Dodaj do ulubionych

Markowi ludzie.

• starberry Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 18:56
      haha . wk.urwia mnie jednym słowem jak ktoś włazi w dupę takim osobom, bo chce się z nimi
      " zaprzyjaźnić " i być cool . hahah ! aż żal ich normalnie się robi ... takie osoby (markowi
      ludzie) są też denerwujący. .. jak ktoś jeszcze umie skomponować swoje ciuchy i ogarnąć
      strój to jeszcze ujdzie jak się tym nie szczyci, a jak przyjdzie taka (prawdziwy przykład) co
      poubierana od głowy do stóp w H&M tyle że nic do niczego nie pasuje , byle jak , ale wiecie
      lans że to H&M . ; ] haha xd
    • zozool15lol Re: Markowi ludzie. moja opinia ;P 03.05.10, 19:06
      Dla mnie ludzie ubierający sie markowo są spox. Uwielbiam nosić różne markowe i
      modne dodatki. Lubię też z przyjaciółkami chodzić do markowych sklepów.
      Niektórzy markowi ludzie są fajni i mili wink
      • starberry Re: Markowi ludzie. moja opinia ;P 03.05.10, 19:12
        no dobra, ale czy się tym szczycicie ? szydzicie z innych itd. ? ;///
    • joanka Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 19:27
      ja mam trochę wrażenie, że autorka pomyliła pojęcia. Markowo, czyli jak mniemam
      chodzi o ciuchy znanych firm, a to co tu jest napisane "Zakładają rurki, trampki
      .." to kwestia mody, nie marki. Można przecież kupić trampki na targu za 30 zł,
      zamiast nosić Conversy za 200, tak samo można znaleźć tanie rurki, koszulki etc
      etc a i tak będzie się wyglądać modnie.
      Miałam w szkole taką koleżankę, która nosiła tylko ciuchy z Nike i Adidasa i
      zawsze przypadkowo wystawała jej metka. My tak naprawdę trochę się z niej
      podśmiewaliśmy, bo to w pewnym momencie zrobiło się żałosne. Ale cóż, ja do
      podstawówki chodziłam jakieś 10 lat temu i wiem, że czasy się zmieniły.
      Co do samych markowych ciuchów. Cóż uważam, że niektóre rzeczy lepiej kupić
      dobrej firmy i mieć je na dłużej niż wyrzucić po 2 miesiącach. Nie mówię tu
      oczywiście o zwykłych t- shirtach czy innych koszulkach, ale w takie rzeczy jak
      spodnie, buty, bieliznę czy torbę warto inwestować. Nie po to, żeby popisać się
      przed koleżanką - umówmy się, nie będę jej pokazywać swojego stanika - tylko dla
      własnego komfortu i wygody.
      A co do samego pytania, czy marka czyni nas fajniejszym? Mam dwie koleżanki,
      jedna ma bardzo bogatego męża i właściwie może pozwolić sobie na wszystko co jej
      się wymarzy - kupić zwykły tshirt za 500 zł to dla niej żaden problem. Ale poza
      tym, że ma kupę kasy nie ma na siebie pomysłu i mimo markowych ciuchów wygląda
      przeciętnie, szaro i tak jak wszyscy. Moja druga kumpela lubi buzować po
      wyprzedażach, czasem chodzi na targ albo szpera w lumpeksach i znalazła sobie
      mega oryginalny styl, który pasuje jej niesamowicie, wyróżnia się z tłumu,
      wygląda modnie ( wbrew pozorom modne nie jest to co noszą wszyscy, modne jest
      bycie indywidualistą i bycie oryginalnym, tylko do tego trzeba dojrzeć ).
      Zgadnijcie która lepiej na tym wychodzi?
      • thespragniona joanka. 03.05.10, 20:10
        Moja droga, dobrze wiem o co ci chodzi. Ale pojęć jeszcze nie pomyliłam. Może
        zauważyłaś, że w markowych sklepach zazwyczaj są nowe, modne w takiej chwili
        rzeczy. O to mi chodziło. No cóż, ale podziwiam cię, są jeszcze ludzie którzy
        umieją racjonalnie myśleć.
        smile
    • niuniaa Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 19:32
      no, wkurzają mnie tacy ludzie. ciągle popisują się tym jakie one są modne i fajne itd...powinno się ich w klatce zamykać >.<
    • orginalna ;) 03.05.10, 19:41
      Lubię ubrać markowe ciuchy i ładnie wyglądać. To nie stoi na przeszkodzie by być miłym
      itd. Nawet ta osoba która by nagle zmieniła styl markowy na inny i tak była by taka
      sama !
    • madziasz Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 20:04
      mnie tez to wkurza.Widac że dla tych ludzi liczy sie tylko wygląd , znaczy nie mam nic przeciwko temu żeby ktoś ubieral sie modnie moze my sie nanich dziwnie patrzymy bo im zazdrościmy tego ze mają kase na takie"markowe " rzeczy ale przeciez kazda firma jest markowa a ze jest bardziej znana ....
    • urszulka2691 Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 20:17
      Ja zbam wielu takich ludzi....Jedna z mojich niby koleżanek ciągle chwali sie i pokazuje
      wszystkim swoje metki z markowych ciuchów!!Ona jest chora!!!!!!!!!!
    • pandemium Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 20:27
      ejj, ludzie spokojnie. wkurzacie się na ludzi dlatego, że sami nie potraficie
      zjednać sobie ludzi, ani porządnie wyglądać?! to, że niektóre z nas są z
      bogatych rodzin to nie ich wina. sama ubieram się w dobrych sklepach bo po
      prostu to lubię, te ubrania są lepiej uszyte i są wygodniejsze ( z pewnością), a
      po za tym oskarżanie ludzi o to ,,że głośno się śmieją" jest żałosne. nie
      rozumiem, czemu takie posty na forum są w ogóle wstawiane. przeczytaj sobie
      jakiś podręcznik, albo notkę na kotku o nazwie "być lubianą" i zacznij żyć
      normalnie pełną życia. śmiej się i baw, albo po porostu dostosuj się i nie
      zaprzątaj sobie głowy takimi problemami. jak dobrze ci w śród twoich przyjaciół
      to naprawdę JUŻ świetnie trafiłaś i nie masz się czym przejmować. bo w końcu
      masz wszystko czego chcesz. powodzenia i nie obrażać mi się tutaj bo mówię prawdę.
    • roock Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 20:28
      Mnie też to wnerwia.
      • krytyczka Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 21:01
        roock napisał(a):

> Mnie też to wnerwia.

Albo Cię lans wnerwia, bo sama nie masz czym za bardzo się polansować, albo jesteś
        porządnym człowiekiem.
        Uwierzcie mi, jakbyście miały to co Ci lanserzy same myście nie mogły się powstrzymać. A
        nawet jeśli piszecie, że nie lubicie lansu, to jest inaczej.
    • olgx Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 20:35
      no mnie też to wkurza.
    • nicole679 Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 20:41
      To głupie uncertain ludzie powinni się ubierać jak lubią smile
    • krytyczka trampki+rurki = markowe, wtf? 03.05.10, 20:55
      Dziewczyno, czy ty wiesz jakie głupoty wygadujecie? Jakie wy wszyscy głupoty
      wygadujecie? Co to za szpan trampki i rurki, no chyba, że conversy, a rurki przynajmniej
      od CKJ. Trampki i rurki wcale nie świadczą o szpanie. Szpan to już sposób na życie. Nie
      szpanuje się Rybakiem, Adidasem czy Najką. Szpanuje się torbą od Chanel, albo chociażby
      Armani Jeans. Naprawdę, nie wiem gdzie wy żyjecie. I nie szpanuje się tylko ubraniem, ale
      również rodzicami, imprezami, gadżetami. Niektórzy szpanują i naet o tym nie wiedzą.
      Niektórzy szpanują, aby się dowartościować. Może pisząc to miałąś na myśli pseudo
      szpanerów, których nie stać na nic bardziej wygórowanego? Weź obejrzyj sobie jakiś
      dobry pokaz mody, może Marca Jacobsa, Miu Miu albo już jeśli nie wiesz co to jest to
      Chanel. I wtedy zobaczysz, ze rurki i trampki nie są modne. Szpanerów szukaj proszę w
      sklepach Zara, Prima Moda, Venezia, Stefanel, Escada Sport, Hugo Boss, Marc Cain i tak
      dalej powolutku. No okazją może być Pull & Bear oraz Stradivarius. A szpaneży, którzy
      lansują się adidasami z Nike to osoby próbujące zwrócić na siebie uwagę, które nie wiedzą
      co znaczy prawdziwy szpan.
      Mam nadzieję, że ktoś zrozumie mój tok myślenia, i wie z kim ja muszę się codziennie
      użerać, nie tylko z samą sobą ale również z ludźmi ze szkoły.
      • 16raspberry RE: trampki+rurki = markowe, wtf? 03.05.10, 21:38
        Ta, ja się z Tobą zgodzę.
        No dokładnie wtf big_grin Sory, ale mnie ten temat rozbawia coraz bardziej.
        • krytyczka Re: RE: trampki+rurki = markowe, wtf? 03.05.10, 21:49
          mówią o czymś o czym nie mają tak naprawdę pojęcia. przepraszam bardzo ale co mam
          poradzić, że taka jest trudna prawda.
          Śmiać mi się chciało jak czytałam niektóre odpowiedzi. A najbardziej z Rybaka i tak dalej.
          To najwyżej są dresy.
      • joanka Re: trampki+rurki = markowe, wtf? 03.05.10, 23:36
        krytyczka napisał(a):

> Dziewczyno, czy ty wiesz jakie głupoty wygadujecie? Jakie wy wszyscy głupoty
        > wygadujecie? Co to za szpan trampki i rurki, no chyba, że conversy, a rurki prz
        > ynajmniej
        > od CKJ. Trampki i rurki wcale nie świadczą o szpanie. Szpan to już sposób na ży
        > cie. Nie
        > szpanuje się Rybakiem, Adidasem czy Najką. Szpanuje się torbą od Chanel, albo c
        > hociażby
        > Armani Jeans....
        > Weź obejrzyj sobie jakiś
        > dobry pokaz mody, może Marca Jacobsa, Miu Miu albo już jeśli nie wiesz co to
        jest to
        > Chanel. I wtedy zobaczysz, ze rurki i trampki nie są modne. Szpanerów szukaj
        proszę w
        > sklepach Zara, Prima Moda, Venezia, Stefanel, Escada Sport, Hugo Boss, Marc Cai
        > n i tak
        > dalej powolutku. No okazją może być Pull & Bear oraz Stradivarius. A szpaneży,
        > którzy
        > lansują się adidasami z Nike to osoby próbujące zwrócić na siebie uwagę, które
        > nie wiedzą
        > co znaczy prawdziwy szpan.

Amen siostro xD Najbardziej śmieszy mnie "lans" na h&m, croppa i butik (tak to
        się zwie? )
        Bo te ciuchy jakościowo na prawdę są tandetne.
        • nysiek Re: trampki+rurki = markowe, wtf? ( do joanka ) 04.05.10, 15:11
          przyznam Ci rację co do tej jakości, bo to czysta prawda.
          A tak na marginesie - krytyczka wypisała wiele sklepów z których ciuchy są na
          prawdę drogie i ładne. Jednak dzisiejsze 15 - latki częściej zaglądają do H&M
          czy Croppa niż do Chanell (przynajmniej z mojej szkoły).
          U mnie w klasie na szczęście nie ma takich pustaków ( mam na myśli rooshoffe
          laski podniecające się swoimi metkami a nie ubraniem ) bo do sportowej takich
          nie przyjmą, ale jak czasem na przerwie widzę takie 2 idiotki gadające o swoich
          super ubraniach to aż śmiać mi się chce. A kiedy jedna mówi do drugiej '..serio?
          pokaż no metkę!' to po prostu wybucham śmiechem ^^
    • sonia333 Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 20:57
      nommm u mnie też tak jest...nie których to mi na prawde żallllll.
    • simplykingu Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 21:04
      strasznie mnie wkurzają ! nieraz idę i słyszę za sobą różne śmiechy i chichoty a
      jak się odwrócę to jeszcze większe zaciesze ; ///// . Plastikowe idiotki . Lubię
      markowe ciuchy ale bez przegięcia nieraz w lumpeksach da się znaleźć leprze
      ciuchy niż w markowych sklepach !
      • simplykingu Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 21:05
        simplykingu napisał(a):

> strasznie mnie wkurzają ! nieraz idę i słyszę za sobą różne śmiechy i chichoty
        > a
        > jak się odwrócę to jeszcze większe zaciesze ; ///// . Plastikowe idiotki . Lubi
        > ę
        > markowe ciuchy ale bez przegięcia nieraz w lumpeksach da się znaleźć leprze
        > ciuchy niż w markowych sklepach !
        lepsze* smile
    • misinska co w tym złego?? 03.05.10, 21:31
      ja mam trochę markowych rzeczy ale moja mama i ja chodzimy do sklepów
      wyprzedażowych i tam są fajne ciuchy i buty... po co np płacić 300 zł za
      conversy skoro można dostać identychne za 100???
      • krytyczka Re: co w tym złego?? 03.05.10, 21:51
        to zalezy o jakich conversach mówisz. zwykłe kosztują maz. do 180 złotych, inne z jakimiś
        bajerami, np, ocieplane 280. Czasami trafią się jakieś za 500.
        i tak w roli wyjaśnienia te sklepy wyprzedażowe to po ludzku OUTLETy
    • meggi_ Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 21:33
      też nie lubię takich ludzi.
    • vipkasiulaa Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 21:52
      mi też sie podoba wiele modnych rzeczy, kupuje w markowych sklepach (ale nie
      zawsze) i NIE szpanuje przed wszystkimi wink a co do tych osób to i tak nie widzi
      nikt metek z ciuchów w jakim sklepie byly one kupione i za ile ;/ a poza tym
      to zeby modnie wygladac to trzeba tez wiedziec jak sie ubrac i wgl nie wszystkim
      pasuje w modnych rzeczach i wszyscy ładnie w nich nie wygladają .
    • drezek Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 21:55
      Wiecie czytając niektóre wypowiedzi po prostu nad zwyczajniej się śmiałam.
      Owszem jestem osobą, która ma możliwość pozwolić sobie na drogie rzeczy.
      Większość osób twierdzi że bogate osoby to pustaki, osobiście znam kilka takich
      przypadków, ale jak można twierdzić tak o wszystkich. A wracając do tego, że
      kupując koszulkę np. lacoste za 300 zł, równie dobrze można kupić 5 koszulek na
      bazarze bo różnią się tylko metką. Z tym się nie zgadzam kupiłam sobie 4 lata
      temu koszulkę lacoste, była prana milion razy, nie zmieniła koloru, a zalałam
      się dobrych kilka razy, więc proszę nie mówcie że rzeczy markowe różnią się
      tylko znaczkiem, bo to nie jest prawda, różnią się materiałem. Zaraz ktoś
      napisze, że są wykonywane w Chinach czy Bóg wie gdzie. Mam pytanie a co teraz
      nie jest produkowane w Chinach ?
      Ja osobiście mam swój styl, na kosmetykach i ubraniach nie oszczędzam, a mimo to
      moją najbliższą przyjaciółką jest osoba która nie ma pieniędzy. Nigdy się jej
      niczym nie chwaliłam, nigdy nie miałam poczucia że jestem od niej lepsza.

DZIĘKUJĘ.
      • krytyczka Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 23:01
        skarbie, koszulka lacoste koszyuje 460 zł. a jeśli kupiłąś ją kilka lat temu, to czy nie jest już
        trochę przymaława?
        • drezek Re: Markowi ludzie. 04.05.10, 17:37
          Nie nie jest za mała. Kupiłam o rozmiar większą, a teraz jest akurat. indifferent
        • drezek Re: Markowi ludzie. 04.05.10, 17:39
          Skarbie zależy jaka koszulka jeszcze chyba.
      • kokocham Re: Markowi ludzie. 05.05.10, 20:08
        drezek napisał(a):

> Wiecie czytając niektóre wypowiedzi po prostu nad zwyczajniej się śmiałam.
        > Owszem jestem osobą, która ma możliwość pozwolić sobie na drogie rzeczy.
        > Większość osób twierdzi że bogate osoby to pustaki, osobiście znam kilka takich
        > przypadków, ale jak można twierdzić tak o wszystkich. A wracając do tego, że
        > kupując koszulkę np. lacoste za 300 zł, równie dobrze można kupić 5 koszulek na
        > bazarze bo różnią się tylko metką. Z tym się nie zgadzam kupiłam sobie 4 lata
        > temu koszulkę lacoste, była prana milion razy, nie zmieniła koloru, a zalałam
        > się dobrych kilka razy, więc proszę nie mówcie że rzeczy markowe różnią się
        > tylko znaczkiem, bo to nie jest prawda, różnią się materiałem. Zaraz ktoś
        > napisze, że są wykonywane w Chinach czy Bóg wie gdzie. Mam pytanie a co teraz
        > nie jest produkowane w Chinach ?
        > Ja osobiście mam swój styl, na kosmetykach i ubraniach nie oszczędzam, a mimo t
        > o
        > moją najbliższą przyjaciółką jest osoba która nie ma pieniędzy. Nigdy się jej
        > niczym nie chwaliłam, nigdy nie miałam poczucia że jestem od niej lepsza.
        >
        > DZIĘKUJĘ.

zgadzam się z tym smile
    • donia. Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 22:04
      tez tak uwazam ..wkurzaja mnie strasznie dziewczyny ktore tylko prubuja zwrocic na sb uwage i uwazaja sie za najlepsze pokazujac ze stac je na takie markowe ciuchy ... ktore nie zawsze wygladaja tak fajnie xd.
    • kajar Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 22:36
      moim zdaniem oni po prostu mają beznadziejny charakter i gdyby nie ich ciuchy
      (powiedzmy szczerze) nikt by ich nie lubił...wink
      • jonas1139 ... 03.05.10, 22:46
        yy ja sie ubieraam markowoo ale nie dlategoo żee em chce byc cool , tylko ze mi sie te
        ciuchy podobaają . Ale wychodzi taak że jestem cool . Ehhhh .
        • cocochanel ... 04.05.10, 09:35
          ja się ubieram na markowo. poprostu lubię świecić. przez co czasem mam problemy o
          nazwie 'zazdrość'. nie moja wina, że lubię poszpanować. ; DDD
          • krytyczka Re: ... 04.05.10, 15:52
            uwielbiam Cię! Jesteś jedną z niewielu osób, które przyznały się, że lubią szpanować i nie
            udają niewiniątek. Jakbym mogła zaczęłabym Ci bić brawo na stojąco.
    • opaopa ... 04.05.10, 10:21
      Nie sądze, żeby marka ubrań miała coś do charakteru osoby, która je nosi.. Temat jest nie
      do końca dobrze wyjaśniony, wydaje mi się że miałaś na myśli osoby, które nosząc
      ubrania markowe, czują się lepsze od innych. A nie wszystkie osoby w markowych
      ubraniach.
      Raczej watpię, czy każda osoba, która nosi Conversy za 200zł uważa się za lepszą niż
      osoba która nosi trampki ze zwykłego obuwniczego za 30zł. Na własnym przykładzie
      mogę Ci powiedzieć, że nie uważam się za lepszą. U mnie w klasie jest kilka takich osób,
      które nie noszą się markowo, a są o wiele fajniejsze od szarych myszek które wkładają np.
      Nike bo myślą, że zabłysną.
      • thespragniona Re: ... 15.05.10, 08:49
        O takie osoby właśnie mi chodzi! smile
    • x3.martusia Re: Markowi ludzie. 04.05.10, 10:35
      taaa ..
      masz rację , szczególnie że one ( dziewczyny , bo chłopacy rzadziej ) myślą że
      są lepsze od innych , a to gów** prawda ..
      mnie nie przeszkadza , ze ktos nosi markowe , ładnie ciuszki , ale musi być miły
      i wgl .
      Nienawidzę takich dwulicowych ludzi .. i nienawidze jak ktos sie uwaza za
      lepszych od innych ..

a tak wgl. to na moim przykładzie była taka dziewczyna , która myślała ze jest
      taka mocna i była lubiana i cos tam mi pocisnęła , ja jak to ja big_grin wkurzyłam
      się i jej odpowiedziałam żeby się zastanowiła kim tak naprawde jest , i ze tak
      daleko nie zajdzie bo dwulicowych sie tepi a nie z nimi obija i wgl. tak jej cos
      tam gadała to zamkneła sie i wgl. przepraszała mnie !! tak jest niestety .! uncertain
      kisskiss
    • peerverse :| 04.05.10, 11:48
      dokładnie, to strasznie irytuje! indifferent

Dwa lata temu kupiłam sobie buty emu. Wtedy nikt jeszcze w Polsce nie nosił.
      Wszystkie laski w szkole patrzą jak z byka, obgadują.. Za 2 tygodnie jedna laska
      pojawia się w identycznych butach.. Bo się taka moda pojawiła, ale 2 tygodnie
      temu te buty były jeszcze 'obleśne'. Strasznie to wkurzające!

Ja noszę po prostu jeansy. Rurków mam 2 pary, bo je lubię. Moda, Jezuu.. Nie
      zważam na nią. Podobają mi się i już. Trampki też mam, ale noszę je od 4 lat i
      będę, bo są wygodne, a nie, że moda.. uncertain
    • asiax33 Re: Markowi ludzie. 04.05.10, 11:55
      żal.pl dla takich ludzi . ; /
    • madziek67 Re: Markowi ludzie. 04.05.10, 12:21
      ja noszę rurki , trampki ale nimi nie szpanuje . Nie mam po co , a noszę je nie dla szpanu
      tylko dlatego że lubię . Ale mam w klasie taką Kasię która ma tatę w anglii i się wywyższa ,
      bo ma markowe ubrania .Nawet jej matka taka jest . Białe kozaczki i błyszczące legginsy -.-
      Ostatnio powiedziała (jej matka) do mamy mojej koleżanki : 'Dzieci nie bawią się z Kasią bo
      ma tatę w Anglii ...' nie skomentuje ; /

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka