Dodaj do ulubionych

`Trudne` książki

• amshed Trudne książki? :P 08.04.10, 17:10
      Jeżeli chodzi ci o takie, z których nic nie kumasz to "Dziady cz. III '

A jeśli o takie, gdzie są opisy na 5 stron i po prostu tak cię usypia dana
      książka, że ledwo ją czytasz to "Potop" Sienkiewicza.
    • kasia666 Re: `Trudne` książki 08.04.10, 17:19
      Widzę że wypowiadają tutaj 12 latki które czytają książki które są dla niech nie
      zrozumiałe w każdej Książce pewien przekaz i jest on widoczny dla osób które
      przeżyła jakiś czas i maja jakieś doświadczenia. Uważam że czytanie książek a by
      się popisać że one czytają Pana Tadeusza w wieku 12 lat to jest fajne to
      zastanawiam się po co to robicie uważam że niema książek trudnych są książki z
      bardziej poważniejszym przekazem i tą chyba te książki "trudne" poza tym ja mam
      16 i lubię poczytać jak to nazwałyście te ogłupiające książki dla nastolatek bo
      nawet one maja coś do przekazania a poza tym są przyjemne a dla waszego
      zaskoczenia czytam również Dostojewskiego Agathe Christie itp Szok c'nie może
      mylę i wgl i źle was ocenia z góry przepraszam ale takie moje jest zdanie każda
      książką jest wyjątkowa więc wg mnie nie głupich książek...
      • mika292 Re: `Trudne` książki 08.04.10, 17:58
        Są głupie książki. Ja raz czytałam taką (bodajże rok temu) o dziewczynie, która była aktorką i miała zagrać w kontynuacji "Śniadania u Tiffanny"ego" i wszystko byłoby pięknie i fajnie, gdyby nie to, że autorka chyba nigdy tego filmu nie oglądała, bo napisała, że Tiffany to właściciel restauracji, do której przychodziła główna bohaterka.
        Ja się nie chwalę, aby się chwalić tym, że przeczytałam z łatwością "Pana Tadeusza". Nie sięgnęłam sama z siebie do tej książki, bo wiem, że są tam poruszane problemy, które nie nadają się dla wszystkich ludzi, lecz i tak musiałam, bo była książką obowiązkową na wojewódzkim konkursie z języka polskiego, a to, że mnie akurat się ona spodobała, to już inna sprawa ;]
        • twilight Re: `Trudne` książki 08.04.10, 18:43
          Hym... A ja uważam że każdy ma inną książkę którą uważa za 'trudną' dla twojej koleżanki
          może to być R i J ( ja nie miałam z tym problemu) . Ja nie wiem jakie to są 'trudne' książki.
          Próbuje sobię przypomnieć czy miałam z jakąś problem i jedyne co mi się przypomina
          to 'Wampir Lestat' gdzie był dość poważny sposób pisania i wyrazy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka