Dodaj do ulubionych

Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie

08.01.10, 15:01
Więc dzisiaj na lekcji muzyki, poszłam do odp. jak wszyscy i od początku to za dobrze nie wyglądało, bo gostek powiedział, że to będzie ciekawe czy coś w tym stylu. Odpowiedziałam bardzo dobrze na jego 2 pytanie, które mi pierwsze zadał. A później zaczął do mnie gadać, że jestm dobrą uczennicą, ale jestem niewychowana i z chęcią by o tym pogadał z moją mamą ;/ Ktoś się zapytał: " czyli że pan uważa że ją mama żle wychowała?" a on : tak,. a ja niby dlaczego, co robię. A ten że słucham mp3 na lekcji, a to było tylko raz i jak mi powiedział to od razu ściągnęłam,. Później chciał powiedzieć jeden jeszcze przykład , ale byłam tak wkurzona, że wybiegłam z klasy i się rozpłakałam. A zrobiłam dlatego, że czułam że obraża moją mamę. Zabolało jeszcze mnie to, że mam mojego 6 r.ż. wychowywała mnie sama, bo tata w 2001 r. zginął w wypadku. Teraz nie wiem, czy iść do tego nauczyciela i z nim porozmawiać sama, czy z mamą ?;/ Czy w ogóle iść do niego. Podobno wstawił mi 1 z odpowiedz, a przeciez dobrze odpowiedziałam. Mógł mi z zachowania dać ;/ Proszę, pomóżcie crying Boję się, że jak do niego pójdę to wybuchnę ;/ Wiem, że się rozpisałam , ale naprawdę nie wiem co zrobić
Obserwuj wątek
    • milus Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:08
      hmmm. Nie ma prawa obrażać twojej matki. Wiem, na pewno bardzo się starała
      dobrze wychować Cię przez te 9 lat, kiedy nie było Twojego taty..
      Moi koledzy z klasy kiedyś obrazili mamę mojej koleżanki.. i ona też nie ma
      taty.. nawet go nie poznała, zginął zanim się urodziła także w wypadku. na
      wycieczce zaczęli rozmawiać o niej i mówić, że jest brzydka, a potem przeszło do
      najgorszego, powiedzieli, że jej mama musi się sprzedawać, żeby na nią i jej
      siostry zarobić, ona się rozpłakala, a ja podeszłam do niej i z innymi
      dziewczynami powiedziałyśmy o tym wychowawcy..
      W szkole była wielka afera, byli rodzice tych dwóch chłopaków, którzy tak
      mówili, dyrektor, pedagog no i rodzice mojej koleżanki wraz z nią i z tymi
      chłopapaki.. nic nie zdziałali.
      Dyrektor dał tą sprawę na policję, a miała być także sprawa w sądzie, ale nie
      wiem co dalej było.
      W każdym razie chodziło i o najgorsze.. porozmawiaj o tym z mamą, bo powinniście
      coś z tym zrobić. Życzę powodzenia i lepszych nauczycieli smile
      • lady_cat Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:10
        ja bym o wszystkim powiedziała swojej matce .
        • kicaj Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:19
          na lekcji z pewnoscia bym mu cos powiedziala i dostala uwage ale ok.
          Moim zdaniem powinnac porozmawiac z pedagogiem zyby cos z tym zrobil...
    • gitarzystka_ Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:24
      Ja bym to zostawiła tak, jak jest. Poczekałabym z przeprosinami, aż ktoś mi
      zwróci uwagę. Jeśli by tak się stało powiedziałabym "Z całym szacunkiem, ale nie
      ma pan pojęcia o moim wychowaniu..."
    • happysad1 woow 08.01.10, 17:30
      e j ej e j . moim zdaniem powinnas pogadać najpierw z nim że nie chcesz zeby
      obrazał twoja mame . Jesli to nie pomoze i nadal bedzie cie 'gnębił' to pogadaj
      z mama . Widac ze ten nauczyciel jest do ciebie uprzedzony i za cos cie nie lubi
      ? A moze znał sie kiedys z twoja mama i moze twoja mama miala z nim kiedys cos
      doczynienia ? Nie wiem ale ten naczyciel to ham . Pogadaj z nim i mozesz nawet
      przy nim zacząć sie na niego wydzierac itp .A jesli to nie pomoze pogadaj z
      innym nauczycielem ,.
      3maj sie wink
    • miley1616 Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:34
      ja bym dusiła to w sobie i czekała co on zrobi
      a potem może powiedziałabym mamie
    • lousy11 Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:35
      na twoim miejscu poszłabym to twojego wychowawcy i mu/jej to wszystko
      powiedziała . A gdyby ten nauczyciel znowu coś do ciebie miał to bym mu coś
      odpowiedziała typu : niech pan nie oskarża mnie czy mamy bo mnie pan nie zna czy
      coś . Ten nauczyciel wydaje się głupi/dziwny. A do innych też tak mówi ?
      • natzal Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:43
        Psychiczny koleś uncertain Och, gdyby moją matkę jakiś idiota obraził to bym nie szczędziła słów. Najlepiej powiedz to wychowawcy... lub... Spróbuj jeszcze raz stworzyć taką sytuację i to nagraj!
      • kicia3 Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:44
        powiedz mamie
      • diamond_girl12 Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:45
        ee dziwny jakiś jest. Przecież ocena z odpowiedzi nie ma nic do zachowania na lekcji. Jeśli chcesz z nim porozmawiać to najlepiej zrób to z mamą. Możesz też powiedzieć wychowawcy, mogłabyś też iść do derektora (ale to już chyba torchę przesadziłam). No ale jeśli poszłabyś do derektora to, on pogadał by z nim i według mnie powinnien Ci zmienić ocenę.
        A jak znowu powie że mama Cię źle wychowała to coś mu odpowiedz. Jak przyjdzie mi coś do głowy to Ci napiszęsmile
        kisskiss
    • klakierzyca Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 17:48
      A on Cię zna, że mówi o Twoich zachowaniu? No rozumiem - słuchanie mp3, ale to nie jakaś wielka paranoja. Najlepiej powiedz Twojej mamie ^^ ona napewno coś doradzi.
      • pinky_love Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 18:02
        Dziękuje bardzo wszystkim za udzielenie pomocy kiss Powiedziałam mamie ,była mega wkurzona na niego i przyjdzie do szkoły we wtorek. Mam nadzieję, że to pomoże. Choć powinno, bo moja mama umie sobie radzić z takimi problemami. jeszcze raz wszystkim dziękuje i daje wątek do kasacji kiss
    • good_thing Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 18:38
      Gdyby jakiś nauczyciel wjeżdżał mi na rodzinę, to bym mu dogadała.
      Idź do niego z mamą i powiedz, żeby wytłumaczył twojej rodzicielce, jakie błędy
      w wychowaniu popełniła. To go na pewno zgasi.
      Jeśli frajer nie poprawi ci oceny, to idź do wychowawczyni i przedstaw sytuację.
      • sasetka54 Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 18:46
        ja najpierw powiedziałabym mamie . może ci doradzi jak porozmawiać z
        nauczycielem . a jak się nie odczepi , to przyjdź z mamą do szkoły . a
        nauczyciel to cham . na mnie też się uwzięli .
        ja mam podobnie . od urodzenia mama mnie sama wychowuje , bo tata przyjeżdżał o
        22.00 do domu . rozwiedli się i teraz mama ma nowego męża .
    • julka_18 Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 18:49
      ej, ale cham! ; o on ci powiedział,
      że cię źle mama wychowała! czy
      ty to rozumiesz? on obraził twoją
      mamę! żal zje.ba! uncertain tylko, że pomyśl,
      że mój wcześniejszy nauczyciel od grania
      powiedział to przy mojej mamie. że jestem
      niewychowana. przy mojej matce! ale ja
      bym na twoim miejscu nie uciekła z klasy.
      byłabym silna, chociaż nie wiem jak mocno
      chciałabym ryczeć! powiedziałabym mu coś
      w stylu: `ma pan na myśli, że moja matka
      źle mnie wychowała?`, a jak on by powiedział
      tak, to bym powiedziała: `świetnie. może ma
      pan chęć o tym z nią porozmawiać`. wiem,
      odpyskowałabym, ale nie ma prawa mówić tak
      na twoją matkę! co on sobie myśli? ale wkur.wiona
      jestem -.- gdybym ja takiego człowieka w życiu
      spotkała nożem bym zadźgała. a już raz mi się
      taki trafił. wreeedny nauczyciel od grania na gitarze
      w muzyku. mówiłam ci już wcześniej, co powiedział.
      dziwne tylko, że moja stara nic na to nie powiedziała -.-
      trwała do końca wywiadówki, a dopiero potem płakała.
      i na twoim miejscu powiedziałabym mamie. wytłumaczyła
      jej to. ona poszłaby do dyrektora [bądź mój ojciec - gdybym
      ja miała coś takiego - poszedł by ojciec, bo by tam zrobił niezłe
      zamieszanko! big_grin]. pozdrawiam. dasz radę! smile kiss
    • werkaa Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 18:53
      Opowiedz Najpierw Wszystko Mamie A Potem Idź Z NIą Do Pana . ; pp
      • multiwitamina Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 19:00
        Na Twoim miejscu powiedziałabym mamie.
        Nie odpuściłabym. Poszłabym do niego
        z mamą niezależnie od tego,
        czy miałabym tam 'wybuchnąć', czy nie.

Co za pacan z tego nauczyciela.
    • sratytaty Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 18:58
      ja bym z nim pogadała, ale bez mamy. po co masz ją denerwować..
    • miley.cyrus97 Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 19:01
      Wiesz co moim zdaniem porozmawiaj z nauczycielem sam na sam (ale żeby za klasą
      stały twoje koleżanki w razie "W") i powiedz że ty nie masz ojca sad i że nie
      powinien tak robić, ale najpierw porozmawiaj z wychowawczynią. smile szczere
      współczucia
    • aivelen Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 08.01.10, 19:12
      mysle, ze powinnas pogadac z nauczycielem. nie miała prawa postawić ci pałki. jakis
      kompletnie nieludzki. rozumiem, czemu sie zdenerwowałas. porozmawiaj też z mamą.
      chociaż ona moze sie wkurzyc, ale powinna wiedzieć. kiss
    • lolli_pop Re: Co mam zrobić? Porozmawiać, czy nie? Pomóżcie 09.01.10, 14:02
      A po co masz niby do niego iść? I jakim prawem postawił Ci pałę z odpowiedzi? Za
      to nawet wątpię, czy zachowanie mógłby Ci obniżyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka