Dodaj do ulubionych

Czy tego trzeba się wstydzić ?

04.04.10, 16:33
Hej,mam taki mały problem ...
Chodzi o to,że jestem w I gimn. i wiecie jak to jest...zanczy chodzi mi o upodobania .
Dziewczyny szaleją na punkcie zmierzchu , zespołów taki rockowych i metalicznego
(rockowych-broń Boże w stylu Th xDDD) . A ja powiem Wam szczerze,że
wolę inne gatunki ... lubię niektóre filmy disey'a . Czyli : Hsm , Nie ma to jak statek i
Hm . Szczerze,to nie chcę się do tego przyznać . Ostatni mielismy pójść do kina to
oczywiście chłopacy się wygłupiali i krzyknęli : Chodźmy na Hannah Montaan . Oczywiście
smiech ze wszytskich stron . A ja Wam powiem,że chętnie bym poszła .
Źle się z tym czuję,na komórce mam pisoenki z filmu Mamma mia (Mamma mia,dancing
queen,does your mother know),Avril Lavigne,Hoku,Evanescence , Lady Gaga , ale też
dwie Miley Cyrus (Party in the USA , oraz One in a milion) , jak dziewczyny pytają się czego
słucham,trochę wstydzę się im tego pokazywać bo wiem,że następnego dnia cala nasza
klasa i równoległa będzie trąbić,że słucham Miley Cyrus i będe się ze mnie śmiać,
naszczęście nie mam podpisanych wykonawców . Wiem,ze to głupie,zresztą sama jak
ktośby miałby taki problem powiedziałabym ; czym się prxejmujesz? Bądź sobą i nie
martw się co powiedzą inni , miej własne zdanie.
Teraz widzę,jak trudno to zrobić. Chciałabym się tylko was zapyatć,czy to są
rzecy,których mogę się wstydzić ? Jeśli był taki temat - kosz kiss
Obserwuj wątek
    • butterfly_97 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 16:38
      nie wstydz sie!!!

ja słucham th i cala klasa sie ze mnie nabija a ja sie tym nie przejmuje. kazdy ma inny gust.
      co niby mialoby byc wtym wstydliwego???
      • blondi727 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 17:06
        Nie wstydź się tego jaka jesteś i tego co lubisz.
        Przyjaciele jeśli rzeczywiście są przyjaciółmi, uszanują twoje upodobania. smile
        A głupkami sie nie przejmuj.
        • agusia014 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 05.04.10, 14:50
          Też wstydziłam się tego że słuchałam Ashley Tisdale, czy Britney Spears. W końcu
          stwierdziłam że mam dość robienia sobie wstydu, bo u nas wszyscy słuchali jakiś
          Slipknotów itd. Nie podoba mi się metal i w życiu nie będzie podobać. Natomiast
          wyleczyłam się z Ashley i Britney, a posłuchałam innych piosenek, postawiłam na
          rocka. Teraz nie umiem żyć bez Good Charlotte czy 41 Sum.
          Dopiero teraz zrozumiałam, że to rock jest moją muzyką życiową, a nie pop w
          wykonaniu gwiazdek disneya.
          Może posłuchaj też innych piosenek, jeśli nie chcesz by się wyśmiewali. Na Miley
          świat się nie kończy smile .
        • emilka11 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 05.04.10, 15:11
          Posłuchaj .! Słuchasz tego, co lubisz. I nikt nie powinien Ci dyktować czego masz słuchać
          [to przecież glupie] .! wink
          Ja mam podobny problem. Jestem w 3 gim. i u nas w szkole jest teraz moda na ACDC,
          TH, Green day i inne takie. Tzn. Rock, metal, punk. Duzo osob też slucha muzyki rege. A ja
          kocham Lady Gage. I się tego nie boję mowic. Po prostu - słucham popu, bo lubię tę
          muzykę, a GaGę to już w ogóle. I z początku smiali się ze mnie wszyscy. Ale ja staralam
          obracac się to w żart. I teraz każdy do mnie wola - Lady, albo takie inne wink

Ale naprawdę Ty nie masz czym sie przejmować. Nawet jesli na początku troszke się z Cb
          pośmieją [śmiej się razem z nimi, albo powiedz, że to Twoje zdanie i Cię nie obchodzi co
          sobie myslą]. A poza tym to minie. Także mówię. Zaraz z resztą przestali by się z Cb śmiac.
          Więc absolutnie sie tym nie interesuj big_grin
          Ja tak zrobilam i mam spokoj. A poza tym sluchasz czegos innego niż wszyscy w tej
          szkole. traktuj to jak komlement. W końcu bd się wyróżniać z tłumu .! kiss kiss -
          powodzenia big_grinbig_grin
          • alice1133 Nie wstydź się 07.04.10, 16:17
            Nie przemije się - tak łatwo powiedzieć
            Mam podonby problem, bo lubię Paullę a nie lubię Dody
            I w tym jets problem
            Kiedy dziś przebieralyśmy się po w-f zaczeliśmy gadać o muzyce
            Ja powiedzialam: " A mi się podoba Paulla - szcególnie piosenka Dwa słowa dla życia"
            Dziewczyny zacząły się trochę śmiać i wykrzywiać miny bo ich zdaniem paulla to ściągara
            itp.
            Mi to nie prezszkadza, że ona jest kim jest - poprostu lubię te piosenki...
            J ana twoim zdaniem zrobilabym to co pisza inni, czyli ajak toś się pyta "czego słuchasz"
            Odpowiedz: "A ja jesetm taka zwariowana, że slucham hm"
            A jeżeli dziewczyny zaczną coś mówić powiedz że każdy ma inne upodobanie i każdy ma
            swój gust. Bo chyba niekt nie każe cisluchać np metalicy
            Pozdrowienia ; **
        • jonasfanvan Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 05.04.10, 15:15
          Nie wstydź się ja jestem w szóstej klasie i lubię właśnie takie gwiazdy jak ty i wszyscy u mnie w
          klasie wiedzą o tym i im to nie przeszkadza.surprised
        • schokobonsy Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 11.04.10, 13:38
          Nie wstydź się ; ) każdy ma swój styl
        • anomalistyczna Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 11.04.10, 15:51
          blondi727 napisał(a):

> Nie wstydź się tego jaka jesteś i tego co lubisz.
          > Przyjaciele jeśli rzeczywiście są przyjaciółmi, uszanują twoje upodobania. smile
          > A głupkami sie nie przejmuj.

Nie wstydź się . ! ^^
          Blondi727 ma rację .!!
      • weron Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 05.04.10, 16:03
        ja słucham np. Lady Punk, the Beatles, ABBA i myślisz że jak jest; ludzie tacy jakich
        opisujesz są nie tolerancyjni. powinnaś się tego nie wstydzić bo to są

twoje upodobanie nie ich.

szczerze mówiąc nie lubię Hannah Monntana ale to już kwestia gustu, a o gustach się nie
        dyskutuje
    • scarletrose Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 16:41
      Wg mnie nie masz się czego wstydzić - jeżeli koleżanki się z Ciebie śmieją z
      tego powodu, to je chrzań! Jak ja słuchałam kiedyś Jonasów i moi szanowni
      koledzy klasy zaczynali wybrzydzać, czego to ja słucham, to puszczałam im na
      maksa ich piosenki^^ Wiem, że trochę chamskie, ale miałam ich dosyć. Nie możesz
      wstydzić się tego co lubisz, ani też robić tego z powodu innych smile A soundtrack
      z Mamma Mia jest moim zdaniem świetny, choć to nie mój gatunek.
      Podsumowując - nie, nie powinnaś się wstydzić. A jakich zespołów słuchają Twoje
      koleżanki? Też możesz im coś powiedzieć zawsze na ich temat xD
      • agusekk Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 06.04.10, 13:14
        nie przejmuj się!
        Ja słucham takich zespołów jak Firma, czy Peja, (ale fakt faktem, że tego rodzaju muzyki słucha cała szkoła) więc nie mam takich problemów kiss
    • outcast Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 16:47
      skoro jesteś fanką nie powinnaś się tego wstydzić.
    • gabriel Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 16:47
      Tak, wstyd słuchać jest Miley, ale bądź sobą. Nie przejmuj się innymi.
    • other_ Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 16:48
      ja bym dowaliła [ słownie ofc . ] im ;p
    • michaelmontana Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 16:53
      mam podobny problem ;p
    • andziaxp Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 16:59
      też słucham niektórych piosenek Sajruski lubie disneya i niektórzy o tym wiedza i sie z tego nie smiejasmile
    • reigai Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 17:00
      trzeba mieć jaja, żeby umieć wyrażać własne zdanie wbrew innym. Jeżeli przejmujesz się tym, że będą się z ciebie śmiać, to idź do kąta z różową żyletką i ulżyj sobie.
      • soulik. Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:05
        Ale w sumie mi zwisa co inni o mnie myślą i słucham tego co lubię.
        W mojej klasie słuchają takich jak 'bimber,majli xDselenka' i te pe.
        A ja mam ich gdzieś jak mówią 'omg Ty nie słuchasz justinka.!?' Ja słucham
        Evanescence ,Linkin Park, nightwish ,Within Temptation itd. pzdr big_grin
    • kardolina Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 17:05
      ja z koleżanką ogólnie lubimy dosyc Miley Cyrus i niby chłopaki się z tej
      śmieją, ale nam to zwisa. więc się nie przejmuj ;]
      • wercia12 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 17:16
        nie przejmuj siewink
        ja też tak mam.
        i sie nie przejmuje ;D

pozdrawiamkiss
      • dominika96 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 05.04.10, 16:16
        nie wstydz się tego że lubisz miley ja też słuchałam kiedyś jej piosenki ale mi już przeszło teraz
        słucham justinka i się tego nie wstydzę bo dużo osób też go słucha ale też ci co go nie
        słuchaja nie śmieja się z niego i ze mniekiss
    • stop_it no ja bym sie wstydzila.. 04.04.10, 17:11
      sory za szczerosc.. niby masz prawo sluchac tego co chcesz, ale dobrze wiesz jak wszyscy
      na to reaguja ;]
      moim zdaniem wysmieja cie.. mozesz to komus powiedziec, ale lepiej zaufanym osoba.. w
      koncu mozesz powiedziec ze sluchasz wszytskiego co ci w ucho wleci i jest na topie ? ;p
      • kaarolinaa Re: no ja bym sie wstydzila.. 04.04.10, 17:21
        Zgadzam sie z stop_it . Ja chcesz powedziec , powiedz jakiejs bliskiej ci osobie
        , bo jak powiesz wszytskim to nie bedziesz raczej miala fajnie w szkole . smile
    • dominika08 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 17:20
      hmm... o gustach sie nie dyskutuje, zawsze trzeba mieć swoje zdanie. A jesli
      chodzi M. Cyrus to ja sie nie będę wypowiadała bo nie przepadam za nią smile
    • twilight_6 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 17:20
      ja tam kocham zmierzchuś..;D
      i się nie przejmuje co niektórzy mówią na jego temat (z chęcią bym im
      nakopała^^). ale mniejsza.
      kiedyś i tak się musisz przyznać. u nas też niektórzy lubią albo nie lubią miley
      ale nie śmiejemy się z tego co kto lubi . wink musisz z nii pogadać.
    • alice_cullen08 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 17:24
      Nie masz się czego wstydzić, słuchaj piosenek, które Ci się podobają, naprawdę,
      bądź sobą ; )
    • ala.xd Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 17:25
      razem z kumpelami miałam manie na Disneya ale w podstawówce. wszystko się
      zmieniło z biegiem czasu bo zaczęło nas to trochę nudzić. lubimy czasami się
      powygłupiać i posłuchać piosenek gwiazdek Disneya na przerwach. xdd.

chodzę do 1 gim i jest u nas taka laska, która ma zeszyty, plecak itp. z HM. i
      jakoś się z niej nikt nie śmieje. jest normalna tak jak my wszyscy ale lubi to
      co lubi. gadamy na nią czasami Hannah ale jej to nie przeszkadza.

według mnie nie powinnaś się wstydzić tego co lubisz. może spróbuj muzyki
      takiej jak słuchają twoje koleżanki. nie chodzi mi o to żebyś się dopasowała
      do reszty ale o to żebyś spróbowała czegoś innego. może ci się spodoba. je też
      spróbuj przekonać to tego ty co lubisz. wink
      • alice_cullen_13 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 07.04.10, 19:34
        Mam podobny problem. Też jestem w pierwszej gimnazjum i lubię filmy i gwiazdki (no nie
        wszystkie) disney'a i się wstydzę to powiedzieć komukolwiek. Nikt nie wie oprócz mojej
        rodzinki oczywiście. Wiem, że nie powinnam się wstydzić, bo każdy słucha i ogląda co
        chce, ale ja i tak mam już przewalone (zbyt dobrze sie uczę, żeby być "fajną") i nie chcę
        mieć jeszcze gorzej w klasie i szkole. Łatwiej powiedzieć, trudniej wykonać.
    • charme Dziękuje Wam ^^ 04.04.10, 17:26
      Dziękuje,przeczytałam wszystkie powyższe wypowiedzi,co prawda nie można mnie nazwać
      fanką miley Cyrus,jak ktoś tu tak uznał,nie interesuje się nią,tylko jej piosenkami wink
      Stop_it nic nie szkodzi , dzięki za szczerość kiss
      I wiem,że jak tu ktoś napsiał że trzeba mieć "jaja",żeby się do takiego czegoś przyznawać .
      Może mi ich brak,ale tylko dlatego,że zawsze byłam trochę wyobcowana od grup
      dziewczyn ze szkoły i cieszę się,że w końcu mam normalne koleżanki,a nie takie które mają
      ciągle jakieś problemy . Co prawda nie mam bardzo bliskich z którymi jestem ciągle na
      przerwie ale po prostu są wporządku big_grin Dziękuje Wam kiss
      • lady_paja Re: Dziękuje Wam ^^ 04.04.10, 17:28
        wiesz nic im nie mów, jak się spytają to ewentualnie wtedy powiedz, że
        lubisz jej piosenki a nie JĄ .
    • lili01614 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 17:27
      nie ma sie czego wstydzićwink
      ja tez lubie filmy disneya ale u mnie w szkole jest mnóstwo dziewczyn które tez
      lubią to co ja wiec u cb pewnie tez ,może też wstydza sie o tym powiedziec i jak
      im powiesz to sie otworzą:p
    • wercia321 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 18:55
      Dziewczyno nie ma się czego wstydzić ja odlądam kreskówki i się nie wstydzę
    • soulik. Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:00
      Wstydzisz się Evanescence.? Małpa.! XD
      • mickey66 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:02
        nie ma się czego wstydzić wink
      • kradzieejka_ Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:04
        Heh, a wiesz, że ja mam dokładnie ten sam problem ? ; >
        Też lubię posłuchać sobie piosenek Lady GaGi czy Miley Cyrus .
        Ale nie to, że słucham ich cały czas. ; p
        Później mogę posłuchać sobie Pussycat Dolls, One Republic jeszcze później
        Shakiry, a na końcu Linkin Park .
        I wg mnie nie jest to powód do wstydu, mimo, że ja sama się tego wstydzę ..
    • slodkiporanek Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:04
      Trudno jest niekiedy przeforsować swoje zdanie, ale trzeba to robić.
      Mnie do tej pory niektórzy uważają za idiotkę, bo słucham muzyki z anime.
    • paja96 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:05
      Szczerze... To też mam tak czasem... Tzn jestem WIELKĄ fanką TWILIGHT i bardzo często
      ludzie mnie za to potępiają ale nie oto mi chodzi... Czasem lubię siąść i obejrzeć DC czyli HM
      albo coś... Lubię też niektóre jej piosenki- ale aż wstyd słuchać... Jak czasem mnie
      dziewczyny pytają to obracam wszystko w żart ale nie potrafię zrozumieć dlaczego tam
      reagują... Np tylko jedna kumpela mnie rozumie... Powiedziała mi kiedyś że Miley ma
      ZAJEBISTE piosenki ale żal i obciach jej słuchać... Może znajdź sobie jakis neutralny temat,
      zainteresowanie...
      smile
    • idiotka_ Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:07
      szczerze to chciałabym żeby moja klasa słuchała zespołów rockowych i
      metalicznych. niestety nikt takich u mnie nie słucha. wiesz ja mam podobnie.
      wszyscy kochają reggae i rap a ja nie znoszę tego gatunku muzyki. ale mówię im
      wprost że słucham ostrzejszej muzyki. nic sobie z tego nie robią. chociaż
      czasami na żarty lubią mi podokuczać. nie powinnaś się wstydzić tego czego
      słuchasz. bądź odważna i powiedz im dalej. poczekasz i zobaczysz co będzie dalej.
    • myszqa13 Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:07
      czego się wstydziuć??a oni to niby czego słuchają??każdy jest inny...ja np.: słucham rocka,metalu,heavy metalu,kocham zmierzch przez co cała klasa się ze mnie śmieje,lubie jeść(nie jestem jakaś tam szczupła ani nie jestem gruba) i przez to się ze mnie śmieją i przezywają...nie przemuj się nimi...i błagam ale to błagam nie zmieniaj się przez to że oni się z ciebie śmieją...bo ja się zmieniłam kiedy się ze mnie rok temu śmiali że słucham Miley Cyrus-brat mi kazał słuchać rocka,metalu itd.: i teraz słucham system of a down,nirvany i innych takich...ale mają zaj*biste piosenki więc nawet dobrze...ale ilmem z Miley nie pogardze...ale i tak się ze mnie śmieją...big_grin...i kit z tym!
    • smykalka Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:10
      wydaje mi się że nie masz się czego wstydzić .! Każdy ma inny gust, i inne upodobania.smile sama
      mam kilka piosenek Miley i się tego nie wstydze smile
    • kassioolka Re: Czy tego trzeba się wstydzić ? 04.04.10, 19:12
      wstydzić jak najbardziej NIE!
      ale fakt faktem jesteśmy dla siebie okropni, a wiadomo kazdy woli unikac tego ze
      go wysmieja, nie musisz im sie tlumacz kochasz co kochasz lubisz co lubisz i co
      ich to oni tez maja "cos za uszam" czym sie nie chwala i nie mowia bo im wstyd.
      wybor nalezy do ciebie albo im powiesz albo zachowasz to dla siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka