selena117 Re: młode matki? 06.02.10, 20:18 to bedzie straszne moze , być moze , co teraz powiem, ale niech je urodzi i odda do adopcji anonimowo zeby jej nigdy nie znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
wunia ekhem 06.02.10, 20:23 sorry, ale nie można wiedzieć o ciąży w pierwszym miesiącu.... wtedy nie ma nawet najmniejszych objawów... pfff zmyślone Odpowiedz Link Zgłoś
ciastekk Re: ekhem 06.02.10, 21:16 o ciazy mozna juz wiedziec w pierwszym tygodniu wiedziala ze sie nie zabezpieczyla i bolal ja brzuch, zrobila test, pierwszy wyszedl negatywnie (nie byla w ciazy) rano zrobila nastepny i wyszly dwie kreski dziecinstwo i tak miala zjebane teraz wali ja juz caly swiat Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka3005 Re: młode matki? 06.02.10, 20:29 Dziewczyny tak młodym wieku decydując się na seks, chyba nie myślą. Osobiście nie znam nikogo takiego, ale to okropne. I co ta dziewczyna będzie miała z życia?? Nic! Oczywiście w szkole powinnyście ją traktować normalnie jakby tej ciąży nie było. Ale ta dziewczyna uprawiając seks z chłopakiem starszym o 8 lat postradała zmysły... Odpowiedz Link Zgłoś
w_paski ? 06.02.10, 21:17 holera, każda ci powie że to źle!!! uuu nie zazdroszcze twojwj kpoleżance Odpowiedz Link Zgłoś
demi2917 Re: młode matki? 06.02.10, 21:18 współczuje jej. Myśle, że najważniejsze jest teraz dla niej wsparcie bliskich, żeby sie nie załamała Odpowiedz Link Zgłoś
sel133 Re: Markowi ludzie. 06.02.10, 21:22 To strasznie wnerwiajace...Ale potem fajnie się z takich ludzi nabija Odpowiedz Link Zgłoś
cherryboomboom Re: młode matki? 06.02.10, 21:35 Ja znam dziewczyne która zaszła w ciąże z 25 letnim facetem, przy czym ona sama ma lat 15. Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_girl Re: młode matki? 06.02.10, 21:42 u mnie w sql jest jedna dziewczyna w ciąży. Co sądzę o młodych matkach? A co można o nich sądzić... Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_1355 [...] 06.02.10, 21:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: młode matki? 06.02.10, 21:49 znam, chodzi do 2 gim co sądze? dziewczyna nie ma nic z młodości. teraz musi się poświecić dziecku(chyba ze odda do adopcji, ale i tak nigdy o dziecku nie zapomni)... Odpowiedz Link Zgłoś
princess5 Re: młode matki? 06.02.10, 22:37 kurczę , ciężka sprawa <br /> bezmyślna jest i tyle... chodzę do 2 gim i muszę powiedzieć że bałabym się teraz uprawiać sex . w sumie to nie chce zachodzić w ciążę .<br /> ta twoja koleżanka musi być bardzo odważna . ;]]]]]]]] ma zmarnowane całe życie ;]]]]]]]]<br /> najlepiej niech odda to dziecko do adopcji. <br /> i teraz musi się liczyć z konsekwencjami takimi jak wytkanie palcami i zła opinia ;]. a już wgl nauczyciele będą ją inaczej postrzegać . i ciekawe jak bardzo rodzice są ze swojej córeczki zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
skasia Re: młode matki? 06.02.10, 22:43 ciąża w tak młodym wieku to dla mnie szczyt szczeniactwa i głupoty! zmarnowała sobie całą młodość i życie. Odpowiedz Link Zgłoś
rossu [...] 10.02.10, 19:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rossu Re: młode matki? 10.02.10, 19:15 znam laske która miała 17l. i zaszła w ciąże z 22 letnim chłopakiem. dawno z nią kontaktu nie utrzymuje, ale o ile wiem, ledwo sobie radzą. nieodpowiedzialne dziwki. omg. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: młode matki? 10.02.10, 19:39 nie mam nic do tego, że, jak wy to ładnie określacie, się 'puściła'. tylko nie rozumiem, czemu się nie zabezpieczyła, i to już jest głupota. ja mam tyle szczęścia, że moja mama mi powtarza - jak będziesz chciała, to przyjdź. pójdziemy do lekarza, dostaniesz jakiś środek. przecież nawet sama mogła iść, a nawet w gazetach reklamowane są inne środki ochrony, czy pigułki 'po', jednym słowem - wystarczy czytać głupie bravo. nie wiem, jak można być tak nieodpowiedzialnym. osobiście nie znam żadnej matki w tak młodym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: młode matki? 10.02.10, 19:43 Nie miałam z nikim takim doczynienia - może dlatego, że jestem dopiero w szóstej klasie. Ale popre Jane_ . Dlaczego ona sie nie zabezpieczyła ? ; o Ogólnie, to wydaje mi się, że powinna iść do lekarza. Oczywiście przed tym powinna powiedziec chcociażby mamie - jeżeli woli, to nauczycielce. Odpowiedz Link Zgłoś
melissa Re: młode matki? 10.02.10, 19:53 twoja koleżanka zachowała sie bardzo nieodpowiedzialnie.... a nawiasem mówiąc to seks z osobą poniżej 15 (podajże 15 nie jestem pewna) jest przestępstwem... ona będzie rodzić, a on siedzieć w więzieniu no chyba że jeszcze nie dostanie prawomocnego wyroku to w areszcie Odpowiedz Link Zgłoś
emerald Re: młode matki? 10.02.10, 20:01 Macierzyństwo w młodym wieku, nastoletnim to totalny brak odpowiedzialności, zarówno jednej jak i drugiej strony. Nie można rzucić winy tylko na jedną osobę. Nastolatka ma ciężko, nie powiem, że ma zmarnowane życie, bo to nie do końca prawda. Z dzieckiem można skończyć szkołę, studiować lub zdobyć zawód, dla chcącego nic trudnego. Samotnie, bez partnera też można je wychować na porządnego człowieka. Często jest tak, że dziewczyna zostaje sama z 'problemem', chłopak tchórzy. Gdy jest on pełnoletni, można podać go do sądu za rządy z nieletnią! Jeśli natomiast chłopak jest w miarę odpowiedzialny, to wspólne dadzą radę, oczywiście nie obejdzie się bez pomocy rodziców, jego jak i jej. Ale przecież gdy dziecko będzie duże wszystko sobie policzy i zobaczy w jakim wieku była matka, gdy je urodziła, zapewne to przykre wiedzieć, że jest się z przypadku, nie z miłości dwóch osób, które planowały wspólną przyszłość, tylko z jakiegoś cholernego przypadku. Zupełnie inna sprawa, gdy dziewczyna zostaje zgwałcona. Nie dość, że będzie miała 'pamiątkę' do końca życia to jeszcze pozostaje uraz psychiczny. Po części zgadzam się również ze stwierdzeniem, że matka to nie ta co urodziła, tylko ta co wychowała. Niekoniecznie było to z jej woli, bo przecież mogła zostać zmuszona do oddania czy porzucenia dziecka. Generalnie ciężki temat i cieszę się, że mnie żadna z tych sytuacji nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
irreplaceable Re: młode matki? 10.02.10, 20:41 takie dziewczyny po prostu się nie szanują , nie robią komuś źle tylko i wyłącznie sobie . na takie się mówi , że są bez przyszłości . x ddddddd Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: młode matki? 10.02.10, 20:48 bez obrazy, ale ta Twoja koleżanka to musi być jakaś cholernie głupia. patologia, 14-latka uprawia seks z facetem o prawie 10 lat starszym od siebie. moim zdaniem jest to wina po pierwsze głupoty i nieodpowiedzialności, a po drugie po części rodziców, którzy niebyli w stanie jej dopilnować. u mnie w szkole jest dziewczyna z 3 gim, jest chyba w 4 miesiącu ciąży. jest z domu dziecka i na to wygląda, że była tak zdesperowana swoją sytuacją, że także ma dziecko z facetem dużo od siebie starszym. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia321 Re: młode matki? 10.02.10, 20:51 dziwne bo kochać się w Polsce legalnie można od 15 lat... nic nie zrobili temu chłopakowi? Odpowiedz Link Zgłoś
demuss_ Re: młode matki? 11.02.10, 17:33 co cóż w naszej klasie jest 13-latka i ona nie zdała i wgl. pije, pali i prawdopodobnie jest w ciąży... chore.!! Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: młode matki? 10.02.10, 21:01 współczuje dziewczynie, ale z drugiej strony nie rozumiem jak można być tak nieodpowiedzialną. -.- znam dziewczyny, które zaszły w ciąże w tak młodym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_music Re: młode matki? 10.02.10, 22:17 Ooooo..Pierwszy raz tak się zdziwiłam. 14 lat to troche młody wiek. Mogła pomyśleć co robi. Współczuje jej ale to jej wina że jest nieodpowiedzialna. W mojej okolicy raczej się tak nie zdrzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
07tofik Re: młode matki? 10.02.10, 22:11 to jest bardzo nie odpowiedzialne, mam małego brata i wiem że żeby wychować takiego malca trzeba dojrzałości, cierpliwości i doświadczenia, a 14 -latce będzie bardzo ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 [...] 11.02.10, 17:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nightmaree Re: młode matki? 11.02.10, 17:26 Twoja koleżanka jest nieodpowiedzialna .. co jej wgl strzeliło do głowy ; // i tak jak już pisały poprzedniczki : antykoncepcja nie boli ; xx Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: młode matki? 11.02.10, 17:38 Ma 14 lat!? Ja sobie nie wyobrażam mieć dziecka w tym wieku, a też mam 14. Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: młode matki? 11.02.10, 17:40 wow dosć szybko a rodzina juz chociaz wie???? Odpowiedz Link Zgłoś
monirraa Re: młode matki? 12.02.10, 23:11 ja nie znam i wgl to glupota byc w takim wieku w ciazy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś