Dodaj do ulubionych

Problem z samooceną://

02.02.10, 19:39
Od dłuższego czasu mam problem z samooceną, tyczy się to głównie wyglądu :[
Czasem uważam się, za osobę o przeciętnym wyglądzie, czasem o osobie dość ładnej, alle
zdarza się, że uważam się za masakrycznego paszczura... To nie dzieje się, przezemnie
[głównie nie przezemnie] tylko np. dzisiaj podchodze do takiego chłopakaz mojej sQl i
przekazałam m wiadomość od mojej kol. a on na to 'dobra idź jesteś brzydka' i zaśmiał się,
wszyscy mi mówią, żeto było serio na jaja, nawet on, ale ja i tak sądziłam, że to prawda i
chciało mi się wyć sad Tak, tak wiem... Bez powodu[tak sądzę] Wpisywałam w gog. jak
podwyższyć samooc. ale zbyt dużo mi to nie dało... Znacie, może jakieś sposoby, by moja
samoocena była stała i na poziomie akceptacji samej siebie.? Jeśli tak, to proszę o
odp. sciana
Obserwuj wątek
    • paulinusia4 Re: Problem z samooceną:// 03.02.10, 09:49
      Jejq, też tak mam czasem. Stoję przed lustrem i wmawiam sobie jaka to jestem
      brzydka, że nikt mnie nie chce, a za chwilę mi przechodzi. Akceptuj siebie, nikt
      nie jest idealny. Musisz to zrobić, to nie jest takie trudne.
      • mady_ Re: Problem z samooceną:// 03.02.10, 13:28
        Na pewno nie jestes najgorsza.
        Nikt nie jest idealny.
        Jesli chodzi o samoocene, to wypisz sobie na kartce, w pamietniku czy gdzies,
        to, co w sobie lubisz(nawet drobiazgowe rzeczy):
        a) wyglad zewnetrzny: np. usta, nos, włosy. itp.
        b) cechy charakteru: np. odważna, towarzyska, itp.
        Możesz wypracować kilka cech a nawet wygląd(chodzi mi tutaj o figurę)
        Powodzenia i 3-maj się,
    • blondzia Re: Problem z samooceną:// 03.02.10, 13:38
      No jak ktoś jest brzydki to nikt nikomu nie będzie wmawiał że jest piękny .
      Ja tam jestem średnia w wyglądzie <chyba> ale najbrzydsza raczej nie jestem nie
      mam piegów ani nic w tym stylu ja akurat teraz nie przyjmuję się urodą cool

P.S ja mam ferie więc cieszę się życiem a nie urodą ;D
      Olej to kto ci mówi rano przed lustrem mów że jesteś śliczna sama sobie i już wink
      selena tak robi big_grin i zrób sobie test
      Czy
      jestem atrakcyjna
    • happysad1 wieeem 03.02.10, 13:46
      idź na zakupy , kup sobie fajne ciuszki .jakas bizuteriee . Umaluj sie ładnie ,
      . twoja samoocena od razu sie podwyzszywink
      • monikajb Re: wieeem 03.02.10, 18:55
        zgadzam się z happy coś tam xd
        • carlain Re: wieeem 03.02.10, 19:09
          często tak mam.

może ktoś do mnie zażartuje w stylu : ' ale jesteś pączek ' na początku biorę
          to jako żart, ale później jak częściej o tym myślę to spada mi od razu moja
          niska samoocena. najczęściej 'przezywa' mnie brat. jego żarty dla niektórych są
          śmieszne ale dla mnie absolutnie nie. mimo że mama mówi że mam dobra wagę do
          mojego wzrostu to w to nie wierze. zawsze myślę że chce mnie pocieszy. więc jak
          już mówiłam to nie czuję się dobrze w moim ciele. chociaż czasem myślę że mam
          dobrą wagę, miewam takie chwilę. ;q
    • sweety_miley a ja to tak... 03.02.10, 19:02
      a ja to tak nie mam xDD no ale niektorzy tak mają bo moja kol. BuBa np. ma
      aparat na zeby i okulary i ona czasem mysli ze jest brzydka a czasem ladna a ja
      jej powtarzam ze jest sliczna bo to prawda ^^ ja nie mam takiego problemu na
      szczescie bo mnie lubie oceniają za jedną z naj lasek w szkole jak to chlopacy
      mowią ale dla mnie tak nie jest bo sądze ze jestem brzydka xDDD no to koniec ^^
    • audreey Re: Problem z samooceną:// 03.02.10, 19:03
      nie sądzę, by tego dało się nauczyć, musisz po prostu siebie akceptować. i tyle.
      każdy z nas ma wady, ale ma i zalety, wyjątków nie ma. powtarzaj to sobie
      zawsze, kiedy poczujesz się przybita przez niską samoocenę - być może pomoże.
      • cookie_. Re: Problem z samooceną:// 03.02.10, 19:27
        podpisuje się pod wszystkim co napisała audreey.
        tongue_out
    • evanescence24 Re: Problem z samooceną:// 03.02.10, 19:27
      Ha, mam tak samo. Nie umiem Ci (ani sobie) pomóc, niestety...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka