sportsnk Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:14 Jestem w 2 klasie i bez problemu go zrobiłam dla was trudne jest coś co w rzeczywistości jest łatwe. Jednak poziom edukacji z Polsce jest bardzo niski Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:19 Jeśli masz dobrze, to podaj mi wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
aileen Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:23 kochana, nie krzycz. a na przyszłość nie pisz o rzeczach, o których nie masz najmniejszego pojęcia. porównaj sobie nasz poziom edukacyjny z innymi krajami. oni liczą głównie na kalkulatorach i nie wiedzą, gdzie leży Polska, a i tak mają mniejsze bezrobocie i lepsze zarobki. wyniki proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:29 w zadaniu 15 i 25 - (bo jeszcze o czymś takim nie miałam) mam tylko błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:30 No dobrze, ale nie chodzi mi o zamknięte, bo to pół biedy. Tutaj otwarte, to była jatka. Odpowiedz Link Zgłoś
aileen Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:33 zadania otwarte. chce wiedzieć jak je rozwiązałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:41 o boże mam ci pisać to wszystko tutaj?! no to w zadaniu o brylantach odjęłaś % a potem obliczyłaś % z liczby. w 27 korzystasz ze wzoru na objętość. W 28 korzystasz ze wzorów które akurat teraz w 2 klasie miałam. W 29 liczysz ile gościu szedł i jaką długość mają odcinki. W 31 układasz głupie banalne równanie. W 32 proste było. Wiadomo że jak mniej niż połowa to mniej niż 16 a musiała mieć więcej niż 10. Odpowiedz Link Zgłoś
fairy_tale Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:51 ja tam bardziej na zamkniętych poległam, bo z geografii nic nie umiem otwarte jakoś poszły... a tak w ogóle to kiedy są wyniki egzaminów?? w maju czy w czerwcu?? Odpowiedz Link Zgłoś
lorelei_ Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:35 skoro taki prosty, to daj nam odpowiedzi do zadań otwartych i wytłumacz, jak je obliczyłaś. bo, że test prosty, to sobie może każdy napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:43 Poszukaj sobie odpowiedzi na necie powinny już gdzieś być. Nie będę ci pisać wszystkich obliczeń bo mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
aileen Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:46 my znamy odpowiedzi. skoro uważasz, że był banalnie prosty i go rozwiązałaś, to chyba nie powinnaś mieć problemów z podaniem kilku przykładowych obliczeń. w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
london1 Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:25 wiesz co nie wierze ci i jesteś idiotka jak dla mnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:30 Dziewczyno nie każdy ma poziom inteligencji taki jak ty więc łaskawie nie porównuj nas bo wypadasz szaro. Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:40 W 25? tym z obrazkiem? To było chyba najłatwiejsze zadanie, bo na podstawie tekstu! Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:44 wiem, że łatwe ale zrobiłam tam błąd bo się nie zastanawiałam nad tym a tekstu czytać mi się nie chciało Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:52 Jesteś w drugiej klasie tak? Więc nie miałaś jeszcze twierdzenia Talesa ani prądu które były potrzebne do dwóch zadań które jak twierdzisz masz dobrze! Więc napisz nam kochana jak je rozwiązałaś lub wpadłaś na taką odpowiedź... Podpowiem że to zadanie 21 i 30 Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:59 kochana ale moc już miałam, opór też więc w czym problem ? z matematyki rok temu brałam udział w kangurze więc sorka musiała mi przybliżyć najważniejsze teorie i wzory. Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 16:05 nie wiem jakim programem idziesz ale u mnie opór elektryczny jest dopiero w 3 gimnazjum;/ Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 16:09 To jest powalone że każda szkoła ma inne podręczniki i inny program. U mnie w szkole te osoby co są teraz w 1 klasie biorą już to co ja będę mieć dopiero w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 16:08 A, i po co ci do kangura klas 1-2 gimnazjum twierdzenie z klasy trzeciej? Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 16:21 ponieważ w kangurze nie ma podziału na klasy 1,2,3 ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 17:19 I tu moja droga się mylisz c: Całkiem inne zadania ma przedział 1-2gim i 3gim-1liceum. Są to dwa całkowicie odrębsne teksty... Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 18:02 Tak ja byłam w przedziale Kadet tylko, że jak byś brała pod uwagę to, że te testy są tworzone dla wszystkich uczniów klas 1 i 2 z całej Polski a nie tylko jednej. A w każdej szkole nauczyciele prowadzą inny system nauczania więc komisja musi to uwzględnić i odpowiednio utworzyć test. Nigdy nie wiesz co będzie na takim konkursie i musisz być przygotowana ze wszystkiego. Podobnie jest na kuratoryjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
justyss1 Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:43 sportsnk napisał(a): > Dziewczyno nie każdy ma poziom inteligencji taki jak ty więc łaskawie nie > porównuj nas bo wypadasz szaro. <br /> <br /> wlasnie.!! o lol...kuzwa jak jakies kujony pisza to sie nie dziwie ze na 100% napisze ;/ zal... Odpowiedz Link Zgłoś
sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:49 kujon który robi zadanie o 22 albo w szkole odpisuje a uczy się tylko na sprawdziany czytając 2 razy materiał.. ha i co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
imagination. Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 21:35 uważam,że jestes bardzo przemądrzała,nie lubie takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia234 Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:19 dokładnie, jak mówiłam rodzicom to oni powiedzieli ze to jacyś idioci wymyślili, masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaa Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:21 On był okropny....Po wyjściu z sali wszyscy byli jednomyslni, co do opinii o tym teście....zwalony!!! Kto go w ogóle wymyślił?! No bez przesady, w tamtym roku był łatwiejszy...Nasz rocznik zawsze ma przewalone Ehh.... Odpowiedz Link Zgłoś
lisaxx Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:41 no to moge sie pozegnac z liceum .. ; / ten test byl najtrudniejszy z tych ktore kiedykolwiek pisalam ! ; o jakis wegiel .. radioaktywne mszyce i biedronki <lol2> matmy tam bylo malo co .. caly czas praktycznie fizyka , chemia .. geografia . wolalabym tak jak jest zazwyczaj , zamkniete z mamty a otwarte np z geografii typu oblicz skale albo ktora godzina byla w tym miescie jak taka byla w tym . takie zadania lubie . a to.. ; o i jeszcze wyniki maja nam podac dopiero w czerwcu a na poczatku maja juz trzeba szkoly wybrac i skad ja mam wiedziec gdzie moge skladac zeby sie dostac ?! a nie..potem zostane bez szkoly i przyjma mnie tylko tam gdzie bedzie miejsce , czyli gdziekolwiek .. bede miala 15 lub 17 / 25 z zamknietych . bo nie pamietam dokladnie co zaznaczylam , prawie wszystko strzelalam .. a otwarte .. hmm 3 nie zrobilam a reszta raczej dobrze , ale jakies 2 chyba zle .. zalezy czy dadzą chociaz jakis 1 punkt za czesc czegos dobrze .. ehh . modle sie zeby miec chociaz okolo 30 .. ; O Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:37 To było po prostu straszne! W życiu żaden test nie poszedł mi tak źle. W trakcie pisania zastanawiałam się tylko jakby to wyglądało, gdybym po prostu od razu wyszła z sali. Żałowałam, że trakcie do szkoły nie potrącił mnie żaden samochód, ominęłoby mnie to piekło. Każdy po wyjściu z sali albo sypał wiązankami albo wcale się nie odzywał jakby jakaś żałoba narodowa trwała-wytrzeszczali tylko oczy i stali jak kołki. Teraz mogę sobie marzyć o dobrym liceum, nie ma co! Jakby tego było mało, to moja szanowna szkoła podała mi zły pesel i po teście musiałam latać po szkole i wyjaśniać całą sytuację, żeby mi nie cofnęli egzaminów. Po takim dniu to pozostaje jedynie zasnąć i się nie obudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
lovememanytimes Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:38 ja też na lekcjach sobie radzę lepiej na matmie i fizyce ale ten test to juz przesada . masakryczny był . Odpowiedz Link Zgłoś
kate9924 Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:41 TOTALNIE MASAKRYCZNY ! MAM CHYBA 21 PUNKTÓW RAZEM . MASAKRA Odpowiedz Link Zgłoś
wildthing Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:43 Ja dodam, że pisałam już niejeden próbny i niejedną olimpiadę i po raz pierwszy zdarzyło mi się po prostu nie zdążyć. To ma być egzamin na poziomie przeciętnego ucznia? Ci wszyscy eksperci z gazety rozwiązywali go ponad 2 godziny, pracując zapewne w grupie i mając do dyspozycji internet, kalkulatory czy co tam jeszcze chcieli. To chyba o czymś świadczy. Anulować go chyba nie anulują, chociaż gdyby była taka możliwość, to oczywiście jestem za . Odpowiedz Link Zgłoś
justyss1 no troche trudny ;/ 28.04.10, 15:40 dość lipny byl no ale, jak sprawdzalam odp.to z 30 pkt mialam jakbytak bylo na serio to ja niewiem co bym zrobila bym sie ucieszyla noramlnie Odpowiedz Link Zgłoś
monisia_xd Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:43 test byl bardzo trudny i chyba kazdy sie z tym zgodzi. Zadania byly masakryczne, porażka Odpowiedz Link Zgłoś
be_my_dream_xde Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:03 napiszmy jakas petycje i juz!! bo to jest choore i tak nie moze byc!! Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:01 Współczuję wam,ja to piszę za 2 lata i,jak sobie pomyślę co wymyślą to jakaś masakra! Część humanistyczną rozwiązałam(była w Gazecie Wyborczej),jednak matematyki poważnie się boję Odpowiedz Link Zgłoś
akka Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:20 Strasznie trudny Żle mi poszło i te zadanai take dziwne Poprostu MASAKRA!! Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:28 Do sportsnk : Kangur w 2 klasie rozni sie od tego w 3. 1 i 2 klasa pisza to samo oraz 3 gim. i 1 liceum Co do zadan w zamknietych mam 16 dobrze, w otwartych mam zle o tym dozorcy polowe zadania i o czajniku. Ok. 35 powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
gianna Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:46 Nie wiem kto układał ten test, ale wiem jedno: nie miał za grosz pojęcia o tym, co przerabia się w szkołach. Radioaktywność to gruba przesada, zwłaszcza, że w pierwszej klasie była tylko wzmianka o promieniotwórczości. Zadanie z fizyki - lepiej nie komentować ... Poprzednie testy w porównaniu z dzisiejszym to był banał! Liczyłam na tak samo łatwy test jak w poprzednich latach, a ten to nadawałby się na jakiś konkurs a nie na egzamin! Skoro ja (a jestem piątkową uczennicą) miałam problemy z tym egzaminem to nie wiem jak poradziła sobie reszta uczniów. To była po prostu loteria ... Odpowiedzi nawet nie będę sprawdzać, bo żal na to patrzeć. Oby progi punktowe w szkołach spadły, bo będzie kiepsko ... Odpowiedz Link Zgłoś
milsarana ZAL! ZAL! ZAL! Porabalo ich 28.04.10, 17:31 JEDNA WIELKA TRAGEDIA!!! Musialo im sie w glowach porabac zeby dac takie zadania ! Ja jestem humanista i niewiedzialam kompletnie nic nawet na tych zadaniach prostszych o ile mozna powiedziec ze takie byly to pojechalam je. No cozz mamm chyba 11 punktow az zal! TO moj najgorszy wynik w historii mojego marnego zywota. Eh.. Nawet moj przyjaciel matematyk powinal sie na co poniektorych zadaniach i stwiertdzil ze to nie bylo latwe a on chodzi na jakies konkursy z matematyki i wgl wiec ja niewiem co ja mam powiedziec na to... Odpowiedz Link Zgłoś
wiwika Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 20:16 a ja mam takie pytanie: czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w zadaniu 17 jest odpowiedż węgiel? bo albo mnie przyćmiło albo jakoś tego nie kumam... Odpowiedz Link Zgłoś
gianna Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 21:02 Tutaj chodzi o izotop, a więc nie możemy się sugerować liczbą masową 14, dlatego, że izotopy mają różne liczby masowe, ale atomową zawsze taką samą, więc musimy ją znaleźć. 14 to liczba nukleonów (protonów i neutronów), a dalej mamy podane, że w jądrze jest 8 neutronów. 14-8=6 6 to liczba protonów, a protonów jest tyle samo co elektronów. Liczba ta to liczba atomowa, a tylko węgiel ma liczbę atomową 6 Mam nadzieję, że Ci wytłumaczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 20:25 `.Ja piszę w następnym roku, ale moja kuzynka pisała i mówiła, ze był mega trudny !. Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 21:06 ja z tego testu zawaliłam zamknięte bo otwarte zrobiłam wszystkie stracę z otwartych 1-2 pkt . ale z zamkniętych ok. 8. ;/ więc tak 40-41 będzie z humana też tak ok. 42 (zawaliłam streszczenie ;/ ) nie było tak źle choć przyznam ten matematyczno przyrodniczy to był przyrodniczo przyrodniczy Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 23:19 właśnie obliczyłam ile będę miała pkt. . . 5 . k***a mać ! ja pie***le ! zabije te c**y ! najgorsza z klasy pewnie będę , bo im się zachciało jakichś pytań z kosmosu . . . i te zadania . MASAKRA ! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczkaa Proste nawet 28.04.10, 23:30 Wydaje mi się, że przesadzacie. Rozwiązywałam ten test i jak dla mnie tylko niektóre pytania były trudne... Jestem w I gim. Odpowiedz Link Zgłoś
florcia08 Re: Proste nawet 29.04.10, 10:37 ksiezniczkaa napisał(a): > Wydaje mi się, że przesadzacie. Rozwiązywałam ten test i jak dla mnie tylko nie > które > pytania były trudne... Jestem w I gim. Łatwo się mówi.Jakbyś była w trzeciej klasie powiedziałabyś co innego Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_q Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 23:39 porażkaa.... takie glupoty były... i duzo rzeczy ktorych po prostu nie przerabiałam w szkole ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: Test mat-przyr... 05.07.10, 16:37 mnie też masakrycznie wyszedł. ;< te zadania były jak z kosmosu Odpowiedz Link Zgłoś