lucky109 27.04.10, 21:36 No właśnie dostałam okresu - pierwszy raz. I nie wiem dlaczego, strasznie się wstydzę powiedzieć o tym mamie... ;/ Co robić, jak przełamać ten 'strach'? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marsjanka115 jeju mamie powiedz! 28.04.10, 09:32 a co to za wstyd ?! -.-" jak nie no to idź i podpaski kup bo wycieku dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka4792 Re: Okres? 28.04.10, 10:22 po prostu powiedz mamie.. nie masz się czego wstydzić i bać.. ;p ja też się trochę bałam powiedzieć o tym mamie, ale nie ma co dalej to ukrywać powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_fanka46 Re: Okres? 28.04.10, 10:26 Jejku. Mama kiedyś też była w twoim wieku. Nic strasznego. Przecież ci nie da szlabanu dlatego, że masz okres. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaaax3 Re: Okres? 28.04.10, 10:28 też mam okres i moim zdaniem to nic wstydliwego jak dostałam swój pierwszy w wakacje od razu zadzwoniłam do mamy . na pewno bd Ci lżej jeśli powiesz to mamie, siostrze czy przyjaciółce, bo wiesz że ktoś Cię wspiera ;D na prawdę nie masz się czego bać ;D Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Okres? 28.04.10, 12:05 A czego tu się wstydzić. Powiedz mami i już, przecież jesteś kobietą jak każda inna Im powiesz szybaciej tym lepiej, będziesz się mnie stresowała Odpowiedz Link Zgłoś
diefin Re: Okres? 28.04.10, 12:08 Mówisz: Mama, dostałam miesiączkę. Koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Okres? 28.04.10, 12:12 Ja szepnęłam mamie na ucho że dostałam pierwszy raz, nie wstydź się! Odpowiedz Link Zgłoś
ola09 Okres? 28.04.10, 12:12 powiedz w prost: -mamo dostałam okres nie wiem dlaczego sie wstydzisz mamie powiedziec(to też kobieta) Odpowiedz Link Zgłoś
pinky33 heh 28.04.10, 12:13 Nie ma sie czego wstydzic!! Twoja mam miała to samo. Gdy ja dostałam mojej mamy wtedy nie było w domu.Wysłałam jej SmS-a ze dostałam okres.Nic trudnego.W koncu musisz jej to powiedziec Kiedy dostaąs? Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: 28.04.10, 12:22 byłam na wakacjach z mamą i siostrą i chyba pół dnia leżałam w łużku płacząc bo mnie tak brzuch bolał! No i się bałam że dostanę ale jeszcze nic wtedy nie było. Po tej połowie dnia poszłam po raz kolejny do toalety patrze o nie to już No i zawołałam mamę powiedziałam: Mamo no bo ja chyba dostałam okres. No i mi pokazała jaką podpaskę najlepiej i się nawet ucieszyła że dorastam nie ma się czego wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
jula__ Re: 28.04.10, 14:56 Ja normalnie, dostalam wieczorem wzielam se podpaske i rano jak mama wstala podeszlam i mowie : Mamo wczoraj dostalam ciote. Koniec tematu xd. Odpowiedz Link Zgłoś