l.e.n.k.a_ 28.02.10, 12:49 Hej! Mam takie jedno pytanie. Jak ciepło musi być, tzn. ile mniej więcej stopni żeby wyjść na dwór z chomikiem? Robi się coraz cieplej i czasami o 12.00 jest ok.16 stopni C , czy to za mało żeby wziąć chomika na krótki spacer?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nearlaify Re: Spacer z chomikiem 28.02.10, 12:55 Chomik potrzebuje spaceru? Puść go po pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
q. Re: Spacer z chomikiem. 28.02.10, 12:57 Nie. C; Ale nie zabieraj go na dwór na pół dnia, tylko na "chwilę". Odpowiedz Link Zgłoś
rude_girl Re: Spacer z chomikiem. 28.02.10, 13:06 Dziewczyno,głupia jakaś jesteś czy może ją udajesz? Z chomikiem sie nie wychodzi na dwór ;/ można go przeziębić i co? i zdechnie Odpowiedz Link Zgłoś
decapriopregal Re: Spacer z chomikiem. 03.03.10, 20:12 rude_girl napisał(a): > Dziewczyno,głupia jakaś jesteś czy może ją udajesz? Z chomikiem sie nie wychodz > i > na dwór ;/ można go przeziębić i co? i zdechnie Ty jesteś głupia . Twoje IQ wynosi 0 bo robisz błędy ortograficzne. A na dodatek to miałam chomika, i każdy weterynarz ci powie że z chomikiem można wychodzić na pole. Poczytaj na necie!!! jak nie wierzysz Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa02 Re: Spacer z chomikiem 28.02.10, 20:57 jak chcesz z nim koniecznie wyjsc na pole to tylko w lecie !! bo moja kuzynka tez am chomika i jej wterynarz powiedziałz ejak chce chomika zabierac na pole to tylko w lecie i ze w zimie to wykluczono bo chomik zdechnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dream Re: Spacer z chomikiem 01.03.10, 12:55 l.e.n.k.a_ napisał(a): > Hej! Mam takie jedno pytanie. Jak ciepło musi być, tzn. ile mniej więcej stopni > żeby wyjść na dwór z chomikiem? Robi się coraz cieplej i czasami o 12.00 jest > ok.16 stopni C , czy to za mało żeby wziąć chomika na krótki spacer?? Więc tak. Miałam chomika syryjskiego, który uwielbiał takie spacerki, ale każdy chomik jest inny. Dla Twojego może to być stresujące. Musisz obserwować jego zachowanie. Pilnować by nie zjadł nic co mogłoby mu zaszkodzić, ja mojemu pozwalałam jedynie skubać trawke, koniczynki i liście mleczy. Co do temperatury. Ziemia po której będzie dreptał chomiczek musi być nagrzana, czyli wcześniej niż w czerwcu nie powinno się go 'wyprowadzać'. Temp. to tak od 18-25 stopni. Przede wszystkim pilnuj żeby nic mu się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia Re: Spacer z chomikiem 01.03.10, 13:04 Sie nie wychodzi z chomikiem na dwór! Chomik może się przeziębic, wiatr może za mocno zawiac i coś mu sie stanie lub pies go zje. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
klakierzyca Re: Spacer z chomikiem 01.03.10, 13:08 możesz nawet teraz, wsadź go do kurtki i heja xD Odpowiedz Link Zgłoś
madziek67 Re: Spacer z chomikiem 01.03.10, 23:41 klakierzyca napisał(a): > możesz nawet teraz, wsadź go do kurtki i heja xD haha , ta wypowiedź mnie rozwaliła ^_^ Może faktycznie zaczekaj do lata ? Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl oszalałaś 01.03.10, 13:20 Dziewczyno oszalałaś !!! Musi być no chociaż z 30 stopni żebyś z nim wyszła no nie wiem na 5-10 min. ale jeśli chcesz żeby był zdrowy to nie wychodź w ogóle !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dream >.< 01.03.10, 13:45 softy_girl napisał(a): > Dziewczyno oszalałaś !!! Musi być no chociaż z 30 stopni żebyś z nim wyszła no > nie wiem na 5-10 min. ale jeśli chcesz żeby był zdrowy to nie wychodź w ogóle > !!!!!!!!!! Najlepiej jak wypowie się ktoś, kto kompletnie na dany temat nic nie wie. -.- 30 stopni to zbyt duży upał dla chomika, zdechłby z przegrzania. Spacer pod opieka znającego się na tych stworzonkach właściciela będzie forma rozrywki, przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ softy_girl 01.03.10, 19:27 no toż ja się z Tobą w zupełności zgadzam ! Pod żadnym pozorem nie można wychodzić z chomikiem na dwór kiedy na termometrze jest mniej niż 30 stopni !!! Ale żeby nie zmarzł lepiej wyjdź kiedy będzie +50 stopni wtedy będziesz miała pewność, że Twój chomik będzie zdrów jak rydz. hahaha, ale mnie dziewczyno rozwaliłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
aliciajonas Re: Spacer z chomikiem 01.03.10, 21:26 Hmm.. nie nazwałabym wypuszczania chomika na trawę "spacerem" Ja miałam kiedyś chomiki i raz czy dwa razy wypuściłam je w lecie na trawkę żeby sobie poszkubały xD ale jeden mi potem uciekł i chyba go kot zjadł pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
martinii121 Re: Spacer z chomikiem 02.03.10, 10:52 ja wychodze z kotami na smyczy ^^ jak świecii słonce Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: Spacer z chomikiem 03.03.10, 12:10 chomika ? ale numer , pierwszy raz się spotykam z czymś takim chyba to jest odpowiednia temperatura . ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: Spacer z chomikiem 03.03.10, 19:21 em.. no ja też swojego chomika puszczałam po podwórku. Ale radzę Ci raczej późną wiosną albo w lecie 16 stopni to za mało.. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo_mi Re: Spacer z chomikiem 04.03.10, 20:12 nie . co ty poczekaj do conajmniej wiosny. moja koleżanka wychodziła wieczorami w wakacjie. Odpowiedz Link Zgłoś