Dodaj do ulubionych

raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x help !

28.12.09, 20:05
To będzie taki nietypowy wątek..
Takie zgaduj-zgadula ale takie na serio, serio..
Kiedyś.. dawno.. dawno.. czytałam taką zajefajną książka..
No właśnie gdybym wiedziała jak się nazywa.. ;xx
Chodzi mi o to żeby się dowiedzieć jak się ona właśnie zwie, bo być może
[chociaż nie sądzę] ktoś ją czytał.. oby.
Tylko jest mały problem.. ledwie co ją pamiętam..
pamiętam tylko kilka momentów niestety ;c
-byli tam na pewno dziewczyna i chłopak..
-były jakieś dziewczyny w kontenerach...
-gdy tego chłopaka chcieli tam coś na sianie to ta dziewczyna wsadziła mu na
twarz maskę..
-na końcu było coś o zegarku[nie jestem pewna czy to był akurat zegarek..],
który namierzał tą dziewczynę chyba..
-było też że jak byli u takiej babki czy gościa w domu to on poczęstował ich
herbatą czy tam kawą, by ich wydać w ręce tych..
no nie wiem, nie pamiętam nic prawie.. kompletna pustka po tej książce..
jedynie jakieś przebłyski..
- i na tym sianie.. jak tego chłopaka coś tam to on krzyknął tej dziewczynie,
że ją kocha.. i takie słowa niezbyt ładne.. coś tam, że jest chyba psychiczna
[których także nie pamiętam]
Ejj.. bardzo ale to bardzo mi zależy.. nie moja wina że mój mózg utracił 'te'
dane...
Na pewno pomyślicie sobie 'o żall' ale ja serio, serio tego potrzebuję..
Wiecie jak się nazywa?????
Obserwuj wątek
    • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:08
      pomóżcie!!
    • fan_miley Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:14
      nie nooo tutaj ktoś ci pomorze ... o.O
      • fan_miley Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:15
        pomoże *
    • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:16
      mogę jeszcze dodać, że to był na 50% kryminał, ale też nie jestem pewna..
      co do tej książki kompletnie nic nie jestem pewna.
      help! ;x
      • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:36
        kuźde pomóżcie.. bo się zabiję c:
    • fan_miley Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:33
      może pomoge ci coś ... ;D
      • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:39
        możesz nabijać komentarze, żeby był w aktywnych xd
      • alicexd Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:39
        Kurcze chciała bym ci pomuc ale nie wiem uncertainsciana
        • szatynka. Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:41
          Sory ale ja też nie . ; (

Nawet jakbym chciała .
          A i tak nie czytam kryminałów . wink

Ale życze szczęścia .;D
        • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:42
          szkoda.. ; \
          wie ktoś?
    • softy_girl Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:46
      niestety nie wiem spróbuję jeszcze poszukać.... GŁOWA DO GÓRY !!!
      A moze spytaj tego od kogo pozyczyłaś lub u kogo przeczytałaś książkę , może
      bedzie pamietał ? smile
      • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:49
        pani od biblioteki? wątpię ;x
        ale dzięki za rady ; )
      • violet_ Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 29.12.09, 09:30
        przykro mi, nie czytałam. c:
    • justa24 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:47
      moze pamiętasz chociasz imnie autora, fragment nazwiska albo coś z tytułem
      • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:48
        nie.. nic nie pamiętam.. nic.. nic.. pustka ;c
        • natuska412 o tą ci chodzi ? ;-) 28.12.09, 21:16
          jak to przeczytałam :
          - i na tym sianie.. jak tego chłopaka coś tam to on krzyknął tej dziewczynie,
          że ją kocha.. i takie słowa niezbyt ładne.. coś tam, że jest chyba psychiczna
          [których także nie pamiętam]

to mi się skojarzyło , jak w pierścień i róża gościu który był zakochany w
          dziewczynie zaczął jej gadać ( pod czegoś wpływem ) że ma zeza . *,*
          ale tak to już mi nic się nie kojarzy .
          pustka . dawno to czytałam , dlatego .

nie wiem , o tą książkę ci chodziło ?
          • paulinusia4 Re: o tą ci chodzi ? ;-) 28.12.09, 21:39
            niestety nie..
            • zaczarowana__ Re: o tą ci chodzi ? ;-) 02.02.10, 11:54
              Nie kojarzę sorry ,!
    • light Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:47
      Szukam już w googlach 15 minut czegokolwiek związanego z tą nieszczęsną książką,
      ale na razie bez skutku. Spróbuję jeszcze.
      • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:49
        dzięki ;D
        też szukałam.. zanim napisałam 'ten' wątek..
        • roahszana Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:51
          Nie mam pojęcia. nawet o tej książce nigdy nie słyszałam.
          ;/
          ale poszukam czegoś ;D
          • annie_ Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:58
            niestety, nie mogę Ci pomóc. c: nie czytałam, ani nawet nie słyszałam nigdy o
            takiej książce, ale może spytaj właśnie, tej pani od biblioteki, w końcu chyba
            od tego jest by Ci pomóc. no i nie poddawaj się, skoro to dla Ciebie aż tak
            ważne. powodzenia. ;3
    • shelly97 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:58
      Niestety nie znam sad
      ale zapytaj na zapytaj.com.pl może tam ci pomogą wink
    • justa24 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 20:59
      sorry ale nie mam pojęcia o jaką książkę może chodzićsad
    • love_sick . 28.12.09, 21:00
      a pamiętasz może z jakiej kategorii ta książka?
      i w jakim języku jest oryginalna?
      obrazek na okładce?
      • laysva Re: . 28.12.09, 21:15

a pamiętasz może z jakiej kategorii ta książka?
        i w jakim języku jest oryginalna?
        obrazek na okładce?

by love_sick

o. o. o.
        dobre pytania. pamiętasz? ja niestety nie wiem, o co ci chodzi... sad
        coś mi się trochę kojarzy z HP7 połączonym z Musierowicz, ale wiem, że to durne wink
        jak znajdziesz, to daj znać big_grin
    • klakierzyca Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 21:00
      kurczę. teraz jak napisałaś, to też mnie ciekawość zżera co to za książka. xD poszukam w necie :x :x
      • mika292 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 21:14
        W internecie zapewne nie znajdziesz, nie ma nawet co szukać. Proponuję dowiedzieć się, czy wypożyczyłaś książkę z biblioteki, czy raczej z domowego zasobu książek. Jeżeli z biblioteki, to proponuję poszukać, spytać się bibliotekarki, może będzie można z karty zobaczyć. Jeżeli znalazłaś ją w domu to proponuję odświeżyć swoją pamięć i poszukać na regałach. Ja też przez trzy lata nie mogłam w ogóle przypomnieć sobie tytułu książki, którą kiedyś przeczytałam i dałam sobie z nią spokój. Niedawno, jakiś tydzień temu zobaczyłam w gazecie napis "Beethoven" i przypomniałam sobie wreszcie, że była to książka "Beethoven i dżinsy". Ja ogółem czytałam bardzo dużo książek, ale mam za mało informacji, aby dowiedzieć się, jaka to książka była.<br />
        Pozdrawiam smirk
    • czekoladka Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 21:08
      Hmm... nie mam pojącia co to za książka, ale jak sie dowiesz to mozesz napisać?
      Wydaje mi się fajna z tego opisu. smile
      Może pójdź do tej biblioteki i poszukaj tej książki w dziale kryminałów.
      Obejrzyj tytuły i okładki to moze znajdziesz. wink
      • patrysiaxd raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 21:20
        idz do biblioteki i zapytaj pani czy moze ci pokazac jakie książki czytalas.... na karcie
        powinno byc... zobacz wszystkie tytuly...
        mam nadzieje ze pomoglam;-*
        love Justin Bieberserce
        • softy_girl Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 21:21
          no wlasnie chodzi oto ze pani ma to na kartach spisane wiec sie jej zapytaj smile
      • mika292 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 21:21
        Mnie to się trochę kojarzy z "Tym obcym" xd
    • klakierzyca Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x help 28.12.09, 21:21
      naprawdę więcej nie pamiętasz? próbuje jakoś wpisać w google... próbowałam różnie. Kryminał, maska, kontnery... a ich imiona? naziwska? albo chociaż wiek? gdybyś pamiętała moglibyśmy coś zdziałać xD
    • love_sick x 28.12.09, 21:23
      hehe. dzięki. ;D
      jak ktoś wyżej napisał, jeżei książka była z biblioteki, to w karcie powinien
      być ttytuł.

• paulinusia4 podpowiedź 28.12.09, 21:39
        Nie mogę z biblioteki, bo to było w podstawówce, podajże w piątej klasie, a
        teraz jestem w gimnazjum..
        Nie wymieniliście jeszcze tej książki, żadne 'ten obcy' etc.
        Ta dziewczyn na 60% miała na imię Kaśka i miała 16 albo 15 lat <
        • paulinusia4 Re: podpowiedź 28.12.09, 21:48
          jak coś.. to siano było w jakiejś stodole xd
          a jak w tym domku co tam ich wydał czy wydała w ręce tych jakichś to uciekali
          chyba..
          i chłopak to był chyba Paweł [daje na 20%]...
          tak wiem.. szukanie igły w stogu sianaa ;xx
          • paulinusia4 Re: podpowiedź 28.12.09, 21:56
            jeszcze coś mi tam w główce świta, że na końcu ten doktor [?] ten co jej podajże
            zlecił coś z tymi dziewczynami w kontenerach ;x powiedział jej, że ten zły [nie
            wiem kto] to jego brat i dlatego właśnie cały czas ją namierzał czy coś takiego
            i że to była próba ;c
            przez noc sobie może coś przypomnę jeszcze..
    • chocolatediet Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 28.12.09, 23:55
      Nie pomogę Ci. Nie wiem
      Ale też mam pytanie.

Kiedyś w TV była taka bajka - serial.
      Były trzy normalne dziewczyny, które zamieniły się w jakieś czarodziejki. Jedna miała
      czerwone włosy i jej 'mocą' był ogień. Zawsze wiązała je w warkocz i miała czerwono-biało-
      czarny strój. Druga, której mocą była woda, miała długie, proste niebieskie włosy i
      niebieskie elementy stroju. Trzecia miała blond włosy do ramion i okulary. Jej mocą był
      wiatr i nosiła zielone elementy stroju.<br />
      Do jakiejś tam krainy, która była zagrożona, wezwała je księżniczka. Tylko dzięki jej
      modlitwom kraina mogła istnieć, podczas gdy była w niebezpieczeństwie.<br />
      W końcu okazało się, że to księżniczka miała jakby drugą twarz i była zagrożeniem dla tej
      krainy. Gdy czarodziejkom udało się pokonać księżniczkę, kraina znów była w
      niebezpieczeństwie. Potrzebowała księżniczki.
      Ostatni odcinek, jaki oglądałam skończył się na tym, że dwie dziewczyny (czerwonowłosa
      czarodziejka i jakaś tam jeszcze inna) weszły po koronę dla księżniczki.
      Aha, korona miała zabić osobę, która nie nadawała się na księżniczkę, a próbowała po nią
      sięgnąć.

Teraz, pamięta ktoś??
      Straaasznie jestem ciekawa, jak to się skończyło smile
      • chocolatediet Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 29.12.09, 00:00
        TAAAK. Znalazłam!!smile
        "Wojowniczki z krainy marzeń."
        smile
        • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 29.12.09, 09:16
          no widzisz.. przynajmniej znalazłaś, a ja szukam w necie od 3 dni ;xx
          ale będę dalej c:
    • paulinusia4 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 29.12.09, 09:25
      kuźde ;x pomóżcie no ..;c
      • kate__ ? 29.12.09, 09:35
        Możliwe że to będzie książka Krzysztofa Petka. On ma duzo ksiażek kryminalnych to
        pooglądaj sobie w internecie i zobacz czy pamiętasz okładkę big_grin
        • paulinusia4 Re: ? 29.12.09, 09:40
          kate__
          kocham cię!!
          dziękujęę!!! kiss
          znalazłam xd
          • klakierzyca Re: ? 29.12.09, 23:47
            jaka, jaka?! jaki ma w końcu tytuł?! XD ciekawośc mnie pożeeera : O
      • niktusia_ Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 29.12.09, 09:39
        a ja szukam innej książki. ;c
        to było o jakiejś dziewczynie, pierwszy rozdział o tym, jak siedziała w klasie, i miała wygłosić jakiś referat, czy coś, tylko go nie miała . gapiła się na taką dziewczynę, co się przeglądała w lusterku i tyle.. : c
        • eweluna97 Re: raczej się nie dowiem, ale spróbuję... ;x hel 02.02.10, 08:53
          nie wiem , nie mama pojęcia . ; p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka