elliot Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 19:27 jest złe, zabicie kogoś, nieważne kogo jest złe. ale oczywiście jak ta osoba pomordowała miliony osób to na wszystko patrzy się łagodniej Odpowiedz Link Zgłoś
olacja12 Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 19:29 oczywiściee że tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabb Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 19:31 Nie zabicie kogos to nie jest złe . No bo przecierz i tak nas jes duzo. A tak naprawde to jesli sie kogos zabije w obronie włosnej lub za krzywde to nie powinno ponosic sie winny Odpowiedz Link Zgłoś
emisia3 Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 19:32 Tak . Każdy nawet zła osoba ma prawo do życia .Świat bez wariatów nie byłby wyjątkowy. dobro jest ok ale byłoby niepotrzebne gdyby nie zło ! Napewno to ciekawe pytanie jednak odpowiedz nie jest aż tak prosta ... Czy zabicie ... - no właśnie jak kogoś zabijemy to ktos inny bedzie nas mół zabić bo myśmy zabili .. i w ten sposób nic się nie da zrobic . Jedyne sensowne wyjście to nawracac tych którzy się zgubili i są zli wtedy to pytanie samo od siebie zniknie ;DD !! Pozdrawiam serdecznie ;* Odpowiedz Link Zgłoś
pink_xd oczywiście! 26.02.10, 19:34 zabicie każedego człowieka jest złe, każdy ma prawo sie "nawrócić", chyba, że naprawdę zrobił coś okrutnego np. umyślne zabicie kogoś... wtedy jak dla mnie należy się kara śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
hannah320 Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 19:37 to jest karalne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: Zabójstwo to zabójstwo. 26.02.10, 20:07 Chcecie powiedzieć, że jestem psychicznie chora? Moim chorym zdaniem to nic złego. Cóż, brzmi to nie najlepiej - zabicie kogoś to nic złego. Ale to jeszcze zależy od sytuacji. No wiadomo, to rzecz okropna. Sama bym nie była zdolna do zabicia nikogo. Ale w główce od razu napadła mnie myśl: Jeden człowiek zabija osiem osób. Ma w planach ich więcej. Chce zabić ich 27. Człowiek ten jest psychiczny, aj noł. Ale pojawił się w mojej porytej główce. Jeśli zabijam jego wychodzi mi -1. W sumie jest tych ludzi aż -9. Lecz gdybym go nie zabiła ludzi mogłoby być -27. A dziewiątą osóbką jestem ja. Musiałam się obronić. Odpowiedz Link Zgłoś
rossu Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 20:03 no raczej. nawet największemu sku...synowi nie możesz wymierzyć sprawiedliwości, bo to nie zadanie dla ciebie. może to zrobić tylko i jedynie bóg. on dał życie, on je odbierze, a ludzią ch... do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
teqiulla Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 20:04 ja sądze że w obronie własnej .. ale za to też powinna być kara ! Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 20:14 Nie zgodzę się. Myślę, że jeśli ktoś z pełnią premedytacją zabił drugiego człowieka, a nie dosięgnęła go sprawiedliwość sądu, tylko się wymigał - w jakiś tam nieciekawy sposób - w takim przypadku chyba każdy myślałby o jednym. I byłby skłonny do tego. Ale jeśli ktoś został posądzony o łapówkę - bo to też zło, przecież - lub gwałt, to można mu to jeszcze darować. Chociaż pozostawia uraz psychiczny u ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
annie__ Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 20:11 Tak . Nic nie zyskasz zabijając kogoś innego Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 20:19 oczywiście, że nie! Najlepiej wszyscy chodźmy po ulicach z nożami i się wszyscy pozabijajmy >.< no, a jak myślisz... O.o Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 20:37 Jeżeli ktoś kogoś zabił brutalnie i ceowo to uważam że należy mu sie ta sama kara! Odpowiedz Link Zgłoś
rispekt Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 21:08 A ja tam jestem za karą smierci. Zwłaszcza kiedy słysze o kobiecie, która zabiła 5 swoich dzieci i przechowywała je w beczce, albo o zabójcach i gwałcicielach małych dzieci. Każde zabójstwo jest złe, ale czasami ktoś dopuszcza sie morderstwa w tak ohydny, nieludzi sposób, że sama mogłabym go wykoczyć, a przynajmniej tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 26.02.10, 21:39 A co, zabiłaś kogoś? Morderstwo zawsze jest złe, nie zależnie kogo zabijesz. Ale jeśli ludzie są na prawdę okrutni to czasem należy im się śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 09:01 Nie, nie zabiłam. Na razie nie mam takiej potrzeby, a pytanie pojawiło się od tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
samo_zlo W zasadzie.. 27.02.10, 09:06 To zależy jeżeli ta osoba zabiła mnóstwo ludzi no to przykro mi ale... Noo.x Odpowiedz Link Zgłoś
leanne Re: W zasadzie.. 27.02.10, 09:53 Pf. I co taki by np. pedofil miał ze śmierci? Korzyści. Bo kto by takiego potem zatrudnił? Śmiercią tylko ominie więzienie... A może to i lepiej? Bezczelnie utrzymują się ludzie tego pokroju z podatków naszych rodziców... A niech zdycha. A przed tym dobrze było zastosowac tortury. Problem głodu na świecie zmaleje. ; / Odpowiedz Link Zgłoś
wtf.owa Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 09:56 tylko, jeśli on zaatakuje pierwszy. wtedy to nie będzie przestępstwo, jeśli o to Ci chodzi. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
colaxdd Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 10:02 dla własnej przyjemności? jak najbardziej . ale w samoobronie albo kogoś kto jest mordercą seryjnym - nie Odpowiedz Link Zgłoś
pepu A nie wiesz? 27.02.10, 10:07 jasne ze jest! Chrześcijanie nie zapijają 10 przykazań bożych :' 1() 2(..) 3(..) 4(...) 5(..) 6(...) 7.''Nie zabijaj!'' już wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: A nie wiesz? 27.02.10, 16:10 Znam przykazania Boże, przecież nie zawsze się nimi kierujemy( spójrzmy prawdzie w oczy). Zabijanie osoby niewinnej jest złe aż do bólu, ale tej, która kogoś skrzywdziła... Odpowiedz Link Zgłoś
klakierzyca Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 11:20 zależy kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 11:32 Owszem, jest złe. Aczkolwiek karanie ich jest jak najbardziej potrzebne, to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 11:35 tak, jest złe. zabijając kogoś złego, automatycznie samemu się staje złym. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 11:39 raczej tak. no ale jak np. w obronie własnej to raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
smile_95 Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 11:37 jak najbardziej tak Odpowiedz Link Zgłoś
psycholandia Tak 27.02.10, 11:42 tak człowiek to człowiek ktoś kto żyję , myśli , kocha nie zależnie od tego czy jest zły nie należy wydawać mu kary śmierci tylko dla tego że jest złym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
miska78 Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 13:13 myslę ze tak, gdyż nawet jezeli czlowiek jest zly to ma prawo życ, ale moze byc np. w wiezienu. Zabicie jakiegokolwiek czlowieka jest grzechem, chyba że w przypadku na wojnie jezeli robi sie to w obronie smego siebie. To moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksmonz Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 13:20 Oczywiście że złe, ponieważ taki człowiek, może się w każdej chwili zmienić, i sytuacje, które on wywołuje, wcale nie trzeba zakańczać zabicieem. No chyba, że jest to obrona konieczna, własna. Odpowiedz Link Zgłoś
pretty_lady Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 13:27 no a nie ? hmm.zależy jeszcze w jakich okolicznościach zabija się człowieka. w obronie własnej czy też nie. tak czy tak jest przecież złe. Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 13:27 zabójstwo jest złem. więc to, że ktoś był zły, nie upoważnia nas do zabicia takiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
22soki Re: Czy zabicie kogoś złego, jest złe? 27.02.10, 13:27 tak w obronie własnej ... ale tak wgl to kogo chcesz zabić czy tam killnąć Ale w związku z powyższym nie chce coś tam Odpowiedz Link Zgłoś