• zania02 Re: Zmarli . 23.01.10, 20:47
      tatę bo go bardzo kocham i mi go brakuje. nie ma go ze mna juz od roku.cryingcryingcryingcryingcryingcryingcrying

• jonas1139 Re: Zmarli . 23.01.10, 20:51
        bardzo fajny wątek podoba mi sie a nie takie jak ( Justin czy Jonasi )

em ja bym chciaała poznac mojego pradziadka boo umarł 2 lata przed tym jak sie
        urodziłam , podobno by mnie kocham był bardzo mądry i by mnie rozpieszczał
        chciała bym z moim dziadkiem pogadac ktory 2 lata temu umarł indifferent
    • vanella Re: Zmarli . 23.01.10, 20:57
      Mojego dziadka, który zmarł gdy byłam malutka(miałam ok. 4-5 lat). Byliśmy ze sobą
      bardzo blisko i chociaż niewiele pamiętam z tamtego okresu, to jednak zachowałam jedno
      wspomnienie z nim, które nigdy mnie nie opuści.
      Moją starszą siostrę. Nigdy jej nie poznałam, ponieważ zmarła od razu po porodzie.
      Czasami zastanawiam się jak to by było, gdyby ona żyła. Nigdy nie dostanę na to pytanie
      odpowiedzi, wiem jednak, że teraz byłybyśmy najlepszymi przyjaciółkami.
    • kimiko3 Re: Zmarli . 23.01.10, 20:57
      Heh....ja mam problemsadsadcrying....mam cudowną prababcięcryingcryingsperząta cały 3pietrowy dom(!!) odkurza..gotuje wiesza pranie na polu bądź na strychucrying...zapikola po całym domu (widzę że ma więcej siły niż jacrying )sadsad...amutno mi..bo ciągle żyjecryinga to jest i najgorsze i najlepszecrying
      najlepsze bo:
      *mieszkam z nią i reszta rodziny od kąd tylko się urodziłam..wychowałą mnie moje 3 styarsze siostry i teraz wychowuje młodszego brata (bo rodzice pracuja i nie ma ich w domukiss)
      *zawsze wie jak mnie pocieszyć...to gdy dostanę złą ocenę w szkole zawsze mówiłam jej o tym pierwszej...bo nie ma takiej drugiej osoby której mówiłabym sekrety (chyba że przyjaciółkikiss) ale do niej mam ogromne zaufanie
      *heh to śmieszne....ale moja babcia ogląda MODĘ NA SUKCES...ja gdy wracam po ciężkim dniu ze szkoły...leże na sofie i czasem zdaży mi się oglądać z nią :]:]:]
      *ma 98 latsadsadsad...to trwała kobieta...duużo przeszła...śmierć większości rodziny w ciągu wojny...nagła śmierć jej męża....męża jej córki (mojej babci) w ogóle..przeżyła tyle katastrof...tyle śmierci....ale swojej już nie przeżyje....crying
      MINUSY
      *jak wspomniałam ma 98 lat....przeżyłam z nią tak wiele.....wzloty .upadki...moje występy w szkole...przedszkolu..szkole muzycznej...powiedziała że mam przed sobą ŻYCIE....że za niedługo nadejdzie jej czas..za każdym razem gdy mi to mówi....lęcą mi łzy z oczu bo wiem że ma racjecrying
      *nie chcę..aby pewnego dnia...gdy np jestem w szkole...okazuje sie że wszyscy nauczyciele sa dla mnie mili (a to jest naprawde szok bo myśle że wiekszość z nich mnie nie lubi....a mam 14 lat) wracam do domu...uradowana...i wiecie...słysze że już jej nie zobacze....nie powiei żebym przełączyła na TVN1 bo moda na sukces sie zaraz zacznie crying
      nie powie że dam sobie rade na jakichś egzaminach..testachcrying.....nie bedzie na moim ślubie
      ani nic z tych rzeczy
      i na twoje pytanie..oczywiście byłaby to prababcia którą kocham choć czasem zdarzy mi się z nią pokłucić.....heh jak sobie wyobraże...to co mówiłam...że nagle jej nie będzie..że będę musiała patrzeć na jej trumnę jako możliwe już dorosła a w zupełności starsza niż podstawówka osoba....a nie jako dziecko które nie rozumie po co tam jest.....to mi sie płakać chce jak nigdycryingcryingcrying co ja bym dała..aby to chociaż ja pierwsza odeszła i żebym nie musiała patrzeć na cmentarz w dzien zaduszny na którym będzie cryingcryingcryingcryingcryingcrying
    • esme Re: Zmarli . 23.01.10, 20:57
      pradziadka.. nie pamiętam ile miałam lat kiedy zmarł.. chyba 4 ale pamiętam
      słodkie chwile dzieciństwa które z nim spędziłam kiss chciałabym aby wrócił i
      rozweselił moje życie serceserce
    • gloomy Re: Zmarli . 24.01.10, 01:11
      cioce
      • nearlaify Re: Zmarli . 03.03.10, 14:01
        ja może zamiast kogoś wskrzesić, wolałabym dać zdrowie tym, którzy żyją. pomimo
        tego, że mocno odczuwam śmierć moich bliskich, uważam, że tak musiało być i nie
        mam na to wpływu.
    • bouche2 . 03.03.10, 17:03
      trudne pytanie, ale chciałabym poznać pradziadka, który bł bohaterem w czasie
      wojny, służył u cara, ratował przyjaciół, budował im domy, i wiele innych
      historii, które opowiadał mi dziadek i przy których ryczałam. ta, chciałabym Go
      poznać.
    • kinnley Re: Zmarli . 03.03.10, 17:07
      Moją babcie sad Zmarła na raka i nigdy mnie na oczy nie widziała cry Nawet mojego
      taty<bo to babcia od strony mamy>.
    • pffy Re: Zmarli . 03.03.10, 17:24
      swoich dwóch dziadków.
    • kingul33 Re: Zmarli . 03.03.10, 17:53
      Jeżeli tylko dwie, to mojego dziadka, który umarł, gdy miałam 2 lata... podobno
      po jego śmierci 3 miesiące chodziłam po domu i go szukałam. I jeszcze moją
      prababcię, mamę mojej babci. Była złotą kobietą, gdy jacyś alkoholicy prosili ją
      o pieniądze, dawała im, i mówiła, że lepiej, jak ona im da, niż mieli by wynieść
      coś z domu, albo zabrać swoim dzieciomsad
      A gdybym mogła jeszcze jedną osobę, byłaby to kuzynka mojej mamy, daleka
      rodzina. Bodajże 2 lata temu urodziła dziecko, poprzez cesarskie cięcie, zmarła
      3 dni po porodzie. Zakrzep krwiuncertain I teraz ta biedna dzidzia jest tylko z tatąsad
      • i.see.you Re: Zmarli . 03.03.10, 18:17
        no właśnie to trudne pytanie.

wskrzesiłabym mnóstwo moich bliskich.
        ale skoro dwie osoby, to dwie...
        czyli moja ciocia. mam po niej drugie imię. zmarła niecałe dwa lata temu.
        i mojego najlepszego przyjaciela, któremu strzeliło coś kiedyś do głowy i zginął na
        qwadzie.
        niestety ciężko mi mówić o takich rzeczach...
        strasznie się wzruszam...
    • kasiulec Re: Zmarli . 03.03.10, 20:54
      dziadkaaaaaaaaaaaaaa nigdy nie widziałam ani jednego sadsadsad
    • julka_18 nikogo. xd 03.03.10, 21:16
      ja się panicznie boję duchów. chyba bym naro -
      biła w gacie, gdybym jednego zobaczyła. XD

• monisia_xd Re: nikogo. xd 03.03.10, 21:30
        ja swojego dziadka ktory umarł 26 lutego rok temu, nie dawno byla rocznica jego
        smierci. Pogadałabym z nim troszke ; )
    • tokio_hotel_483 Re: Zmarli . 03.03.10, 21:27
      mamę und babcię ;D
    • gabi981 Re: Zmarli . 03.03.10, 21:35
      ja wybrałabym mojego dziadka nie znałam go w ogóle zmarł gdy tata miał 15 lat więc nie miałam szansy go poznać w domu mamy aby jedno jego zdjęcie więc nie wiem za bardzo jak wyglądał wiem tylko tyle co opowiedział mi o nim mój tata a to jest bardzo nie wiele ponieważ on też go za bardzo nie nie pamięta
    • kasix_14 Re: Zmarli . 03.03.10, 21:35
      również dla babci i dla dziadka.
      Dziadek zmarł tuż przed moim urodzeniem się. Szkoda, chcialabym go chociaż
      trochę poznać.
      A babcia zmarła miesiąc temu sad
      • blocked_ Re: Zmarli . 03.03.10, 21:44
        a co ja mam powiedziec, skoro moja prababcia zmarła w moje urodziny? scared
        tzn. nie tego samego roku, no ale.
    • cukiereczek.. Re: Zmarli . 03.03.10, 21:46
      mamę sadserce
      • tokio_hotel_483 Re: Zmarli . ..... 03.03.10, 21:51
        cukiereczek witaj w klubie
        to ja wymienie wiecej niz 2 osoby
        mame,babcie,dziadka,ciocię...
        • karmel_ Re: Zmarli . ..... 03.03.10, 21:58
          Pradziadka.
    • anusxdd Re: Zmarli . 03.03.10, 21:58
      napewno mojego siostzeńca...; (
      dziś miał by rok.. Urodził się martwy ; ((
      Gdy bym mogła to jeszcze moją ciocie...Była super
    • slodkiporanek Re: Zmarli . 04.03.10, 07:44
      Dziadka i pradziadka.
      obu mało znałam, a szkoda, bo mogliby mi poopowiadać różne ciekawe rzeczy.
      • mineczka88 Re: Zmarli . 04.03.10, 07:52
        tatę, bo go już nie ma od 10 lat crying
    • gorzata.14 Re: Zmarli . 04.03.10, 16:04
      U mnie rodzice i dzidkowie żyją nawt z jednej strony babci pradzadkowie. Ale chciałabym
      przywołać pradziadku ze strony dziadka. Nigdy ich nie znałam bo umarli zanim się
      urodziłam a bardzo chciałbym ich poznac smile
    • monia.x3 Re: Zmarli . 04.03.10, 16:07
      dziadek i brat - ale tak naj , naj to psa crying
      • cukiereczek.. Re: Zmarli . 06.03.10, 22:30
        monia.x3 psa? bój się boga dziewczyno crying nie lepiej brata ?confusedsciana
    • drama_queen Re: Zmarli . 06.03.10, 22:44
      ja wybrałabym mojego pradziadka, którego nie znam, bo zmarł na zawał serca, gdy
      mój dziadek był dzieckiem. chciałabym, żeby żył chociaż parę lat dłużej, bo
      strasznie szkoda mi mojego dziadka, że przez większość swojego życia nie miał ojca.
      • tosssiulka Re: Zmarli . 06.03.10, 23:05
        mam dylemat. nie potrafię wybrać. chciałabym z powrotem wszystkich moich
        pradziadków i wszystkie prababcie. Rodziców mamy mojego taty, bo zginęli na wojnie i
        osierocili moją 2-letnią babcię, mamę taty mojego taty, bo umarła równo rok przed
        narodzinami mojej siostry, poza tym przed jej śmiercią mój tata miał proroczy sen. Tatę
        taty mojego taty, nigdy nic o nim nie słyszałam. Nic nie wiem też o rodzicach taty mojej
        mamy. Mamę mamy mojej mamy znałam i wciąż mam ją w pamięci. A rodzice nie pozwolili
        mi jechać na jej pogrzeb. O jej mężu też nic nie wiem. Właśnie zdałam sobie sprawę, że
        strasznie mało wiem o mojej rodzinie. Zmobilizuję siostry w wakacje i poszukamy o niej
        informacji.

PS: alice_cullen_13 mi pomoże. (kuzynka)(moja)
    • bou Re: Zmarli . 07.03.10, 07:34
      Dziadka i kuzynkę.
    • pepu Re: Zmarli ... płaczę.. 07.03.10, 07:54
      na pewno był by to mój dziadek.

Umarł w urodziny mojej mamy. miał raka. Nie chce żeby moja mama była smutna w
      swoje urodziny. bo te bedzie tez rocznica smierci..sad od tamtej pory urodziny
      nie bedą już takie wesołe, nie będzie dziadka. . .Bardzo go kochałam. był dla
      wszystkich dobry, miły, i pomagał innym. (*)serce
      • pepu Re: Zmarli ... płaczę.. 07.03.10, 08:02
        a w ogóle to wybrała bym tez mojgo wuja który sie nie narodził. i smutno mi tez
        kiedy widze moja kolezanke z klasy. jej rodzenstwo niegdy sie nie urodziło. było
        martwe.sad

ale mysle ze dobrze jest im tam gdzie sa. pewnie jescze lepiej bo nic go nie
        boli, maja z kim pogadac xP jest im tam dobrze. nie chce ich przywoływać.
        najgorsze sa wspomnienia,
      • waniliowa ... 07.03.10, 15:13
        mojego dziadka , bo był wspaniały < 3
        umarł ok. 5 miesięcy temu , dzień przed moimi urodzinami ; ( i strasznie mi
        go brakuje .
        chciała bym z nim jeszcze porozmawiać .
    • zakochana974 Re: Zmarli . 07.03.10, 07:59
      Babcie bo już nie ma jej rok i tęsknie za nią i dziadka bo zmarł przed moimi
      narodzinami i chciałabym go poznac
    • taylor_ Re: Zmarli . 07.03.10, 08:06
      ` mojego dziadka. gdyby jeszcze żył
      wiem, że życie dla mojej babci byłoby
      prostsze i mniej bolesne. do dziś ma
      depresją po śmierci męża, choć minęły
      już trzy lata. widać, że bardzo go kocha/ła.
    • crezyyy Mojego Brata, Pradziadka ;( 07.03.10, 08:22
      Przywołałabym mojego braciszka : Jakuba oraz pradziadka bez któregoprababcia
      sobie nie radzi...

Jakub umarł w szpitalu. Żył tylko 1 dzień. Był by z nas najstarszym bratem.
      Teraz Kubuś ma 15lat... Mój brat Michał jest przy mnie i ma 14lat... Kocham
      Jakubka choć nawet go na oczy nie widziałam. Mama mówi że jak się urodziłam
      byłam taka sama ->dosłownie.
      Zawsze jak jeżdże z rodzicami na cmentarz płaczę bo on ma taki mały grób, a na
      tym grobie piszę .--> ,,Powiększył Świat Aniołków.''
      Pradziadek umarł gdy miałam 2 latka, pamiętam go tylko ze zdjęć. crying

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka