karola27 04.03.10, 12:44 Mam pytanie! Bo właśnie od września ide do gimnazjum i powiedzcie mi jak tam jest z tym koceniem sie! Jakie ci starsi uczniowie wymyslaja zadania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
summerangel Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:48 nie wiem bo nie chodze jeszcze do gim. Odpowiedz Link Zgłoś
candys Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:57 U nas w szkole i podobnie kilku innych w naszym mieście nie było raczej kocenia przez uczniów. Szkoła zorganizowała taką imprezę powitania klas pierwszych z dyskoteką po tym. Wszystkie klasy I zebrały się na głównym holu i pokonywaliśmy jakieś tam trudności, zadania, zagadki itd. Po tym była dyskoteka i na nią przyszła już całą szkoła. Były pojedyncze przypadki gdzie starsi 'kocili' pierwszaków. Było to kilka osób i do tego te osoby się znały więc było to robione tylko dla jaj. Nie było żądnego wkładania głowy do kibla i spuszczania wody, bicia itd. Widziałam tylko 'mierzenie zapałką' i ewentualnie chłopcy dostawali 'lepy' ale jak mówię wszytko bez przemocy tylko dla zabawy i wprowadzenia do szkoły przez znajomych Jestem teraz w drugiej klasie gimnazjum i kocenie było jedną z lepszych imprez w naszej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
badgirl94 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 14:29 W większość gim. kocenie to normalna sprawa... Byłam kocona i sama kociłam... ;P U mnie w gim. to niektórzy sami nadstawiali ręce i chcieli by ich kocono <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
kass_95 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:53 naprawde chcesz wiedziec.?!;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ironic_ Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:53 u nas wyszło to już z mody. ale jeśli chcesz, to oczywście możemy iść to wc i wsadzisz ryjek do kibelka. nie no, joke. xD raczej nie masz się czego bać. no, chyba że u Was jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:55 spoooko nie dygaj xDD u mnie tylko łapali za ciuchy i cię malowali po twarzy. ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
wieczko6 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:55 Chodzi Ci o otrzęsiny? W sumie to jest śmiesznie, każdy to przeszedł, więc nikt nikomu potem nic nie wypomina. Trzeba pobiegać, porysować, potańczyć... To co 2-klasiści wymyślą. Najfajniejsza jest zemsta, choć dopiero w następnym roku... Trzeba mieć pomysłową i zgraną klasę, wtedy można zrobić dobre 1 wrażenie... Ta... Widok zestresowanych kotów jest genialny... Odpowiedz Link Zgłoś
theolcik Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 14:16 U mnie w szkole kocili, ale o ile wiem to tyle ze musiales np. parapet czy cos zmierzyc zlamana zapalka ;P Na poczatku roku czesto do nas wolali kici kici i takie tam rozne. W pazdzierniku zrobili nam takie otrzesiny klas pierwszych na sali gimnastycznej. Musielismy robic rozne zadania przy calej szkole, jesc jakas papke. Nic strasznego. ) Spoko. (nauczyciele o wszystkim wiedzieli, a zadania wymyslali uczniowie) Odpowiedz Link Zgłoś
elen Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:00 mierzenie zapałką kici kici jakaś dyskoteka chłopcy dostawali kopa albo lepa no i chyba tyle nie bój się aż tak, będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
demi2917 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:00 Haha xdd U na w gim starsi dają ci zapałke i musisz policzyć długość jakiegoś odcinka (tą zapałką). I jak już jesteś przy końcu, to mówią, że źle i musisz od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
mady_ ! 04.03.10, 13:26 u mnie w szkole raczej nie ma kocenia . a jak juz kocą sie miedzy soba, to zazwyczaj chłopaki . raczej jest organizowana impreza powitalna, na której przedstawiciele danej klasy są 'koceni' . a później normalna dyskoteka . `nie masz się czym martwić . a jak ktoś mówi np . "kici kici" to nie zwracaj uwagi , bo szybko zapominają . Odpowiedz Link Zgłoś
alyson96 Re: xdd 04.03.10, 13:35 U mnie było Kocenie i kilka razy mnie złapali i namalowali mi wąsy , a na czole napisali Kotek : D A Zadania wymyśla się na Otrzęsinach . Odpowiedz Link Zgłoś
gb Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:38 sama jestem w 1 gim, i nie musisz nic robić co ci karzą. Na początku będą wołać kici kici potem im przejdzie, możesz się postawić przecież nie będziesz się poniżać, bez jaj Odpowiedz Link Zgłoś
fraankaa Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:46 u nas pierwszego dnia było mazanie markerami;d tzn pisanie kot lub kicia i rysowanie wąsów nie ma się czego bać potem mieliśmy tydzień pierwszaka czyli codziennie mieliśmy jakieś zadania żeby się za coś przebrać np. za hipisa czy koziołka matołka no a potem jeszcze dyskoteka z otrzęsinowa... to takie zadania i np. wylosowana osoba musiała zjeść ogórka kiszonego z bitą śmietaną;d albo narysować swojego wychowawcę itd. Ta klasa która zdobyła więcej punktów za te zadania (w tym przypadku moja) ma tydzień bez pytania i kartkówek tak przynajmniej jest u mnie;p ale nie ma czego się bać nic strasznego jest śmiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
jo. Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:53 U mnie to było coś w stylu, że starsi wołają do ciebie "kici kici", a jak nie odpowiesz "miau miau" to piszą gdzieś na tobie markerem "kot". Ale chłopakowi z mojej klasy napisali kilka razy, ale on sam chciał. Jak dyrektorka się dowiedziała to zakazała tak wołać lub będzie wzywanie policji. Odpowiedz Link Zgłoś
corba Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:56 U mnie jest zawsze tak, że jak przyjdzie jakiś kot to wszyscy wołają na niego 'kici kici', c'nie? w zeszłym roku sama byłam kotem i wgl. i właśnie w zeszłym roku mojej koleżance z klasy pomalowali twarz markerem. ogółem u nas nie ma żadnych 'zadań' . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_malina Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 14:30 taaak.. u nas jak było to kazali mierzyć chłopakom parapet zapałką a dziewczyny mają spokój Odpowiedz Link Zgłoś
estera102 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 15:25 u mnie nie było tak żle tylko troche popychali i mówili kici kici , i to też tylko przez jakieś pierwsze 2 miesiące , gorzej jak sie lansujesz po szkole Odpowiedz Link Zgłoś
fanka13 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 15:33 u mnie w szkole kazali mierzyć boisko zapałkami, łapać monetę głową i różne takie.. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 15:36 U mnie pisali "kot" na rękach, ubraniach, a u jednej koleżanki na czole, ale ona chciała... To na otrzęsinach robi się zadania... Nie pytajcie jakie miałą moja klasa Odpowiedz Link Zgłoś
karola27 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 16:46 trufla napisał(a): > U mnie pisali "kot" na rękach, ubraniach, a u jednej koleżanki na czole, ale on > a > chciała... To na otrzęsinach robi się zadania... Nie pytajcie jakie miałą moja > klasa O matko! Odpowiedz Link Zgłoś