mala___ja 19.12.09, 20:28 No właśnie..Co sądzicie o lumpeksach??Czy uważacie,że kupowanie tam to obciach??Piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duuumi Re: Lumpeksy. 19.12.09, 20:29 Mam jedną czy dwie rzeczy z Lumpa. Nie, nie wstydze sie tego. Pf, moja sprawa, gdzie kupuje rzeczy : p . Moim zdaniem to nie jest żadem wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: Lumpeksy. 19.12.09, 20:31 Dla mnie to nie jest wstyd. Sama mam kilka rzeczy z lumpa x-d Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanaaa Re: Lumpeksy. 20.12.09, 13:20 ja nie lubie rzeczy z tamtąd. może są fajne, ale źle bym sie w nich czuła. jak bym kupowała to bym sie nie wstydziła.. może troszke . Odpowiedz Link Zgłoś
sweet...ash em ./ 19.12.09, 21:10 dwie , trzy rzeczy . dla niektórych kupowanie ciuchów , nawet jeśli sa zupełnie nowe w lumpach to grzech , dla mnie to zwykłe sklepy ; / Odpowiedz Link Zgłoś
rosaliee. Re: em ./ 27.01.10, 19:50 emm , a nie wiem. ale większość gwiazd tam zaglada. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaliee. Re: em ./ 27.01.10, 19:50 emm , a nie wiem. ale większość gwiazd tam zaglda. Odpowiedz Link Zgłoś
cris717 Re: Lumpeksy. 27.01.10, 19:46 nie kazdego stac na markowe ciuchy typu:h&m,c&a itd to nie wstyd czasami tam sa ladniejsze rzeczy niz w sklepach z tego co widze na wystawach Odpowiedz Link Zgłoś
staceyann Re: Lumpeksy. 27.01.10, 20:08 U mnie sprawa ma się tak, że nawet jakbym miała coś kupić w lumpeksie, to nie za bardzo potrafiłabym wygrzebać fajne rzeczy. Tutaj liczy się ogromne szczęście i cierpliwość, bowiem ciuchy są dużych rozmiarów i niezbyt fajne. Oczywiście sama czasami zaglądam do lumpeksów, staram się szukać fajnych rzeczy, ale najczęściej wychodzę z pustymi rękami. Prawda jest taka, że właściciele lumpeksów, jak przyjdzie nowa dostawa, to sami dla siebie i rodziny odkładają najlepsze ciuchy, ale jak ktoś jest zdeterminowany, to zawsze coś znajdzie dla siebie. Dla mnie to żaden wstyd kupować ciuchy w lumpeksie, aczkolwiek nie mogłabym kupować ubrań tylko tam, dobrze że są jeszcze sklepy... Odpowiedz Link Zgłoś
milka55988 Re: Lumpeksy. 19.12.09, 20:29 tak trochu , ale nie tak baardzo x DD ei no! niektórzy lubią , może jest tam coś fajneggo ; > Odpowiedz Link Zgłoś
slodziutka99 Re: Lumpeksy. 20.12.09, 12:46 `. dla mnie to żaden obciachczęsto kupuje w lumpach chociaż mój tata ma firme mam dość duże kieszonkowe lubie tam kupować i tyle xd Odpowiedz Link Zgłoś
crayon Powiem tak : 19.12.09, 20:31 Jest u nas laska , z szustej klasy . Jest wielką ikoną stylu . Obiera się cudownie . Jej rodzice pracują w lumpeksie , odkładają najlepsze ciuchy dla niej . Ja nie mam z tamtąd żadenj rzeczy bo nigdy nie moge czegoś tam znaleść . ; x Dla mnie są tam same szmaty , ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Powiem tak : 20.12.09, 15:33 Nikt u mnie ze szkoły nie kupuje tam ubrań . Ja też nie, ale chciałabym sobie coś fajnego znaleźć . Jakieś t-shirt`y ... Odpowiedz Link Zgłoś
thuskawka Re: Powiem tak : 27.01.10, 16:24 anja_ napisał(a): > Nikt u mnie ze szkoły nie kupuje tam ubrań . > Ja też nie, ale chciałabym sobie coś fajnego znaleźć . > Jakieś t-shirt`y ... aniu w nas wszkoel kupują w szmatlandach żywym tego przykładem jest monika ;d Odpowiedz Link Zgłoś
annex zależy od sytuacji. 19.12.09, 20:39 ja rozumiem jak ktoś nie ma pieniędzy. no to spoko, przecież to nie jego wina że nie może kupić markowego. ale jak ktoś ma pieniądze i tak chodzi ubrany w szmateksach to nie rozumiem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
gracjanka_ Re: zależy od sytuacji. 19.12.09, 20:43 pamiętam moja nauczycielke z podst . Ubierała sie w lumpie , sama nam mówiła i wyglądała zaje.biscie . ja byłam tam kilka razy i nic nie znalazłam . bo ludzie fajne rzeczy wezmą szybciej lub pracujace tam odłoża dla siebie ,. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ . 19.12.09, 20:44 Omg u mnie w Krakowie , w takim jednym sa cudne rzeczy .: } Albo mam talent do wyszukiwania fajnych rzeczy ; 3 Ostatnio kupiłam sobie koszule za 1.70 zł . Nikt nie mógł uwierzyć , że to z lumpeksu ; d Wg mnie to nie obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
daruu Lumpeksy ? - ;/ too ... 20.12.09, 13:29 LUPMEKSY ? to załosne kurna jak mam kase to poco zalowac na normalne <ładne> markowe i najlepiej droższe ciuchy ? i ubierać dziurawe szmaty ? ;dd . to moje zdanie , w życiu nie załozyla bym czegoś takiego !! Odpowiedz Link Zgłoś
ania12626 Re: zależy od sytuacji. 27.01.10, 19:54 tu nie chodzi o to ze ktoś nie ma kasy po prostu w lumpeksie można znaleść fajne ciuszki i wiele osób stylowo ubranych robi tam zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Lumpeksy. 19.12.09, 20:43 Teraz lumpeksy są modne , ale ja tam nie kupuję akurat . Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: Lumpeksy. 19.12.09, 20:48 nie obciach ale jakos ja bym nie mogla tam kupic Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_boys ;00 19.12.09, 21:16 dla mnie to i tak i nie u mnie w szkole liczy sie tylko marka glupie lala chodza z metkami ja mam rzeczy z lumpesu i to orginalne 2, 3 rzeczy z h&m i inne Odpowiedz Link Zgłoś
lautnerowa ;d 19.12.09, 21:20 dla mnie to nie obciach ;x mam pare rzeczy z lumpa i co z tego ;dd ciuch jak ciuch ;p <br /> w niektorych lumpeksach sa saame badziewia zapewne ;dd ale czasami mozna cos znalezc ;p Odpowiedz Link Zgłoś
britneyxd eee. 19.12.09, 21:22 Nie mam nic z lumpeksu... ogólnie nic do nich nie mam ale nie chciałabym ubierać czegoś, co nosił ktoś inny, niewiadomo kto.... niby pralki są ale takie sklepy to nie dla mnie....<br /> mam prawo nosić co chcę i skąd chcę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Lumpeksy. 19.12.09, 21:28 nie kupuję tam , ale uważam , że to nie jest żaden obciach . Odpowiedz Link Zgłoś
natimiley Re: Lumpeksy. 19.12.09, 21:33 Nie mam nic z lumpa i niezbyt chce mieć chyba ,że bedzie cos ladenego i nie zniszczonego Odpowiedz Link Zgłoś
tosia2233 Re: Lumpeksy 19.12.09, 21:45 Tsa .. ja się przyznam , że kupuje w szmateksie .. Ale tam są fajne rzeczy .. często nie zniszczone , nie noszone lub mało noszone i firmowe .. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Lumpeksy. 19.12.09, 21:29 te duże są okropne i nic w nich nie ma oprócz starych szmat, niby z atmosphere enpe, ale co z tego, jak tego się włożyć nie da. kupiłam sobie bluzkę, jedyne co w niej zmieniłam to odszyłam cekiny, bo były nie w moim stylu, zapłaciłam grosze. raz poszłam lansić się z koleżankami w niej, koleżanki że o, świetna bluzka, gdzie kupiłaś, w lumpeksie, i nagle taka cisza, hahaha. i raz widziałam świetną sukienkę, do teraz na nią cierpię, jeszcze z metką, bo to końcówka serii, ale xs, więc nie kupiłam. ;/ fajne są. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: Lumpeksy. 19.12.09, 21:47 lubię oryginalność , swój styl , prawdziwe rzeczy vintage itp . ale nie chce mi się szukać , przebierać , przymierzać , oglądać tych rzeczy ... podobno , naprawdę trzeba sporo czasu spędzić w sklepie żeby odszukać perełki... jestem zbyt dużym leniem. ... moja przyjaciółka ma kilka rzeczy z second handów i są naprawdę świetne m, więc jak ktoś ma czas , chęć i w ogóle, to polecam .... Odpowiedz Link Zgłoś
cyrusmiley Re: Lumpeksy. 20.12.09, 13:13 `hmm nie mam nic do lumpeksów xD to właśnie w jednym z lumpeksów znalalazłam orginalną torebkę LV ,która normalnie kosztuje ok.1000 ,a dostałam za ok.10 zł xD Ogólnie znajduję w lumpeksach wiele ciechawych orginalnych rzeczy. POZDRO ;P Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: Lumpeksy. 19.12.09, 21:48 nie obciach, bo niby czeemu miał by być...?? ja tam nie kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Lumpeksy. 20.12.09, 01:41 czasem można trafić tam na jakiś fajny ciuch , jak wszędzie . ale majtki z lumpeksu (btw. takie nosiła moja 'koleżanka' z klasy w podstawówce...) to już przesada o,O skąd wiem o tych majtkach ? w przezroczystych jednorazówkach widać wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
xxmalinkaxx Re: Lumpeksy. 20.12.09, 03:30 mweezy napisał(a): > czasem można trafić tam na jakiś fajny ciuch , jak wszędzie . > ale majtki z lumpeksu (btw. takie nosiła moja 'koleżanka' z klasy w > podstawówce...) to już przesada o,O > skąd wiem o tych majtkach ? w przezroczystych jednorazówkach widać wszystko : > 62; Popieram ^ ! Niektóre ubrania są nawet fajne ,, Ale bielizna z lumpeksu .. Fuuj , Odpowiedz Link Zgłoś
vanessax3 Re: Lumpeksy. 20.12.09, 10:07 ja tam nie kupuje ; pp , jakoś by mi dziwnie było chodzic w ubraniu w którym ktoś już kiedyś chodził , i jeszcze nie wiem kto ^^, wole sklepy typu new yorker , cropp , house itp Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: Lumpeksy. 20.12.09, 10:11 żaden obciach! Tam można znaleźć rzeczy, które są lepsze od markowych. No i za niższą cenę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pepu Re: Lumpeksy. 20.12.09, 10:14 pewnie ze to zaden obciach! tam sa lepsze i wytrzymałe rzeczy. sama sie tam ubiaram a kplezanki ptytaja sie z kad to mam xD Odpowiedz Link Zgłoś
monik4 Re: Lumpeksy. 20.12.09, 10:21 Dla mnie to obciach to moje zdanie nie wiem jak inni uważają ;x Odpowiedz Link Zgłoś
mcdalena Re: Lumpeksy. 20.12.09, 12:24 mam trochę rzeczy z lumpeksów i jestem z nich zadowolona ;]] zawsze można coś fajnego wyczaić za grosze ;] Odpowiedz Link Zgłoś
vivienne. Re: Lumpeksy. 20.12.09, 12:35 czasem da się coś fajnego znaleźć , ale tu się liczy szybkość . XD w tej chwili mam ze 3/4 ciuchy z second hand'ów i jestem z nich naprawdę zadowolona. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Lumpeksy. 27.01.10, 15:43 Jest wiele szmat, co tu dużo mówić, ale zdarzają się prawdziwe perełki, których 'upolowanie' cieszy o wiele bardziej niż znalezienie dobrej bluzki w sklepie, gdzie wszystkie inne są takie same ;] Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Lumpeksy. 20.12.09, 12:31 Moim zdaniem kupowanie w Lumpeksach to nie jest obciach. Można upolować naprawdę fajne rzeczy w dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxaniskaxxx Re: Lumpeksy. 20.12.09, 12:31 Ja w lumpeksach często kupuję, 3/4 ciuchów mam stamtąd i większość tanio, z dobrych marek do tego koleżanki mi ich zazdrościły Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: Lumpeksy. 20.12.09, 12:58 Jak dla mnie to w lumpeskach są najfajniejsze rzeczy, ale ja się tam nie ubieram. Bo moi rodzice mają sklep z markową odzieżą (Vero Moda, Only, mówi wam to coś?) A za to mam z lumpeksu telefon w kształcie ust xD Odpowiedz Link Zgłoś
delette_ Re: Lumpeksy. 20.12.09, 13:00 Ja tam do lumpeksów nic nie mam. Ostatnio w jednym kupiłam sobie zarąbisty t-shirt i bardzo mi go kumpelki chwalą. Jednak czasem nie można znaleść nic fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nastolatkak93 Re: Lumpeksy. 20.12.09, 13:03 w lumpeksach mogą być całkiem nowe ciuchy i to pół darmo...np w mojej okolicy jest taki co są tanie ciuchy... i to nowe niektóre...w pon po 6 , wt po 3, śr po 2 chyba i czw a w piątek po1 zl i to taka okazja nowe ciuchy aż sie wszyscy rzucają a kolejki są aż na zewnątrz... Odpowiedz Link Zgłoś
madziusia94 Re: Lumpeksy. 20.12.09, 13:09 ja nie mam żadnego ciuchu z lumpeksu,. xD Odpowiedz Link Zgłoś
annie_ Re: Lumpeksy. 20.12.09, 13:26 Nigdy tam nie kupowałam , ale nie mam nic przeciwko . Jakby np. moja kumpela tam kupowała , na pewno bym się od niej nie odwróciła . (; Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta Re: Lumpeksy. 20.12.09, 13:36 nie kupuje ale można w nich znaleźć fajne rzeczy moja koleżanka kiedyś kupiła sobie wystrzałową bluzke i była nowa jeszcze z metką może kiedyś sie tam wybiore???? Odpowiedz Link Zgłoś
natalka_xd Re: Lumpeksy. 20.12.09, 14:02 mam jedną rzecz. Nie uwazam, ze to obciach jak ktos ma ten dar i potrafi wyszperać fajne rzeczy to czemu nie? ;d Odpowiedz Link Zgłoś
seline_ Re: Lumpeksy. 20.12.09, 14:02 Ja mam chyba z 4 rzeczy z lumpeksu. :] Sweterek ze złotą nitką [normalnie z 60 zł.] ja mam za 20 zł. Bluzka [normalnie ok.40 zł.] ja mam za 9.xd i jeszcze jakieś, których nie pamiętam xd ale moja koleżanka znalazła sweterek śliczny po prostu, z Atmosphere za 6 zł i H&M za 10 zł.xdd Wgl. nie zniszczone, pachnące. ;d Uważam że lumpeksy są świetne, bo nie dość że tanie, to jeszcze znajdują się tam rzeczy których mam pewność że nikt inny nie bd miał takich samych xd. Ale faktycznie trzeba trafić. :] I mieć wyobraźnię. ;D xd Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Lumpeksy. 20.12.09, 14:04 podobno mozna tam zawsze znaleźć ciekawe rzeczy. ja tam wogóle nie kupuję, nigdy nic mi tam nie odpowiada. a co do obciachu . no to tak trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 Re: Lumpeksy. 20.12.09, 15:00 ja całkiem często kupuję w second handach, mam taki swój jeden, ulubiony i to tam chodzę najczęściej. dla przykładu powiem, że mam stamtąd tunikę w paski z haendemu, zapłaciłam za nią kilka złotych, a moja koleżanka ma identyczną, tylko w innym kolorze, i kupiła ją w haendemie za kiladziesiąt ;> ale tu nawet nie chodzi o pieniądze. stać mnie na rzeczy z normalnych sklepów, ale nienawidzę chodzić ubrana tak samo, jak 3/4 miasta, w najnowsze kolekcje, obwieszona metkami. nienawidzę tego, więc staram się szukać rzeczy niepowtarzalnych. a nawet i powtarzalnych, byleby nie kolejnego, identycznego sweterka, w jakim chodzi pół szkoły czy coś. poza tym ubrania z lumpeksów to dobra baza do przerabiania sobie rzeczy samodzielnie. jak coś nie wyjdzie, to się nie żałuje kasy, a jeśli wyjdzie, to ogromna satysfakcja ;> i ten niby obciach- to strasznie prymitywne, nie rozumiem, czego tu się wstydzić. oryginalności? a, no tak. Odpowiedz Link Zgłoś
cookie24 Re: Lumpeksy. 20.12.09, 15:59 są super rzeczy. trzeba tylko troche poszukac ;D mam kilka fajnych ciuszków, które tam kupilam. a co do wsydu? moja "koleżanka" zawsze wysmiewała sie z dziewczyn, które tam się ubierają. kupiłam sobie bluzke z new yorkera, dziewczyny się pytaja gdzie kupilam, a ja na to że w lumpeksie. a ta laksa w śmiech. oki, jej sprawa. kilka dni pozniej widzialam jak wychodzila ze szmateksu z siatką ciuszków troche jej się glupio zrobiło jak dla mnie to nie wstyd pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
dulab. Re: Lumpeksy. 20.12.09, 15:47 Hmm... W lumpeksie byłam tylko raz z ciekawości. Potem nie byłam, bo... Nie ma tam nic ciekawego. Albo rzeczy stare i niemodne albo jakieś takie dziwaczne xD. Obciach?... W mojej szkole byłby jak bym przyszła w takich rzeczach. Nie zwracaj uwagi zbytnio na mój post, bo może byłam w beznadziejnym lumpeksie? Pozdr. i życzę udanych zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_ Re: Lumpeksy. 20.12.09, 15:49 ja nic tam ciekawego nie widzę. moja mama mi tam zawsze przynosi jakieś ciuchy. a musi zawsze odnosić bo mi się nie podobają; >> z tego co pamiętam mam taką sukienke czarno-białą z lumpeksu . fajna jest x - DD ale jeszcze nigdy nie miałam jej ubranej - . - nie było okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
raspberrytears Re: Lumpeksy. 29.12.09, 19:43 Może mam z 2-3 ubrania stamtąd. Nigdy jakoś nie mogę niczego fajnego znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
vanesska123 Re: Lumpeksy. 29.12.09, 19:55 jak byłam młodsza, to mama kupowała mi ubrania tylko w lumpeksa ch. i nie dlatego, że nie miałam kasy, bo to akurat mam, tylko dlatego, że były tam o 100 razy lepsze rzeczy niż w sklepach, jaki sa w galerii. chociaż mam teraz kilka rzeczy z second-handu, nie kupuje tam nic, ale to nie jest zaden obciach Odpowiedz Link Zgłoś
rockowa941 Re: Lumpeksy. 29.12.09, 22:58 sklep jak sklep nic strazsznego zaden obciach czasamii kupie sobie jakis ciuch ;D wole wydac 3 x mneij niz w innych sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
elen Re: Lumpeksy. 29.12.09, 23:36 połowa osób wypowiadających się tu ma strasznie stereotypowy tok myślenia. aż przykro czytać. po co kupować w lumpeksach jak stać cię na markowe ubrania?! >a choćby po to żeby nie wyglądać jak wszystkie nastolatki chodzące po ulicach miasta. raz kupiłam bluzkę w Housie, wydałam kase itd, itp., ale idę przez miasto, a tu laska w identycznej idzie. no i dypa. po kij mi takie coś? choćby dlatego! Odpowiedz Link Zgłoś