nici Re: Avatar vs. Zmierzch 29.01.10, 19:59 ja jeszcze avataru nie oglondalam wiec jak na razie zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
girl_x33 Twilight. 29.01.10, 20:04 był wątek Harry Potter vs. Zmierzch, to teraz nadszedł czas na Avatar vs. Zmierzch, ta? Może jeszcze 'Poznaj moich rodziców vs. Zmierzch'.? ugh. Zdecydowanie ZMIERZCH. Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: Twilight. 29.01.10, 20:32 Po raz kolejny uważam, że nie ma co porównywać. Avatar to dzieło na miare tytanica, świetna technika, zachwycające efekty i fabuła naprawdę ciekawa. A Zmierzch to kolejna historyjka miłosna w którym nie ma nic szczególnego oprócz bezwyrazowych i sztucznych wyznać miłosci 'oh, jak ja cie kocham edwardzie!' 'ja ciebie bello też!' . No ale niektórzy niestety nie potrafią docenić prawdziwego dzieła od marnej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_girl Avatar vs Zmierzch?? 29.01.10, 20:36 Zgadzam się z hermiona13 Avatar i Zmierzch?? Tych dwóch filmów nawet nie ma co porównywać.. To są dwie inne bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
luisca15hl Re: Avatar vs Zmierzch?? 30.01.10, 08:45 Ja tak jeszcze a propos tekstów typu: "nigdy nie zostawimy zmierzchu!", "100000x wole zmierzch" itd. Faneczki, nie bądźcie takie zdecydowane! Mówię wam, dam sobie rękę uciąć, że wam przejdzie, wierzcie mi. I jak już tak się bawię w jasnowidza, to wam nawet powiem kiedy. Otóż kiedy już wyjdzie ekranizacja ostatniej części to jeszcze raczycie sypnąć kaską w kinie, ale potem wam przejdzie. Masakra! Kiedyś był Harry Potter! Książka była ładnie ubrana w słowa, wprowadzała nas w świat magii, czegoś nieznanego. A taki zmierzch? Film jeszcze pół biedy, może być jak ma się co jeść i na czym zdrzemnąć, ale ksiązka?? Beznadzieja! Prostacki język, totalnie bez polotu. Czułam się jakby to napisała dziewięcioletnia dziewczynka, cierpiąca na brak miłości i doznań seksualnych Więcej tam było gry wstępnej niż akcji. I na koniec: nie mówcie mi, że zmierzch jest lepszy, bo tu naprawdę niema czego porównywać. Żałosny romans (!erotyk) vs. porządny kasowy film. Odpowiedz Link Zgłoś
sabb. Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 08:55 Ej, trochę skopiwałaś mój pomysł. Ja miałam titanic vs. zmierzch. ;P a avatara nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
truuskawaa_ Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 09:25 Nie wieemm xdd To zależy , mnie osobiście Avatar tak średnio się spodobał - może być ale nie wyszłam z kina taka jakaś super , bosko oszołomiona . Odpowiedz Link Zgłoś
gumissy Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:01 Avatar to najlepszy film wszech czasów. I nie mówię tak, bo jestem jego fanką, nie. To wiedzą wszyscy. Zdobył już 2 Złote Globy, i jestem pewna, że Oscara też zdobędzie. Ten film dorównuje Titanicowi, ot co. Tu nie ma nawet czego porównywać. Dzieło Jamesa Camerona zarobiło już ponad miliard dolarów, prawie dwa. A Zmierzch? Kilka milionów? Litości. I ten, kto nie widział obu filmów, powinien siedzieć cicho. Avatar pobił wszystko, co jest możliwe, ma 10 miejsce wśród najlepszych filmów WSZECH CZASÓW. A Zmierzch? Miejsce 1100, BRAWO. Avatar i Zmierzch to dwa różne światy. Skoro według niektórych ten film jest głupi, to czemu aż tyle zarobił? Czemu zdobył JUŻ Dwa Złote Globy? Czemu zajmuje 10. miejsce? No, czemu? Słucham... Wkurzają mnie wypowiedzi fanek Zmierzch typu 'na 1000% Zmierzch', skoro nie widziały Avatara. Nawet DWA filmy tej sagi, w połączeniu, przy Avatarze nie mogą stanąć. Żaden film tego typu(fantasty, science-fiction) nie odniósł TAKIEGO sukcesu. Żaden inny film też nie. No, może kilka takich jest. Ale one powstały już dawno, ludzie już je docenili... Avatar może stanąć przy Tytanicu, przy Troi, nawet przy Ojcu Chrzestnym. Okej, powiedzmy, że Zmierzch odniósł sukces. Ale tylko dlatego, że kilka tysięcy rozbrykanych nastolatek słysząc słowo 'wampir', z piskiem pobiegła do kin. I 3/4 z nich, wyszło zawiedzione. Ta 1/4 to albo bezguścia, albo totalne dzieci. A film został słabo nakręcony, musicie przyznać. Inaczej nie miałby takiej oceny... A ten szał na Twilight przemija, nic na to nie poradzicie. Puste główki, myślicie, że czemu oni tak szybko to kręcą? Bo chcą na tym zbić trochę kasy. A za dwa lata nikt nie będzie o Pattinsonie pamiętał. NIKT. Avatar przyćmił Zmierzch, przyćmił go na zawsze. Bo Avatar przejdzie do historii, możemy się założyć. A o Zmierzchu nikt nie będzie pamiętał... Odpowiedz Link Zgłoś
gumissy Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:02 Avatar to najlepszy film wszech czasów. I nie mówię tak, bo jestem jego fanką, nie. To wiedzą wszyscy. Zdobył już 2 Złote Globy, i jestem pewna, że Oscara też zdobędzie. Ten film dorównuje Titanicowi, ot co. Tu nie ma nawet czego porównywać. Dzieło Jamesa Camerona zarobiło już ponad miliard dolarów, prawie dwa. A Zmierzch? Kilka milionów? Litości. I ten, kto nie widział obu filmów, powinien siedzieć cicho. Avatar pobił wszystko, co jest możliwe, ma 10 miejsce wśród najlepszych filmów WSZECH CZASÓW. A Zmierzch? Miejsce 1100, BRAWO. Avatar i Zmierzch to dwa różne światy. Skoro według niektórych ten film jest głupi, to czemu aż tyle zarobił? Czemu zdobył JUŻ Dwa Złote Globy? Czemu zajmuje 10. miejsce? No, czemu? Słucham... Wkurzają mnie wypowiedzi fanek Zmierzch typu 'na 1000% Zmierzch', skoro nie widziały Avatara. Nawet DWA filmy tej sagi, w połączeniu, przy Avatarze nie mogą stanąć. Żaden film tego typu(fantasty, science-fiction) nie odniósł TAKIEGO sukcesu. Żaden inny film też nie. No, może kilka takich jest. Ale one powstały już dawno, ludzie już je docenili... Avatar może stanąć przy Tytanicu, przy Troi, nawet przy Ojcu Chrzestnym. Okej, powiedzmy, że Zmierzch odniósł sukces. Ale tylko dlatego, że kilka tysięcy rozbrykanych nastolatek słysząc słowo 'wampir', z piskiem pobiegła do kin. I 3/4 z nich, wyszło zawiedzione. Ta 1/4 to albo bezguścia, albo totalne dzieci. A film został słabo nakręcony, musicie przyznać. Inaczej nie miałby takiej oceny... A ten szał na Twilight przemija, nic na to nie poradzicie. Puste główki, myślicie, że czemu oni tak szybko to kręcą? Bo chcą na tym zbić trochę kasy. A za dwa lata nikt nie będzie o Pattinsonie pamiętał. NIKT. Avatar przyćmił Zmierzch, przyćmił go na zawsze. Bo Avatar przejdzie do historii, możemy się założyć. A o Zmierzchu nikt nie będzie pamiętał... Odpowiedz Link Zgłoś
heb Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:08 gumissy nic dodać nic ująć, popieram cie w 100%. Poza tym Avatara trzeba zrozumieć i dostrzec nie tylko film, ale też przesłanie i historie, do Avatara trzeba dorosnąć i tyle. Zmierzch według mnie to po prostu historyjka o zupełnie szarej i przeciętnej dziewczynie, która w cudownie magiczny sposób poznaje idealnego, cudownego boskiego wampira. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi. Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:08 Choć 'Avatar' był świetny, to i tak nie pobije 'Zmierzchu'. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudik Re: Avatar vs. Zmierzch 03.02.10, 14:02 Zmierzch chociaż Avatar tez jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:10 Zmierzch ! w Avatarze nie ma nic szczególnego . Odpowiedz Link Zgłoś
selena_98 Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 20:51 Otóż: Avatar to piękny film. Jest pomysłowy, choć trochę przewidywalny, na pewno cała ekipa musiała się nieźle namęczyc, żeby stworzyc coś takiego. Film jest w dodatku w 3D. Wszystkie rosliny zwierzęta byli niesamowici. Nie jest to romansidło, ani nic z tych rzeczy.Bardzo mi sie podobał Natomiast Zmierzch to całkiem inna bajka. Uważam, że film, w którym zostało pominięte dużo faktów i jest wg mnie taki "surowy", nie może się równać z książką... Opowiada głównie o miłości. W książce sie zakochałam, natomiast film nie należy do najlepszych. Podsumowując: Nie sądze, iż jest to dobre porównanie. Avatar- super film, który zasłużył na wiele nagród i Zmierzch- nie do konca udana próba przedstawienia wspaniałego świata opisanego w książce. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
gumissy Do Justagi. 30.01.10, 11:08 Trochę mnie zdziwiło, że masz 15 lat... Mam pytanie. A co jest szczególnego w Zmierzchu? To, że niezbyt urodziwa niezdara zakochała się w przystojnym chłopaku. I to z wzajemnością. To jest szczególne? Zlituj się. Bardziej oklepanego tematu jeszcze nie było. Wyobrażałam sobie Zmierzch zupełnie inaczej, wybacz. Słaba obsada i gra aktorska, pominięto wiele ważnych scen... I wogóle słabo nakręcony, plus oklepany temat. To jest szczególne? Szczególnie badziewne, jeżeli o to ci chodzi. Avatar to jedyny film, kt~óry zarobił aż tyle pieniędzy. Wiesz jak o nim się mówi? Mówi się, że jest to NAJDROŻSZY, a zarazem NAJLEPSZY film wszech czasów. Całkowicie się z tym zgodzę. I umrę ze śmiechu, jeśli ktoś uważa, że Zmierzch jest lepszy. HA, HA, HA. Niezły żart. Nie sądziłam, że Twilight to aż taka tandeta, dopóki nie pojawił się Avatar. To są DWA różne światy i NIE MA CZEGO PORÓWNYWAĆ. Wybór jest oczywisty... Avatar, naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulla1872 Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:25 Zmierzch według mnie już jest przereklamowany , a Avatar to genialny film Jamesa Camerona i podobno będzie 2 część tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
zelusiacullen Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 11:16 Nie sądze.! Avatar to moze jest ciekawy film ale Zmierzch to chyba już coś więcej niż tylko film (przynajmniej dla fanek). A Edward zabłyśnie jeszcze w dwóch częściach Sagi więc o historii nie ma co jszcze rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 11:27 Jeezu a czemu się mają od razu przerzucać? To już dwóch filmów lubić nie można?oO Jak dla mnie Zmierzch to kompletny shit, i w ogóle nie powinniście go porównywać do Avatara. Cameron to zupełnie inna bajka, on wie jak stworzyć film, który trafi do większej liczby ludzi, niż tylko nastolatek zauroczonych Pattinsonem-.- Sory Fanki=** Odpowiedz Link Zgłoś
gumissy Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 11:31 Zgadzam się z Mandy. W 100%. Cameron to PRAWDZIWY reżyser. On swoim filmem potrafi zachwycić nie tylko trzynastolatki... Odpowiedz Link Zgłoś
jb_fanka31 Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 11:32 jaa tam uwielbiam obydwa filmy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
chochliczka Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 16:56 Uwielbiam Zmierzch ale to AVATAR jest tym najlepszym! Odpowiedz Link Zgłoś
lucuch. Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 20:33 Zmierzch? Hmmm , też go lubię ale nie w takim stopniu jak Avatar. stawiam na Avatar. Odpowiedz Link Zgłoś
raspberrytears Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 20:47 Jak dla mnie to oba stworzone zostały aby zgarnąć jak największą kasę. To i to o niczym ciekawym nie opowiada. Więc Nic. Odpowiedz Link Zgłoś
joe23 Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 20:55 Nie oglądałam filmu Avatar ale myslę , że jest fajniejszy od Zmierzchu Odpowiedz Link Zgłoś