Dodaj do ulubionych

biffy clyro.

21.12.09, 20:21
w 2007 roku byłam na węgrzech. miałam 11 lat. przytargałam stamtąd wiele świetnej muzyki.
w tym ich. ściągnęłam płytę puzzles. i co? oczywiście, nie zrozumiałam.
potem pojechałam na kolonię, spotkałam tam pewnego chłopaka, który podarował mi własnoręcznie stworzoną listę zespołów 'fajnych'.
byli na niej oni.
więc znów starałam się przebić przez puzzles. bez skutku.

a oni jakiś czas temu wydali only revolution. gdy słuchałam samego roksi efę, dało się przeżyć, bo puszczali tam rzadko jeden niegroźny singiel.
ale jakiś czas temu dostałam mtv2 i totalnie wpadłam, przez many of horrors.

wczoraj poszłam z puzzles do łóżka lol, i co się okazało?
że to świetne.
nie tak banalne, jak większość tych rockowych zespołów, które wielbicie obecnie do granic możliwości, nie będe wymieniać ich z nazw. bardziej ogarnięte, bardziej zaangażowane. ciekawsze. wciągające. widać, że ich system wartości jest inny. lepszy.
ja, pomimo tego, że znam ich jak znam, jestem pewna, że napisane wyżej słowa zawierają w sobie prawdę.

na zachętę:
klik1 ; klik2 ; klik3 .

jestem ciekawa, czy ich znacjie. a jeśli tak, co o biffy clyro sądzicie.
Obserwuj wątek
    • cytrusia. Re: biffy clyro. 21.12.09, 20:57
      Oj.
      Tak jakby mnie zaciekawiło, linki dodam do zakładek, bo teraz odklejają mnie od
      komputera.
      Moja siostra przez te kilka sekund trwania pewnej sceny teledysku tez zdążyła...
      No, może nie połknąc bakcyla, ale stanął jej w gardle. xD
      Jutro się wszyystko obczai. :3
      • tinn Re: biffy clyro. 21.12.09, 21:51
        słyszałam aczkolwiek nigdy specjalnie się nie zainteresowałam. Przed chwilą
        skupiłam się i posłuchałam ich. Myślę, że są całkiem nieźli. Słucham ich
        piosenek po raz 4 i coraz bardziej mi się podoba. Kurczę, to naprawdę brzmi
        fajnie. Znowu przeklinam swoje lenistwo, kiedy nawet nie chce mi się piosenek
        poszukać.

dzięki za linki ; )
    • kammi Re: biffy clyro. 21.12.09, 22:03
      Są z mtv2, więc stamtąd ich znam.

I przyznam, że bardzo ich lubię.

Są świetni, i choć starszej płyty nie słuchałam {jeszcze}, najnowszą jestem zachwycona, jeśli
      tylko dotrze do Polski na pewno kupię, jeśli nie to oczywiście nagram.

Ps. Miałam chętkę założyć o nich wątek, ale ty jane_ znowu mnie wyprzedziłaś ;d
    • dream ^_^ 21.12.09, 22:11
      No pewnie, że znam. big_grin
      Ale jakoś specjalnie nie interesowałam się nigdy tym zespołem.
      Lubię ich jedną czy dwie piosenki i czasami sobie je puszczam na YT. wink
      • lilii_95 Re: ^_^ 22.12.09, 12:15
        Who's Got A Match jest fajne.

zespołu nie znałam wcześniej niestety, ale zaległości postaram się nadrobić.
        • miqusia Re: ^_^ 22.12.09, 12:20
          nie znalam : p przeslicham z pewnoscia.
    • violet_ Re: biffy clyro. 22.12.09, 12:19
      znam, znam, mtv2 bezustannie ich promuje. ogólnie podoba mi się buzyka biffy clyro,
      aczkolwiek cały efekt 'zachwycenia' psuje mi głos wokalisty. kiedyś nie mogłam go
      ścierpieć, dzisiaj mam się lepiej. c:
      • im_rebel Re: biffy clyro. 22.12.09, 14:40
        Yo, podobają mi się big_grin
        Fajna muzyka. Fajnie, że podałaś linki. Bez nich, pewnie olałabym ten wątek xP
        • camilla_bieber Re: biffy clyro. 23.12.09, 10:20
          Oczywiście ze znam .
          Ale słuchać nie słucham..Jedyne co to własnie Many Of Horrors czy The Captain .
    • timestealer Re: biffy clyro. 26.12.09, 14:21
      Przesłuchałam całą ostatnią płytę, zakochałam się w "God & Satan"
    • audreey Re: biffy clyro. 26.12.09, 21:32
      obiecałam ci, że przesłucham puzzle, więc później się wypowiem jakoś mądrzej,
      hahaha. ;3
    • paulinusia4 . 26.12.09, 21:51
      ehh.. zakochałam się w tej 'who's got a match' <3
      chętnie przesłucham album.. może jutro xd
      to się wypowiem bardziej szczegółowo ;c
    • kiwi Re: biffy clyro. 26.12.09, 21:56
      Nie znam i nigdy nie słyszałam o tym zespole, ale sobie ich posłucham... x-d
    • paulinusia4 . 28.12.09, 13:45
      A więc przesłuchałam 'Puzzle' i muszę stwierdzić że panowie są całkiem dobrzy xd
      W zasadzie niektóre piosenki zalatują mi lekko popem, ale ogólnie mi się podoba.
      Najnowszy album może jeszcze przesłucham, a zespół chętnie dodam do ulubionych.
    • yourbadream Re: biffy clyro. 28.12.09, 19:27
      Znam. Jakoś nigdy nie próbowałam zagłębić się w ich twórczość, ot takie lenistwo.
      Może to się zmieni i będę mogła coś więcej powiedzieć.

Ostatnio do poduchy dużo słucham to może gdzieś mi się wkręcą ;]
      • taylor.swift Re: biffy clyro. 28.12.09, 19:42
        wow ktoś ich zna XD
        osobiście uwielbia piosenki Machines i Many of horrors smile
        • meerc Re: biffy clyro. 29.12.09, 13:32
          fajne jest Living is a problem . ; d podoba mi się . - . -
    • jane_ Re: biffy clyro w jarocinie. 28.04.10, 09:23
      będą.

z mojej perspektywy to porażka, pocieszam się tym, że może znowu odwołają. :q
      • msthic Re: biffy clyro w jarocinie. 28.04.10, 09:48
        znam .
        fanką jakąś nie jestem, ale tam dwie piosenki wpadły mi w ucho
        to słucham czasem ...
      • razzle Re: biffy clyro w jarocinie. 28.04.10, 09:50
        znowu mi ich ukradli na drugi koniec świata ;/

co do samego Biffy Clyro - znam, ostatnia płyta sobie leży i czeka, aż ruszę
        tyłek i ją przesłucham. słyszałam o nich dużo wcześniej, ale wpadłam przez
        Many Of Horrors, co ciekawe, najpierw ta piosenka niesamowicie mnie wkurzała,
        a teraz...
        • jane_ Re: biffy clyro w jarocinie. 28.04.10, 09:53
          mi wszystko rozkradają, i jakby nie mogi jeszcze w jakiś kupkach to porozrzucać na tych festiwalach, a oni nie, pojedyńczo. :c

ale to ciekawe, bo kiedy ja ich poznałam, to nikt ich nie znał, a teraz nawet u mnie w szkole tego słuchają. przebojowi są. a ja jakoś wciąż się boję sięgnąć po ich starsze dokonania.
          • razzle Re: biffy clyro w jarocinie. 28.04.10, 10:12
            ja ze starszych znam w sumie tylko Justboy, ale z jedną piosenką to ja sobie
            mogę... zespół chcę ogólnie poznać, nawet bardzo, ale z drugiej strony, jakoś
            mnie mega super hiper do nich nie ciągnie. chyba muszę poczekać na odpowiedni
            nastrój ;d

stwierdziłam ostatnio, że muszę zacząć oszczędzać już teraz, żeby w przyszłym
            roku jechać wszędzie tam, gdzie chcę. człowiek sobie wybiera jeden festiwal, a
            potem takie jaja i oczopląs.
            u mnie w szkole aktualnie panuje moda na Radiohead na zmianę z Kings Of Leon i
            Crystal Castles, więc Biffy do obiegu wejdzie pewnie dopiero za parę miesięcy xD

• scarletrose Re: biffy clyro. 15.05.10, 15:39
      Znam, obsesji na ich punkcie nie mam, ale lubię czasem ich posłuchać,
      szczególnie w gorsze dni. Wokalista ma piękny głos.
      • xxewelkaxx Re: biffy clyro. 15.05.10, 15:49
        Znam, podoba mi się Bubbles, tym bardziej, że ciągle to puszczają na MTV Rocks ; D
    • momo. Re: biffy clyro. 15.05.10, 23:10
      Znam ich głównie z Mtv Rocks. Neutralni jak dla mnie. Parę piosenek mi się podoba, ale
      jakoś specjalnie mnie nie zachwycają.
    • wylogowana Podoba mi się. xD 15.05.10, 23:19
      • domi17 Re: biffy clyro xD 19.05.10, 15:07
        taak absolutnie świetny big_grin
        moje najlepsze to moutain , the captain i machines big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka