sandrolaxd 24.03.10, 20:16 Polski: Jaki to jest rodzaj stopiowania gruby grubszy i najgrubszy Przyroda: Podaj 5 przykładów roślin okrytonasiennych i 5 nagonasiennych . Z góry dzięki za pomoc ;* PS:Mam to na jutro więc proszę o szybką pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandrolaxd Re: Polski PD I przyroda. proszęo pomoc ;p 24.03.10, 20:25 Piszcie pliss.! Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: Polski PD I przyroda. proszęo pomoc ;p 24.03.10, 20:31 Proszę piszcie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kasia31 Re: Polski PD I przyroda. proszęo pomoc ;p 24.03.10, 20:40 wydaje mi się że stopniowanie to będzie tak: gruby- grubszy - najgrubszy - stopniowanie nieregularne , a z przyrody to nie weim ,, ale mog e się założyć zę jak wpiszesz w google to znajdziesz ;d Odpowiedz Link Zgłoś
laska.bieberaxd A może tak . ? 24.03.10, 20:59 Znam taką stronę na której ci pomogą . Jest to nieznana strona ale warto tam looknąć . Masz link , bo może ci się pomylić przy wpisywaniu : www.google.pl/ Nie ma za co , xd No ludzie shock . !!! Odpowiedz Link Zgłoś
damn_it :d 24.03.10, 20:40 gruby - stopień równy grubszy - stopień wyższy najgrubszy - stopień najwyższy Odpowiedz Link Zgłoś
kasia31 Re: :d 24.03.10, 20:43 ale damn_it to nie o to chodzii tabelka jest taka: stopień równy|stopień wyższy|stopień najwyższy| rodzaj stopniowania | gruby | grubszy | najgrubszy | nieregularne | Przynajmniej ja tak myśle Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: :d 24.03.10, 20:45 kasia31 napisał(a): > ale damn_it to nie o to chodzii tabelka jest taka: > > stopień równy|stopień wyższy|stopień najwyższy| rodzaj stopniowania | > gruby | grubszy | najgrubszy | nieregularne > | > > Przynajmniej ja tak myśle tak o to chodzi ;D Odpowiedz Link Zgłoś
damn_it Re: :d 24.03.10, 20:49 aha, a dlaczego "nieregularne"? wydaje mi się, że to jest jednak stopniowanie proste, jeśli chodzi o rodzaj, bo z tego co pamiętam z podstawówki, to nieregularne, to było coś w stylu dobry - lepszy - najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: :d 24.03.10, 20:45 damn_it napisał(a): > gruby - stopień równy > grubszy - stopień wyższy > najgrubszy - stopień najwyższy to wiem ;p Ale czy to jest stopniowanie proste czy niereguralne ;p Odpowiedz Link Zgłoś
guchaxd przyroda 24.03.10, 20:52 stopniowanie proste chyba rośliny okrytonasienne:buk pospolity, grab zwyczajny, jesion wyniosły, olsza czarna, lipa drobnolistna nagonasienne:sosna limba, świerk pospolity, jodła pospolita, modrzew europejski, cis pospolity Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: :d 24.03.10, 20:47 Polski gruby - grubszy - najgrubszy - Stopniowanie proste (syntetyczne) Przyroda okrytonasienne Lipa, brzoza, buk, stokrotka, wiśnia. nagonasienne sosna, świerk, kosodrzewina, limba, modrzew. Nie wiem, czy dobrze ale raczej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ldn Re: Polski PD I przyroda. proszęo pomoc ;p 24.03.10, 20:50 To jest stopniowanie regularne. Co do drugiej części, to miałam to na lekcjach jakiś miliard lat temu, więc nie wiem, czy przykłady będą dobre. Nagonasienne - sagowiec, sosna, miłorząb, kosodrzewina, jałowiec. Okrytonasienne - dąb, goździk, mak, rzepak, wanilia. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: Polski PD I przyroda. proszęo pomoc ;p 24.03.10, 20:54 ldn napisał(a): > To jest stopniowanie regularne. Co do drugiej części, to miałam to na lekcjach > jakiś miliard lat temu, więc nie wiem, czy przykłady będą dobre. Nagonasienne - > sagowiec, sosna, miłorząb, kosodrzewina, jałowiec. Okrytonasienne - dąb, > goździk, mak, rzepak, wanilia. Dzięki.Ale zapomniałam dodać,że to mają być takie które rosną w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: przyroda. 24.03.10, 20:58 Teraz potrzebuję tylko z przyrody.Chodzi mi o rośliny z lasu więc proszę o pomoc.A i jeszcze raz dzięki za pomoc z polskiego ;* Odpowiedz Link Zgłoś
damn_it Re: przyroda. 24.03.10, 21:07 odp poprzedniczki nie pasuje? ; rośliny okrytonasienne:buk pospolity, grab zwyczajny, jesion wyniosły, olsza czarna, lipa drobnolistna nagonasienne:sosna limba, świerk pospolity, jodła pospolita, modrzew europejski, cis pospolity Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka Re: Polski PD I przyroda. proszęo pomoc ;p 24.03.10, 21:09 jezuu xD. jesteś 5 klasa czy co ;D? polak : (chyba) stopniowanie proste , bo złożone : grubszy ,bardziej gruby i najbardziej gruby . Przyra hah nie wiem , ale pamiętam tee . ;D Ee a od czego masz google ;d? Odpowiedz Link Zgłoś
damn_it ~ jonasofanka. 24.03.10, 21:12 nie zauważyłaś, iż odpowiedź na język polski już została udzielona? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Polski PD I przyroda. proszęo pomoc ;p 24.03.10, 21:12 Polski: gruby - grubszy - najgrubszy jest to stopniowanie proste regularne Przyroda: Nagonasienne: - Sosna limba, - Świerk pospolity, - Jodła pospolita, - Modrzew europejski, - Cis pospolity, - Jałowiec pospolity. Okrytonasienne: - Buk pospolity, - Grab zwyczajny, - Jesion wyniosły, - Olsza czarna, - Lipa drobnolistna, - Topola osika. P.S. Z przyrody wszystko jest dobrze bo przykłady spisywałam z książki. Polski chyba też jest dobrze Mam nadzieję że pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś