Dodaj do ulubionych

Eurowizja.

09.02.10, 20:27
Mam nadzieję, że nie było takiego wątku.
Dzisiaj przypadkiem oglądałam prezentację polskich zespołów/wokalistów i z
czystej ciekawości założyłam wątek.
Co myślicie o Eurowizji ?
Myślicie, że nasi reprezentanci powinni śpiewać po polsku ?

Obserwuj wątek
    • kiwi Re: Eurowizja. 09.02.10, 20:50
      Oczywiście, że powinni śpiewać po polsku, bo przecież nie reprezentują
      jakiejś tam Anglii czy Stanów zjednoczonych tylko nasz kraj, Polskę.
    • jane_ Re: Eurowizja. 09.02.10, 20:51
      ja zawsze bardzo chętnie oglądałam. inna sprawa to polscy artyści, zawsze ci najlepszi przepadali w głosowaniu, a szkoda, bo gdyby wysłać taki renton, to coś by z tego było, przynajmniej by w pamięć zapadli, bo takiej muzyki czesto na tym konkursie nie ma.

i śmieszy mnie to, że kazdy nad tym płacze co roku, że polska marny poziom itp itd.
      polskich nominacji tegorocznych nie słuchałam, kojarze chyba tylko leszcze i nefer. :qq
    • monik4 Re: Eurowizja. 09.02.10, 20:57
      Eurowizja jest swietna i moze powinni swpiewac po angielsku
    • princessm Re: Eurowizja. 09.02.10, 21:22
      Polski język na Eurowizji zazwyczaj nie przechodzi. To zostaje tylko angielski.
      i tak będzie jak było - o finale można pomarzyć
      • filifonka Re: Eurowizja. 09.02.10, 21:32
        mysle ze powinni śpiewac po polsku bo "Polacy nie gęsi i swój język maja"
        ale nie rozumiem dlaczego oni takie piosenki wybieraja przez tyle lat nie
        nauczyli sie ze trzeba zrobic show a nie jakies smęty...;/
        i jeszcze jacys wykonawcy mało znani wzięli by np. dode (chociaz za nia nie
        przepadam) ale bysmy mieli jakies szanse
    • timestealer Re: Eurowizja. 17.02.10, 13:47
      moim zdaniem lepszy jest angielski. tu nie chodzi o reprezentowany kraj, tylko o
      jasny i czytelny przekaz dla wszystkich ludzi. jeśli ktoś śpiewa na międzynarodowym
      konkursie po polsku (oczywiście, z własnej, nieprzymuszonej woli, bo kiedyś śpiewanie w
      ojczystym języku na Eurowizji było obowiązkowe
      ) to do nikogo (poza Polakami)
      tekst utworu nie dotrze, a śmiem twierdzić, że jest on również bardzo ważną składową
      dobrej piosenki.
      a odnośnie polskich reprezentatów... no cóż. piosenka eurowizyjna musi mieć to "coś
      ", co szybko zapadnie w pamięć oglądających. dobry rytm, chwytliwą
      melodię
      , szok (jak w wypadku Lordi), cokolwiek, co sprawi, że
      zostanie się zapamiętanym. a nam tego brakuje, bo faktycznie wysyłamy albo jakieś
      smęty, albo piosenki, których pełno, wszystkich prawie identycznych.
      w tym roku jestem jednak dobrej nadziei, bo Marcin ze swoją piosenką jest nietypową
      i ciekawą propozycją połączenia polskiego, angielskiego, ludowych
      pieśni
      i nowoczesnych rytmów.
      kto wie...?
    • irreplaceable Re: Eurowizja. 17.02.10, 14:01
      myślę, że jak nie śpiewają w ojczystym języku to tak jakby było im wstyd, albo
      coś takiego. przecież każdy kraj powinien mówić, śpiewać w swoim języku. a oni
      śpiewali po angielsku. ale gdyby śpiewali po pl to by się to nie przyjęło i
      mieliby mniejsze szanse na przejście.
      eurowizja z roku na rok jest coraz gorsza, badziewna...
      coraz to gorsze osoby są nominowane i przynoszą wstyd Polsce.
      ten utwór "legenda" to była totalna masakra, to musiało być jakoś ustawione, że
      akurat on przesedł.
    • rispekt Re: Eurowizja. 17.02.10, 14:09
      Powinni.

Moim zdaniem cały ten konkurs to obciach, a po angielsku powinni spiewać tylko
      Brytyjczycy.
    • oolka Re: Eurowizja. 17.02.10, 14:32
      Każdy powinnien śpiewać w swoim ojczystym języku w tym przypadku polacy powinni
      spiewac po polsku xD
      Eurowizja jest głupia i nikt jej chyba nie ogląda już bo się już tak nie liczy
      jak w poprzednich latch uncertain
    • bouche2 to jest chore c(: 17.02.10, 18:56
      ten cały konkurs to dno, mimo że zawsze oglądam c(:
      no, a głosujący to już w ogóle. głosują na jakieś badziewie, tylko dlatego że
      wokalista jest przystojny, albo bo podobają im się teksty polskiej piosenki.
      a tu się liczy piosenka, czy jest melodyjna, czy wpada w ucho.
      a potem się wszyscy dziwią, że zajmujemy takie, a nie inne miejsce. nic
      dziwnego, ballada nigdy [lub rzadko] nie wygrywa takich konkursów.

już wolałam, żeby leszcze pojechały: D
    • basia_tvr Re: Eurowizja. 18.02.10, 18:25
      Na Eurowizji nie ma obowiązku śpiewania w swoim ojczystym języku, więc artyści z tego
      czasem korzystają.
      Bardzo się cieszę, że to właśnie Marcin Mroziński będzie nas reprezentował w Oslo, bo od
      jakiegoś czasu tylko jego widziałam w tej roli.
      "Legenda" jest świetnym utworem i będę trzymać kciuki za dobre miejsce Marcina w
      półfinale. smile
    • metal Re: Eurowizja. 26.02.10, 19:18
      Mroziński był z tych wszystkich występujących najlepszy ale ogólnie to ta Polska eurowizja to
      porażka prawie wszyscy co wychodzili na tą scenę to jęczeli że się słuchać nie dało
      • madziek67 TU . 26.02.10, 20:00
        mnie najbardziej rozwalił taki zespół , wystąpili na końcu , a wokalista wył jak niewiem co .
        A nargorsze jest to , że mieli 3 [?!] miejsce od końca . Strasznie fałszował . -.-

aaa . Polska eurowizja = wieś .
        • ewka15 Re: TU . 26.02.10, 20:19
          Jasne, że powinni śpiewać po polsku. Każdy uczestnik powinien śpiewać w swoim
          ojczystym języku. A Eurowizji nie oglądam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka