Dodaj do ulubionych

• nici Re: Avatar vs. Zmierzch 29.01.10, 19:59
      ja jeszcze avataru nie oglondalam wiec jak na razie zmierzch
    • papcia18 Re: Avatar vs. Zmierzch 29.01.10, 20:01
      1000000000 x wolę zmierzch serce
    • girl_x33 Twilight. 29.01.10, 20:04
      był wątek Harry Potter vs. Zmierzch, to teraz nadszedł czas na Avatar vs. Zmierzch, ta?
      Może jeszcze 'Poznaj moich rodziców vs. Zmierzch'.? ugh.

Zdecydowanie ZMIERZCH.
      • hermiona13 Re: Twilight. 29.01.10, 20:32
        Po raz kolejny uważam, że nie ma co porównywać. Avatar to dzieło na miare tytanica,
        świetna technika, zachwycające efekty i fabuła naprawdę ciekawa. A Zmierzch to kolejna
        historyjka miłosna w którym nie ma nic szczególnego oprócz bezwyrazowych i sztucznych
        wyznać miłosci 'oh, jak ja cie kocham edwardzie!' 'ja ciebie bello też!' . No ale niektórzy
        niestety nie potrafią docenić prawdziwego dzieła od marnej historii.
        • blondi_girl Avatar vs Zmierzch?? 29.01.10, 20:36
          Zgadzam się z hermiona13
          Avatar i Zmierzch?? Tych dwóch filmów nawet nie ma co porównywać.. To są dwie
          inne bajki.
          • luisca15hl Re: Avatar vs Zmierzch?? 30.01.10, 08:45
            Ja tak jeszcze a propos tekstów typu: "nigdy nie zostawimy zmierzchu!", "100000x
            wole zmierzch" itd. Faneczki, nie bądźcie takie zdecydowane! Mówię wam, dam
            sobie rękę uciąć, że wam przejdzie, wierzcie mi. I jak już tak się bawię w
            jasnowidza, to wam nawet powiem kiedy. Otóż kiedy już wyjdzie ekranizacja
            ostatniej części to jeszcze raczycie sypnąć kaską w kinie, ale potem wam przejdzie.
            Masakra! Kiedyś był Harry Potter! Książka była ładnie ubrana w słowa,
            wprowadzała nas w świat magii, czegoś nieznanego. A taki zmierzch? Film jeszcze
            pół biedy, może być jak ma się co jeść i na czym zdrzemnąć, ale ksiązka??
            Beznadzieja! Prostacki język, totalnie bez polotu. Czułam się jakby to napisała
            dziewięcioletnia dziewczynka, cierpiąca na brak miłości i doznań seksualnych uncertain
            Więcej tam było gry wstępnej niż akcji.
            I na koniec: nie mówcie mi, że zmierzch jest lepszy, bo tu naprawdę niema czego
            porównywać. Żałosny romans (!erotyksurprised) vs. porządny kasowy film.
    • sabb. Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 08:55
      Ej, trochę skopiwałaś mój pomysł. Ja miałam titanic vs. zmierzch. ;P

a avatara nie widziałam.
    • truuskawaa_ Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 09:25
      Nie wieemm xdd To zależy , mnie osobiście Avatar tak średnio się spodobał - może
      być ale nie wyszłam z kina taka jakaś super , bosko oszołomiona .
    • zuzia102 Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 09:32
      Zmierzch na 100%kiss
      • gumissy Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:01
        Avatar to najlepszy film wszech czasów. I nie mówię tak, bo jestem jego fanką,
        nie. To wiedzą wszyscy. Zdobył już 2 Złote Globy, i jestem pewna, że Oscara też
        zdobędzie. Ten film dorównuje Titanicowi, ot co. Tu nie ma nawet czego
        porównywać. Dzieło Jamesa Camerona zarobiło już ponad miliard dolarów, prawie
        dwa. A Zmierzch? Kilka milionów? Litości. I ten, kto nie widział obu filmów,
        powinien siedzieć cicho. Avatar pobił wszystko, co jest możliwe, ma 10 miejsce
        wśród najlepszych filmów WSZECH CZASÓW. A Zmierzch? Miejsce 1100, BRAWO. Avatar
        i Zmierzch to dwa różne światy. Skoro według niektórych ten film jest głupi, to
        czemu aż tyle zarobił? Czemu zdobył JUŻ Dwa Złote Globy? Czemu zajmuje 10.
        miejsce? No, czemu? Słucham... Wkurzają mnie wypowiedzi fanek Zmierzch typu 'na
        1000% Zmierzch', skoro nie widziały Avatara. Nawet DWA filmy tej sagi, w
        połączeniu, przy Avatarze nie mogą stanąć. Żaden film tego typu(fantasty,
        science-fiction) nie odniósł TAKIEGO sukcesu. Żaden inny film też nie. No, może
        kilka takich jest. Ale one powstały już dawno, ludzie już je docenili... Avatar
        może stanąć przy Tytanicu, przy Troi, nawet przy Ojcu Chrzestnym. Okej,
        powiedzmy, że Zmierzch odniósł sukces. Ale tylko dlatego, że kilka tysięcy
        rozbrykanych nastolatek słysząc słowo 'wampir', z piskiem pobiegła do kin. I 3/4
        z nich, wyszło zawiedzione. Ta 1/4 to albo bezguścia, albo totalne dzieci. A
        film został słabo nakręcony, musicie przyznać. Inaczej nie miałby takiej
        oceny... A ten szał na Twilight przemija, nic na to nie poradzicie. Puste
        główki, myślicie, że czemu oni tak szybko to kręcą? Bo chcą na tym zbić trochę
        kasy. A za dwa lata nikt nie będzie o Pattinsonie pamiętał. NIKT. Avatar
        przyćmił Zmierzch, przyćmił go na zawsze. Bo Avatar przejdzie do historii,
        możemy się założyć. A o Zmierzchu nikt nie będzie pamiętał...
    • selena666 Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 09:45
      ZMIERZCH!!!!!!!!!!!!!!!!serceserceserce
      • gumissy Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:02
        Avatar to najlepszy film wszech czasów. I nie mówię tak, bo jestem jego fanką,
        nie. To wiedzą wszyscy. Zdobył już 2 Złote Globy, i jestem pewna, że Oscara też
        zdobędzie. Ten film dorównuje Titanicowi, ot co. Tu nie ma nawet czego
        porównywać. Dzieło Jamesa Camerona zarobiło już ponad miliard dolarów, prawie
        dwa. A Zmierzch? Kilka milionów? Litości. I ten, kto nie widział obu filmów,
        powinien siedzieć cicho. Avatar pobił wszystko, co jest możliwe, ma 10 miejsce
        wśród najlepszych filmów WSZECH CZASÓW. A Zmierzch? Miejsce 1100, BRAWO. Avatar
        i Zmierzch to dwa różne światy. Skoro według niektórych ten film jest głupi, to
        czemu aż tyle zarobił? Czemu zdobył JUŻ Dwa Złote Globy? Czemu zajmuje 10.
        miejsce? No, czemu? Słucham... Wkurzają mnie wypowiedzi fanek Zmierzch typu 'na
        1000% Zmierzch', skoro nie widziały Avatara. Nawet DWA filmy tej sagi, w
        połączeniu, przy Avatarze nie mogą stanąć. Żaden film tego typu(fantasty,
        science-fiction) nie odniósł TAKIEGO sukcesu. Żaden inny film też nie. No, może
        kilka takich jest. Ale one powstały już dawno, ludzie już je docenili... Avatar
        może stanąć przy Tytanicu, przy Troi, nawet przy Ojcu Chrzestnym. Okej,
        powiedzmy, że Zmierzch odniósł sukces. Ale tylko dlatego, że kilka tysięcy
        rozbrykanych nastolatek słysząc słowo 'wampir', z piskiem pobiegła do kin. I 3/4
        z nich, wyszło zawiedzione. Ta 1/4 to albo bezguścia, albo totalne dzieci. A
        film został słabo nakręcony, musicie przyznać. Inaczej nie miałby takiej
        oceny... A ten szał na Twilight przemija, nic na to nie poradzicie. Puste
        główki, myślicie, że czemu oni tak szybko to kręcą? Bo chcą na tym zbić trochę
        kasy. A za dwa lata nikt nie będzie o Pattinsonie pamiętał. NIKT. Avatar
        przyćmił Zmierzch, przyćmił go na zawsze. Bo Avatar przejdzie do historii,
        możemy się założyć. A o Zmierzchu nikt nie będzie pamiętał...
        • heb Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:08
          gumissy nic dodać nic ująć, popieram cie w 100%.
          Poza tym Avatara trzeba zrozumieć i dostrzec nie tylko film, ale też przesłanie
          i historie, do Avatara trzeba dorosnąć i tyle.

Zmierzch według mnie to po prostu historyjka o zupełnie szarej i przeciętnej
          dziewczynie, która w cudownie magiczny sposób poznaje idealnego, cudownego
          boskiego wampira.

• mala.mi. Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:08
      Choć 'Avatar' był świetny, to i tak nie pobije 'Zmierzchu'. smile
      • klaudik Re: Avatar vs. Zmierzch 03.02.10, 14:02
        Zmierzch chociaż Avatar tez jest fajny smile
    • justaga Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:10
      Zmierzch !
      w Avatarze nie ma nic szczególnego .
      • selena_98 Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 20:51
        Otóż:
        Avatar to piękny film. Jest pomysłowy, choć trochę przewidywalny, na pewno cała
        ekipa musiała się nieźle namęczyc, żeby stworzyc coś takiego. Film jest w dodatku w 3D.
        Wszystkie rosliny zwierzęta byli niesamowici. Nie jest to romansidło, ani nic z tych
        rzeczy.Bardzo mi sie podobał serce
        Natomiast Zmierzch to całkiem inna bajka. Uważam, że film, w którym zostało
        pominięte dużo faktów i jest wg mnie taki "surowy", nie może się równać z książką...
        Opowiada głównie o miłości. W książce sie zakochałam, natomiast film nie należy do
        najlepszych.serce
        Podsumowując: Nie sądze, iż jest to dobre porównanie. Avatar- super film, który
        zasłużył na wiele nagród i Zmierzch- nie do konca udana próba przedstawienia
        wspaniałego świata opisanego w książce.

Amenkiss
    • sasetka54 Avatar vs Zmierzch . 30.01.10, 10:14
      • gumissy Do Justagi. 30.01.10, 11:08
        Trochę mnie zdziwiło, że masz 15 lat...
        Mam pytanie.
        A co jest szczególnego w Zmierzchu?
        To, że niezbyt urodziwa niezdara zakochała się w przystojnym chłopaku. I to z
        wzajemnością. To jest szczególne? Zlituj się. Bardziej oklepanego tematu jeszcze
        nie było. Wyobrażałam sobie Zmierzch zupełnie inaczej, wybacz. Słaba obsada i
        gra aktorska, pominięto wiele ważnych scen... I wogóle słabo nakręcony, plus
        oklepany temat. To jest szczególne? Szczególnie badziewne, jeżeli o to ci
        chodzi. Avatar to jedyny film, kt~óry zarobił aż tyle pieniędzy. Wiesz jak o nim
        się mówi? Mówi się, że jest to NAJDROŻSZY, a zarazem NAJLEPSZY film wszech
        czasów. Całkowicie się z tym zgodzę. I umrę ze śmiechu, jeśli ktoś uważa, że
        Zmierzch jest lepszy. HA, HA, HA. Niezły żart.
        Nie sądziłam, że Twilight to aż taka tandeta, dopóki nie pojawił się Avatar. To
        są DWA różne światy i NIE MA CZEGO PORÓWNYWAĆ. Wybór jest oczywisty... Avatar,
        naturalnie.
    • paulla1872 Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 10:25
      Zmierzch według mnie już jest przereklamowany uncertain , a Avatar to genialny film
      Jamesa Camerona i podobno będzie 2 część tego filmu smile
    • zelusiacullen Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 11:16
      Nie sądze.! Avatar to moze jest ciekawy film ale Zmierzch to chyba już coś więcej niż tylko
      film (przynajmniej dla fanek).
      A Edward zabłyśnie jeszcze w dwóch częściach Sagi więc o historii nie ma co jszcze
      rozmawiać.
    • mandy_jonas Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 11:27
      Jeezu a czemu się mają od razu przerzucać?
      To już dwóch filmów lubić nie można?oO
      Jak dla mnie Zmierzch to kompletny shit, i w ogóle nie powinniście go porównywać
      do Avatara.
      Cameron to zupełnie inna bajka, on wie jak stworzyć film, który trafi do
      większej liczby ludzi, niż tylko nastolatek zauroczonych Pattinsonem-.-
      Sory Fanki=**
      • gumissy Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 11:31
        Zgadzam się z Mandy. W 100%. Cameron to PRAWDZIWY reżyser. On swoim filmem
        potrafi zachwycić nie tylko trzynastolatki...
    • jb_fanka31 Re: Avatar vs. Zmierzch 30.01.10, 11:32
      jaa tam uwielbiam obydwa filmy ;D
    • chochliczka Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 16:56
      Uwielbiam Zmierzch ale to AVATAR jest tym najlepszym!big_grinsmile
    • olka23415 Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 17:03
      ZMIERZCH!serce
    • lucuch. Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 20:33
      Zmierzch? Hmmm , też go lubię ale nie w takim stopniu jak Avatar. stawiam na Avatar.
      • raspberrytears Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 20:47
        Jak dla mnie to oba stworzone zostały aby zgarnąć jak największą kasę. To i to o
        niczym ciekawym nie opowiada.
        Więc Nic.
    • joe23 Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 20:55
      Nie oglądałam filmu Avatar ale myslę , że jest fajniejszy od Zmierzchusmile
    • xizax95 Re: Avatar vs. Zmierzch 04.02.10, 20:58
      ZMIERZCH lepszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka