Dodaj do ulubionych

problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! prosze

04.04.10, 10:32
więc kończe 6 klasę i oczywiste jest to, że musze isc do gimnazjum.
tylw, że od początku przyjaciółki mówiły mi, że pójdziemy rzem i wgl ale teraz nagle gdy
chciłam już składać papiery dowiedziałam się, że niestety bd musiała wybrac sie tam sama.
;c.
od początku ..
mialam już wypełniac formularz ale w jednym polu zastanawiałam się co zaznaczyć, gdyż w
tym gimnazjum nie ma profili więc jesli chciałabym isc do kl. z kol. to musimy miec
identyczne formularze.
weszłam na gg żeby spytac się ich co tam zaznaczyły.
napisałam do tej którą z nich wszystkich najmniej lubiee< ale lubie.> ona odp. napisałam
do 2 okazało się, ż ona gdy się przeprowadzi bd miała zadaleko do tego gim. więc tam nie
idze.
pow. spoko, przeciez zostały mi jeszcze 2 a akurat jedną z nich traktuje jak taką hmmm...
prawdziwą przyjaciółke..
napisałam do nich....
odp. że mama jednej z nich nie pozwala jej isc do tego gim. i że idzie do zupełnie innego do
którego ja mam o wieleeeee za daleeeko i jest tam krótko mówiąc patologiaa.
ta druga pow. że ona jej nie zostawi i idzie z nią i teraz okazuje się.. że nie mam gdzie isc i z
kim isc.
nie wiem co robic bo teraz zrozumiałam, że jezeli pójde do tego gim koło mnie to bd tam
zupełnie sama.
zresztą ta szkoła mi sie zbytnio nie podoba.
próbujmy przekonac ich rodziców ale oni są nie ugięci.
pomóżcie.!! uncertain
co mam robić.? sad
i mam nadzieje, ze cos z tego zrozumieliściee xd

indifferentindifferentindifferentcrycrycrycrycrycryscianascianascianasciana
Obserwuj wątek
    • hello_music Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 10:34
      proooooooooooooooooosz pomóżćieee.
    • secrets Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 10:41
      jak pójdziesz do tego gimnazjum koło ciebie nawiążesz nowe znajomości .
      • dziewczynka. Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 10:55
        secrets napisał(a):

> jak pójdziesz do tego gimnazjum koło ciebie nawiążesz nowe znajomości .

ja tez do gimnazjum zapewne ide sama i strasznie mi smutno bo sie do wszystkich
        baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo
        przywiązałam , szczególnie do chłopaków bo zwiększością znam sie 5-6 lat, no ale cóż
        takie jest życie ,, obiecaliśmy sobie że jak ktos zmieni numer lub e-mail najpierw wszystkich
        powiadomi ( mam nadzieję że tak będzie ) smile Ja naprzykład jakoś tak ( nie przechwalająć
        sie ) szybko łapie znajomości ... może ty też , naprawdę napwno tam kogoś znajdziesz!!!
        Jeśli jednak będą ci tam dokuczali itp. Od razu zgłoś to komuś !!! I rodzice cie przeniosą
        może...tam gdzie ty chcesz big_grin Pozdrawiam Niczka (dziewczynka.)wink
        • panna_efron_x33 Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 05.04.10, 11:15
          cos tam zrozumialam ;]
          w sumie teraz jak bedzie koniec roku to wyjezdzam do angli do szkoly ...
          i jakos sie nie przejmuje ze bede sama ;]
      • kociara125 MĄDRA RADA 05.04.10, 13:50
        ja nie miałam takiego problemu bo gimnazjum i podstawówka były połaczone.... ale
        wracając do cb to uważam że powinnaś iśc do gimnazjum z którego wyniesiesz wiedzę a
        nie takiego które ma słaby poziom. znajomych znajdziesz wszędzie. myślisz że inni w tym
        ginazjum się znają. idą tak samo jak ty. a co do kolezanek.... widzisz one się nie
        przejmowały czy pójdą z tabą czy nie. każda wybrała sobie gimnazjum które jej
        odpowiada. żadna się na cb nie patrzyła. jedna ma zadaleko i poszła do innego. tamte 2
        tak samo.jedna idzie gdzie indziej a druga poszła za nią. "nie zostawię jej"... napisałas. jej
        nie zostawi a ciebie może?! uważam ze one nawet nie powinny się nazywać przyjaciółkami.
        uważam ze masz takie nastewienie do tego gimnazjum obok ciebie bo bd szła sama. a tam
        jak mówiłam inni też się nie znają i idą sami jak ty. tez pewnie mają obawy i wogóle... jak
        jedna cie mogła zostawić i poszła za druga której nie mogła zostawić.. to nie jest cb
        warta!! być może w gimnazjum poznasz jakieś fajne osóbki. do mnie do klasy też doszły i z
        jedną to jak przyjaciółki jesteśmy. a wracając do cb to idz do tego gimnazjum obok
        ciebie. ach.. jak się rozpisałam. mam nadzieje że coś pomogłam. decyzja należy do cb wink
        ale przemysl sobie to co ci napisałam... o postępowaniu twoich koleżanek i wogóle...
    • hello_music . 04.04.10, 10:44
      tylko problem w tym, że ja tam znam ludzi ale oni tam idą całymi klasami więc
      bd się trzymac razem a akurat moja klasa tam nie idzie.
      ;c.
      • hello_music Re: . 04.04.10, 10:44
        czekam na dalsze odpowiedzi.
        • klama_kcmil Re: . 04.04.10, 10:55
          Ehh.. Musisz zrozumieć, że nowa szkoła wiąże się tez nowymi znajomymi, zawsze mozesz
          iść do gim., gdzie idą twoje kol, ale po co, skoro, jak sama twierdzisz 'nie podoba ci sie' .
          Myśle, że każdy woli mieć blisko do szkoły, więć nie dziwie w sumie rodzicom tych
          dziewczyn, że niechcą, jeżeli jednak naprawdę ci zalaży, może porozmawiasz z rodzicami
          twoich kolezanek.? Jak nic nie pomoże chyba bedziesz skazana na gimnazjum obok
          Twojego domu... Znajdziesz nowe kumpele, musisz być tylko otwarta na nowe znajomości
          (( ; To prawda, że większość się tam będzie znała, ale NAPEWNO będą osoby, które mialy
          podobną sytuacje, a choćby nawet znalazłabyś grupke lasek, które wszystkie sie znają, a
          sa fajna, miłe itd, to może sie z nimi zakumplujesz.? Ze starymi kol. mozesz mieć przeciez
          kontakt poza szkolny big_grin
          Tak, czy owak pamiętaj, ze z czasem nasze zycie ulega zmianom, którym nie potrafimy
          zapobiec, wiem, że to trudne, ale musisz się z tym pogodzić.
          PS. Zawsze możesz poszperać na necie o tamtym gimnazjum, do którego chodza twoje
          kol, może nie jest aż tak złe smile
          Życzę powodzenia, bez wzgędu na to, jaką decyzje podejmiesz ;]
    • zuuzaa12 Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 10:49
      Wiesz, w sumie nie wiem co Ci poradzić. Jeśli rodzice są nieugięci to nie wiem, co je
      przekona. Serio. A do tego gimnajzum,to nie chcesz iść dlatego, że jest patologia? A
      uczyłaśsię w tej szkole? Może wcale nie jest taka zła. No cóż życzę powodzenia smirk
      • hello_music Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 10:53
        byłam w tej szkole .. mam tam kol. i wiem, że jest tam okropnie ale dobrze uczą.
        pomimo tego w życiu tam nie pójde.
        sama nie wiem co mam robic.
    • vaniney Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 11:00
      no teraz to już nie masz wyjścia.jest 4kwietnia,heloł :3.podania o ile się nie mylę składa się
      do 30 marca.
      • hello_music Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 11:03
        nie skłda sie je do 30 kwietnia więc mam jeszcze troche czasu. mało ale mam. xd
    • zazdrosnakredka Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 11:09
      ja bym poszła na twoim miejscu, do tego, do którego miałaś zamiar iść na
      początku i po prostu zawrzeć nowe znajomości. u mnie w gim praktycznie 90% się
      znało bo do pierwszych klas doszło tylko 12 osób i do mojej klasy dwie wink i nie
      było problemy ze znajomością big_grin
      • hello_music Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 11:14
        ychh... sama nie wiem.
        bo do tamtego co chciałam isc na początku musiałabym dojeżżac autobusem.. ale to nie
        jest tak bardzo daleko.
        ten 2 mam koło domu.. ale to jest gim. sportowe i jak juz cos to poszłabym na siatke tyle,
        że tam są takie testy i moge ich nie zdac.
        nie jestem zła w siatke.. a ręcz przeicwnie ale i tak sie boje.
        tam są troszke... mniej rozgarnieci ludzie.
        z jednej strony to dobrze bo bd miala chociaz roszke lepsze oceny od innych alez drugiej
        strony boje sie że nikogo tam nie polubiee.
        indifferent
        • hello_music Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 11:14
          pomóżcieee.!!
          • hello_music Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 11:15
            prosze doradźcie mi bo sama nie wiem co ja teraz powinnam zrobic.
            czuje ze ta przyjazn ie przetrwa po rozstaniu. sad
      • kokoss. Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 11:15
        masz problem. uncertain
        matko , ja też musiałam iść do tego gim w którym nikogo nie znałam. uncertain
        poszłam sama do klasy - zauważyłam paru fajnych ludzi - nawiązałam nowe
        znajomości - i teraz mam dwa razy więcej przyjaciół..
        nie dramatyzuj ..
        • unperfect. Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 16:01
          Olej koleżanki.
          Wybierz to gimnazjum do którego najpierw chciałaś iść. Taak, znam to. Też miałam taki problem. Poszłam do tego gimnazjum, do którego chciałam, w końcu to moje życie co nie? Nie musisz dopasowywać się do koleżanek, które zwyczajnie rzecz biorąc Cię "olały". Na pewno poznasz tam kogoś fajnego wink A zobaczysz, nawet gdybyś poszła tam ze swoimi koleżankami, po pewnym czasie i tak zaprzyjaźniłabyś się z inną osobą. Każdy musi dokonać wyboru. Pamiętaj, gimnazjum może nie jest "najważniejsze", na pewno nie od liceum, ale to twój wybór i można powiedzieć, że jeśli wybierzesz to "gorsze" wg. Ciebie gimnazjum, będziesz miała większe trudności niż z tego drugiego aby dostać się do liceum. Wszystko ciągnie się za Twoją decyzją. Podsumowując, nie martw się, nie stresuj, wybierz to "lepsze" wg. Ciebie gimnazjum i nie patrz na koleżanki, składaj podanie, nie czekaj na ostatnią chwilę i życzę powodzenia, choć i tak jestem pewna, że w gim. poznasz osobę, z którą będziesz utrzymywać kontakt, ojj jestem pewna, że długo wink)

Trzymaj się wink)
    • klopsik Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 16:11
      mówię ci nie patrz na koleżanki idź gdzie idziesz.Ja już tak miałam, specjalnie
      poszłam do gimnazjum z moją niby najlepszą przyjaciółką oczywiście musiałam
      dojeżdżać autobusem a szkoła była do kitu no i ta moja"przyjaciółka" po jakimś
      czasie mnie olała znalazła sobie inną na początku było mi smutno ale przeniosłam
      się do tej szkoły co miałam iść na początku a tam luz i spoko ,znalazłam sobie
      nowych o wiele lepszych znajomych,do domu tez mam bliziutko .A ta była
      "przyjaciółka" teraz chce odnowić znajomość ale ja niechce niech spada i żałuję
      że od razu nie poszłam tu do szkoły!
    • klopsik Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 16:13
      a jeśli chodzi że oni idą tam klasami to się nie przejmuj co to za różnica w
      końcu znajdziesz kogoś bliskiego .
    • imperativ Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 16:14
      skoro Ci się ta szkoła nie zabardzo podoba, to może idź do tej do której masz daleko, a
      będziesz nawet miała ze sobą tę jedną koleżankę..
      Przecież istnieją autobusy : d

nie wiem, zrobisz jak bedziesz chciała.
    • weronisia444 Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 16:20
      hmm..powiem co ja bym zrobiła . : napoczątek, olałabym te 'przyjaciółeczki'.
      i nieprzejmuj się tym że nie będziesz miała koleżanek w nowej szkole , nie
      będziesz miała ich na początku, a później znajdziesz sobie leepsze . ;] wink
      • olka932 Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 16:25
        ja bym miała je gdzieś i poszła do innego gim tam na pewno poznasz lepsze koleżanki
    • edziaaa Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 18:26
      kurde skąd ja to znam ja miałam dokładnie to samo po prostu to samo tez zostałam
      sama w gim najperw mielismy isc wszycy razem i było happy i kolorowo no i wkoncu
      zostałam sama w tym gim dokładnie tak jak ty i wiesz co zrobiłam ...... postanowiłam ze je
      oleje skoro one mnie olały i poszłam tez sama to gim a teraz juz sie raczej nie przyjaznie z
      tamtymi dziewczynami mam nowe super przyjaciółki w gim
      i zobaczysz z tobą też tak bedzie poznasz nowe osoby i zapomnisz o tamtych
      dziewczynach bedzie dobrze na pewno wiec nie smutaj wez sie w garsc i ciesz sie zyciem te
      nowe kumpele na\ pewno bede odjazdowe a z starymi od czasu do czasu na pewno
      bedziesz sie spotykac smile
    • soulik. Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 04.04.10, 18:32
      ehh .xd"
      W tym gimnazjum napewno kogośpoznasz.
      Ja nie mam takiego problemu bo z przyjaciółkami idziemy do tego samego gim. i nawet
      ten sam profil ,Choć na profil tylko z jedną ,Ale zawsze. ^^
    • hello_music ;] 04.04.10, 18:53
      dzięki, kocham was . ;*;*;*
      • ksenq Re: ;] 05.04.10, 11:21
        nie wiem , ale sama mam podobny problem ,
        wiele moich kol. idzie do tego gim , co ja , ale moja najlepsza za słabo się
        uczy żeby iść do tego gim co ja ... a moim rodzice nie pozwalają mi iść do
        innego...

Mam nadzieje że obie sobie jakoś poradzimy kochana ;*
    • akira Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 05.04.10, 11:11
      Masz problem, trochę samodzielności. Ja teraz idę do liceum i cieszę się, że będę sama.
      Lubie poznawać nowych ludzi i chcę się uwolnić od starych znajomości. Proponuje ci to samo.
      • kolor_pantofel olej to 05.04.10, 11:16
        Idź tam gdzie ty chcesz, nie kieruj się przyjaciółkami, bo mogłoby i tak wyjść,
        że mając je w klasie nie zauważyłabyś innych naprawdę fajnych osób. Jesli
        pójdziesz sama będziesz miała obiektywne spojrzenie na ludzi i poznasz nowych
        znajomych.Ja tak zrobiłam w liceum i nie żałuję smile
        • titka Gimnazjum-wielki problem 05.04.10, 11:23
          No to idź sama do tego gimnazjum przecież poznasz kogoś albo ... nie masz
          jakiś koleżanek czy nawet kolegów z twojej szkoły co idą do tego
          gimnazjum?Nawet jeśli znasz ich z widzenia to zakumpluj się z nimi czy coś
          (zacznij mówić im "cześć";pomóż w jakimś zadaniu;zaproś na spacer itd) ;p
          Z każdej sytuacji przecież jest jakieś wyjściem,które albo sama znajdziesz
          albo ktoś Ci w tym pomoże ^^
          Pozdrawiam ;D
        • twilight_6 . 05.04.10, 13:48
          weź i tak poznasz innych przyjaciół. olały cię i tyle. a ty się im jeszcze
          przymilasz...
          ja bym sobie dała z taką "przyjaciółką" spokój...
    • kofffam_cie Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 05.04.10, 11:32
      Mam podobny problem.! sad
      Chciałabym iść do gimnazjum ze znajomymi, bo bardzo sie do nich przywiązałam ( w końcu znam ich od ponad 7 lat ). Ale moja mama mówi że mam isc do gimnazjum zupełnie gdzie indziej.!sad Nie wiem co mam zrobić sad W "MOIM'' gimnazjum bede miala wszystkich znajomych. a w gimnazjum "MOJEJ MAMY" aż nikogo.! Przeraża mnie to.! Zwłaszcza ze znam ta szkole i dzieci, ktore do niej chodza.! (chodzi tam moj brat) Nikogo fajnego a dziewczyny z klas 6 zachowuja sie jakby chodzily do 1 klasy.! A chlopaki to lepiej ie mowic.!
      Co mam zrobic.? uncertain Prosze o pomoc.! sad
      sadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsad
      uncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertain:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/
      :'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(
    • x.o.x.o Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 05.04.10, 11:42
      na pewno nie będziesz sama . Znajdziesz sobie dobre koleżanki . A one
      wcześniej mogły ci powiedzieć , że nie idą tam gdzie miałyście iść . ; xx Ale
      rozumiem cię , że się boisz , że sama zostaniesz . Ale tam na pewno będzie jakaś
      dziewczyna , która ma ten sam problem co ty . ; )) Więc się nie przejmuj .
      Powodzenia . ;*
      • paulina.77 Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 05.04.10, 11:47
        Hmm trochę dziwne te twoje przyjaciółki...mogły ci wcześniej powiedzieć...
        ale nie przejmuj się nimi
        na pewno znajdziesz nowe przyjaciółki xD
        wiem,że to nie jest proste ale na pewno dasz radesmile
    • gagata Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 05.04.10, 11:43
      Ja przekonałam swoje dwie "kumpele" żeby poszły ze mną do gim. (to było dwa mies.
      temu.). Teraz żałuję tego co zrobiłam, bo boję się że one będą o mnie gadać jaka ja jestem
      itp.. Chcę iść sama do gim. wiedząc, że poznam tam jakieś nowe kol..
      Więc wybierz gim. takie które spodoba się tobie, a nie twoim kol.. Uwierz mi... nie chciałabyś
      żeby twoje kol. o tobie gadały i przez co nie będziesz w ogóle miała kol..
    • mady_ Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 05.04.10, 13:37
      jeśli jest ci blisko - idź .
      chciałaś tam iść z nimi .
      poradzisz sobie i bez nich .

nie są prawdziwymi koleżankami ,
      skoro stawiają cię w takiej sytuacji .

są inni ludzie , fajniejsi od nich .
      na pewno .
      zobaczysz sama . tongue_out
    • domax3 Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 05.04.10, 13:43
      idź do tej szkoły co chciałaś.!
      w końcu znajdziesz bratnią duszę w klasie zobaczysz.!.;]
    • martyniuuk Re: problem. gimnazjum. przyjaciółki. pomocy.!! p 05.04.10, 13:53
      Idź do tej szkoły gdzie ty chcesz. Nie patrz na koleżanki. Z nimi możesz
      spotykać się po szkole. A w nowej szkole poznasz innych ludzi. Nowa szkoła=nowe
      znajomości. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka