Dodaj do ulubionych

bierzmowaniee

12.02.10, 22:28
A więc wiem, ze był już taki wątek , ale chciałam żebyście mi poradziły .. zaczynam właśnie
przygotowania do bierzmowania i nie wiem jakie imię wybrać .. podobają mi się Julia , Emilia
lub Emma , Salome , Amelia i Agapee ,))

. wy jakie miałyście imiona do bierzmowania . albo jakie wybrałyście .. czy zwracacie uwagę
na to czego dane osoby są patronami ??

` gdybym miała zwracać uwagę na znaczenie to wybrałabym Agape co oznacza 'miłość
do Boga' lub Salome , była ona matką Jana i Jakuba 'apostołów' , nie jestem jakaś
strasznie religijnaa , ale podobają mi się te imionaa ,D

. co myśliciee .. z góry dziaa ,**
Obserwuj wątek
    • spontaniczna Re: bierzmowaniee 12.02.10, 22:33
      Julia lub Salome .
      mnie osobiście podoba się Aniela i Noemi . ; ))
    • kreatyvna Re: bierzmowaniee 12.02.10, 22:33
      Także w tym roku mam bierzmowanie i zastanawiam się nad wyborem imienia wink)
    • miss_mimi094 Bierzmowanie 12.02.10, 22:33
      pamiętaj że imię musi być święte!
      Ja mam Bierzmowanie 10 marca i wybrałam sobie imię Weronika big_grinbig_grinbig_grin
      • paulusia098 Re: Bierzmowanie 12.02.10, 22:41
        ` wiem , wiem wszystkie takie są ' święte ' w sensie ,))
        ` Julia mi się bardzo podoba tylko ,że jak czytałam na forum to co druga dziewczyna takie
        wybrała . wolę być oryginalniejsza ,D
      • kalusia12 Re: Bierzmowanie 12.02.10, 22:48
        ja już jestem po bierzmowaniu jakies 3 lata a moje imię z bierszmowania to Victoria-co oznacza zwycięstwo wybrałam te imię ponieważ chce isc przez życie z podniesioną głową i osiagać wrzystkie cele smile
    • olgx Re: bierzmowaniee 12.02.10, 22:46
      ukradlas mi ime! emma to moje imie!
      • sysiek4444 Re: bierzmowaniee 12.02.10, 22:48
        Julię bym wybrała , sama mam zamiar wziąś Julię , Magdę , albo Noemi . ; >
        • vivienne. Re: bierzmowaniee 12.02.10, 22:56
          Imię ma być świętej lub błogosławionej.

Ja osobiście bierzmowanie mam za rok , ale już sobie wybrałam imię. Bardzo
          spodobała mi się także biografia . Mianowicie chodzi o błogosławioną Laurę
          Vicunę. (;

Radzę zastanowić się właśnie nad tym, czego patronem jest wybrany
          święty/błogosławiony i jaką ma historię związaną z Bogiem oczywiście. : d .
          W końcu to ma być przecież nasz przewodnik w życiu . : >
    • alice_cullen08 Re: bierzmowaniee 12.02.10, 22:54
      Z imion, które napisałaś, najbardziej podoba mi się Julia :]
    • ixlovextwilight Re: bierzmowaniee 12.02.10, 22:54
      ja biore Klare, gdybym miała brać względem patronatu to nawet i to mogłoby być. Klara to patronka kobiet odważnych i mediów. Ale biore je bo mi się podoba smile
    • kamila_1355 jeśli już to... 12.02.10, 22:58
      Emilia ! Julia jest takie...pospolite. xd
    • aggusiiowa Re: bierzmowaniee 12.02.10, 23:20
      z tych imion, które podałaś to wybrałabym Amelię. polecałam to imię przyjaciółkom.
      ja mam bierzmowanie 18'ego marca i w tym tygodniu wybierałam sobie imię. miałam
      ogromny dylemat między Magdaleną a Weroniką. i w ostateczności wybrałam
      Weronikę. nie dość, że imię jest śliczne to św. Weronika była odważna i jest
      patronką fotografów, więc coś idealnie dla mnie. ;d
      poza tym ładne są również Anastazja, Agnieszka, Laura.
    • kasiula2080 Re: bierzmowaniee 13.02.10, 18:21
      ja tez wlasnie zaczynam przygotowania do bierzmowania i ja myslalam nad Izabelą., ale
      doszlam do wniosku, że wybiore sobie Jadwiga (wiem ze troche to imie to takie stare jest,
      ale tak sobie pomyslalam ze moja babcia bedzie sie w niebie sad cieszyla ze jej ukochana
      wnuczka wybrala sobie wlasnie takie imie)
      pamietaj imie musi sie tobie podobac a nie kolezance czy koledze, to przeciez to twoje
      drugie imie a nie przyjacioł;p
      zycze powodzenia w wyborze...
    • nrulezzzzz Re: bierzmowaniee 13.02.10, 18:24
      podobno trzeba wybierać po życiu świętego, a wielu ma fajny żywot... ja mam
      dopiero za rok, ale już się przymierzam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka