Dodaj do ulubionych

angielski :)

04.01.10, 16:19
w szkole uczę sie niemieckiego i angielskiego smile za niemieckim nie przepadam a angielski
uwielbiam moglabym sie uczyc go ciagle smile rozumiem angielski i nie jest tak zle ale
chcialabym nauczyc sie perfekcyjnie angielskiego smile znacie moze jakies sprawdzone
metody nauczenia sie angielskiego oprocz szkoly? chcalabym umiec też francuzki i
hiszpanski ale doszlam do wniosku ze lepiej najpierw nauczyc sie dobrze jednego wiec jak
znacie jakis dobry sposob? a wy jaki lubicie jezyk? wolicie angielski brytyjski czy angielski
amerykanski ja lubie oba smile choć w szkole ucze się brytyjskiego i to moze tego wole smile
Obserwuj wątek
    • karcio Re: angielski :) 04.01.10, 16:22
      angielski normalny ale chciałabym amerykanski.Mozesz uczyc sie dodatkowo a na wakacje
      wyjechac na jakis kurs anglika!wink PISAŁA KAROLCIA XD
    • razzo co za różnica.? 04.01.10, 16:28
      róznicę między angielskim a amerykańskim słyszę tylko w wymowie.
      takwięc. nie będę stiwerdzać, który wolę. ;x
    • dancegirl112 Re: angielski :) 04.01.10, 16:31
      Ja wolę AMERICAN smile
      Nie wiem, czy chcesz na prawde umieć angielski tak perfect, przecież oni nie używają
      jakichś tam trzydziestu pięciu czasów tak na prawde no nie..? No i jeszcze jedno: chcesz
      nauczyć się bardziej wymowy czy pisowni? moim zdaniem to wymowa i słuch w ang są
      najważniejsze, dlatego czasem wchodze sobie na youtuba i puszczam fajne filmiki po
      angielsku <american> np. no nie wiem obojetnie, coś dla nastolatek, coś co lubię oglądać
      po polsku tongue_out
      Wtedy bardziej wiem jak oni mówią i uczę się akcentu brawo
      Lubię te metodę, choć nie wiem czy tobie się spodoba. Ucz się przez zabawę, przez
      śpiewanie, czy cos takiego.
      o, wiesz co jeszcze robie? słuchasz piosenki i piszesz tekst. Tak ze słuchu. To fajne, chociaż
      denerwuję sie jak nic nie umiem xD <najlepiej żeby to była piosenka, której nie znasz, bo
      inaczej to bez sensu>
      Też mam niemiecki i też za nim nie przepadam smirksmirk A angielski jest cool cool
      pozdro kiss
    • klaugia Re: angielski :) 04.01.10, 16:35
      brytyjski od amerykańskiego mało sie różni . U mnie w szkole uczą obu , na lekcji mówimy
      obiema . ; ) ucze sie jeszcze francuskiego , jest łatwy dość . Mi idzie łatwo , ale będziesz
      miała problemy z wymową na początku ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka