cumeel. 30.01.10, 21:05 tzw. 'gothy' noszą glany? bardzo mnie to ciekawi. kumpela mówi, że tak, a mnie glany bardziej pasują do punka. ;d jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duuumi Re: styl gotycki. 30.01.10, 21:07 nie mam pojecia, nie ubieram sie w takim stylu : p. Odpowiedz Link Zgłoś
bgirl Re: styl gotycki. 30.01.10, 21:08 kumpela ma racje ;] brrr ten styl mi sie nie podoba, nie to zeby sie na rozowo ubierala(O NIE!!) ale ten gotycki styl to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
happymoron_xdd Re: styl gotycki. 01.04.10, 14:17 bgirl napisał(a): > kumpela ma racje ;] > brrr ten styl mi sie nie podoba, nie to zeby sie na rozowo ubierala(O NIE!!) al > e ten gotycki styl to przesada. Kto co lubi ;d Odpowiedz Link Zgłoś
im_rebel Re: styl gotycki. 30.01.10, 21:08 Mi bardziej glany tez pasują do punka xd No ale goci chyba w trampkach nie chodzą Odpowiedz Link Zgłoś
fan_miley Re: styl gotycki. 30.01.10, 21:09 ja goth jestem ale chopakiem...ale noszą ale moje ynajome a one są rombniente w złą strone xddd joke noszą noszą Odpowiedz Link Zgłoś
ewka15 Re: styl gotycki. 30.01.10, 21:10 Na samym początku glany nosiły punki. Potem ta''moda'' przeszła na meatali (wcześniej, w latach 80-tych nosili białe adidasy za kostkę). Czy ''gothy'' jak to napisałaś noszą glany? To zależy od danej osoby, wydaje mi się, że też, aczkolwiek glany to tradycyjny element stroju punka Odpowiedz Link Zgłoś
florentyna Re: styl gotycki. 30.01.10, 21:13 Mam z Gotami styczność na co dzień. Owszem, noszą oni glany, ale sama subkultura gotycka jest niejednorodna. Nie ma jednego, określonego stylu dla Gota. Panie mogą się ubierać jak mieszczki z XIII-wiecznej europy, drugie jak z epoki wiktoriańskiej, trzecie zaś mogą preferować styl Cyber. Polecam tą stronę: www.blackwaterfall.com/viewall.php Jakbyś miała z czymś problem, odnośnie gotyku, chętnie służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
myaku Re: styl gotycki. 30.01.10, 23:14 ja noszę glany i nie jestem ani tym, ani tym :x Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla Re: styl gotycki. 31.01.10, 01:35 Goth, punk, skin, metal, emo, grunge'owiec... Każdy z nich może nosić glany Przecież to nie jest obuwie przypisane tylko do jednej subkultury Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: styl gotycki. 31.01.10, 09:04 Z tego co wiem, to noszą coś jak glany, co niekoniecznie glanami musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
isabel05 Re: styl gotycki. 31.01.10, 17:44 Nie jestem ani emo ani nic z tych rzeczy, choć ja i moja siostra uwielbiamy kolor czarny ( ale ubieramy się też na kolorowo) a glany to najleprze buty na świecie. Irytuje mnie tylko jedna rzecz: niektórzy myślą że osoby ubierające się na czarno są nawiedzeni. Ostatnio jakaś kobieta powiedziała do mojej siostry widząc na nogach glany : "Odejdź ode mnie dziecko szatana". Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: styl gotycki. 31.01.10, 09:11 Punki z reguły noszą trampki, o ile dobrze jestem poinformowana. Metale z reguły noszą glany, gotyki zapewne też. Tak sądzę. Ale nie musisz być żadną z tych subkultur, aby móc je nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
negative Re: styl gotycki. 31.01.10, 09:29 Glany na pewno noszą goci i metale. Co do punków nie jestem pewna, bo akurat 100% punków nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
ewka15 Re: styl gotycki. 01.02.10, 14:50 Punki z reguły noszą glany-to tradycyjny element ich stroju. Metale też ale tak jak powiedziałam, moda ta przyszła dopiero stosunkowo niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
piano Więc 31.01.10, 09:26 Miałam w szkole ( na angielskim) lekcję o róznych subkulturach i Pani dla naszej grupy wybrała włąsnie gotów xD Czyli czarny makijaż (ja akurat miałam czarna, poszarpana sukienkę), mozna jakieś czarne, szerokie spodnie i tak, glany tez Odpowiedz Link Zgłoś
inese Re: styl gotycki. 31.01.10, 15:11 Jestem tzw. "gotem" ale ubieram się tak jak mi się podoba. W tym stylu (moim zdaniem) nie ma określonych zasad dotyczących ubioru czy muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: styl gotycki. 31.01.10, 21:24 tak. i co z tego ? możesz sobie nosić glany nawet będąc dresem. Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_x3 :* 01.02.10, 16:40 Pewnie, że ghoty noszą glany tak jak i metale, punk'owcy noszą, ale znacznie rzadziej. Glany są superr. Sama mam parę. ! . Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy c: 21.03.10, 15:41 styl gotycki jest niesamowicie zjawiskowy, mi się podoba, a to czy będziesz nosić czarne trampki czy czarne glany to zależy od ciebie ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
animowana Re: styl gotycki. 01.04.10, 08:32 podobno nawet emo noszą glany, więc... x_O Odpowiedz Link Zgłoś
zuoxd Re: styl gotycki. 01.04.10, 14:23 o gasz... każdy nosi co chce, nie lubię szufladkowania w stylu 'ty jesteś na czarno to jesteś gotem a ty masz trampki to punkiem'. każdy niech sam o tym decyduje. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
zuta Re: styl gotycki. 01.04.10, 14:23 Moja przyjaciółka ubiera się na styl gotycki i nosi glany Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: styl gotycki. 01.04.10, 20:41 jasne, noszą je i punki, i goci. lubią wszystkie ciężkie buty, zwłaszcza takie, których nie założy punk czyli na kilku centymetrowej płaskiej podeszwie, mnóstwo klamer itp. ale często po prostu wybierają glany. łatwiej dostać ^^' Odpowiedz Link Zgłoś
scarletrose Re: styl gotycki. 01.04.10, 20:44 Glany noszą zarówno goci, jak i punki. Btw, uwielbiam punków. Sama powoli zmierzam w kierunku tego stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
ashlee13 Re: styl gotycki. 02.04.10, 14:32 Gothy raczej nosza glany, ale to zalezy bo zazwyczaj laski ubierają buty na obcasie , www.gothicdream.eu/index.php?main_page=index&cPath=21_24 , a faceci nosza glany ale zapinane na klamry i są one albo przed albo za kolano ! wszystkie buty gothów sa na koturnie Odpowiedz Link Zgłoś
tinn Re: styl gotycki. 02.04.10, 17:56 Oczywiscie, że goci noszą glany. Ale nie tylko. Mogą je nosic metalowcy, emo, grunge, nawet rasta. Mam dwie koleżanki gotki. Obie noszą glany. Odpowiedz Link Zgłoś
pamilly Re: styl gotycki. 02.04.10, 18:24 moja pani od religi też nosi galny, a goth'em nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
kusy505 Re: styl gotycki. 02.04.10, 18:28 A jakie to ma w ogóle znaczenie...Ważne że fajnie wyglądają Odpowiedz Link Zgłoś