Dodaj do ulubionych

wychowanie fizyczne

10.01.10, 13:06
Mam klsę bardzo dobra ze sportu (najlepszą w całj szkole) nie jest to klasa
sportowa po prostu tak sie złożyło tongue_out i ogolnie jestem dobra z wf-u mam 5. Ale
jestem straszna z siatkowki nie wiem mcemu nie cierpię tej gry i w ogole nie
umiem w nia grać ;/ ale muszę ćwiczyć i grać i zawsze psuję swojej druzynie
grę bo nie moge nawet odebrac piłki bo nie wiem czy podejść kiedy podejśc i
ktora piłka jest "moja" nie mam tego refleksu. i cały cas dziewczyny mają
jakieś negatywne komentarze. Wszyscy są na mnie zli . NIe wiem co mam robić
chciała bym nie grać ale musze bo nauczycielka mi każe ;/ doradzcie coś ! czy
tego refleksu można sie nauczyć ? jak mozna poprawić sie w siatce smile z gory
dziękuje pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • paulinusia4 Re: wychowanie fizyczne 10.01.10, 13:21
      ćwicz.. zapisz się na jakieś dodatkowe zajęcia czy coś... no nie wiem ;x
    • ewelka95 Re: wychowanie fizyczne 10.01.10, 13:27
      mam podony problem, z tym, że nawet gdy w podstawówce nie umiałam grać w siatkę,
      to nikt nie robił kąśliwych uwag - ja i moja przyjaciółka byłyśmy beznadziejne w
      siatce, ale "ułatwiali" nam grę, więc mogłyśmy najpierw łapać, potem odbijać.
      najlepiej mi serwowanie wychodziło big_grin ale zmieniło się w gimnazjum.. było po
      prostu strasznie.. no ale jak zaczęłam mieć problem z kolanem, to nie mogłam
      ćwiczyć na wf, aż do tego czasu big_grin
      może poproś koleżanki, które umieją grać, żeby Ci po szkole pomogły załapać ten
      "refleks"? nie wiem czy da się go nauczyć, ale może trochę podszkolić?
    • cebulka14 Re: wychowanie fizyczne 10.01.10, 13:28
      zal... ja tez nienawdzie siatki jak na w-f ma byc siatka to sie zawsze zrywam ;P
    • madziusia94 Re: wychowanie fizyczne 10.01.10, 13:31
      Ja też nie jestem dobra w siatkówkę i na moje nieszczęście gramy w nią
      najczęściej.. -.-
      • wyobraznia Re: wychowanie fizyczne 10.01.10, 13:35
        siatkówka jest zaje .
        jak piłka leci to podlatujesz do niej , a jak nie wiesz kiedy ,
        to proś aby koleżanki krzyczały `moja` czy `moja` ,
        wtedy nie bd niepotrzebnych kłotni kogo .
        poproś , aby ktoś cię podszkolił . ; - )
        siatkówka nie jest zła , serio . ; d
    • klaudia_25 Re: wychowanie fizyczne 10.01.10, 16:06
      ania125 napisał(a):

Mam klsę bardzo dobra ze sportu (najlepszą w całj szkole) nie jest to klasa
      sportowa po prostu tak sie złożyło tongue_out i ogolnie jestem dobra z wf-u mam 5. Ale
      jestem straszna z siatkowki nie wiem mcemu nie cierpię tej gry i w ogole nie
      umiem w nia grać ;/ ale muszę ćwiczyć i grać i zawsze psuję swojej druzynie
      grę bo nie moge nawet odebrac piłki bo nie wiem czy podejść kiedy podejśc i
      ktora piłka jest "moja" nie mam tego refleksu. i cały cas dziewczyny mają
      akieś negatywne komentarze. Wszyscy są na mnie zli . NIe wiem co mam robić
      chciała bym nie grać ale musze bo nauczycielka mi każe ;/ doradzcie coś ! czy
      tego refleksu można sie nauczyć ? jak mozna poprawić sie w siatce smile z gory
      dziękuje pozdrowienia

1)Najpierw posiedź nad słownikiem kiss
      2)Musisz dużo ćwiczyć , ja też nie umiałam grać w siatkę , ale zapisałyśmy się na półkolonie i tam była niby 'rozgrzewka' i ona zawsze mówiła Chodź poćwiczymy grę w siatkę no i teraz umiem smirk
      • ania125 Wychowanei fizyczne dzięki 10.01.10, 17:30
        dzięki za rady pocieszyłyście mnie smile muszę sobie kupic piłkę do siatki smile a
        tak przy okazji mam słownik ale niestety klawiaruta sie tniee ;/ pozdrowienia smile
    • emm_ Re: wychowanie fizyczne 10.01.10, 17:36
      Ja też jestem dobra ze sportu i kiedyś też nie nawidziłam siaty i byłam z niej kiepska.
      Ale teraz poćwiczyłam trochę i lubię w to grać ;]
    • olkajot Re: wychowanie fizyczne 10.01.10, 17:38
      Ja też miałam ten problem może słuchanie nauczycielki/ nauczyciela , ćwiczenie
      na lekcjach tj. uważanie, skupianie się , prubowanie to naprawdę pomaga.
    • orange_juice Re: wychowanie fizyczne 11.01.10, 15:50
      po prostu dużo ćwiczyć i nie bać się piłki. jak widzisz, że piłka leci do ciebie
      albo nikt nie biegnie to odbij ją. i nie myśl tyle podczas gry tylko odbijaj
      piłkę odruchowo. możesz też umówić się z koleżankami, żeby każda krzyczała
      "moja" gdy chce odbić piłkę i ty też krzycz, będzie wam łatwiej, a przynajmniej
      tobie wink
      • tamika Re: wychowanie fizyczne 11.01.10, 16:01
        nie wiem dlaczego wy tak nienawidzicie siatki (może dlatego że to jest gra dla
        myślących) poza tym piłka ręczna jest dużo gorszaangry
      • misiaczek_97 Re: wychowanie fizyczne 12.01.10, 16:06
        heh...też nie lubie siaty...jak gram z dziewczynami to jest ok nawet dobrze mi idzie ale jak
        gram z chłopakami to jest porazka...nie wiem która piłka jest moja , którą mam odbić a
        którą nie no i wychodzi na to że tylko stoje na boisku i nic nie robie : P
    • tamika Re: wychowanie fizyczne 11.01.10, 15:55
      z tym trzeba się urodzićcool

żarttongue_out
      • aandziulaa Re: wychowanie fizyczne 11.01.10, 19:33
        wiesz co sportu jest się trudno nauczyć ... trzeba mieć do tego smykałkę
        nie jesteś dobra w siatkę ale może kosz? piłka ręczna? poproś panią od wf'u
        żebyście zagrali w coś innego a nie tylko w siatke.

i zmień też swoje nastawienie - ono bardzo dużo daje uwierz w siebie!
        i ćwicz ćwicz!!!
        • molinka Re: wychowanie fizyczne 12.01.10, 16:00
          Ja też mam w-f z klasą w której są same dobre osoby ...
          Siatka emm nie jest zła ale nienawidzę tych dziewczyn co się tak wymądrzają ...
          Gorzej jest ze skokiem wzwyż ....
          • kaila. Re: wychowanie fizyczne 12.01.10, 16:09
            siatka, jeszcze ujdzie ;]
            gorzej z piłką ręczną ;/
            i skokiem wzwyż.sciana
    • zmayslona13 Re: wychowanie fizyczne 12.01.10, 16:07
      Mi kiedyś siatkóka też szła źle
      oczywiście słyszałam porady typu: nie bój się, jeżlei uwierzysz, ze odbijesz, to ci się uda- ale mówiąc szczerze, nei wierzyłam w nie. W gimnazjum spróbowałam- i czasami mi wychodzi.
      Musisz po porstu patrzeć uważnie na piłkę, jak leci, a wtedy wyda ci sie, że wszystko dizeje się w zwolnionym tempie i uda ci się odbić. Jeżeli poleci pionowo do góy, szybko się cofnij, by inni mogli poprawić. I nie przejmuj się komentarzami- zawsze takie są.
      Życzę powodzenia
    • koralowa Hm...<3 12.01.10, 16:11
      `.Lubię wf xd.Tzn. nie jestem jakaś super, ze mam same 6, ale na półrocze spokojnie
      zawsze mi wychodzi 5 ;].A jeśli chodzi o siatkówkę to sama nie przepadam więc raczej Ci
      nie doradzę wolę kosza xd.
    • blondzia Re: wychowanie fizyczne 12.01.10, 16:22
      Po prostu niektórzy mają talent i są zawsze gorsi w jakiejś grze ja nienawidzę
      WF a na widok mojej nauczycielki z WF chcę mi się wymiotować nic mi z WF nie
      wychodzi nie wiem dlaczego a jestem bardzo szczupła lubię grać tylko w Hokeja a
      w gim nigdy w niego nie graliśmy i za pewne nie będziemy tylko w podstawówce
      grałam z 5 razy w hokeja i też nie lubię grać w siatkówkę to okropna gra nie
      umiem tej piłki odbić za siatkę crying I nienawidzę piłki ręcznej już tego to
      całkiem nie wiem o co chodzi w tej grze crying I tak dziś dostałam z WF 2 za skok w
      dal ten przedmiot to jakiś koszmar kto go wymyślił sciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka