stokroteczka11 25.12.09, 17:22 Jak w temacie. Mogą być lektury. Moja: 'Balladyna' Słowackiego. Nie mogłam większości zrozumieć. Yhh... tylko proszę, żeby nie było niemiłych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annie__ Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:26 Dziady , Zemsta to lektury A tak to była jeszcze taka jedna o duchach taka czerwona oprawa tytułu nie pamiętam ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
chipsxd Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:04 Oczywiście Zmierzch... nie no żartuje.A tak serio to przede wszystkim lektury,już nie będę wymieniać tytułów bo by się nie zmieściły.A jeśli chodzi o inne książki które nie są lekturami,to nie, nie zdarzyło mi się jeszcze coś takiego,że nie podobała mi się książka.Wybieram tylko takie,które są ciekawe.Najpierw patrzę jakie mam w bibliotekach wybieram jakieś 3 czy 4 książki które mi się spodobają,sprawdzam na necie o czym dokładnie są i czy komuś ta książka się podobała jeśli dany egzemplarz przypadnie mi do gustu czytam go,a jak nie to zwracam do biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
kerdehous Żal!!!!!!!!!! 25.12.09, 19:04 Chryste, jedyny, jaki na kotku jest wysoki poziom!! Żal, wielki żal, Dziady, Krzyżacy, W Pustyni i W Puszczy.... Jak można nie lubić takich podstawowych lektur!? Nic dziwnego, jak tylko czyta się Zmierzch. Jacy z was ograniczeni ludzie! Kotek- ŻAL tak powinna brzmieć nazwa tej strony, bo najwyraźniej wchodzą tu prawie same osoby, które oglądają High School Musical i słuchają jakiegoś idioty Bimber'a, albo Johnas Brothers! Zachwycają się Taylorem Lautnerem, nie znając nawet takich podstawowych aktorów, jak Pierce Brosnan. Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug Re: Żal!!!!!!!!!! 25.12.09, 19:20 a uwierz mi że można i znam dużo aktorów i nie musze każdego lubieć GET OUT. Odpowiedz Link Zgłoś
roahszana Re: Żal!!!!!!!!!! 25.12.09, 19:26 Czytałam naprawdę dużo książek.... ale najgorsza.... Krzyżacy.... totalnie nic nie zrozumiałam. ;/ i Martwy aż do zmroku... jakoś mi niepodeszła Podróż do wnętrza ziemi.... yyy.... bez komentarza... Dla tego zawsze najpierw sprawdzam to co chce przeczytać. ;** Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 02.02.10, 17:06 żal? no cóż, jesteś taaka dojrzała oraz masz taki wybitny gust a nie wiesz co oznacza słowo żal? to już dyskwalifikuje cię w moich oczach. poza tym wiedz że każdy ma swój gust. powinnaś to uszanować. najgorsza książka jaką przeczytałam to Wystarczy, że jesteś. przez tą książkę straciłam szacunek dla pani Małgorzaty Gutowskiej-Adamczyk, bo przecież książka 13. Poprzeczna na prawdę była ok. oto co dzieje się z ludźmi opętanymi zmierzchomanią, so sad. Odpowiedz Link Zgłoś
artystyczna hmm... 06.02.10, 23:05 Plotkara. I pamiętnik księżniczki. Jednej w ogóle przeczytałam połowę i stwierdziłam, że zupełnie nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Żal!!!!!!!!!! 25.12.09, 19:53 kerdehous napisał(a): > Chryste, jedyny, jaki na kotku jest wysoki poziom!! Żal, wielki żal, Dziady, > Krzyżacy, W Pustyni i W Puszczy.... Jak można nie lubić takich podstawowych > lektur!? Nic dziwnego, jak tylko czyta się Zmierzch. Jacy z was ograniczeni > ludzie! Kotek- ŻAL tak powinna brzmieć nazwa tej strony, bo najwyraźniej > wchodzą tu prawie same osoby, które oglądają High School Musical i słuchają > jakiegoś idioty Bimber'a, albo Johnas Brothers! Zachwycają się Taylorem > Lautnerem, nie znając nawet takich podstawowych aktorów, jak Pierce Brosnan. no, aleś ty mądra. wiesz, że istnieje coś takiego jak gust ? każdy ma inny, skoro wolisz starych dziadków i krzyżaków od zmierzchu czy innych tam naznaczonych, to po co tu wchodzisz? rozumiem, że uważasz się za lepszą, bo znasz kogoś wartościowszego, ale nie każdemu muszą się podobać powieście przygodowe. każdy ma inne zainteresowania. \ wolisz przygodówki? czytaj przygodówki. wolisz pierca od taylora? nie ma problemu. i po co tyle krzyku? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka Re: Żal!!!!!!!!!! 25.12.09, 20:19 Zgadzam się. Jak dla mnie najgorszą książką są "Przypadki Robinsona Kruzoe". Jak to czytałam to myślałam, że zasnę. W dodatku po skończeniu lektury nic nie pamiętalam. Odpowiedz Link Zgłoś
starberry Re: Żal!!!!!!!!!! 31.01.10, 01:45 ja robię drugie podejście właśnie do tej lektury... -.- jestem na 40 str. i mam tydzien <lol2> xdd Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana_aa Re: Żal!!!!!!!!!! 02.02.10, 21:08 krytykujecie Robinsona Kruzoe.... dla mnie była nawet spoko.... najgorsze było "w pustyni i puszczy" sienkiewicza.... grube, nudne, bez sensu, i jak dla mnie za dużo opisów Odpowiedz Link Zgłoś
burza789 Re: Żal!!!!!!!!!! 25.12.09, 21:40 kerdehous x/ Normalne ku... myślisz że musi nam się podobać wszystko co każą nam czytać.? To jesteś ku... w wielkim błędzie Odpowiedz Link Zgłoś
good_thing Re: Żal!!!!!!!!!! 25.12.09, 22:48 kerdehous napisał(a): > Chryste, jedyny, jaki na kotku jest wysoki poziom!! Żal, wielki żal, Dziady, > Krzyżacy, W Pustyni i W Puszczy.... Jak można nie lubić takich podstawowych > lektur!? Nic dziwnego, jak tylko czyta się Zmierzch. Jacy z was ograniczeni > ludzie! Kotek- ŻAL tak powinna brzmieć nazwa tej strony, bo najwyraźniej > wchodzą tu prawie same osoby, które oglądają High School Musical i słuchają > jakiegoś idioty Bimber'a, albo Johnas Brothers! Zachwycają się Taylorem > Lautnerem, nie znając nawet takich podstawowych aktorów, jak Pierce Brosnan. > > > Czytaj co chcesz i nie wjeżdżaj na innych. Może i lektury to podstawa, ale zauważ, że większość z nich jest po prostu NUDNA.( nie mówię o wszystkich, bo np. Szatan z Siódmej Klasy bardzo mi się podobał). Jak masz pisać takie komentarze, to nie pisz w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
ewka15 Re: Żal!!!!!!!!!! 02.02.10, 16:37 Jedno pytanie: to po co tu wchodzisz? Myślisz,że podniesiesz ten i tak już ''wysoki poziom''? Odpowiedz Link Zgłoś
monisia1003 Re: Żal!!!!!!!!!! 02.02.10, 16:54 h t tp /m on isi a100 3.gl it e ruje.pl kliknij Odpowiedz Link Zgłoś
keysi Re: Żal!!!!!!!!!! 02.02.10, 17:37 kerdehous napisał(a): > Chryste, jedyny, jaki na kotku jest wysoki poziom!! Żal, wielki żal, Dziady, > Krzyżacy, W Pustyni i W Puszczy.... Jak można nie lubić takich podstawowych > lektur!? Nic dziwnego, jak tylko czyta się Zmierzch. Jacy z was ograniczeni > ludzie! Kotek- ŻAL tak powinna brzmieć nazwa tej strony, bo najwyraźniej > wchodzą tu prawie same osoby, które oglądają High School Musical i słuchają > jakiegoś idioty Bimber'a, albo Johnas Brothers! Zachwycają się Taylorem > Lautnerem, nie znając nawet takich podstawowych aktorów, jak Pierce Brosnan. > Mogłabyś być milsza! A twój poziom tez nie jest wysoki! Nawet nie potrafisz napisać dobrze nazwisk i wgl! Nie ma takiego aktora jak ,,Pierce Brosnan'' Wierz mi nie wszyscy czytają Zmierzch. Bimber - dobre nie ma co! He he. > Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Żal!!!!!!!!!! 02.02.10, 19:41 droga kerdehous, istnieje gust, wiesz? dlatego niektórzy lubię coldplay, niektórzy wolą radiohead *o panie święty, wzięłam przykład z hanny montany, przepraszamprzepraszamprzepraszam. :c*, to, że ktoś nie lubi w pustyni i w puszczy nie kwalifikuje go do grupy tępaków zakochanych w zmierzchu, *nie twierdzę, że fani zmierzchu to tępaki, ale chyba tak to zabrzmiało*. osobiście nie lubię zmierzchu, ale nie lubię też w pystyni i w puszczy, bo, do cholery, to tragiczna książka, pod każdym względem tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasia96 Re: Żal!!!!!!!!!! 02.02.10, 21:03 Lektury! Nie nawidzę lektur, może tylko ze dwie mi się spodobały. Odpowiedz Link Zgłoś
caroliin : b 06.02.10, 22:47 skoro kotekŻAl nie dorównuje twojemu poziomowi a my jesteśmy równie żałosne co ta strona , to po co tu siedzisz ? jeszcze twoje IQ się obniży . hm , a wiesz co mogę wymienić setkę osób które nie lubią Krzyżaków , Dziadów ale wcale nie są mało inteligentne . Wręcz przeciwnie , mają tyle oleju w głowie że nie nadużywają słowa żal bo myślą że dzięki temu będą super . o gustach się nie dyskutuje moja droga , a jak już to na pewno się ich nie obraża . : ] a co do najgorszej książki jaką przeczytałam to chyba seria " Pierwsza miłość " jakiejś polskiej autorki . Odpowiedz Link Zgłoś
pulpa08 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:48 zdecydowanie krzyżacy. ja nie wiem jak można przy tym nie usnąć. lubię czytać, ale wytrwałam przez miesiąć gdzieś do 70 strony .. . dalej już nie trawiłam Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:26 stary człowiek i morze. okropne. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
k.a.s.i.a. Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:29 Najgorsze są dla mnie wszystkie lektury: Hobbit Opium rosole Pinokio Krzyżacy itp itd. xd A książki które przeczytałam z własnej nie przymuszonej woli ( do dziś tego żałuję ) Tam gdzie spadaja anioły O krasnoludkach i sierotce Marysi Pamiętnik jedynaczki ( nie przeczytałam do końca, może później było ciekawiej) Jak zdobyć przyjaciół i zjednac do sb ludzi ( po 10 stronach odechciało mi się żyć ) Narazie ich tyle ale wymieniać mogłabym bardzo dużo i oczywiście nie polecam tych książek Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:32 w pustyni i w puszczy. i saga zmierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonowa Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:05 lovebug napisał(a): > w pustyni i w puszczy. > i saga zmierzchu. Zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
sheinlove_ trftu 25.12.09, 19:02 Zdecydowanie W pustyni i w puszczy oraz Pinokio. Po dwóch pierwszych str. obu, postanowiłam, nie czytać lektur. Odpowiedz Link Zgłoś
lesliejonas Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:09 Zdecydowanie "Krzyżacy". Nie dość, że mnie takie rzeczy nie interesują, to jeszcze rozumiałam co trzecie słowo Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:33 "W pustyni i w puszczy" Henryka Sienkiewicza "Ania z Zielonego Wzgórza" Lucy Maud Montgomery "Zemsta" Adama Mickiewicza Niektórzy może są fanami którejś z tych książek, ale mnie zwyczajnie nudziły... Odpowiedz Link Zgłoś
annie__ Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:34 i jeszcze Ania z Zielonego Wzgórza nuda ; / Odpowiedz Link Zgłoś
katiusia12 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:46 a,b,c... dobra pani kiedy je czytałam usnęłam ze trzy razy Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:49 w pustyni i w puszczy, aczkolwiek moze i tobylo dobre - skonczylam na stronie 20. Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:52 'W pustyni i w puszczy' nie była najgorsza, ale zasypiałam, kiedy czytałam opis pustyni (!!!) na 5 kartek. . `no same powiedzcie, co może być ciekawego na pustyni? No chybą że piasek. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
joe19 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:34 zemsty nie napisał A.Mickiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
kirilla Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:53 drama_queen napisał(a): > "W pustyni i w puszczy" Henryka Sienkiewicza > "Ania z Zielonego Wzgórza" Lucy Maud Montgomery > "Zemsta" Adama Mickiewicza > > Niektórzy może są fanami którejś z tych książek, ale mnie zwyczajnie nudziły... Zemstę na pisał Fredro. Nie jest taka zła, ale Śluby panieńskie tego autora o niebo lepsze. Cały cykl o Ani jest świetny, ale jako nastolatka też nie byłam tą książką zachwycona, polubiłam nieco później Odpowiedz Link Zgłoś
pulpa08 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:50 haha zemsta? to przeciez było jak telenowela brazylijska . .. ale trzeba przyznać że można się w tym pogubić . .. Odpowiedz Link Zgłoś
vanesska123 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:51 " Antygona " sofoklesa Odpowiedz Link Zgłoś
bgirl Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:57 'w pustyni i w puszczy' skończyłam na #2 rozdziale xD jesli ktos ma problemy z zasypianiem to polecam sobie poczytac xD Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 17:58 Wspomnienia Niebieskiego Mundurka. ...beznadziejne. przeczytałam 20 stron i miałam dość. Odłożyłam na półkę i nigdy więcej po nią nie sięgnę. Tak samo: Dwa lata wakacji... W ogóle nienawidze książek o morzu, stworach z głębin itp. Kiedyś też nie lubiłam Małego Księcia, bo nie rozumiałam treści. Dopiero teraz gdy ją przerabialiśmy w szkole, zrozumiałam o co chodzi i baaardzo ją lubię Odpowiedz Link Zgłoś
madeleineanne Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:05 Faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:06 Chyba saga "Zmierzch" bo inne książki nie były chyba na tyle beznadziejne, żeby mi utkwić w pamięci. A lektury szkolne są świetne, zwłaszcza "Stowarzyszenie Umarłych Poetów" "Pan Tadeusz" i "Latarnik", nie wiem czego wy się czepiacie, gdyby były głupie to nie zostałyby włączone do spisu lektur Odpowiedz Link Zgłoś
sweetgirly Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:11 Lektury są bardzo ciekawe według mnie. Nie podobały mi się za bardzo Mity. Miały piękny język i piękne historie ale...niezbyt szybko mi się ją czytało. Książka ta miała z 600 stron. Teraz czytam: -Sagę Zmierzch -Przygody Tomka Sawyera (Zapowiada się ciekawie) -Most do Terabithii Odpowiedz Link Zgłoś
honest_ Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 02.02.10, 12:11 'czas na mysz nie czeka'. olaboga. Odpowiedz Link Zgłoś
zania02 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:20 WSZYSTKIE oprocz HP Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:22 uuu dużo ich. no to po pierwsze zmierzch. po drugie zmierzch saga: księżyc w nowiu. po trzecie : zmierzch saga: zacmienie no i w końcu : zmierzch saga: przed świtem. Odpowiedz Link Zgłoś
joe19 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:32 najgorsza hmmmm... ,,ZEMATA"A.Fredry debilna książka! Odpowiedz Link Zgłoś
jeleniowa1 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:37 Q` Wadies czy jakoś tak wo gule nie rozumiałam tej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
karolinek Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:38 odwalić się od zmierzchu . wy pewnie jesteście zakochane w durnych książkach o durnych nastolatkach ? wy się nie znacie , znają się ci którzy robią listy światowych bestsellerów , a jakoś sobie nie przypominam żebym kiedyś widziała durną książke o durnej nastolatce z napisem na okładce : światowy bestseller . idźcie spać Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:54 Gratulacje! Dajcie Nobla dla tej pani! Bo przecież zasługuje tak samo jak Obama, nie? Otóż kochanie, listy bestsellerów się nie "układa" tylko jest to lista najlepiej sprzedawanych książek na całym świecie (lub w danym kraju), a przecież nie ma zasady, że to co najpopularniejsze, jest najlepsze, prawda? A jeśli nie byłabyś tak śmiertelnie zapatrzona w czubek własnego nosa, to zauważyłabyś, że krytycy literaccy nie wystawili serii książek pani Meyer, zbyt pochlebnych recenzji. Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 20:58 błagam. bestseller, to z angielskiego `najlepiej sprzedający się`. best - najlepszy seller - sprzedawca, srpzedający sie tak jak to powiedziala koleżanka wyżej, najpopularnijeszy ine znaczy najlepszy. saga zmierzchu jest płytka. zdecydowanie wole inne książki; kryminały, psycholigiczne bądź dobre fantasy Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 02.02.10, 12:33 +"durną książke o durnej nastolatce" Powiem szczerze, że do tego opisu idealnie pasuję mi saga Zmierzch. Jest to denna książka o bardzo głupiej nastolatce jaką jest Bella. +Poza tym gratuluję słownictwa. "durne" pojawiło się w Twojej wypowiedzi aż 4 razy. +Nie Tobie jest oceniać jakie książki i na jakim poziomie czytają wszyscy inni, którzy nie "loffciają" Zmierzchu. +Jak już kilka innych użytkowniczek Kotka zauważyło "Bestseller" nie odnosi się do najlepszej książki tylko do najlepiej sprzedawanej. A odwołując się do tematu to najgorszą książką jaką przeczytałam był "Anaruk Z Grenlandii" :c Byłam wtedy mała, a pani kazała nam ją przeczytać. Nic z niej nie rozumiałam przez co przez pewien czas chowałam uraz do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaa_ Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:40 eee Pani ciemności i Krzyżacy ;/ straszna nuda // Odpowiedz Link Zgłoś
aggusiiowa Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:45 'Krzyżacy', nienawidzę tej książki. 'Christine', przeczytałam chyba 5 rozdziałów i więcej nie dałam rady. nuuda. ;x o gustach niby się nie dyskutuję, ale nie wiem co macie do Ani z Zielonego Wzgórza. ja potrafię czytać tą książkę na okrągło. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
robpattinson Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 18:42 "Krzyżacy" H. Sienkiewicza Kompletnie nic nie rozumiałam, "Dziady" A. Mickiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:06 hobbit, czyli tam i z powrotem. koszmar, koszmar, koszmar. na konkurs musiałam przeczytać, ale oszywiście nie dokończyłam. dzięki temu, który wymyślił streszczenie. dziękidziękidzięki. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi. Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 02.02.10, 16:50 Wszystkie lektury szkolne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grloulie Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:15 Ania z zielonego wzgórza... nie mogłam przełknąć tych wszystkich opisów przyrody itd, kiedy Ania się czymś zachwycała...bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
sratytaty Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:25 czytanie Krzyżaków oraz Ogniem i Mieczem było dla mnie masakrą XD no, może to jest dobra książka i w ogóle, ale za truudna... w ogniem i mieczem połowa napisana po ukraińsku czy kto wie po jakiemu jeszcze, a to było lekturą w podstawówce. yy.. nc. Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:25 Krzyżacy! ; D Odpowiedz Link Zgłoś
sonia95bell Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:30 hobbit, czyli tam i z powrotem. koszmar, koszmar, koszmar. na konkurs musiałam przeczytać, ale oszywiście nie dokończyłam. dzięki temu, który wymyślił streszczenie. dziękidziękidzięki. ;3 Ja też to czytałam na konkurs masz rację beznadzieja. A do tych co piszą że saga zmierzchu je denna itp. kto wam kazał czytać całą po przeczytaniu choćby pierwszych dwóch części wiadomo było czy ci się podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
crazygirl2302 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:36 Ania z zielonego wzgorza od dziecka tego nienawidzilam. byl kiedys taki serial na podstawie ksiazki - raz go obejrzalam i stwierdzilam ze juz nigdy wiecej nie bede. a ksiazka jeszcze gorsza!! cale to chrzanienie o wyobrazni i gadanie ani-makabra Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:45 chłopcy z placu broni, nie mogłam tego dokończyć, aż w końcu na lekcji nawet nie wiedziałam, że nemeczek umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:51 chłopcy z placu broni. dla mnie to była najlepsza do czasu... bardzo chciałam ją przeczytać... ale kiedy się dowiedziałam że nemeczek umarł, stwierdziłam że to najgorsza lektura Odpowiedz Link Zgłoś
pulpa08 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:56 chłoppcy z placu broni to była moja pierwsza lektura , którą przeczytałam od deski do deski ; D Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 19:56 Hobbit czyli jedna z trzech lektur, które przeczytałam. to był mój praiwe największy życiowy błąd. uraz do końca życia. ave. Odpowiedz Link Zgłoś
mila92 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 20:00 Krzyżacy, sposób na Alcybiadesa, Zemsta, Odyseja, Ten Obcy... Najgorsze książki! Odpowiedz Link Zgłoś
meisha Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 20:07 wszyscy co piszą, że saga zmierzch- to po jaką cholerę czytaliście wszystkie 4 książki xD Poza tym jeśli się przeczyta 20 stron książki to nie można stwierdzić jaka jest... Mnie osobiście nie podobali się Krzyżacy... Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 20:34 Ehh. I jeszcze jedno: Pięcioro dzieci i coś. Musiałam to czytać do konkursu. Z koleżanka to po prostu miałyśmy dosć. Odpowiedz Link Zgłoś
vamtherina Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 21:23 Kamienie na szaniec ... Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 21:32 "Kamienie na Szaniec" były jedną z lepszych lektur jakie miałam w szkolę. Przeczytałam ją całą za jednym razem, wylałam morze łez i zachęciła mnie ona do refleksji nad własnym życiem. ktoś zadał pytanie, dlaczego czytałam całą sagę Odpowiedź jest prosta: lubię wampiry i fantasy, a książka byłaby świetna, gdyby nie przewidywalna fabuła i kiepski wątek miłosny Odpowiedz Link Zgłoś
aha12 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 21:33 WFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFGVRTRY56ERTG6RECF ZXWA Odpowiedz Link Zgłoś
luciferian Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 21:37 dobra pwnie wiekszosc z Was zechce mnie spalic na stosie albo potorturowac w jakis inny sposob, ale dla mnie najgorsza byla saga "Zmierzch", taka malo zyciowa, naciagana. Odpowiedz Link Zgłoś
inspiracja Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 21:45 W pustyni i w puszczy tajemniczy ogród i najgorsza <nie obrazając fanów> zmierzch <bleeeee> Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 21:45 Dla mnie najgorsze to 'Szatan z siódmej klasy ' , 'Krzyżacy ' i 'Pan Tadeusz' i pewnie jest wiele więcej ale nie pamiętam już jakie one są Odpowiedz Link Zgłoś
dio223 Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 22:58 'Przypadki Robinsona Cruzoe'.! nienawidzę tej książki, jest okropnie nudna i głupia Odpowiedz Link Zgłoś
lulubi Re: Najgorsze książki, jakie czytałyście. ;P 25.12.09, 23:19 zdecydowanie jak do tej pory Pan Tadeusz ale czekam na inne rewelacje. Ania z Zielonego.. rządzi , moja ulubiona książka z dzieciństwa Krzyżacy ( zabijcie mnie) całkiem mi się podobały ale trochę za długie Odpowiedz Link Zgłoś