Dodaj do ulubionych

Test mat-przyr...

• sportsnk Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:14
      Jestem w 2 klasie i bez problemu go zrobiłam wink dla was trudne jest coś co w
      rzeczywistości jest łatwe. Jednak poziom edukacji z Polsce jest bardzo niski uncertain
      • light Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:19
        Jeśli masz dobrze, to podaj mi wyniki.
      • aileen Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:23
        kochana, nie krzycz.
        a na przyszłość nie pisz o rzeczach, o których nie masz najmniejszego pojęcia.
        porównaj sobie nasz poziom edukacyjny z innymi krajami.
        oni liczą głównie na kalkulatorach i nie wiedzą, gdzie leży Polska, a i tak mają
        mniejsze bezrobocie i lepsze zarobki.

wyniki proszę.
        • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:29
          w zadaniu 15 i 25 - (bo jeszcze o czymś takim nie miałam) mam tylko błędy.
          • light Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:30
            No dobrze, ale nie chodzi mi o zamknięte, bo to pół biedy.
            Tutaj otwarte, to była jatka.
          • aileen Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:33
            zadania otwarte.
            chce wiedzieć jak je rozwiązałaś.
            • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:41
              o boże mam ci pisać to wszystko tutaj?! no to w zadaniu o brylantach odjęłaś % a
              potem obliczyłaś % z liczby. w 27 korzystasz ze wzoru na objętość. W 28
              korzystasz ze wzorów które akurat teraz w 2 klasie miałam. W 29 liczysz ile
              gościu szedł i jaką długość mają odcinki.
              W 31 układasz głupie banalne równanie. W 32 proste było. Wiadomo że jak mniej
              niż połowa to mniej niż 16 a musiała mieć więcej niż 10.
              • fairy_tale Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:51
                ja tam bardziej na zamkniętych poległam, bo z geografii nic nie umiemuncertain
                otwarte jakoś poszły...

a tak w ogóle to kiedy są wyniki egzaminów?? w maju czy w czerwcu??
          • lorelei_ Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:35
            skoro taki prosty, to daj nam odpowiedzi do zadań otwartych i wytłumacz, jak je obliczyłaś.
            bo, że test prosty, to sobie może każdy napisać.
            • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:43
              Poszukaj sobie odpowiedzi na necie powinny już gdzieś być. Nie będę ci pisać
              wszystkich obliczeń bo mi się nie chce.
              • aileen Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:46
                my znamy odpowiedzi.
                skoro uważasz, że był banalnie prosty i go rozwiązałaś, to chyba nie powinnaś
                mieć problemów z podaniem kilku przykładowych obliczeń.
                w czym problem?
                • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! 28.04.10, 15:49
                  któro zadanie cię interesuje ?
      • london1 Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:25
        wiesz co nie wierze ci i jesteś idiotka jak dla mnie !!sciana
        • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:30
          Dziewczyno nie każdy ma poziom inteligencji taki jak ty więc łaskawie nie
          porównuj nas bo wypadasz szaro.
          • psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:40
            W 25? tym z obrazkiem? To było chyba najłatwiejsze zadanie, bo na podstawie tekstu!
            • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:44
              wiem, że łatwe ale zrobiłam tam błąd bo się nie zastanawiałam nad tym a tekstu
              czytać mi się nie chciało
              • psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:52
                Jesteś w drugiej klasie tak? Więc nie miałaś jeszcze twierdzenia Talesa ani
                prądu które były potrzebne do dwóch zadań które jak twierdzisz masz dobrze! Więc
                napisz nam kochana jak je rozwiązałaś lub wpadłaś na taką odpowiedź... Podpowiem
                że to zadanie 21 i 30
                • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:59
                  kochana ale moc już miałam, opór też więc w czym problem ? z matematyki rok temu
                  brałam udział w kangurze więc sorka musiała mi przybliżyć najważniejsze teorie i
                  wzory.
                  • psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 16:05
                    nie wiem jakim programem idziesz ale u mnie opór elektryczny jest dopiero w 3
                    gimnazjum;/
                    • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 16:09
                      To jest powalone że każda szkoła ma inne podręczniki i inny program. U mnie w
                      szkole te osoby co są teraz w 1 klasie biorą już to co ja będę mieć dopiero w
                      przyszłym roku.
                  • psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 16:08
                    A, i po co ci do kangura klas 1-2 gimnazjum twierdzenie z klasy trzeciej?
                    • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 16:21
                      ponieważ w kangurze nie ma podziału na klasy 1,2,3 ;/
                      • psycho_ Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 17:19
                        I tu moja droga się mylisz c: Całkiem inne zadania ma przedział 1-2gim i
                        3gim-1liceum. Są to dwa całkowicie odrębsne teksty...
                        • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 18:02
                          Tak ja byłam w przedziale Kadet tylko, że jak byś brała pod uwagę to, że te
                          testy są tworzone dla wszystkich uczniów klas 1 i 2 z całej Polski a nie tylko
                          jednej. A w każdej szkole nauczyciele prowadzą inny system nauczania więc
                          komisja musi to uwzględnić i odpowiednio utworzyć test. Nigdy nie wiesz co
                          będzie na takim konkursie i musisz być przygotowana ze wszystkiego. Podobnie
                          jest na kuratoryjnych.
          • justyss1 Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:43
            sportsnk napisał(a):

> Dziewczyno nie każdy ma poziom inteligencji taki jak ty więc łaskawie nie
            > porównuj nas bo wypadasz szaro.
            <br />
            <br />
            wlasnie.!! o lol...kuzwa jak jakies kujony pisza to sie nie dziwie ze na 100% napisze ;/ zal...
            • sportsnk Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 15:49
              kujon który robi zadanie o 22 albo w szkole odpisuje a uczy się tylko na
              sprawdziany czytając 2 razy materiał.. ha i co teraz.
              • imagination. Re: Bardzo prosty !!!!! żal 28.04.10, 21:35
                uważam,że jestes bardzo przemądrzała,nie lubie takich ludzi.
    • natalia234 Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:19
      dokładnie, jak mówiłam rodzicom to oni powiedzieli ze to jacyś idioci wymyślili,
      masakra.devilscianauncertain
    • kingaa Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:21
      On był okropny....Po wyjściu z sali wszyscy byli jednomyslni, co do opinii o tym
      teście....zwalony!!!
      Kto go w ogóle wymyślił?! No bez przesady, w tamtym roku był łatwiejszy...Nasz rocznik
      zawsze ma przewalonescianacryshocksaduncertainangryconfusedcrying Ehh....
    • michaelmontana Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:24
      powalony jakiś był big_grin
      • lisaxx Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:41
        no to moge sie pozegnac z liceum .. ; /
        ten test byl najtrudniejszy z tych ktore kiedykolwiek pisalam ! ; o
        jakis wegiel .. radioaktywne mszyce i biedronki <lol2> matmy tam bylo malo co .. caly czas
        praktycznie fizyka , chemia .. geografia .
        wolalabym tak jak jest zazwyczaj , zamkniete z mamty a otwarte np z geografii typu oblicz
        skale albo ktora godzina byla w tym miescie jak taka byla w tym . takie zadania lubie . a
        to.. ; o
        i jeszcze wyniki maja nam podac dopiero w czerwcu a na poczatku maja juz trzeba szkoly
        wybrac i skad ja mam wiedziec gdzie moge skladac zeby sie dostac ?! a nie..potem zostane
        bez szkoly i przyjma mnie tylko tam gdzie bedzie miejsce , czyli gdziekolwiek ..
        bede miala 15 lub 17 / 25 z zamknietych . bo nie pamietam dokladnie co zaznaczylam ,
        prawie wszystko strzelalam .. a otwarte .. hmm 3 nie zrobilam a reszta raczej dobrze , ale
        jakies 2 chyba zle .. zalezy czy dadzą chociaz jakis 1 punkt za czesc czegos dobrze ..
        ehh . modle sie zeby miec chociaz okolo 30 .. ; O
    • vanella Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:37
      To było po prostu straszne! W życiu żaden test nie poszedł mi tak źle. W trakcie
      pisania zastanawiałam się tylko jakby to wyglądało, gdybym po prostu od razu
      wyszła z sali. Żałowałam, że trakcie do szkoły nie potrącił mnie żaden
      samochód, ominęłoby mnie to piekło. Każdy po wyjściu z sali albo sypał
      wiązankami albo wcale się nie odzywał jakby jakaś żałoba narodowa
      trwała-wytrzeszczali tylko oczy i stali jak kołki. Teraz mogę sobie marzyć o
      dobrym liceum, nie ma co!
      Jakby tego było mało, to moja szanowna szkoła podała mi zły pesel i po teście
      musiałam latać po szkole i wyjaśniać całą sytuację, żeby mi nie cofnęli egzaminów.
      Po takim dniu to pozostaje jedynie zasnąć i się nie obudzić.
    • lovememanytimes Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:38
      ja też na lekcjach sobie radzę lepiej na matmie i fizyce ale ten test to juz
      przesada . masakryczny był .sciana
      • kate9924 Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:41
        TOTALNIE MASAKRYCZNY ! MAM CHYBA 21 PUNKTÓW RAZEM . MASAKRA
      • wildthing Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:43
        Ja dodam, że pisałam już niejeden próbny i niejedną olimpiadę i po raz pierwszy
        zdarzyło mi się po prostu nie zdążyć.

To ma być egzamin na poziomie przeciętnego ucznia? Ci wszyscy eksperci z gazety
        rozwiązywali go ponad 2 godziny, pracując zapewne w grupie i mając do dyspozycji
        internet, kalkulatory czy co tam jeszcze chcieli. To chyba o czymś świadczy.

Anulować go chyba nie anulują, chociaż gdyby była taka możliwość, to oczywiście
        jestem za wink.
    • justyss1 no troche trudny ;/ 28.04.10, 15:40
      dość lipny byl sad no ale, jak sprawdzalam odp.to z 30 pkt mialam big_grin jakbytak bylo na
      serio to ja niewiem co bym zrobila big_grin bym sie ucieszyla noramlnie tongue_out
    • monisia_xd Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 15:43
      test byl bardzo trudny i chyba kazdy sie z tym zgodzi. Zadania byly masakryczne, porażka uncertain
      • be_my_dream_xde Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:03
        napiszmy jakas petycje i juz!!
        bo to jest choore i tak nie moze byc!!
    • mileymandy Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:01
      Współczuję wam,ja to piszę za 2 lata i,jak sobie pomyślę co wymyślą to jakaś masakra!
      Część humanistyczną rozwiązałam(była w Gazecie Wyborczej),jednak matematyki
      poważnie się bojęshock
    • starlight_ Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:09
      Biedronki.sciana
    • akka Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:20
      Strasznie trudnysciana Żle mi poszłosciana i te zadanai take dziwnesciana
      Poprostu MASAKRA!!crying
      • norrmalna Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:28
        Do sportsnk : Kangur w 2 klasie rozni sie od tego w 3. 1 i 2 klasa pisza to samo
        oraz 3 gim. i 1 liceum
        Co do zadan w zamknietych mam 16 dobrze, w otwartych mam zle o tym dozorcy
        polowe zadania i o czajniku.
        Ok. 35 powinno byc.
    • gianna Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 16:46
      Nie wiem kto układał ten test, ale wiem jedno: nie miał za grosz pojęcia o tym, co przerabia
      się w szkołach. Radioaktywność to gruba przesada, zwłaszcza, że w pierwszej klasie była tylko
      wzmianka o promieniotwórczości. Zadanie z fizyki - lepiej nie komentować ... Poprzednie testy
      w porównaniu z dzisiejszym to był banał! Liczyłam na tak samo łatwy test jak w poprzednich
      latach, a ten to nadawałby się na jakiś konkurs a nie na egzamin! Skoro ja (a jestem piątkową
      uczennicą) miałam problemy z tym egzaminem to nie wiem jak poradziła sobie reszta
      uczniów. To była po prostu loteria ... Odpowiedzi nawet nie będę sprawdzać, bo żal na to
      patrzeć. Oby progi punktowe w szkołach spadły, bo będzie kiepsko ...
      • milsarana ZAL! ZAL! ZAL! Porabalo ich 28.04.10, 17:31
        JEDNA WIELKA TRAGEDIA!!! Musialo im sie w glowach porabac zeby dac takie zadania ! Ja
        jestem humanista i niewiedzialam kompletnie nic nawet na tych zadaniach prostszych o ile
        mozna powiedziec ze takie byly to pojechalam je. No cozz mamm chyba 11 punktow az
        zal! TO moj najgorszy wynik w historii mojego marnego zywota. Eh.. Nawet moj przyjaciel
        matematyk powinal sie na co poniektorych zadaniach i stwiertdzil ze to nie bylo latwe a on
        chodzi na jakies konkursy z matematyki i wgl wiec ja niewiem co ja mam powiedziec na
        to...crying
    • wiwika Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 20:16
      a ja mam takie pytanie: czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w zadaniu 17 jest
      odpowiedż węgiel? bo albo mnie przyćmiło albo jakoś tego nie kumam...
      • gianna Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 21:02
        Tutaj chodzi o izotop, a więc nie możemy się sugerować liczbą masową 14, dlatego, że
        izotopy mają różne liczby masowe, ale atomową zawsze taką samą, więc musimy ją znaleźć.
        14 to liczba nukleonów (protonów i neutronów), a dalej mamy podane, że w jądrze jest 8
        neutronów.
        14-8=6
        6 to liczba protonów, a protonów jest tyle samo co elektronów. Liczba ta to liczba atomowa,
        a tylko węgiel ma liczbę atomową 6 smile Mam nadzieję, że Ci wytłumaczyłam smile
        • wiwika Re: Test mat-przyr... 29.04.10, 15:38
          teraz już wiem, dziękismile
    • koralowa Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 20:25
      `.Ja piszę w następnym roku, ale moja kuzynka pisała i mówiła, ze był mega
      trudny !.
      • madalena Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 21:06
        ja z tego testu zawaliłam zamknięte bo otwarte zrobiłam wszystkie stracę z
        otwartych 1-2 pkt . ale z zamkniętych ok. 8. ;/ więc tak 40-41 będzie smile z
        humana też tak ok. 42 (zawaliłam streszczenie ;/ ) nie było tak źle choć
        przyznam ten matematyczno przyrodniczy to był przyrodniczo przyrodniczy uncertain
    • justaga Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 23:19
      właśnie obliczyłam ile będę miała pkt. . . 5 .
      k***a mać ! ja pie***le ! zabije te c**y !
      najgorsza z klasy pewnie będę , bo im się zachciało jakichś pytań z kosmosu . . . i te zadania .
      MASAKRA ! saduncertainindifferentshockangryconfusedcryingscianashockcry
    • ksiezniczkaa Proste nawet 28.04.10, 23:30
      Wydaje mi się, że przesadzacie. Rozwiązywałam ten test i jak dla mnie tylko niektóre
      pytania były trudne... Jestem w I gim.
      • florcia08 Re: Proste nawet 29.04.10, 10:37
        ksiezniczkaa napisał(a):

> Wydaje mi się, że przesadzacie. Rozwiązywałam ten test i jak dla mnie tylko nie
        > które
        > pytania były trudne... Jestem w I gim.

Łatwo się mówi.Jakbyś była w trzeciej klasie powiedziałabyś co innego
    • stokrotka_q Re: Test mat-przyr... 28.04.10, 23:39
      porażkaa.... takie glupoty były... i duzo rzeczy ktorych po prostu nie przerabiałam w
      szkole ;/
    • karola_483_th Re: Test mat-przyr... 05.07.10, 16:37
      mnie też masakrycznie wyszedł. ;< te zadania były jak z kosmosu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka