
        z czego 3 lata to jakies kolory i liczby...
        Więc 3 lata.
        Ja tak umiem od o do 1oo%
        tak na 46% tongue_out big_grin
        • martynus10 x 06.12.09, 20:56
          u nas wprowadzili j.angielski do 1 klasy kiedy byłam w 4 .
          jestem w 6 i przez 3 lata chodze na korki .
          umiem sporoo .
    • nikawika Re: Angielski . 06.12.09, 20:52
      Od 3 kl. podstawówki się uczyłam u takiej babki co była w Londynie czy gdzieś i wróciła i
      dawała korki więc mama mnie zapisała .... w te wakacje zamierzam pojechać do Nowego
      Jorku do mojej cioci .... angileski umniem nieźle smile dogadam się smile
    • michaelmontana Re: Angielski . 06.12.09, 21:12
      10 ;p
      Mam 14 tongue_out
      • manual. Re: Angielski . 07.12.09, 15:01
        Mam 15, uczę się od 4 klasy. Dogadać bym się dogadała. Ale muszę jeszcze popracować
        nad czasami^^
    • petka Re: Angielski . 07.12.09, 15:31
      Uczę się dopiero 3 rokcrying i narazie mam 5 czasówtongue_out ale ogólnie lubię ten język
      ale wiecie z czasem może się to zmienićcool
      • montanacyrus Re: Angielski . 08.12.09, 15:38
        Uczę się od 6 roku życia, czyli z jakieś 8 lat. Ogólnie umiem mało. Mam z niego 3+crying

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka