majka04 30.12.09, 15:30 Czy ktoś był w tym mieście ? Ja osobiście uważam że to piękne, zabytkowe i teraz bardziej rozwinięte miasto dzięki : Aleje tuż pod Jasną Górą : Zabytkowa Jasna Góra : Parki : 3 Maja : Ks. Stanisława Staszica : Ratusz z 1836 r . i teraz rozwinięte dzięki Galerii Jurajskiej : A pytanie brzmi czy ktoś był w tym mieście ? i czy spodobało mu się ? Mi się bardzo podoba ponieważ tu mieszkam P . Jeśli macie wypowiadać się w ten sposób np. : a co mnie to obchodzi , to możecie wcale nie komentować. A jak się nie podoba to zgłaszajcie do usunięcia . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hannah320 częstochowa 30.12.09, 19:24 Częstochowa to wspaniałe miasto i coraz bardziej się rozwija .... niekórzy twierdzą że to miasto medalikarzy ... ale każdy znajdzie coś dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
nasti. Re: Częstochowa 30.12.09, 19:41 byłam w 2 klasie po komunie, za dużo nirr pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
luskaa Re: Częstochowa 09.05.10, 22:45 Mieszkam niedaleko, więc trudno żebym nie była^^ Odpowiedz Link Zgłoś
xooxoo warszawa,bydgoszcz,zakopane,kraków,koszalin, itp 30.12.09, 19:48 jakby każdy na tym forum założył wątek o swoim mieście, to byłby jeszcze większy śmietnik, niż jest obecnie. zgłosiłam do usunięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
joe19 Re: Częstochowa 30.12.09, 19:51 tak byłam cząstochowa to super miasto jeżdżę tam to kina mcdonalda i wgl ja mieszkam pod częstochową w takim zadupiu co nic nie ma fajne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
dianolinka ... 30.12.09, 19:58 ja tam byłam na wycieczce w drugie klasie , po komunii ... i tak sb mi się podobało , możesz się obrazić , ale mnie nie kręcą jakieś zabytki , niby to wszystko piękne , ale nie dla mnie . : ppp Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka36 Re: Częstochowa 30.12.09, 19:59 Jeżdze tam bardzo często Nie dziwcie się mieszkam blisko .. ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Częstochowa 30.12.09, 20:05 Byłam i co ? Jakoś się nie podnieciłam. Znam ładniejsze miasta ; d. Pf. -.-` Odpowiedz Link Zgłoś
alex_xandra Re: Częstochowa 30.12.09, 20:03 Ja mam daleką rodzinę w Częstochowie i 2 lata temu postanowiłam ich odwiedzić po raz pierwszy. Zakochałam się w tym mieście.. podoba mi się zdecydowanie bardziej niż ta brudna warszawa w której mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku_ Re: Częstochowa 30.12.09, 20:04 byłam dwa razy. nie wspominam zbyt miło. c: Odpowiedz Link Zgłoś
miley_1 Re: Częstochowa 30.12.09, 20:05 Ja tu właśnie mieszkam niedaleko jasnej góry ) też uważam że to piękne miasto zapraszam do zwiedzania Odpowiedz Link Zgłoś
jd Re: Częstochowa 30.12.09, 20:13 Częstochowa ładna? Fajna? W tym mieście nic nie ma! Szaro, chamscy ludzie.. jedynie 12 latki znajdą coś dla siebie bo jest galeria..która i tak jest beznadziejna ... Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_annabet Re: Częstochowa -,- 07.05.10, 23:00 nic nie ma? chamscy ludzie? daruj sobie... chamscy ludzie są wszędzie, więc takie gadanie jest bezsensowne. a w Częstochowie jest coś więcej, niż Dżaleria Jurajska. Jasna Góra choćby, którą, swoją drogą, warto zwiedzić. Wiosną i latem - piękne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jd Re: Częstochowa -,- 09.05.10, 23:05 To już własnego zdania napisać nie można bo wielkie oburzenie? Super Odpowiedz Link Zgłoś
dream Re: Częstochowa -,- 10.05.10, 08:51 sophie_annabet napisał(a): > nic nie ma? chamscy ludzie? daruj sobie... chamscy ludzie są wszędzie, więc > takie gadanie jest bezsensowne. a w Częstochowie jest coś więcej, niż Dżaleria > Jurajska. Jasna Góra choćby, którą, swoją drogą, warto zwiedzić. Wiosną i latem > - piękne miejsce. Trochę więcej tolerancji. Każdy patrzy z innej strony więc warto uszanować zdanie innych. Jd na pewno nie wyssała sobie takiej złej opini z palca, a musi mieć jakieś powody by tak sądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: Częstochowa 30.12.09, 20:05 ja mieszkam niedaleko częstochowy i b. podoba mi się w galerii jurajskiej, jak dla mnie to najlepsze centrum handlowe ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Częstochowa 30.12.09, 20:06 jeżdżę dosyć często, moja rodzina tam mieszka. przedwczoraj byłam na Jasnej Górze i w Jurajskiej : ) i tak, przyznam - piekne miasto : d jurajska rzondzi Odpowiedz Link Zgłoś
lisa902 Częstochowa, rzeszów i inne 30.12.09, 20:11 racja . . . Byłam w Częstochowej . W te wakacje . Polecam to miejsce . Ale to miasto w naszej kochanej polsce nie jest jedyne najpiękniejsze . Są dużo dużo wiele innych i sądze ze znajdzie się najpiękniejszy ale z tego co widzę i znam Częstochowa oraz Rzeszów w mojej głowie się zalicza na naj heh ;d Odpowiedz Link Zgłoś
avrile Re: Częstochowa 07.05.10, 11:16 Ja mieszkam w Częstochowie. Zgadzam się - jest to piękne i zabytkowe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
timestealer Re: Częstochowa 07.05.10, 15:27 mieszkam w Częstochowie i strasznie mi się tu nie podobało. do czasu aż pojechałam do Wrocławia. choć zakochałam się we Wrocławiu, to jego ogrom i natłok wszystkich zabytków i ludzi zdecydowanie mnie przytłoczył. i dobrze było wrócić do jednej linii tramwajowej u nas : ) Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: Częstochowa 07.05.10, 16:48 Byłam nie raz i bardzo mi się podobało. Fajne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
mo. Re: Częstochowa 07.05.10, 23:10 ładne miasto, byłam kilka razy, ale Wrocław najpiękniejszy <3 Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer66 Re: Częstochowa 07.05.10, 23:15 Byłam w Częstochowie na początku roku szkolniego z moją klasą, miasto mi się nawet podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Częstochowa 07.05.10, 23:18 moje górnośląskie zadupie! jeżeli według was, Częstochowa to tylko Jasna Góra i Jurajska, to niewiele miast może się pochwalić większym dorobkiem kulturowym i ładniejszym krajobrazem. chyba najlepszym argumentem przemawiającym za tym, że lubię swoje miasto jest fakt, że kiedy dwa lata temu zaproponowano mi przeprowadzkę do Warszawy - kategorycznie odmówiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dream *-* 09.05.10, 21:41 Kocham Częstochowe i jednego z dwóch McDonaldó znajdujących sie tam. I kocham jeszcze mojego Charliego, który z Częstochowy pochodzi, oraz osobę od której go dostałam. *-* Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: Częstochowa 10.05.10, 20:28 nie bylam.... Ale widząc te zdjęcia widzę że warto ! . a kto był w okolicach Sandomierza? XD Odpowiedz Link Zgłoś