grloulie 19.12.09, 19:52 Hej , czy oglądaliście kiedykolwiek film, który dał Wam do myślenia? Który Wami wstrząsnął, zachwycił ...? Jeśli tak, podajcie tytuł i opiszcie , dlaczego akurat ten film utkwił w Waszej pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brook Re: Wartościowe filmy 19.12.09, 19:55 Tytanic chyba nie muszę ci mówić o czym to jest Odpowiedz Link Zgłoś
miss_chemical Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 23:00 sekretne życie pszczół z dakotą fanning i wieeeloma innymi . Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Wartościowe filmy 20.12.09, 10:25 'Galerianki' - wstrząsnęło mną to jak dzisiejsza młodzież się zachowuje.. tak myślę, że film dał wielu osobom do myślenia.. i że nie zejdą na tą złą drogę.. '28 dni' z Sandrą Bullock - uzależnienie od narkotyków, alkoholu, samookaleczanie = odwyk.. Jeden z lepszych filmów.. w sumie oglądałam go dość dawno, ze dwa lata temu, ale raczej nigdy go nie zapomnę.. pokazuje jak człowiek łatwo może się stoczyć.. jednak silna wola i wewnętrzna konieczność walki z nałogiem zwyciężają^ 'Wyznania zakupoholiczki' - zakupoholizm też jest nałogiem, nałogiem z którego nie można się wydostać, gdy nie ma się silnej woli oraz wsparcia bliskich. "szczęście to sposób patrzenia na świat" - tak rozumiem ten film, ale jednak szczęście nie załatwia wszystkiego.. Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę ;d Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Wartościowe filmy 20.12.09, 10:36 Zgadzam się też z mweezy.. 'Bez mojej zgody' - piękny, wzruszający film o miłości, cierpieniu, śmierci... Moje refleksje są takie, że trzeba doceniać życie, bo nie wiadomo kiedy może nadejść koniec.. Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 19:18 tak, popieram koleżankę wyżej, Forrest Gump. Oprócz tego Zielona mila, Ciekawy przypadek Benjamina Buttona, Pokuta, Zakochany Szekspir, Rewers, 33 sceny z życia, Dzień świra [dziwne, że połowa oglądających się ciągle cieszy jak to ogląda, ten film szokuje, może dlatego, że tak wyolbrzymia zachowanie Polaków, jak dla mnie zasłużona nagroda na Festiwalu w Gdyni w '02] Odpowiedz Link Zgłoś
justus Re: Wartościowe filmy (haha) 21.12.09, 21:51 Ace Venura 2 cz. stary film ale jaryyyy oraz maska z Jimem Carreyem < 3 < 3 < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
good_thing Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:19 Zielona Mila- baaardzo emocjonujący film. Forrest Gump- daje do myślenia. Reszta filmów tak nie porusza, jak te. Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:27 grloulie napisał(a): > Hej , czy oglądaliście kiedykolwiek film, który dał Wam do myślenia? Który > Wami wstrząsnął, zachwycił ...? Jeśli tak, podajcie tytuł i opiszcie , > dlaczego akurat ten film utkwił w Waszej pamięci. Zielona mila...tego poprostu nie da się obejrzec bez płaczu... Wywiad z wampirem...nie wiem czemu akurat on....tak jakoś Starsza pani musi zniknąc...to wywołało u mnie strach przed staruszkami xD Odpowiedz Link Zgłoś
chesee Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:28 Titanic. Zrobiło mi się przykro. Nie zapomnę go w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
lola234 Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:28 grloulie napisał(a): > Hej , czy oglądaliście kiedykolwiek film, który dał Wam do myślenia? Który > Wami wstrząsnął, zachwycił ...? Jeśli tak, podajcie tytuł i opiszcie , > dlaczego akurat ten film utkwił w Waszej pamięci. "Pan Tadeusz" w reżyserii Andrzeja Wajdy. poczułam się jakbym tam była a Inwokacja Mickiewicza jest świetna Odpowiedz Link Zgłoś
vanesska123 Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:29 Chyba tylko taki, który oglądałam jak byłam w Oświęcimiu. Chyba domyślaice się o czym był Odpowiedz Link Zgłoś
fanta_ Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:33 chyba jakaś głupia jestem , ale Quo vadis. piękny film. jak go pooglądałam to aż się dziwnie poczułam bo tam wszyscy tacy chceścijanie byli a ja religii nie lubię za bardzo . Odpowiedz Link Zgłoś
fanta_ Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:34 albo : dzieci Ireny Sendlerowej . byłam na tym w kinie , popłakałam się. film dał mi dużo do myslenia . Odpowiedz Link Zgłoś
lola234 Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:34 a skoro mówimy o wartościowych fimach to zwracam też uwagę na książki, np. "Przeklinam cię, ciało". ksiązka jest o dziewczynie która przechodzi przez anoreksję, bulimię, narkotyki (ogółem nałogi), i leczenie psychiatryczne. polecam daje do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
bellaaa_ Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:34 Video o Jezusie Fajny film polecam Odpowiedz Link Zgłoś
cathy Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 21:39 'Titanic' Nie muszę mówić dlaczego, chyba każdy to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
denessa Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 22:01 dzieci z dworca zoo i z leningradzkiego .. a tak z takich normalnych filmów to uprowadzona .. po tym filmie stwierdziłam że nie wyjeżdżam za granice i że nie można nikomu ufać . XD Odpowiedz Link Zgłoś
patoo_x3 Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 22:07 Jaa napewno nigdy nie zapomnę 'titanica' < i też 'uprowadzona' świetny film ; D adrenaline podnosii ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 22:39 Ostatni Dom Po Lewej oraz Uprowadzona. Te filmy pokazują jak nie wiele trzeba, do ogromnej tragedii. Gorąco polecam. *; Odpowiedz Link Zgłoś
kasix_14 Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 22:44 Ciekawy przypadek Benjamina Buttona !!!!!!!! Obejrzyj koniecznie. Cudowny film !! Odpowiedz Link Zgłoś
dream Re: Wartościowe filmy 21.12.09, 23:39 Titanic Szkoła Uczuć Marley i Ja Plaga ii.. jak zwykle.. wiele innych.. ale powoli oczy mi sie zamykaja bo dzis musialam wczesnie wstac i juz zasypiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Wartościowe filmy 22.12.09, 14:53 'Imię Róży' też.. film dodał mi trochę informacji ze średniowiecza, o tej całej inkwizycji i w ogóle.. o tych księgach.. Odpowiedz Link Zgłoś
lulubi Re: Wartościowe filmy 25.12.09, 23:25 mi się podobała Trzynastka , bardzo pouczający film Odpowiedz Link Zgłoś