stokrotka_q Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 08:03 myśle tak samo jak ty . Obama ma po prostu wymówkę, żeby do nas nie przylecieć. ale może to dobrze ? bo po co nam on ? gdyby przyleciał byłoby wielkie zamieszanie wokół jego osoby i nikt by się nie skupił na pogrzebie. a w takim przypadku będziemy mogli godnie pochować Lecha i Marie Kaczyńskich . a co do nagrody Nobla to wielka pomyłka. Bo w sumie facet nic takiego nie dokonał . ja co do Obamy mam mieszane uczucia . na początku bardzo go lubiłam, ale teraz wydaje mi się taki...sztuczny . Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_mystery ... 18.04.10, 08:16 Ja pierdole ... Jak miał przylecieć jak jest ta chmura ? To niekoniecznie wymówka, bo nawet u nas odwołali wszystkie loty samolotami. Nie wiesz, ze jak samolot bd leciał w tej chmurze to się popsuje ? Wyjątek zrobili tylko dla naszego świetej pamięci prezydenta i prezydentowej, ale to co innego bo oni lecą czymś specjalnym ... Ale racja Nobela nie powinien dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
mileyxxdd Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 08:12 wczoraj weszłam na wp.pl i tam pisało że już osiem państw odwołało swój przyjazd a je szcze później książe Karol i ktoś jeszcze a gdzieś tak o 20. Obama to już hyba nikt nie przyleci Odpowiedz Link Zgłoś
rikki Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 08:19 17 przywódców państ już odwołało. A ja się Obamie nie dziwię, że nie chce lecieć. Ten pył jest niebezpieczny i on o tym wie. Też bym nie ryzykowała życia, jakby się ten samolot w tym pyle rozwalił. A co do okazji, to jakoś nie zauważyłam okazji na których Obama mógłby się zjawić. A co do Nobla to popieram, przecież on dopiero co zaczął urzędować a już dostał nagrodę Nobla, tylko za co? Odpowiedz Link Zgłoś
karolciaaa_x3 Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 08:42 mnie nie dziwi , ta chmura może spowodować spadnięcie samolotu i świat byłby drugi raz w żałobie po jakimś prezydencie . Odpowiedz Link Zgłoś
guma_balonowa Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 08:58 no zgadzam się z tobą Amerykanie wiele zawdzięczają Polakom, a jednak zawsze ich pomijają, cokolwiek by to nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
leanne Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 09:20 Wulkan w ogóle mógł wybuchnąc tydzien temu. To ani tupolew by nie wyleciał, ani nastolatki nie rozpaczały, że Obama nie przyleci. xd' Odpowiedz Link Zgłoś
mecky Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 09:14 Przecież to było wiadome że nie przyjedzie... huj z niego jakich mało... mógłby chociaż raz sie wykazać... a tak widać że ma nas Polaków w dupie. ! jeśli on tak podchodzi do nas...to my będziemy równie dobrze robili to samo.... wkurzyłam sie jak sie sowiedziałam że nie przyjedzie... myślałam że ona chociaż jest jakiś wporzo... a tu widać że nie.... zarówno można tak powiedzieć o Niemcach... od zawsze nie lubili naszego prezydenta ja od początku wiedziałam że Niemcy nie przyjadą... tylko wkurza mnie fakt... że ci co nie lubili naszego prezydenta teraz nagle udają że wszystko bylo ok... a zobaczycie minie pare tygodni i zapomna o tym... tylko my Polacy będziemy jedynie o tym pamiętać... to na zawsze ta katastrofa zostanie w naszej pamięci... Odpowiedz Link Zgłoś
emm_ ... 18.04.10, 09:31 Myślisz, że Obama nie ma nic do roboty, tylko odwiedzać nasz skromny kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
dream_ Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 09:37 Nie, nie dziwi mnie to. Bardzo chciał przyjechać do Polski, zmieniał swój grafik, robił co się dało. Ale jednak nie przyjedzie. Nie dziwię się, bo to spore ryzyko. Mogłaby się zdarzyć jakaś katastrofa. A chyba ta Nasza katastrofa w zupełności wystarcza. To, że nasz Prezydent zginął, nie oznacza, że teraz inny musi ryzykować życiem po to, żeby przylecieć na pogrzeb. Widać, że Obamie zależało na tym przyjeździe do Polski. Nie wyszło. Trudno. A prawda jest taka, że ludzie bardziej przejmują się tym, kto przyjedzie zza Oceanu, niż samym pogrzebem....... Odpowiedz Link Zgłoś
shift Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 09:44 W pełni się z toba zgadzam . A pozatym to było od początku wiadome że on nie przyjedzie .. pył to tylko wymówka Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 10:32 po prostu nie chce narazić swojego życia, peroste . ; d Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 11:00 i dziwisz się ? Nad Europą jest ta cholerna chmura i wszystkie loty są odwołane! Zresztą nie dziwne, że się boi, bo pogrzeb jest z powodu katastrofy lotniczej... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 11:02 Cóż, nie dziwi mnie to. Właściwie, to jest tylko nasza tragedia - ich wcale nie musiała obchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 11:38 Nie dziwi mnie to. Przeież jakby chciał na prawdę to by przyjechał. Tylko musiałby jakieś kilka dni wcześniej wyjechać, przecież istnieją samochody i statki. Ale to już jego wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Są też dobre strony ; ) 18.04.10, 11:34 Wolałabyś żeby i Obama umarł w katastrofie lotniczej? A mnie cieszy, że prezydent Kosowa przyjechał ; ) Jest wobec Polski i pana Kaczyńskiego bardzo fair, w końcu on uznał niepodległość Kosowa, co dla mnie była świetną wiadomością, gdyż jestem w połowie z Kosowa ; ) No proszę! Niesamowite! Być może tylko pan Fatmir Sejdiu przyjedzie! A połowa Polaków nie wie co jest Kosowo, i czy Kosowo w ogóle jest . . . To jest na swój sposób hipokryzja- sami nie interesujemy się małymi państwkami na południu Europy, a mamy żal do Amerykanów, że oni nie wiedzą nic o Polsce : ( hejcia ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnica96 Re: Są też dobre strony ; ) 18.04.10, 11:47 ogólnie moim zdaniem Obama jest jakiś głupi i niewychowany. Od razu jak usłyszałam, że ma przylecieć do Polski wiedziałam, że tak nie będzie. A co do tego, że jest niewychowany nie wiem czy ktoś już tutaj o tym pisał, ale jak był w W. Brytanii u królowej na audiencji to on do niej coś takiego "cześć, co tam u ciebie?" w ogóle się nie ukłonił i jeszcze podobno ją poklepał przy tym po plecach. no ale trudno, może to i nawet lepiej że nie przyjechał? Odpowiedz Link Zgłoś
satini Re: Są też dobre strony ; ) 18.04.10, 20:34 Tak, tak, a Obama to mój ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 14:05 ehhh . -,- bardzo lubię Obamę i wcale nie zdziwiłam się, że odwołał wyjazd, bo przecież coś musiało się stac, gdzie w polsce byłoby tyle waznych osób... no co wy, musiało się coś stać, w tym wypadku głupi wulkan i już połowa nie przyjedzie Odpowiedz Link Zgłoś
funnygirl Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 14:08 ja nie mam nic do niego. nie przyjechal bo nie miał ochoty sie rozbic przez chmure z wulkanu. Proste. nie jets zły nie wiem co Ty od niego chcesz;P Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 14:39 No to bylo oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
jonas1139 [...] 18.04.10, 14:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl . 18.04.10, 14:50 Jeszcze jedno, tak naprawdę mówisz o czymś, o czym nie masz pojęcia. Dym sparaliżował cały świat więc nie miej pretensji do nikogo za nim tak naprawdę nie poznasz prawdziwego powodu jego zachowania. Nie chciałabym żeby panu prezydentowi stała się jakaś krzywda, to że nam zmarł prezydent nie oznacza że Ameryka również ma cierpieć. Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Ekhem ;// 18.04.10, 14:51 Gdyby przyjechal, to nikt by się nie przejmował pogrzebem, tylko sensacje, bo Obama przyjechał, a tak wgl, to nie ma go teraz na pogrzebie, bo ten wulkan wybuchł i samoloty nie mogą latać, bo ta 'chmura' zaslania ... Odpowiedz Link Zgłoś
scarletrose ... 18.04.10, 14:52 W takim razie wsiadaj sobie w samolot i poleć do USA. Zobaczymy, czy spadniesz czy jakimś cudem dolecisz ^^ "Tyle krajów odwołuje przyjazd. Ale Obama mógłby przyjechać." - dlaczego akurat Obama? Dla mnie mógłby przyjechać ten kardynał, co mu się nie chciało ruszyć tyłka i nie przyjechał; on ma taką powinność. Ale prezydent USA? Słuchaj, on rządzi największym mocarstwem świata, musi dbać o swoje bezpieczeństwo. I uważam, że Obama jest wspaniałym człowiekiem. Bardzo go lubię. Btw, Nobla, nie Nobela. No błagam -.- Odpowiedz Link Zgłoś
taylor_ Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 14:57 ` matko! miał lecieć do nas i narazić swoje życie, aby polacy mogli zaszpanować, że był u nas prezydent ameryki?! ogarnijcie się. 50 delegacji nie przyleciało ze względu na tą przeklętą chmurę, ale wy musicie się czepiać właśnie obamy. -.-' jakby wleciał w tą chmurę to byłaby kolejna katastrofa i kolejna żałoba narodowa, ale co tam, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
imperativ Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 15:12 Odwołał ze względu na bezpieczeństwo . Ale nie tylko Obama odwołał... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 15:47 pogięło cię ? a wiesz chociaż czemu nie przyjechał ? przez warunki pogodowe. gdyby pojechał to byłyby duże szanse, żeby umarł. serio, chciałabyś tego ? zastanów się choć trochę. ja obamę lubię, mu zależy na pokoju na świecie. nigdy nie doprowadziłby do żadnej wojny, nie pozwoliłby na nią . więcej zaufania dziewczyno . Odpowiedz Link Zgłoś
kingulinek Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 15:53 Mnie także to nie dziwi. Obama jest zwykłym prostakiem, a nawet dobrze, że nie dotarł. Wtedy wszyscy skupialiby się na nim, a nie na pogrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka.. Klik.! 18.04.10, 15:54 Obama odwołał ten lot, ponieważ, jak by leciał samolotem to by był blisko miejsca gdzie wybuchł wulkan, a wszyscy wiemy, że jest jakiś pył w powietrzu. Gdyby samolot natkną się na pył, automatychnie spadłby. A chyba nie chcemy kolejnej wielkiej tragedii nie.? Sorki za błędy, ale jestem dyslektykiem i sie motam..;/ Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1996 Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 15:54 Czy Ty wiesz czemu odwołał? Odwołał dlatego że był wybuch wulkanu i "korytarze dróg powietrznych" są niebezpieczne. Ja go rozumiem, i liczy się to że miał dobre chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 16:01 słyszałaś może o pyle wulkanicznym? bo ja tak, i nie chcę, aby prezydenci innych państw zginęli w katastrofach lotniczych. a samochodem się raczej nie da, bo jest ocean. więc daj sobie spokój i się nie czepiaj Obamy, który według mnie jest dobrym prezydentem. // a nobla nie dostał tylko dlatego, że jest murzynem. (jak możesz tak myśleć?) Odpowiedz Link Zgłoś
kammi pomyślcie. 18.04.10, 16:01 na oceanie pyłu nie ma! co wy gadacie. w europie był. ale do krakowa nie dotarł, a przynajmniej lądować się dało. jakby naprawdę chciał przyjechać zrobiłby wszystko, czyli ominął cześć zapylonej europy i przeleciał wokół tej całej chmury. rozumiem prezydenta francji czy też księcia karola czy tam williama, ale on jeśli naprawdę by chciał - mógłby. ogółem nie darzę go wielką sympatią, z tym 'nobelem', czyli noblem, to też przesada, ale cóż, taka kolej rzeczy. :c Odpowiedz Link Zgłoś
messalina kammi 18.04.10, 20:35 Twoj post dal mi tyle rozrywki. Dziekuje. A co do tematu - sprawa jest jasna. Tez bym nie ryzykowala, zwazywszy na to, w jaki sposob zginela osoba, ktorej pogrzeb sie odbyl. Ave. Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: kammi 18.04.10, 21:32 oh, ah, nie ma za co. tylko wiesz co, pomyśl logicznie. :q Odpowiedz Link Zgłoś
messalina Re: kammi 19.04.10, 17:34 Myslac logicznie, dochodze do wniosku, ze nie masz pojecia, co to logika. Ave. Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: kammi 24.04.10, 21:56 cóż, to nie myśl tyle. wzięło mnie na żarty. ale porównaj sobie, inni jakoś z jeszcze dalsza lecieli. a niektórzy również z ameryki. jakoś dotarli. joł? ee, pewnie i tak Cię to nic nie przekona, na marne, ale nie moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 20:16 na początku myślałam, że chmurę rozwieję i Obama weźmie dupę w kroki i przyleci. ale jak chmura pyłu unosi się nad Europą no to nie dziwota, że nie naraża swojego życia. poza tym nie sądzę, że w Ameryce jak prezydent mówi, że leci to nie ma dyskusji tylko sztab ludzi sprawdza czy są dobre warunki i czy prezydent bezpiecznie doleci na miejsce. mówią, że pogoda nie pozwala na przelot no to zostaje i tyle. a przez katastrofę w Smoleńsku z pewnością wszyscy wszystko co do lotów sprawdzili. nikt nie chce powtarzać takiej tragedi po raz drugi.. Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 20:21 Racja ;c! Jak on się wypowiadał to padło zdanie "Wszyscy jesteśmy Polakami" ale jak przeczytałam na demotach to podpis był : "Ale nie wszyscy mają wize" Zgadam się -.-! Tak, każdy mówił Prezydent był moim przyjacielem . Prezydent był tak ciepłym człowiekiem My się przyjaźniliśmy z Prezydentem . A teraz co ?gó*wno -.- Odpowiedz Link Zgłoś
lily_luna Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 20:24 zgadzam się z jonasofanka. teraz to wszyscy tak ich lubią i cierpią po ich stracie, a wcześniej... no ale co do pytania, to się nie dziwię. byłam trochę zdziwiona jak się dowiedziałam, że Obama wogłóle ma przylecieć do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
chemically Re: Obama odwołał przyjazd do Polski. 18.04.10, 20:22 Przecież to nie jego wina. Szkoda, że nie przyjechał, ale taka ważna osoba w państwie, nie może ryzykować życia. Ja myślę, że nawet mu nie pozwolili na tę podróż. A tak ogólnie, to raczej go lubię. ;> Odpowiedz Link Zgłoś