kostka Re: Religia. 22.12.09, 22:13 Dziewczyno!!! Założyłaś taki team że wywiązują się kłótnie... Każdy ma swoją rację na ten temat i ja także. Jestem wierząca i wierzę w boga ale wierzę też w inne rzeczy. Napiszę ci coś takiego: - Religia wie swoje..... - Geografia wie swoje..... - Historia wie swoje.... - Filozofia wie swoje..... - Biologia wie swoje..... Tak jak już napisałam każdy ma swoje racje i każdy wierzy w to co che..... Odpowiedz Link Zgłoś
smola Re: Religia. 22.12.09, 22:48 zgadzam się z kostką, ja jestem katoliczką, a o to chodzi że Jezus jest dla nas Bogiem, i my z Bibli wiemy że narodził się w stajęce i to dla nas jest zbawienie, za Adama i Ewę, bo on później umrze na kżyrzu za nas za nasze grzechy i to dla nas jest zaszczyt, ze Bóg zesłał swojego syna na ziemię... I dlatego sie radujemy bo rodzi sie zabawiciel. Odpowiedz Link Zgłoś
pusta_lala Re: Religia. 22.12.09, 22:50 ja jestem chrześcijanką : ] wierze w to że Jezus sie narodził .. ale nie chodze do kościoła w niedziele i wgl. bo mi sie nie chce XD Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: Religia. 23.12.09, 14:45 Ja jestem chrześcijanką, ale taką słabiej wierzącą. To znaczy, chodzę na religię, ale do w kościele rzadko można mnie zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa10 Re: Religia. 24.12.09, 12:55 głupie mega jestescie!! mówicie: ja jestem chrzescijanką ale do kościoła nie chodze bo mi sie nie chce - mega mi was żaaaaaaaaaal! jak można nie chodzic do koscioła?! i takie z was cherzescijanki?! nie wystarczy że powiecie ze nimi jestescie, bo trzeba przykazania zachowywac! Odpowiedz Link Zgłoś
klakierzyca Re: Religia. 23.03.10, 18:35 Mam mnóstwo powodów aby nie wierzyć. Mimo wszystko wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Religia. 23.03.10, 21:29 biedna, zagubiona dziewczynka. gdybys sie interesowala wiedzialabys, ze mamy dowody. wkurzaja mnie takie niedowiarki, co wypowiadaja sie na temat, ktorego nie znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Wejdźcie - ateiści i chcrześcijanie. 23.03.10, 21:44 Na początek chrześcijanką, i wkurzył mnie ten wątek. Jedna z użytkowniczek napisała że skoro Bóg jest taki miłosierny to dlaczego są wojny. To teraz wszystkim nie wierzącym i podobnie myślącym powiem dlaczego. Bo Bóg nam daje wolną wolę. Nie zmusza Was czy mnie, żebyśmy w Niego wierzyli, tylko pozwala nam wybrać wiarę i po której jesteśmy stronie, dobra lub zła. A takie coś że przemówił wąż to się nazywa cudem. Bóg jest wszechmogący, ale nie zmusza nas do niczego. Gdyby chciał to mógłby sprawić że wszyscy by w Niego wierzyli, ale nie chce bo chce żebyśmy to my zdecydowali. Nie jest (że się tak wyrażę) - nachalny, pozwala nam zdecydować. Bóg istnieje i są na to niezliczone dowody, np.: wąż miedziany, zdobycie przez Izraelitów Jerycha, jest ich więcej ale nie ma sensu wymieniać bo i tak nie wierzący, po prostu nie uwierzą. Szkoda że na Ziemi jest coraz więcej ateistów i ludzi wyznających jeszcze inną Religię (nie wierzący w Boga). Jestem osobą toleracyjną i szanuję wiarę innych, ale jestem również katoliczką i chrześcijanką i będę ''bronić'' Boga. [diamond_[/i] Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl jestem chrześcijanką 23.03.10, 21:41 Nie jestem zbyt religijna . Wierzę że Jezus żyję i kocham Go . Nie robię nic złego , po protu często zapominam o różnych tradycjach związanych z różnymi świętami i tp. Nie , nie uraziłaś mnie , każdy wierzy w coś innego , wiara to jest temat bardzo delikatny więc nie mam prawa się oburzać dlatego że jesteś innego wyznania . Ja lubię święta , dla mnie to okres taki jakby to powiedzieć magiczny . Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_honey Re: jestem chrześcijanką 23.03.10, 21:55 jestem chrzescijanka, ale nie chodze co tydzien do kosciola ja traktuje ludzi innych wyznan tak samo to tez ludzie przeciez u mnie w klasie duzoo takich osob a nie spowiadalm sie z pol roku na swieta jest okazja xD Odpowiedz Link Zgłoś
nusiaczek001 Re: Religia. 23.03.10, 21:59 Ja jestem chrześcijanką i święta są dla mnie bardzo ważnym okresem. Wiesz są takie rzeczy, z którymi poprostu się nie dyskutuje Jezus się narodził i zmarł dla naszego zbawienia. Tak poprostu jest Poza tym "Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli" Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Religia. 23.03.10, 22:01 chrześcijanka. nie katoliczka ani żadna inna, chociaż nawet nie wiem czy się kwalifikuję do chrześcijaństwa. wierzę w Boga tyle. nie wierzę w PŚ, księży etc. wierzę w Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: Religia. 23.03.10, 22:05 chrześcijaństwo daje mi strasznie dużo do myślenia. jest tak, że godzinami siedzę i myślę jak to możliwe, taki cud. a jednak. jestem chrześcijanką. Odpowiedz Link Zgłoś
raspberrytears Re: Religia. 23.03.10, 22:22 Wierzę w Boga. Ostatnio zrobiła się taka moda wśród nastolatków na bycie ateistami. Ale czy wy w ogóle zastanawialiście się co to oznacza? Jesteście ochrzczeni, większość chodzi na religię. Czyli jednak jesteście jakieś wiary. Po drugie istnieje coś takiego jak EKSKOMUNIKA. Wyjaśniając wyklucznie z kościoła. Ostatnio na onecie był o tym atykuł. Ludzie ci nie wierzyli, przestali, chcieli tego. Po prezprowadzeniu rozmów z duchownymi, odpowiednimi formalnośćiami "zrzekli się religii". Nie należą już do kościoła. Nie ma ich w tych całych kartach. Jeżeli wam to przeszkadza bycie kim kolwiek w przyszłości, jak będziecie dorośli możęcie to zrobic. No i co? Ilu chętnych, nadal jesteście takimi zagorzałymi ateistami? Moglibyście to zrobic? Nie chciałam nikogo urazić. Odpowiedz Link Zgłoś
ne.gra Wiara. 23.03.10, 22:30 Na tym polega wiara, nie? Wierzysz bezgranicznie. Ufasz, kochasz, dbasz, jesteś pewien tej Miłości z Góry. Głęboko wierząca chrześcijanka, ale mam troszkę inne koncepcje niż kościół czasem. Nie ortodoks. Wierzę w Kościół, a nie w kościół (zbiorowość wierzących ludzi a nie instytucję). No i tolerancja przede wszystkim : ) Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: Religia. 23.03.10, 22:36 dziwny jest cały świat kochanie. nie powiem, że dobrze bo nie jest dobrze zaśmiecasz forum pogadaj sobie z kimś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
7_things Re: Religia. 24.03.10, 08:20 jestem chrześcijanką. wierzę w Boga. gdyby go nie było to życie człowieka nie miało by sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
lawenda12 Re: Religia. 24.03.10, 10:48 W Jezusa po prostu wierzę. To tak samo jak wieze że ja istnieję, że mieszkam na Ziemii itp. A na czym polega twoja wiara? Odpowiedz Link Zgłoś