Dodaj do ulubionych

Akademia Wampirów EBOOKI

21.02.10, 12:55
Czy ktoś z was czytał książkę pt. Akademia Wampirów ???? Jeśli tak, to
podobała wam się? Bo mnie bardzo =) . Ma ktoś z was ebook II i III części? Albo strony, z
których można je ściągnąć? Chodzi im oczywiście o nieoficjalne tłumaczenia smile Bo niestety
W szponach Mrozu i Pocałunek Mroku wychodzą w Polsce dopiero
na wakacjach... (czerwiec i sierpień).

POMÓŻCIE!!!
Obserwuj wątek
    • dark_evil Re: Akademia Wampirów EBOOKI 21.02.10, 18:33
      nie czytałam xP ciekawa jest? suspicious
      • ami Re: Akademia Wampirów EBOOKI 21.02.10, 22:33
        Przeczytaj =) Naprawde zawaliste. To świat ludzi - karmicieli, wampirów - morojów, pół
        wampirów, pół ludzi dampirów i strzyg (morojów, które wyssały całą krew z człowieka lub
        innego moroja). Każdy moroj który ukończył szkołę ma przydzielonego strażnika -
        dampira. Niestety, dampir nie może mieć dzieci z innym dampirem, tylko dampirza kobieta
        z morojem. I to dziecko nie będzie w 3/4 wampirem. Nie ma szans. Może być tylko pół
        wampirem, pół człowiekiem. Wśród morojów jest 12 królewskich rodów. Jest królowa lub
        król, zawsze pochodzący z jednego z tych rodów, wybrany przez poprzedniego władcę
        lub władczynie. Ale król lub królowa nie może wybrać jako swojego następcę kogoś ze
        swojej rodziny, musi to być przedstawiciel innego rodu. Za to dampiry są szkolone od
        najmłodszych lat na strażników morojów.
        Akademia wampirów opowiada historię Rose Hathaway, dampirki oraz jej najlepszej
        przyjaciółki, Vasalissy Dragomir (Liss), ostatniej przedstawicielki swojego rodu, ponieważ jej
        rodzice zgineli w wypadku samochodowym. Ona ocalała, a wraz z nią Rose, która poniosła
        śmiertelne obrażenia... Obie uciekły razem z Akademii Wampirów imienia św. Władimira.
        Pewnego dnia pojawiają się jednak strażnicy, którzy chcą zabrać je z powrotem do szkoły.
        Jeden z nich przedstawia się jako Dymitr Bielikow. Tylko dlaczego dziewczyny uciekły? I
        co to ma wspólnego z przyszywanym wujkiem Lissy?Po powrocie do szkoły dziewczyny
        mają zakaz wiedywania się, a Rose ma dodatkowe lekcje ze strażnikiem Bielikowem.
        Tylko dlaczego na jego widok coś jej się dzieje w żołądku?!

www.empik.com/empikultura/aktualnosci/tajemnice-akademii-wampirow,1015602 -
        darmowy pierwszy rozdział książki.

W google wpisz Akademia Wampirów chomikuj i znajdziesz ebook pierwszej części.
    • ami Re: Akademia Wampirów EBOOKI 21.02.10, 22:36
      Aha, a zdjęcia okładek mam u siebie w profilu smile
      • dark_evil Re: Akademia Wampirów EBOOKI 22.02.10, 16:28
        zainteresowałaś mnie tym ebookiem cool będe musiała przeczytać ;] a tak w ogóle to ile
        jest części?
    • obcas super 23.02.10, 09:46
      Książka jest super. Kupcie sobie koniecznie. Jest taka ostra, ma niesamowity
      klimat. To będzie hit. ja już jestem fanką.
      • ami Re: super 23.02.10, 20:26
        obcas, jaki jest twój ulubiony fragment? Bo mój relacje Dymitri-Rose, a szczególnie jej
        przyjście do Bielikowa pod koniec książki.... (to, kiedy Lissa była porywana)
        • ami do dark_evil 23.02.10, 20:29
          Jest 6 części, z tym, że szósta nie wydana w żadnym kraju. W Polsce wydano tylko
          pierwszą. Druga zostanie wydana w czerwcu, a trzecia w sierpniu. W internecie można
          znaleć ebook pierwszej części. Wpisz w google 'Akademia Wampirów chomikuj' i ci znajdzie
          =)
          • dark_evil Re: do dark_evil 24.02.10, 15:26
            tak ja już to wcześniej zrobiłam ;] ale po prostu byłam ciekawa ile jest ogólnie części bo
            niegdzie nie mogłam tej informacji znaleźć ;D jak będe miała czas to przeczytam cool
            z góry dzięki kiss
    • presset Re: Akademia Wampirów EBOOKI 01.07.10, 01:52
      Czytałam i Akademię i W szponach mrozu. To jedna z najlepszych serii w tym
      temacie. Moim zdaniem oczywiście. I w szponach mrozu podobało mi się bardziej smile
      • alicesz Re: Akademia Wampirów EBOOKI 01.07.10, 19:31
        Zdecydowanie najlepsza saga o tematyce wampirycznej;D;D;D
        Wszystko mnie w niej zachwyca! Rose jest boska, a Dymitr... ach... marzenie <3

Aktualnie czytam trzecią część. Dla tych co chcą to przeczytać radzę wejść na
        chomika i znaleźć profil "BadAssGirls". One tłumaczą całą sagęwink Mają też różne
        fajne dodatki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka