Dodaj do ulubionych

Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby.

• gwiazdka_14 Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:34
      Ja obgryzałam bardzo dawno temu.
      Pewnie jak 90% dziewczyn zaczęło malować paznokcie bezbarwnym, który jest okropnie nie
      dobry więc przestałam.. I tak jakoś mnie teraz wzięło na szczelanie palcami xdd.
    • popgirl Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:39
      Tak mam sposób . NIE RÓB TEGO !!!! smile big_grin
    • olgx Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:39
      ja naszczęście nie mam z tym problemu.
    • starberry Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:43
      jeśli byście obgryzały tak długo jak ja to ŻADNE lakiery by wam nie pomogły... wiem, bo
      mama ciągle mi kupowała, i co ? nic z tego . teraz wyżywam się na skórkach, bo mi szkoda
      paznokci.. ale są bardzo łamliwe , i jak mi się złamie to się nie mogę powstrzymać -.- , teraz
      tylko je muszę codziennie odżywkami czy coś, i jak nie będą tak łamliwe to nie będę..a co do
      skórek ? nie mam pojęcia , może wy mi coś doradzicie. ?(:
    • beauty12 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:46
      Ja nie obgryzam paznokci, i nigdy ich nie obgryzałam smile
    • nrulezzzzz macie mnie... 13.05.10, 17:46
      tak, mam wady jak każdy, bo nikt nie jest ideałem... obgryzam paznokcie, kiedyś
      to był wielki nałóg, którego nie potrafiłam porzucić za żadne skarby świata...
      żadne sposoby nie dawały rady ale jestem silna i ostatnio to pokazałam:
      RZUCIŁAM OBGRYZANIE PAZNOKCI!!! tak, właśnie... udręka ta trwała 14 lat
      i poradziłam sobie! pytacie jak? to proste: po prostu, kiedy powoli zdawałam
      sobie sprawę, że tracę bardzo fajną rzecz: kolorowe paznokcie, fajne wzorki,
      estetyczny wygląd palców... moje kumpele mają świetne paznokcie... też chciałam
      mieć taką frajdę i kiedy pewnego dnia zobaczyłam dziewczyną i przecudnym kolorze
      paznokci, który tak fajnie wyglądały zapragnęłam rzucić ten wstrętny nałóg...
      mimo, że brzmi to głupio, ale zaczęłam od jednego paznokcia-wskazującego w
      prawej ręce zakleiłam go plastrem i nazmyślałam, że się przecięłam... trwało to
      jeden dzień, następnego dnia zapomniałam go założyć i za każdym razem, kiedy już
      już mówiłam w myślach 'dosyć!' i zadziała siła woli... najpierw był jeden palec,
      nawet nie zauważyłam,kiedy przestałam obgryzać drugi wskazujący, a potem
      kolejny, kolejny i kolejny! zaczęłam tuż przed moimi urodzinami (około 1 1
      maja), a teraz zapuszczam już wszystkie !!!(oprócz jednego... nie wytrzymałam,
      miałam wstrząs stresowy i ten jakoś został, ale staram się nie obgryzać go,
      chyba, że w sytuacjach kryzysowych tongue_out ) jestem zachwycona z efektów !!! na
      razie jeszcze nie wypróbowałam kolorowego lakieru, ale to przez szkołę: możemy
      mieć w niej tylko bezbarwny... ale bez obaw, niedługo spróbuję big_grin

PS: pytasz jak to się zaczęło? nawet nie pamiętam, od urodzenia ( a raczej od
      wyrośnięcia paznokci)... kiedy byłam mała pamiętam, że mama trochę obgryzała(ale
      nie, aż tak jak ja... ) zawsze zwalam na to, choć słyszałam gdzieś, że Ci,
      którzy obgryzają paznokcie mają problemy z psychiką... przyznaję bez bicia, że
      je mam. ale nigdy nie poszłam do żadnego psychologa, psychiatry czy choćby komuś
      się zwierzyć... nie, ja kryję to w sobie i kiedyś popełnię samobójstwo, bo życie
      mnie wkurza... nie bój się to nie teraz i nie traktuj mnie jak jakąś psycholkę,
      po prostu życie mi się nie układa ( to za lekkie słowo, ja nie mam żadnego
      życia... ) nie lituj się, radzę sobie z tym, na depresje się nie umiera! na
      razie tylko jedno jest tym włosem trzymającym moje życie: marzenia, jeśli ktoś
      je zniszczy moje życie pokruszy się jak porcelanowa filiżanka zrzucona z 15
      piętra... ale wierzę w Boga i w to, że mnie kocha... mam też cichą nadzieję, że
      mi pomoże... a teraz jeśli to przeczytałeś, to przepraszam, że zrucam na
      Ciebie moje problemy...
      (pisz, jeśli chcesz mnie pocieszyć lub jeśli sam
      chcesz być pocieszonym... podobno jestem lepszym motywatorem, niż życie moim
      demotywatorem... więc pisz, nie pogardzę nikim... cryingsmile
    • aleeex_ . 13.05.10, 17:47
      ha ! a ja też obgryzam i z doświadczenia wiem że lakiery nie pomagają . i tak
      wkładałam palce do buzi a gorzki smak lakieru po czasie zlizałam i dupa xd
      ja maluję paznokcie lakierem kolorowym i wiem że to brzydko wygląda jak jest
      zgryziony dlatego staram sie nie wkładać paluchów do buzi ;d
    • zmierzch166 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:50
      Ja nie mam żadnychsmile albo posmarować czymś paznokcie najlepiej jakim lakieremsmile
      albo nałożyć na palce jakiś krem co śmierdzismile heheshock
    • trufla Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:50
      Nie obgryzam paznokci, ale bardzo często skórki przy paznokciach. W aptekach można
      kupić bezbarwne lakiery do paznokci, które są okropne w smaku. Moja siostra takich
      używa i prawie wogóle nie obgryza...
    • najli. Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:53
      Ja tam nigdy tak nie miałam. Jak chcę to obgryzam paznokcie, a jak nie chcę to
      nie. Nie mam z tym problemu.
    • selandmil Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:54
      gigats11 napisał(a):

> mam problem z obgryzaniem paznokci. Czy wy kiedyś obgryzalyście paznokcie??
      > Macie jakieś skuteczne sposoby???
      Ja nie mamsad
      • sweet1604 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 18:00
        Hmmm może po prostu wyobraź sobie ile ohydnych zarazków i bakterii masz na
        dłoniach uncertain i ty je wkładasz do buzi ..... bleee O.o
    • justinek123 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 18:14
      tak.... ja kupilam w aptece taki jagby lakier do paznogci. To jest tak jagby woda ale jak bedziesz chciala zaczac obgryzac to polizesz to do paznocci. To jest oblesne!
    • zuta Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 18:18
      Nigdy nie obgryzałam paznokci, ale obgryzałam skórki to podobny problem. Pewnego
      dnia w autobusie zobaczyłam młodą dziewczynę obgryzającą paznokcie i w tedy
      jakoś dotarło do mnie, że ja wyglądam podobnie i że jest to obrzydliwe. NIe było
      łatwo, bo cały czas musiałam się pilnować, ale z czasem po prostu zapomniałam.
    • zuta Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 18:19
      A i chyba dobrym sposobem jest obcięcie paznokci tak krótko, żeby nie było co
      obgryzac
      • malenka77 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 18:32
        ja cały czas obgryzam paznokcie ale ostatnio patrze a moje koleżanki mają piękne
        paznokcie i lakiery. Teraz staram się brać przykład z miley cyrus chociaż ona
        też obgryzała ale to rzuciła nie dawno..... teraz nie obgryzam paznokci dopiero
        od 5 minut hhehehehe mój sposób to branie przykład z gwiazdy na przykład Byounce
        albo lady gaga no co ja gadam ona jest głupia < bez uraz dal tych co ją lubią
        ona jest dla mnie głupia>wicie każdy ma jakaś ulubiona gwiazdę i innych nie
        lubią niektórzy nie lubią miley cyrus ja się z tym nie zgadzam na przykład moja
        koleżanka Gracjana \H.. czasem mówi że jest fajna a czasem że to taka głupia
        Debilka ja ja strasznie lubię mam tu konto z moją koleżanka JuliA W.... ale
        wracając to obgryzania to spróbujcie moim sposobem

Nara Buziaczki
        PapaTkikisskisssercesercekwiat
    • julka_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 18:42
      najlepiej kup sobie specjalny lakier do paznokci ;p
      jak będziesz próbowała obgryzać to będzie piekło cię w język albo gorzko "smakować"
      ;p
    • kontrastowa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 18:54
      nigdy nie obgryzałam i nie zamierzam .
    • elusha_21 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 18:59
      Lakier, taki specjalny
      Mam nadzieje że pomoże!kiss
    • blackcafe Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:04
      wrr, ja niestety też tak mam .
      kiedyś używałam tego gorzkiego lakieru ,
      ale skończył mi się i przestałam . XD
      czasem jak pomaluję paznokcie na ładny kolor, to nie obgryzam ,
      ale niestety , jest szkoła, więc zaraz muszę zmywać ..
      hmm , ja ogólnie to wielki problem mam ze skórkami ,
      bo paznokcie mam w miarę , tylko muszę je jakoś wzmocnić .

ogólnie też mam tak, że jak widzę , że paznokcie zaczęły mi rosnąć ,
      to nie obryzgam . ; ))
      i jak mówiłam ,
      najgorsze to skórki . : /
    • marti672 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:07
      pomalowałam smarem tongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_out nie no żart też nie mogę się odzwyczaić
    • dacey Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:12
      ehm . sama obgryzam -,-
      • chavala Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:19
        Ja obgryzam już od kilku lat. Raz jak pomalowałam lakierem, to nie obgryzałam.
        Potem zapominałam malować, bo jestem strasznie roztrzepana i znowu zaczęłam
        obgryzać xd Z gorzkim lakierem też próbowałam, ale nie działało. Na początku
        było okropne, ale potem już nie czułam tego smaku i dalej obgryzałam uncertain
      • cherrydoll Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:20
        obgryzałam ale pomalowałam sobie kiedyś jakimś lakierem gorzkim ;// i od tej
        pory jak się zatrułam nic bo obgryzłam paznokcia to już tak nie robię ;d
    • enxd Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:20
      Co do obgryzania paznokci ... jestem od tego UZALEŻNIONA teraz gryzę ołówki , big_grin
    • miczii Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:21
      Mam tak samo smile
      Najczęściej trzymam w cytrynie wink
      A ocet jest najlepszy tylko jak masz pobgryzane skórki to okropnie piecze
    • kasiulec sma 13.05.10, 19:24
      smaruj palce gównem,
      nie no żartuje . Smaruj octem lub jakimis perfumami to powinno cię odstraszyć smile
    • caterina97 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:25
      oczywiście , że nigdy tak nie robiłam ! .
      a fuuj . ! ; /
    • alic3cull3n Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:30
      ja obgryzałam i teraz mi się zdarza, ale o wiele, wiele rzadziej, bo zaczynam
      się odzwyczajać...zawsze staram się mieć zajęte obie ręce jakąś robotąsmirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka