Dodaj do ulubionych

Ciuchy firmowe !

20.04.10, 20:51
Często spotykamy sie z tym ze ktos kupuje ciuchy firmowe.Nawet na niektórych
portalach jest ze najlepiej w gimnazjum miec firmowe ciuchy.Ale czy jak ktos
kupuje w lumpeksach czy w innych sklepach zwykłych to nie moze byc przez
innych lubiany ?
Czy to ma az takie znaczenie?
Bo przeciez nie na wszystkich stac zeby kupowac w H&M, ups czy innych sklepach.
Zgadzacie sie ze mną
Wyrazcie swoje zdanie
Obserwuj wątek
    • kamila_1355 tra tra tra... 20.04.10, 20:59
      w lumpie kupują prawie wszyscy. teraz nie jest obciachem powiedzieć,że kupuje się w
      lumpie,ale powiedzieć,że tam nigdy nie wejdziesz. ;d
      • elen Re: tra tra tra... 25.04.10, 16:29
        bardzo mądrze powiedziane
    • vhyf_ Re: Ciuchy firmowe ! 20.04.10, 21:03
      uważam , że kupowanie w lumpeksach to sztuka . zwłaszcza jak sie umie
      stworzyć z tego modny i orginalny zestaw . dla mnie liczy sie też ubiór
      ponieważ kocham mode , ale ważne jest wnętrzne . to przykre , że teraz liczy
      sie tylko wygląd i ładne ubrania . oddtrącani są ci , którzy akurat nie
      noszą czerwonycch rurek i arafatek 'bo taka jest moda' . pozdarwiam
    • kinnley98 Re: Ciuchy firmowe ! 20.04.10, 21:15
      Ty uważasz że ciuhy z H&M są fajne?! o proszeshock tam prawie wszystkie ciuchy są z
      Chin! Jak już masz się ubierać w tanich sklepach to wybierz"Terranove" tam są tanie i fajne
      całkiem ciuchy.
      Ale lepiej ubierać się w bardziej znanych marakach jak np: Versace ostatnio kupiłam sobie
      tam BARDZO ładne sandałki ale jak niemasz kasy i niestać cię na takie nawet rzeczy i
      ubierasz się w lumpie to wątpie czy jakies fajne dziewczyny Cię polubią sad
      • princess132 Re: Ciuchy firmowe ! 20.04.10, 21:20
        ja sie ubieram firmowo i mnie nie lubia wiec nie wiem , ale... to ocenianie po wygladzie....

przykre
    • proxy_ Re: Ciuchy firmowe ! 21.04.10, 18:25
      jak dla mnie to nie ma znaczenia /
      • vani15 Re: Ciuchy firmowe ! 21.04.10, 18:35
        Ja ubieram sie TYLKO w firmowe ciuchy.! ;]
        Bo sory, ale jak sie nie kupi w firmowym sklepie tylko w jakimś najzwyklejszym
        to idziesz przez szkołe a większa połowa ma takie ciuchy jak ty tongue_out
        To jest żałosne wink
        A w lumpy mnie jakoś nie kręcą ;D

P E A C E .!! ;]
    • joke11 Re: Ciuchy firmowe ! 21.04.10, 18:30
      ' tak . ! zgadzam . sie . ;]
    • blender Re: Ciuchy markowe. 21.04.10, 18:31
      mi tam nie przeszkadza czy ciuch mam z croppa czy ze straganu. ważne żeby mi się
      podobał.
    • kinnley Żal . 21.04.10, 19:32
      Chodzenie do lumpa to powód do dumy? Hahahha, śmieszne. Lumpy są dla osób które
      nie mają pieniędzy na ciuchy, a nie dla nastolatków którzy szpanują bo noszą używane
      ciuchy. Do lumpa NIGDY nie wejde. Tam śmierdzi i to straszny obciach. Zresztą wole
      ubierać się u Louis Vuitton, Gucci itd.
      • smileymiley1995 Re: Żal . 21.04.10, 20:05
        ja NIE UMIEM i NIE CHCE ubierać się w lumpeksach...obciach...i w ogóle.
        Dla mnie i moich znajomych liczy się TYLKO metka<głupie>ale fajnesmile
        Nie mam nic z lumpeksu...
        a H&M to mój ulubiony shop<3

pozdrawiam,smileymiley1995
      • justiinbiieber Re: . 25.04.10, 18:44
        ważne żeby tobie się podobał ciuch a skąd nie ważne big_grin
    • bananowedziecko Re: Ciuchy firmowe ! 21.04.10, 19:41
      H&M jest tani.
      A co do ciucholandów to w życiu, ok toleruję że ktoś się tam ubiera ale ja nie
      zamierzam wolę mojego ukochanego Peek & Cloppenburg'a
    • jane_ Re: Ciuchy firmowe ! 21.04.10, 20:05
      ta, już widzę jak kotkowiczki ubierają się u gucciego, tam do tych wyżej.

e tam firmowe, teraz ciuchy w galeriach kosztuja tyle, ile te na bazarku. z tym, że na tym drugim nie ma nic. w firmowych też. ja ogólnie mam problem z ubraniami, nic mi się nie podoba. a z lumpeksu mam jedną rzecz, śliczną bluzeczkę, modną, odszyłam jedynie cekiny, i taka sytuacja:
      spaceruję z dwoma koleżankami, jedna mówi:
      -ale fajna bluzka!
      druga pyta:
      -gdzie kupiłaś?
      a ja na to, że w secondhandzie,
      hahaha, ich min nigdy nie zapomnę.

dla mnie nie ma znaczenia, gdzie co człowiek kupuje. jak ktoś myśli takimi kategoriami, to coś jest nie tak.
      • replaceable Re: Ciuchy firmowe ! 21.04.10, 20:19
        jak pójdę do secondhandu mam 1000 rzeczy w cenie 1. ;d.
        i gwarancję niepowtarzalności. oraz radochę, że wygrzebałam tyle zajebistych,
        tak tanich rzeczy.
    • ehe_ Re: Ciuchy firmowe ! 22.04.10, 14:49
      ja sama mam jedną bokserkę z lumpeksu. I tak samo spodnie. I wiele osób o tym wie i się śmieje, a ja się śmieje z nimi. I po cholerę, czy aż tak bardzo trzeba się przejmować tym co inni mówią? Ja mam to w dupie, i dzięki temu jeszcze bardziej mnie lubią c=
    • kusy505 Re: Ciuchy firmowe ! 23.04.10, 20:03
      w H&M wcale nie jest drogo. To są zwykłe ceny, jak na takie ubrania. Tam są na
      prawdę fajne rzeczy POLECAM. A jeśli chodzi o lumpeksy, nie przeszkadza mi jak
      ktoś z moich znajomych się tam ubiera, lata mi to, ale ja osobiście nigdy nic
      tam nie kupowałam (i pewnie nie kupię)...
    • the_best Re: Ciuchy firmowe ! 23.04.10, 20:17
      ubieram się w firmowe ciuchy,
      ale, g*wno mnie obchodzi kto, gdzie kupuje!
      nie oceniam po ubraniach,
      więc nikogo za tanie ciuchy nie skreślam,
      ale też LV, chanel itp. nie robią na mnie wrażenia,

w gim. fakt wszyscy szpanują
      swoimi drogimi ubraniami,
      ja kiedyś też, (co nie znaczy, że odrzucałam tych z gorszymi),
      ale na szczęście wyrosłam z tego durnego wieku,!
      • msthic Re: Ciuchy firmowe ! 23.04.10, 20:26
        Co prawda ja nie kupuję w lumpeksach czy takich innych,
        ale wkurzają mnie ludzie, którzy oceniają innych po ciuchach.
        Przecież nie każdy może być super bogaczem,
        szpanującym w ciuchach chanel .
        Jak dla mnie ciuchy nie są najważniejsze
        tylko osobowość, bo niektórzy może i noszą najdroższe ciuchy,
        ale w środku są puści .
    • neti1994 Re: Ciuchy firmowe ! 23.04.10, 20:25
      Rzadko kupuję ubrania w firmowych sklepach, nie to, żebym ubierała się w lumpeksach
      (chociaż w sumie nic nie mam do takich ludzi).
      Przecież co za różnica czy ktoś ma ciuch z H&M, Trolla, Zary czy ze zwykłego sklepu? Bo
      jak dla mnie to bez znaczenia. A jeśli ktoś ubiera się w sklepach firmowych i specjalnie
      chwali się metką lub ceną tego, co kupił to jest zwyczajnym snobem.
    • jaga53 Re: Ciuchy firmowe ! 23.04.10, 20:31
      No ja nie ubieram się ani markowo ani w lumpeksach mam fajny sprawdzony sklep gdzie często kupuje i teraz mam problem bo mam trzy przyjaciółki które ubierają się marko np. w H&M i zaczęły mi truć że super będę wyglądała w markowych ciuchach a teraz że wyglądam beznadziejnie one mają chociaż kasę a ja nie bo zbieram bardzo mnie to denerwuje bo tylko kilka dziewczyn się markowo nie ubiera a ja jestem dopiero w czwartej klasie a one już tak się mądrzą ze one są lepsze bo mają markowe ciuchy a wcale Nie są dobre bo ci którzy je noszą czasami stają się zarozumiali i wyśmiewają innych że markowych ciuchów nie mają
    • niesmaczna Re: Ciuchy firmowe ! 23.04.10, 20:31
      Sama nie mam żadnych niefirmowych ciuchów, po prostu nie mam czasu i nie chce
      chodzić na jakieś bazary, sama trochę uważam, że mieć firmowe ciuchy to być
      lepszym , dlatego też buty muszę mieć ze sklepów firmowych, np. Trampki mam same
      converse. Jednak ostatnio przyszła moja koleżanka do szkoły z bardzo ładną
      koszulą, ja się pytam gdzie kupiła, a ona, że w Tesco. Zatkało. Od paru tygodni
      nie mogę znaleźć zwykłego dużego paska i przychodzi do szkoły pewna dziewczyna i
      mówi, że taki pasek jaki chciałam sobie kupić, ona kupiła na jakimś bazarze.
      Osobiście nie oceniam ludzi po ich ubiorze, bo czasem ludzie, którzy ubrani są w
      firmówkach wyglądają gorzej niż na targu a ludzie, którzy mają ciuszki z bazarku
      wyglądają bardzo uroczo. ; >
      Więc sienie przejmuj . !
      • czekoladka335 Re: Ciuchy firmowe ! 23.04.10, 20:41
        Ja osobiście wolę ciuchy firmowe ale nie jestem jakas bardzo bogata.Gdybym sie
        dowiedziała że ktos nosi ciuchy z lupeksu na pewno bym sie nie śmiała
      • muszelka Re: Ciuchy firmowe ! 23.04.10, 20:49
        H&M , Cubus , Reserved , House , Reporter to moje sklepy . kiedy widzę ,że ktoś ubiera
        się w NIEfirmówkach ,wydaje mi się to dziwne ,bo już się do tego przyzwyczaiłam ,ale na
        tym się kończy .

ubieram się firmowo ,orginalnie ,nie wiem jak to określić ,ale tak naprawdę nie mam zbyt
        wielu przyjaciół . znam dziewczyny ,które potrafią nościć rzeczy z bardzo dawnych
        sezonów ,a są w tych 'fajnych' grupach .
        wg mnie ,to jak ludzie na cb patrzą ,to raczej kwestia charakteru ,nie ciuchów .
    • papson_ave Re: Ciuchy firmowe ! 23.04.10, 20:45
      jeśli powiedzmy masz naprawdę fajny charakter, to czemu ludzie mają cię nie lubić za to że
      kupujesz na secondhandzie? dla mnie to idiotyzm,że ktoś zadaje się z kimś tylko dlatego że
      ten ktos nosi firmowe ciuchy czy jest bogty..
    • doggy Ludzie! 24.04.10, 19:02
      Ludzie! O czym wy w ogóle rozmawiacie?! Ubiór jest ważny, ale nie
      najważniejszy. Jeżeli ktoś jest fajny, a ubiera się w lumpeksach to co? To
      jest gorszy? Nie każdego stać na Versace czy Dolce&Gabbana ! Niestety świat
      jest niesprawiedliwy. Jedni marzą o trampkach converse, zbierają kasę
      miesiącami. A inni kupują wszystko co im się podoba w najlepszych sklepach
      świata. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

A skąd wiecie, że niektóre wasze koleżanki, które chwalą się markowymi
      ciuchami ni kupują w lumpeksach? Przecież tam jest pełno firmowych ubrań!

No. Markowe ciuchy nie czynią nikogo lepszym.

scianascianasciana
      • kicia46 Re: Ludzie! 24.04.10, 19:18
        Ja nie jestem lubiana wśród dziewczyn z mojej klasy, właśnie dlatego, że noszę wyłącznie
        firmowe ciuchy! Już doszło do tego, że zaczynają mnie wyzywać "dziecko croppa" itp. Nie
        wiem, co mam robić, niedługo wpadnę chyba w jakąś depresję sad A właśnie te, które mnie
        wyśmiewają ubierają się w lumpexach (dla mnie nie ma gorszej żenady). Nie wiem, czy
        zazdroszczą, czy co? Przeszkadza im to, że noszę drogie (przynajmniej one tak uważają)
        ciuchy?
        • pepu bla,bla .blaaa 25.04.10, 09:58

wiesz co?! moja ciocia prowadzi jak ty to ujęłaś lumpex ;/?
          no i jak czasem sie ubieram i od tego czasu mam same lepsze ciuchy. i to prawie
          za darmoche bo czasem tam pomagam i dostaje obniszke. ;D
          kupiłąm tak białe rurki z HM'a w ogole mam 3 pary rurek dżinsowych i jakies tam
          jedne w kropki. , chyba z 5 bluzek tez z HM i duze Bluz od koloru do wyboru.
          • pepu Re: bla,bla .blaaa 2 25.04.10, 13:08
            właśnie LUMPY RZĄDZA. ja sie nei wstydze tego ze sie tam ubieram. pozatym tamten
            watek to do kici46 był skieowany
    • a_vie Re: Ciuchy firmowe ! 24.04.10, 22:44
      ja na to leje! lumpy rządzą! a jakieś hike adidol i numa są dla *ciot*, którzy
      muszą się dowartościowywać lansowaniem się i ogłaszaniem wszystkim, że mają kasę
      na te wszystkie śmieci. odrażający są ludzie ubrani prawie cali w marki. (tak
      jedne buty nike też się liczą ;p)
    • soulik. Re: Ciuchy firmowe ! 25.04.10, 16:21
      Mnie tam nie rusza czy ktoś kupuje w lumpie czy w h&m .Bo nie ważne jak się kto
      ubiera ,Tylko to ,Jaki jest .Większość tu dziewczyn które się wypowiedziały ,nie
      tolerują takich ludzi ,Ba ,nawet ich wyzywają .

No sorry ,Ale czemu dla was liczy się to ,Czy kogoś na coś stać .?
      Pozdro ,soulik .
      • rikki Re: Ciuchy firmowe ! 25.04.10, 16:29
        eee. ;d kurde nie wiem co powiedzieć. xD
        nie mam samych firmowych ciuchów ale nie kupuję w second handzie. (;
        I w sumie to mi nie przeszkadza jak ktoś tam kupuje. (:
    • iheartjustinb Re: Ciuchy firmowe ! 25.04.10, 16:27
      w lumpeksach też są, kochane, firmowe łaszki. chyba, że H&M to zbyt tania firma
      dla was, ubierających się u Gucciego. ha, ha.
    • beautiful_ Re: Ciuchy firmowe ! 25.04.10, 16:32
      Oczywiście że można kupować w zwykłych sklepach i być lubianym, zazwyczaj osoby
      które mówią że trzeba koniecznie w oryginalnych kupować są snobami... Bez urazy
      ale taka jest prawda. Ja kupuję i w zwykłych sklepach (ale nie lumpeksach) i w
      oryginalnych czasami :]
    • kokocham Re: Ciuchy firmowe ! 25.04.10, 16:33
      tylko .
      taka już jestem .
      ale nie jestem lubiana ;p
      moje ulubione firmy to ; EdHardy , juicy couture , junk food ,H&m <rzadko> , esprit itp.

<3
    • coco_modnisia_ Re: Ciuchy firmowe ! 25.04.10, 16:35
      ja wszyskie ciuchy mam z H&M , i nie przesadzaj tam jest tanio, bluzka kosztuje od 20zł do
      40,czasami się zdarza że 60 ale czasami! Drogo do jest w Zarze i w reserved ! I tylko czasmi
      tam kupuje jak uzbieram kasę
    • nearlaify Re: Ciuchy firmowe ! 25.04.10, 16:38
      Och, najbardziej lubię znaleźć w lumpeksach ciuchy firmowe, dobrej jakości za
      grosze! big_grin Robię wtedy dobry interes big_grin Powiem nawet, że wolę jeśli ktoś
      kupuje w lumpeksie niż w markowych sklepach. Przynajmniej nie szpanuje.
      Oczywiście, nie odnosi się to do każdego.
      • mweezy lol. 25.04.10, 16:44
        dla mnie to nieważne GDZIE kupuję jakiś ciuch, tylko JAK on wygląda i czy mi
        pasuje.
        i nie uważam, żeby to był obciach kupować w sh. chociaż kupowanie tam np.
        bielizny to przegięcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka