Dodaj do ulubionych

Kocenie się w gimnazjum!

04.03.10, 12:44
Mam pytanie! Bo właśnie od września ide do gimnazjum i powiedzcie mi jak tam jest z tym
koceniem sie! Jakie ci starsi uczniowie wymyslaja zadania? uncertain
Obserwuj wątek
    • karola27 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:46
      shock
      • summerangel Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:48
        nie wiem bo nie chodze jeszcze do gim.
        • candys Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:57
          U nas w szkole i podobnie kilku innych w naszym mieście nie było raczej kocenia
          przez uczniów. Szkoła zorganizowała taką imprezę powitania klas pierwszych z
          dyskoteką po tym. Wszystkie klasy I zebrały się na głównym holu i pokonywaliśmy
          jakieś tam trudności, zadania, zagadki itd. Po tym była dyskoteka i na nią
          przyszła już całą szkoła. Były pojedyncze przypadki gdzie starsi 'kocili'
          pierwszaków. Było to kilka osób i do tego te osoby się znały więc było to
          robione tylko dla jaj. Nie było żądnego wkładania głowy do kibla i spuszczania
          wody, bicia itd. Widziałam tylko 'mierzenie zapałką' i ewentualnie chłopcy
          dostawali 'lepy' ale jak mówię wszytko bez przemocy tylko dla zabawy i
          wprowadzenia do szkoły przez znajomychwink
          Jestem teraz w drugiej klasie gimnazjum i kocenie było jedną z lepszych imprez w
          naszej szkole big_grin big_grin
        • badgirl94 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 14:29
          W większość gim. kocenie to normalna sprawa... Byłam kocona i sama kociłam... ;P U
          mnie w gim. to niektórzy sami nadstawiali ręce i chcieli by ich kocono <lol2>wink
    • kass_95 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:53
      naprawde chcesz wiedziec.?!;/uncertain
    • ironic_ Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:53
      u nas wyszło to już z mody.

ale jeśli chcesz, to oczywście możemy iść to wc i wsadzisz ryjek do kibelka.
      nie no, joke. xD

raczej nie masz się czego bać. no, chyba że u Was jest inaczej.
      • naturally Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:55
        spoooko nie dygaj xDD

u mnie tylko łapali za ciuchy i cię malowali po twarzy. ;PP
    • wieczko6 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 12:55
      Chodzi Ci o otrzęsiny? W sumie to jest śmiesznie, każdy to przeszedł, więc nikt nikomu
      potem nic nie wypomina. Trzeba pobiegać, porysować, potańczyć... To co 2-klasiści
      wymyślą. Najfajniejsza jest zemsta, choć dopiero w następnym roku... Trzeba mieć
      pomysłową i zgraną klasę, wtedy można zrobić dobre 1 wrażenie... Ta... Widok
      zestresowanych kotów jest genialny... big_grin
      • theolcik Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 14:16
        U mnie w szkole kocili, ale o ile wiem to tyle ze musiales np. parapet czy cos zmierzyc zlamana
        zapalka ;P Na poczatku roku czesto do nas wolali kici kici i takie tam rozne. W pazdzierniku
        zrobili nam takie otrzesiny klas pierwszych na sali gimnastycznej. Musielismy robic rozne
        zadania przy calej szkole, jesc jakas papke. Nic strasznego. wink) Spoko. (nauczyciele o
        wszystkim wiedzieli, a zadania wymyslali uczniowie)
    • elen Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:00
      mierzenie zapałką
      kici kici
      jakaś dyskoteka
      chłopcy dostawali kopa albo lepa
      no i chyba tyle

nie bój się aż tak, będzie ok
    • demi2917 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:00
      Haha xdd

U na w gim starsi dają ci zapałke i musisz policzyć długość jakiegoś odcinka (tą
      zapałką). I jak już jesteś przy końcu, to mówią, że źle i musisz od nowatongue_outtongue_out
    • akira Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:18
      U mnie nie było kocenia.
    • mady_ ! 04.03.10, 13:26
      u mnie w szkole raczej nie ma kocenia .
      a jak juz kocą sie miedzy soba, to zazwyczaj chłopaki .

raczej jest organizowana impreza powitalna, na której przedstawiciele danej
      klasy są 'koceni' . a później normalna dyskoteka .

`nie masz się czym martwić .
      a jak ktoś mówi np . "kici kici" to nie zwracaj uwagi , bo szybko zapominają
      . sciana
      • alyson96 Re: xdd 04.03.10, 13:35
        U mnie było Kocenie i kilka razy mnie złapali i namalowali mi wąsy , a na czole napisali Kotek : D

A Zadania wymyśla się na Otrzęsinach .
    • gb Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:38
      sama jestem w 1 gim, i nie musisz nic robić co ci karzą. Na początku będą wołać
      kici kici potem im przejdzie, możesz się postawić przecież nie będziesz się
      poniżać, bez jajuncertain
    • fraankaa Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:46
      u nas pierwszego dnia było mazanie markerami;d tzn pisanie kot lub kicia i
      rysowanie wąsówsmile nie ma się czego baćsmile potem mieliśmy tydzień pierwszaka
      czyli codziennie mieliśmy jakieś zadania żeby się za coś przebraćsmile np. za
      hipisa czy koziołka matołkabig_grin no a potem jeszcze dyskoteka z otrzęsinowa... to
      takie zadaniasmile i np. wylosowana osoba musiała zjeść ogórka kiszonego z bitą
      śmietaną;d albo narysować swojego wychowawcęsmile itd. Ta klasa która zdobyła
      więcej punktów za te zadania (w tym przypadku mojabig_grin) ma tydzień bez pytania i
      kartkówekbig_grin tak przynajmniej jest u mnie;p ale nie ma czego się baćsmile nic
      strasznegosmile jest śmieszniebig_grin
    • jo. Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:53
      U mnie to było coś w stylu, że starsi wołają do ciebie "kici kici", a jak nie
      odpowiesz "miau miau" to piszą gdzieś na tobie markerem "kot". Ale chłopakowi z
      mojej klasy napisali kilka razy, ale on sam chciał. Jak dyrektorka się
      dowiedziała to zakazała tak wołać lub będzie wzywanie policji.
    • corba Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 13:56
      U mnie jest zawsze tak, że jak przyjdzie jakiś kot to wszyscy wołają na niego
      'kici kici', c'nie?
      w zeszłym roku sama byłam kotem i wgl. i właśnie w zeszłym roku mojej koleżance
      z klasy pomalowali twarz markerem. ogółem u nas nie ma żadnych 'zadań' .
    • florcia08 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 14:08
      to już wyszło z mody...smile
    • kasia_malina Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 14:30
      taaak.. u nas jak było to kazali mierzyć chłopakom parapet zapałką a dziewczyny
      mają spokójsurprised
      • karola27 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 15:20
        Dzięki! kiss
        • karola27 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 16:38
          Thx!
    • estera102 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 15:25
      u mnie nie było tak żle tylko troche popychali i mówili kici kici , i to też tylko przez jakieś
      pierwsze 2 miesiące , gorzej jak sie lansujesz po szkole
    • nici Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 15:27
      nie pomoge, u nas nie ma
    • fanka13 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 15:33
      u mnie w szkole kazali mierzyć boisko zapałkami, łapać monetę głową i różne takie..
    • trufla Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 15:36
      U mnie pisali "kot" na rękach, ubraniach, a u jednej koleżanki na czole, ale ona
      chciała... To na otrzęsinach robi się zadania... Nie pytajcie jakie miałą moja klasa smile
      • karola27 Re: Kocenie się w gimnazjum! 04.03.10, 16:46
        trufla napisał(a):

> U mnie pisali "kot" na rękach, ubraniach, a u jednej koleżanki na czole, ale on
        > a
        > chciała... To na otrzęsinach robi się zadania... Nie pytajcie jakie miałą moja
        > klasa smile

O matko!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka