zania02 Re: Zmarli . 23.01.10, 20:47 tatę bo go bardzo kocham i mi go brakuje. nie ma go ze mna juz od roku. Odpowiedz Link Zgłoś
jonas1139 Re: Zmarli . 23.01.10, 20:51 bardzo fajny wątek podoba mi sie a nie takie jak ( Justin czy Jonasi ) em ja bym chciaała poznac mojego pradziadka boo umarł 2 lata przed tym jak sie urodziłam , podobno by mnie kocham był bardzo mądry i by mnie rozpieszczał chciała bym z moim dziadkiem pogadac ktory 2 lata temu umarł Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: Zmarli . 23.01.10, 20:57 Mojego dziadka, który zmarł gdy byłam malutka(miałam ok. 4-5 lat). Byliśmy ze sobą bardzo blisko i chociaż niewiele pamiętam z tamtego okresu, to jednak zachowałam jedno wspomnienie z nim, które nigdy mnie nie opuści. Moją starszą siostrę. Nigdy jej nie poznałam, ponieważ zmarła od razu po porodzie. Czasami zastanawiam się jak to by było, gdyby ona żyła. Nigdy nie dostanę na to pytanie odpowiedzi, wiem jednak, że teraz byłybyśmy najlepszymi przyjaciółkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kimiko3 Re: Zmarli . 23.01.10, 20:57 Heh....ja mam problem....mam cudowną prababcięsperząta cały 3pietrowy dom(!!) odkurza..gotuje wiesza pranie na polu bądź na strychu...zapikola po całym domu (widzę że ma więcej siły niż ja )...amutno mi..bo ciągle żyjea to jest i najgorsze i najlepsze najlepsze bo: *mieszkam z nią i reszta rodziny od kąd tylko się urodziłam..wychowałą mnie moje 3 styarsze siostry i teraz wychowuje młodszego brata (bo rodzice pracuja i nie ma ich w domu) *zawsze wie jak mnie pocieszyć...to gdy dostanę złą ocenę w szkole zawsze mówiłam jej o tym pierwszej...bo nie ma takiej drugiej osoby której mówiłabym sekrety (chyba że przyjaciółki) ale do niej mam ogromne zaufanie *heh to śmieszne....ale moja babcia ogląda MODĘ NA SUKCES...ja gdy wracam po ciężkim dniu ze szkoły...leże na sofie i czasem zdaży mi się oglądać z nią :]:]:] *ma 98 lat...to trwała kobieta...duużo przeszła...śmierć większości rodziny w ciągu wojny...nagła śmierć jej męża....męża jej córki (mojej babci) w ogóle..przeżyła tyle katastrof...tyle śmierci....ale swojej już nie przeżyje.... MINUSY *jak wspomniałam ma 98 lat....przeżyłam z nią tak wiele.....wzloty .upadki...moje występy w szkole...przedszkolu..szkole muzycznej...powiedziała że mam przed sobą ŻYCIE....że za niedługo nadejdzie jej czas..za każdym razem gdy mi to mówi....lęcą mi łzy z oczu bo wiem że ma racje *nie chcę..aby pewnego dnia...gdy np jestem w szkole...okazuje sie że wszyscy nauczyciele sa dla mnie mili (a to jest naprawde szok bo myśle że wiekszość z nich mnie nie lubi....a mam 14 lat) wracam do domu...uradowana...i wiecie...słysze że już jej nie zobacze....nie powiei żebym przełączyła na TVN1 bo moda na sukces sie zaraz zacznie nie powie że dam sobie rade na jakichś egzaminach..testach.....nie bedzie na moim ślubie ani nic z tych rzeczy i na twoje pytanie..oczywiście byłaby to prababcia którą kocham choć czasem zdarzy mi się z nią pokłucić.....heh jak sobie wyobraże...to co mówiłam...że nagle jej nie będzie..że będę musiała patrzeć na jej trumnę jako możliwe już dorosła a w zupełności starsza niż podstawówka osoba....a nie jako dziecko które nie rozumie po co tam jest.....to mi sie płakać chce jak nigdy co ja bym dała..aby to chociaż ja pierwsza odeszła i żebym nie musiała patrzeć na cmentarz w dzien zaduszny na którym będzie Odpowiedz Link Zgłoś
esme Re: Zmarli . 23.01.10, 20:57 pradziadka.. nie pamiętam ile miałam lat kiedy zmarł.. chyba 4 ale pamiętam słodkie chwile dzieciństwa które z nim spędziłam chciałabym aby wrócił i rozweselił moje życie Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Zmarli . 03.03.10, 14:01 ja może zamiast kogoś wskrzesić, wolałabym dać zdrowie tym, którzy żyją. pomimo tego, że mocno odczuwam śmierć moich bliskich, uważam, że tak musiało być i nie mam na to wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 . 03.03.10, 17:03 trudne pytanie, ale chciałabym poznać pradziadka, który bł bohaterem w czasie wojny, służył u cara, ratował przyjaciół, budował im domy, i wiele innych historii, które opowiadał mi dziadek i przy których ryczałam. ta, chciałabym Go poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
kinnley Re: Zmarli . 03.03.10, 17:07 Moją babcie Zmarła na raka i nigdy mnie na oczy nie widziała Nawet mojego taty<bo to babcia od strony mamy>. Odpowiedz Link Zgłoś
kingul33 Re: Zmarli . 03.03.10, 17:53 Jeżeli tylko dwie, to mojego dziadka, który umarł, gdy miałam 2 lata... podobno po jego śmierci 3 miesiące chodziłam po domu i go szukałam. I jeszcze moją prababcię, mamę mojej babci. Była złotą kobietą, gdy jacyś alkoholicy prosili ją o pieniądze, dawała im, i mówiła, że lepiej, jak ona im da, niż mieli by wynieść coś z domu, albo zabrać swoim dzieciom A gdybym mogła jeszcze jedną osobę, byłaby to kuzynka mojej mamy, daleka rodzina. Bodajże 2 lata temu urodziła dziecko, poprzez cesarskie cięcie, zmarła 3 dni po porodzie. Zakrzep krwi I teraz ta biedna dzidzia jest tylko z tatą Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you Re: Zmarli . 03.03.10, 18:17 no właśnie to trudne pytanie. wskrzesiłabym mnóstwo moich bliskich. ale skoro dwie osoby, to dwie... czyli moja ciocia. mam po niej drugie imię. zmarła niecałe dwa lata temu. i mojego najlepszego przyjaciela, któremu strzeliło coś kiedyś do głowy i zginął na qwadzie. niestety ciężko mi mówić o takich rzeczach... strasznie się wzruszam... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulec Re: Zmarli . 03.03.10, 20:54 dziadkaaaaaaaaaaaaaa nigdy nie widziałam ani jednego Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 nikogo. xd 03.03.10, 21:16 ja się panicznie boję duchów. chyba bym naro - biła w gacie, gdybym jednego zobaczyła. XD Odpowiedz Link Zgłoś
monisia_xd Re: nikogo. xd 03.03.10, 21:30 ja swojego dziadka ktory umarł 26 lutego rok temu, nie dawno byla rocznica jego smierci. Pogadałabym z nim troszke ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi981 Re: Zmarli . 03.03.10, 21:35 ja wybrałabym mojego dziadka nie znałam go w ogóle zmarł gdy tata miał 15 lat więc nie miałam szansy go poznać w domu mamy aby jedno jego zdjęcie więc nie wiem za bardzo jak wyglądał wiem tylko tyle co opowiedział mi o nim mój tata a to jest bardzo nie wiele ponieważ on też go za bardzo nie nie pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
kasix_14 Re: Zmarli . 03.03.10, 21:35 również dla babci i dla dziadka. Dziadek zmarł tuż przed moim urodzeniem się. Szkoda, chcialabym go chociaż trochę poznać. A babcia zmarła miesiąc temu Odpowiedz Link Zgłoś
blocked_ Re: Zmarli . 03.03.10, 21:44 a co ja mam powiedziec, skoro moja prababcia zmarła w moje urodziny? tzn. nie tego samego roku, no ale. Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 Re: Zmarli . ..... 03.03.10, 21:51 cukiereczek witaj w klubie to ja wymienie wiecej niz 2 osoby mame,babcie,dziadka,ciocię... Odpowiedz Link Zgłoś
anusxdd Re: Zmarli . 03.03.10, 21:58 napewno mojego siostzeńca...; ( dziś miał by rok.. Urodził się martwy ; (( Gdy bym mogła to jeszcze moją ciocie...Była super Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Zmarli . 04.03.10, 07:44 Dziadka i pradziadka. obu mało znałam, a szkoda, bo mogliby mi poopowiadać różne ciekawe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Zmarli . 04.03.10, 16:04 U mnie rodzice i dzidkowie żyją nawt z jednej strony babci pradzadkowie. Ale chciałabym przywołać pradziadku ze strony dziadka. Nigdy ich nie znałam bo umarli zanim się urodziłam a bardzo chciałbym ich poznac Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: Zmarli . 06.03.10, 22:30 monia.x3 psa? bój się boga dziewczyno nie lepiej brata ? Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Zmarli . 06.03.10, 22:44 ja wybrałabym mojego pradziadka, którego nie znam, bo zmarł na zawał serca, gdy mój dziadek był dzieckiem. chciałabym, żeby żył chociaż parę lat dłużej, bo strasznie szkoda mi mojego dziadka, że przez większość swojego życia nie miał ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
tosssiulka Re: Zmarli . 06.03.10, 23:05 mam dylemat. nie potrafię wybrać. chciałabym z powrotem wszystkich moich pradziadków i wszystkie prababcie. Rodziców mamy mojego taty, bo zginęli na wojnie i osierocili moją 2-letnią babcię, mamę taty mojego taty, bo umarła równo rok przed narodzinami mojej siostry, poza tym przed jej śmiercią mój tata miał proroczy sen. Tatę taty mojego taty, nigdy nic o nim nie słyszałam. Nic nie wiem też o rodzicach taty mojej mamy. Mamę mamy mojej mamy znałam i wciąż mam ją w pamięci. A rodzice nie pozwolili mi jechać na jej pogrzeb. O jej mężu też nic nie wiem. Właśnie zdałam sobie sprawę, że strasznie mało wiem o mojej rodzinie. Zmobilizuję siostry w wakacje i poszukamy o niej informacji. PS: alice_cullen_13 mi pomoże. (kuzynka)(moja) Odpowiedz Link Zgłoś
pepu Re: Zmarli ... płaczę.. 07.03.10, 07:54 na pewno był by to mój dziadek. Umarł w urodziny mojej mamy. miał raka. Nie chce żeby moja mama była smutna w swoje urodziny. bo te bedzie tez rocznica smierci.. od tamtej pory urodziny nie bedą już takie wesołe, nie będzie dziadka. . .Bardzo go kochałam. był dla wszystkich dobry, miły, i pomagał innym. (*) Odpowiedz Link Zgłoś
pepu Re: Zmarli ... płaczę.. 07.03.10, 08:02 a w ogóle to wybrała bym tez mojgo wuja który sie nie narodził. i smutno mi tez kiedy widze moja kolezanke z klasy. jej rodzenstwo niegdy sie nie urodziło. było martwe. ale mysle ze dobrze jest im tam gdzie sa. pewnie jescze lepiej bo nic go nie boli, maja z kim pogadac xP jest im tam dobrze. nie chce ich przywoływać. najgorsze sa wspomnienia, Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowa ... 07.03.10, 15:13 mojego dziadka , bo był wspaniały < 3 umarł ok. 5 miesięcy temu , dzień przed moimi urodzinami ; ( i strasznie mi go brakuje . chciała bym z nim jeszcze porozmawiać . Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana974 Re: Zmarli . 07.03.10, 07:59 Babcie bo już nie ma jej rok i tęsknie za nią i dziadka bo zmarł przed moimi narodzinami i chciałabym go poznac Odpowiedz Link Zgłoś
taylor_ Re: Zmarli . 07.03.10, 08:06 ` mojego dziadka. gdyby jeszcze żył wiem, że życie dla mojej babci byłoby prostsze i mniej bolesne. do dziś ma depresją po śmierci męża, choć minęły już trzy lata. widać, że bardzo go kocha/ła. Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy Mojego Brata, Pradziadka ;( 07.03.10, 08:22 Przywołałabym mojego braciszka : Jakuba oraz pradziadka bez któregoprababcia sobie nie radzi... Jakub umarł w szpitalu. Żył tylko 1 dzień. Był by z nas najstarszym bratem. Teraz Kubuś ma 15lat... Mój brat Michał jest przy mnie i ma 14lat... Kocham Jakubka choć nawet go na oczy nie widziałam. Mama mówi że jak się urodziłam byłam taka sama ->dosłownie. Zawsze jak jeżdże z rodzicami na cmentarz płaczę bo on ma taki mały grób, a na tym grobie piszę .--> ,,Powiększył Świat Aniołków.'' Pradziadek umarł gdy miałam 2 latka, pamiętam go tylko ze zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś