• kostka Re: Religia. 22.12.09, 22:13
      Dziewczyno!!! Założyłaś taki team że wywiązują się kłótnie... Każdy ma swoją
      rację na ten temat i ja także. Jestem wierząca i wierzę w boga ale wierzę też w
      inne rzeczy.

Napiszę ci coś takiego:
      - Religia wie swoje.....
      - Geografia wie swoje.....
      - Historia wie swoje....
      - Filozofia wie swoje.....
      - Biologia wie swoje.....

Tak jak już napisałam każdy ma swoje racje i każdy wierzy w to co che.....
      • smola Re: Religia. 22.12.09, 22:48
        zgadzam się z kostką, ja jestem katoliczką, a o to chodzi że Jezus jest dla nas Bogiem, i my z Bibli wiemy że narodził się w stajęce i to dla nas jest zbawienie, za Adama i Ewę, bo on później umrze na kżyrzu za nas za nasze grzechy i to dla nas jest zaszczyt, ze Bóg zesłał swojego syna na ziemię... I dlatego sie radujemy bo rodzi sie zabawiciel.
    • nici Re: Religia. 22.12.09, 22:42
      katholiczka
    • pusta_lala Re: Religia. 22.12.09, 22:50
      ja jestem chrześcijanką : ]
      wierze w to że Jezus sie narodził .. wink
      ale nie chodze do kościoła w niedziele i wgl.
      bo mi sie nie chce XD tongue_out

• limka Re: Religia. 23.12.09, 14:45
        Ja jestem chrześcijanką, ale taką słabiej wierzącą. To znaczy, chodzę na religię, ale do w kościele rzadko można mnie zobaczyć.
        • alexa10 Re: Religia. 24.12.09, 12:55
          głupie mega jestescie!! mówicie: ja jestem chrzescijanką ale do kościoła nie chodze bo mi
          sie nie chce
          - mega mi was żaaaaaaaaaal! jak można nie chodzic do koscioła?! i takie z was
          cherzescijanki?! nie wystarczy że powiecie ze nimi jestescie, bo trzeba przykazania
          zachowywac!
    • klakierzyca Re: Religia. 23.03.10, 18:35
      Mam mnóstwo powodów aby nie wierzyć. Mimo wszystko wierzę.
    • a_vie Re: Religia. 23.03.10, 21:29
      biedna, zagubiona dziewczynka. gdybys sie interesowala wiedzialabys, ze mamy
      dowody. wkurzaja mnie takie niedowiarki, co wypowiadaja sie na temat, ktorego
      nie znaja.
      • diamond_girl12 Wejdźcie - ateiści i chcrześcijanie. 23.03.10, 21:44
        Na początek chrześcijanką, i wkurzył mnie ten wątek.

Jedna z użytkowniczek napisała że skoro Bóg jest taki miłosierny to dlaczego są wojny. To teraz wszystkim nie wierzącym i podobnie myślącym powiem dlaczego. Bo Bóg nam daje wolną wolę. Nie zmusza Was czy mnie, żebyśmy w Niego wierzyli, tylko pozwala nam wybrać wiarę i po której jesteśmy stronie, dobra lub zła. A takie coś że przemówił wąż to się nazywa cudem. Bóg jest wszechmogący, ale nie zmusza nas do niczego. Gdyby chciał to mógłby sprawić że wszyscy by w Niego wierzyli, ale nie chce bo chce żebyśmy to my zdecydowali. Nie jest (że się tak wyrażę) - nachalny, pozwala nam zdecydować. Bóg istnieje i są na to niezliczone dowody, np.: wąż miedziany, zdobycie przez Izraelitów Jerycha, jest ich więcej ale nie ma sensu wymieniać bo i tak nie wierzący, po prostu nie uwierzą.
        Szkoda że na Ziemi jest coraz więcej ateistów i ludzi wyznających jeszcze inną Religię (nie wierzący w Boga). Jestem osobą toleracyjną i szanuję wiarę innych, ale jestem również katoliczką i chrześcijanką i będę ''bronić'' Boga.

[diamond_[/i]
    • softy_girl jestem chrześcijanką 23.03.10, 21:41
      Nie jestem zbyt religijna . Wierzę że Jezus żyję i kocham Go . Nie robię nic
      złego , po protu często zapominam o różnych tradycjach związanych z różnymi
      świętami i tp.
      Nie , nie uraziłaś mnie , każdy wierzy w coś innego , wiara to jest temat bardzo
      delikatny więc nie mam prawa się oburzać dlatego że jesteś innego wyznania . Ja
      lubię święta , dla mnie to okres taki jakby to powiedzieć magiczny .
      • sweet_honey Re: jestem chrześcijanką 23.03.10, 21:55
        jestem chrzescijanka, ale nie chodze co tydzien do kosciola ja traktuje ludzi innych wyznan tak samo to tez ludzie przeciez u mnie w klasie duzoo takich osob a nie spowiadalm sie z pol roku na swieta jest okazja xD
    • nusiaczek001 Re: Religia. 23.03.10, 21:59
      Ja jestem chrześcijanką i święta są dla mnie bardzo ważnym okresem. Wiesz są takie rzeczy, z którymi poprostu się nie dyskutuje Jezus się narodził i zmarł dla naszego zbawienia. Tak poprostu jest tongue_out

Poza tym "Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli"
    • kardolina Re: Religia. 23.03.10, 22:01
      chrześcijanka. nie katoliczka ani żadna inna, chociaż nawet nie wiem czy się
      kwalifikuję do chrześcijaństwa. wierzę w Boga tyle. nie wierzę w PŚ, księży etc.
      wierzę w Boga.
    • inna__ Re: Religia. 23.03.10, 22:05
      chrześcijaństwo daje mi strasznie dużo do myślenia. jest tak, że godzinami siedzę i myślę jak
      to możliwe, taki cud. a jednak. jestem chrześcijanką.
      • raspberrytears Re: Religia. 23.03.10, 22:22
        Wierzę w Boga.

Ostatnio zrobiła się taka moda wśród nastolatków na bycie ateistami. Ale czy wy w ogóle
        zastanawialiście się co to oznacza? Jesteście ochrzczeni, większość chodzi na religię. Czyli
        jednak jesteście jakieś wiary.
        Po drugie istnieje coś takiego jak EKSKOMUNIKA. Wyjaśniając wyklucznie z kościoła.
        Ostatnio na onecie był o tym atykuł. Ludzie ci nie wierzyli, przestali, chcieli tego. Po
        prezprowadzeniu rozmów z duchownymi, odpowiednimi formalnośćiami "zrzekli się religii".
        Nie należą już do kościoła. Nie ma ich w tych całych kartach. Jeżeli wam to przeszkadza
        bycie kim kolwiek w przyszłości, jak będziecie dorośli możęcie to zrobic. No i co? Ilu
        chętnych, nadal jesteście takimi zagorzałymi ateistami? Moglibyście to zrobic?

Nie chciałam nikogo urazić.
    • ne.gra Wiara. 23.03.10, 22:30
      Na tym polega wiara, nie? Wierzysz bezgranicznie. Ufasz, kochasz, dbasz, jesteś
      pewien tej Miłości z Góry.
      Głęboko wierząca chrześcijanka, ale mam troszkę inne koncepcje niż kościół
      czasem. Nie ortodoks. Wierzę w Kościół, a nie w kościół (zbiorowość wierzących
      ludzi a nie instytucję). No i tolerancja przede wszystkim : )
    • collage Re: Religia. 23.03.10, 22:36
      dziwny jest cały świat kochanie.
      nie powiem, że dobrze bo nie jest dobrze zaśmiecasz forum pogadaj sobie z kimś
      innym.
      • 7_things Re: Religia. 24.03.10, 08:20
        jestem chrześcijanką.
        wierzę w Boga. gdyby go nie było to życie
        człowieka nie miało by sensu.
    • lawenda12 Re: Religia. 24.03.10, 10:48
      W Jezusa po prostu wierzę. To tak samo jak wieze że ja istnieję, że mieszkam na Ziemii itp.
      A na czym polega twoja wiara?brawo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka