Dodaj do ulubionych

problem: aborcja...

• alice120 Re: problem: aborcja... 19.02.10, 17:39
      Aborcja jest zabójstwem. Nie wiem czy osoby dokonujące aborcji, czy się jej
      poddające byłyby w stanie zabić dorosłego człowieka, a przecież w sumie wychodzi
      na to samo. I tak zabijają, co gorsza niczemu niewinne dziecko...
    • ewelina0254 Re: problem: aborcja... 19.02.10, 22:34
      Ja sadze, że to jest nienormalne. Przecież te dziecko nie jest winne
      nieodpowiedzialnością jego przyszłych rodziców. Według mnie to powinno być
      okropnie karalne!!!
      • majka04 Re: problem: aborcja... 19.02.10, 22:40
        to jest tak jak zabijanie normalnego dorosłego człowieka , tylko inaczej .
        jeśli ktoś nie jest w stanie utrzymać dziecka , albo było to dziecko nie
        planowane niech " oddadzą " dla rodziny która sprawi prawdziwy dom , i pokocha
        to dziecko . takie rozwiązanie jest moim zdaniem dobre , ale aborcja nie !
    • slodkiporanek Re: problem: aborcja... 20.02.10, 11:39
      Moim zdaniem w ogóle nie powinno się tego robić. nigdy. No chyba, że nastąpi
      trwałe, ciężkie uszkodzenie płodu.
      Dzieciaka należy urodzic i jeśli nie da się wychować, oddać do szpitala, czy
      okna życia.
      To dziecko czuje. Jest nasze. A my je zabijamy.
      • tinn sądzę. 20.02.10, 12:53
        Więc jestem przeciwna aborcji. Ten temat zawsze będzie wywoływał wiele
        kontrowersji. Myślę, że jeśli społeczeństwo nie potępiałoby nastolatek w ciąży,
        pozwalało im normalnie żyć, ukończyć szkołę, nie wyśmiawołoby to nastolatki nie
        decydowały się na aborcję. Logiczne jest, ze poddają się aborcji, bo się boją.
        Wyśmiewania, plotek .. Powinniśmy zmienić swoją mentalność. Co do dorosłych
        kobiet. Jestem zdecydowanie na NIE. Jest dorosła, wiedziała na co się decyduje.
        Po za tym dziecko można oddać, zaadoptować. Jest wiele par, które chcą, a nie
        mogą. Dużo by dali za takiego noworodka. A co do dzieci chorych. Tu nie mam
        wyrobionego zdania. Myślę jednak, ze ono tez ma szansę na życie. Powinno się
        urodzić. Znajdą sie ludzie, którzy je pokochają. Zawsze jest wyjście z sytuacji.
        Aborcji mówię zdecydowanie NIE.
    • ailey Re: problem: aborcja... 20.02.10, 16:20
      Powiem, że nigdy w życiu ! Jeśli się wpadło to nie jest rozwiązaniem pójść na
      łatwiznę i usunąć ciąże, to jest dopiero coś jak urodzić i wychowasz... A po
      za tym czułabym się niefajnie żyjąc ze świadomością, że komuś odebrałam prawo
      do życia...
    • crazygirl2302 Re: problem: aborcja... 20.02.10, 16:28
      nie zrobilabym tego nigdy i to jest chore. trzeba brac odpowiedzialnosc za
      swoje czyny. przeciez to jest normalnie morderstwo. okropne
    • nrulezzzzz Re: problem: aborcja... 20.02.10, 16:37
      nie!!! to przecież nowe życie... nie mogłabym go utrzymać byłabym zmuszona go
      oddać do domu dziecka... na to jeszcze się zgodzę, ale nie odbieranie komuś
      życia!!! to zabójstwo.... Nie zabijaj... jedno z 10 przykazań Bożych... do
      niektórych nie dociera, że to nowa istota, żywy człowiek... crying
    • elliot Re: problem: aborcja... 20.02.10, 16:45
      to zabicie własnego dziecka jeszcze przed jego narodzinami.
      jak dla mnie to nie jest w porządku, ale czasem po prostu trzeba...
      • teqiulla Re: problem: aborcja... 20.02.10, 16:54
        jestem przeciw.

jak tak można ? przecież to jest zabójstwo .. zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem !
        to dziecko nigdy nie pozna swoich rodziców , nie ulepi baławana , nie zje lodów , nie powie
        do rodziców słowa Kocham Cię ..
        jeżeli aborcja jest konieczna to nie mam nic przeciwko przecież ja też bym nie chciała żeby
        moje dziecko cierpiało z powodu braku nóżek lub rączek czy coś ..
    • wioll Re: problem: aborcja... 04.03.10, 19:47
      to już wszyscy? nikt więcej się nie wypowie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka