Dodaj do ulubionych

znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD

09.12.09, 15:14
A więc zaczne od tego że siedze w domu nie mam nic zadane , w telewizji nic
nie leci , kolezanki choree a simsy się zacinają ;//
Nie mam już żadnego pomysłu a jutro prawdopodobniej będzie jeszcze nudniej ;/ .
Więc znacie może jakąś książkę na takie długie nudne popołudnia ??
Wiem takie tematy już były no ale ja mam wymagania xdd :
-musi mieć wątek magiczny lub być o dzieciach .
-musi się ją dać wypożyczyć w bibliotecee szkolnej .
-Nie może być w niej żadnych elementów przemocy , maltretowania i nagości .
(no przecież bibliotekarka mi tego nie da za żadne skarby to musi być książka
przyjazna ze to tak nazwe)
-Nie może być lekturą ani w podstawówce ani w gimnazjum ani w liceum !!!

Jak macie być chamscy to dziękuję nie odpisujcie mi indifferentindifferentindifferentindifferent

Obserwuj wątek
    • softy_girl Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 15:14
      proszee was nudaa na maksa , pomoozciee surprisedsurprisedsurprisedsurprised
      • softy_girl Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 15:15
        doradzcie sie przeciez musicie czytac jakies ksiazkii ;x
        • alice_ Właśnie!! Polecam ;d 09.12.09, 16:25
          zapomniałam -książki Małgorzaty Musierowicz. są boskie ;d
      • mweezy Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 15:18
        może Głód dotyku ? wink
        mimo tytułu , w tej książce nie ma treści erotycznych xD
        fajna książka fantasy , ja ją wypożyczyłam w bibliotece tongue_out
      • alice_ Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 15:20
        hmm... może szkoła gwiazd? chyba jakos tak. seria książek o dziewczynie co się uczyła w
        szole muzycznej. wiesz, spiewy oncerty, gwiazdy itd ;p
      • x_alice_x Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 15:21
        hm , ja czytam pamiętniki wampirów ale tego napewno w bibliotece nie wypożyczysz . ...
        ostatnio w biblio w sql wypożyczyła " Może nie, może tak " . fajne naweet to było . i "
        Sprężyna i Kłamczucha " Małgorzaty Musierowicz .
    • roseline Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 15:20
      Trochę dużo tych wymagań.Znam dużo książek, ale skąd mam wiedzieć, czy będą w
      Twojej bibliotece?
      • softy_girl Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD -do roseline 09.12.09, 15:24
        ty nie masz wiedziec czy beda w mojej bibliotece chodzilo mi bardziej o to zeby
        nadawały się do takiej biblioteki czyli zebym np. nie poszla do biblioteki
        szkolnej a tam sie okaże że to jest ksiazka jakas nie odpowiednia .
        o to mi chodziloo sorry jak ktos nie zrozumial wink)
        • ferro Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD -do roselin 09.12.09, 16:29
          "My dzieci z dworca zoo" opowiada o dziewczynie która zaczęła puszczać się za narkotyki i
          było tam wiele przemocy i nieprzyjaznych rzeczy, a jest w bibliotekach szkolnych big_grin
          • karka99221 Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD -do roselin 09.12.09, 17:13
            ferro napisał(a):

> "My dzieci z dworca zoo" opowiada o dziewczynie która zaczęła puszczać się za n
            > arkotyki i
            > było tam wiele przemocy i nieprzyjaznych rzeczy, a jest w bibliotekach szkolnyc
            > h big_grin

to co ferro napisała to prawda ,,my dzieci z dworca zoo" to świetna ,moja
            ulubiona książka no i są tam sceny łużkowe no i co normalnie pytałam się pani w
            bibliotece szkolnej czy jest ta ksiązka a ona powiedziała żę są 3 ale wszystkie
            są wypożyczone xdd więc mama wypożyczyła mi z publicznej !!mówię ci to nic
            krępującego pytać się babki z biblioteki o jakąś ksiązke nawet jeśliby to była
            ksiązka o tytule np ,, magia seksu " xdd ale tak mi się rzucilo na myśl !!mówię
            ci wiele stracisz jak nei przeczytasz ,, my dzieci z dworca zoo" !!
            • softy_girl Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD -do roselin 09.12.09, 18:43
              tak wiem dziewczyny ale ja bylam dluugo lacznikiem i dobrze znam nasza
              bibliotekarkę to taka stara zgrzęda ;/ ona takich książek nie ma i nie da nam w
              ŻYCIU na 100 % Jak mialam spiasać karty na przerwie i sie z nia umowilam na
              przerwie 11:25 to ona sie wydarla bo przyszlam 5 minut pozniej uncertain
              • karka99221 Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD -do roselin 09.12.09, 19:08
                a to nei możesz wypożyczyć z publicznej ??mówię ci warto przeczytać ,,my dzieci
                z dworca zoo"
              • ferro Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD -do roselin 14.12.09, 21:19
                Bibliotekarka chyba nie ma władzy absolutnej w wybieraniu ksiażek, bo np Pani Dyrektor
                też może kupować albo skąś tam dostają. wink

Mi kiedyś bibliotekarka poleciła "O dziewczętach dla dziewcząt" Miałam wtedy z 12 lat i sie
                zawstydziłam jak nie wiem xD

"dziewczyna ameryki cz. 1 i 2,
                klub niewiniątek, idol nastolatek" - czytałam te ksiązki i musze powiedzieć, że nie ma książki
                Meg Cabot, która by mi się nie podobała. Nawet mój kuzyn przeczytał "bezpieczne
                miejsce" w całości (; A Klub niewiniątek mnie troszke zaskoczył w jednym miejscu w
                dokładności swojego opisu, ale z tego co wiem to nastolatki są żądne takich szczegółów
                xD
    • majka1886 Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 16:22
      klasa pani czajki, szkoła dla blondynek, brunetki kontratakują, dziewczyna ameryki cz. 1 i 2,
      klub niewiniątek, idol nastolatek. Ja czytam takie, bo fantasty za bardzo nie lubie, a innych
      książek nie znajdziesz w bibliotece uncertaintongue_out
    • aszlejka Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 16:28
      Zmierzch przeczytaj!!!!! Przecież to jest dzieło dekady! smile Okej, daruję sobie
      ironię, w końcu podejrzewam, że chodzi Ci o wartościowe książki.
      Królem fantasy jest Sapkowski z "Wiedźminem" na czele, ale tam jest sporo
      erotyki i zwrotów niecenzuralnych, więc poczekaj jeszcze parę lat, a na chwilę
      obecną polecam Ci serię Małgorzaty Musierowisz "Jeżycjada". Nie ma tam elementów
      fantastycznych, ale całość jest naprawdę ciekawa i masz gwarancję, że wciągnie
      Cię na dłużej, bo cykl na chwilę obecną liczy sobie osiemnaście częśći. ;D
    • limelight Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 16:29
      eeee, a może być o nastolatckach?
      i jak w bibliotece szkolnej to .. "Kłamczucha w opałach" Meg Cabot - co napisała
      "Pamiętnik Księżniczki" [u mnie jest ta książka big_grin]
    • mydeafsenses Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 16:30
      może molly moon ? mi się podobało.
      o takiej dziewczynie co hipnotyzuje ludzi i takie tam.;p
    • blondzia Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 16:34
      U mnie w szkolnej bibliotece jest fajna książka pt ' Klasa pani Czajki ' i też
      saga Zmierzch u mnie w szkole jest a nie wiem jak u ciebie smile. I myślę że byś
      założyła konto fikcyjne na nk jakieś ulubionej gwiazdy wstawiała jej zdjęcia
      zbierała znajomych itp to fajne piwo
    • stefaa Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 16:36
      Zmierzch,Księżyc w nowi,zaćmienie,przed switem..
    • wampirekxd Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 17:22
      "Atramentowe serce" Cornelia Funke
      • kiniaa Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 17:38
        ulysses moore (chociaz moze nie byc w bibliotece bo pierwsza czesc z 2006
        roku jest)
        u tu masz ztroche o ksiazce mnie tak wciagneła ze juz 6 czesci sobie kupilam
        (jedna kosztuje 20 złotych w empiku)
        "Książka opowiada o rodzeństwie - Jasonie i jego siostry bliźniaczki Julii oraz
        ich przyjacielu - Ricku. Jason i Julia wprowadzają się do Willi Argo,
        tajemniczego domu niegdyś należącym do zmarłego pana Moore... Czy Ulysses Moore
        naprawdę umarł? Jason, Rick i Julia odkrywają mroczną tajemnicę Wrót zwanych
        przez Ulyssesa Wrotami Czasu.

Rodzice Julii i Jasona kupują nowy dom w Kilmore Cove - miasteczku, którego nie
        ma na mapie. Willa Argo jest niezwykłym miejscem. Należała do pewnego mężczyzny,
        Ulyssesa Moore. Bardzo dziwne jest to, że nikt Ulyssesa nigdy nie widział.
        Właściwie prawie nikt - widział go wciąż pracujący ogrodnik Nestor. Nestor
        cieszy się z przyjazdu dzieci. Ma nadzieję, że razem z Rickiem dotrą do Wrót
        Czasu i przejdą przez nie. Jason sądzi, że Ulysses Moore żyje, co jest
        prawdopodobne. Za szafą w ścianie są drzwi prowadzące do pewnej łodzi. Łodzi,
        która zabierze cię do Wrót Czasu - stamtąd można wyruszyć w każde miejsce, do
        którego drugie wejście jest przez inne drzwi z pojedynczym kluczem. Dzieci muszą
        znaleźć wszystkie klucze do wszystkich Wrót Czasu, bowiem w Kilmore Cove tych
        drzwi jest kilka, kluczy też. Dodatkowo jest też Pierwszy Klucz, który rządzi
        wszystkimi drzwiami. Niestety, podła Obliwia Newton ma mapę, którą odebrała
        trójce przyjaciół. Dzięki mapie wie, gdzie są Wrota Czasu. Chce zapanować nad
        Wrotami i wzbogacić się, ujawniając je światu. Zależy jej tylko na pieniądzach."

no i tak jak poprzedniczki małogorzzate
        musierowicz polecam
        pozdr. ;pp
    • kararock Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 18:50
      któras z czesci mikolajka
    • lamma Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 18:55
      "miasto kości " < 33
      to nie o wróżkach czy coś takiego , ale jest supeeer ^^
      • anja_ Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 19:01
        Koleżaneczki, Klasa Pani Czajki, Magiczna Przemiana : -))
        • mruffkaxd Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 19:08
          Przeczytaj sobie którąś z jeżycjad Małgorzaty Musierowicz np. 'Sprężyna' czy
          'Kłamczucha'. Są fajne i wciągają. Też 'Molly Moon' jest fajna tyle że ma różne
          części (Georgii Byng). No i 'klasa pani czajki'. Hm... nie wiem co jeszcze może
          być w bibliotece szkolnej tongue_out .
          • mindy44 Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 21:36
            Miasto Kości ;D
    • elza1502 Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 09.12.09, 21:41
      Harry Potter ;]
    • smykalka Re: znaciee ? (wchodzic proszę ) ;DD 14.12.09, 21:28
      Zmierzch :p superancka książka xd tongue_outbig_grinbig_grin
      a nie możesz sobie jakiegoś filmu obejrzeć ?? masz tu fajną stronkę xd
      www.tvfilmy.pl/ smile polecam xd smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka