mikaba1992 28.04.10, 19:33 { imiona zmyślone } Więc , ja w mojej klasie nie jestem za bardzo lubiana.. no i .. mam tylko 2 { niby przyjaciółki ,, z jedną jestem skłucona.} Ale Ada trzyma się tylko z Darią , a ja ? znaczy : Gada z nią , siedzi na przerwach - pod klasą ,, Ale one mają tematy do gadania spotykają sięę. chodzą do Kina i wgl ,, ! , a ja ? jestem nudziarą ! , nie śmiałą . i do tego nie mam żadnych tematów żeby z nimi gadaćć! , i tak sama siedze na przerwach .. Tylko jak mam chrupki czy co.. to Girlsy w mojej klasie : " Madziu dasz trochęę ? " a tak to mają mnie w dupiee ! mamy wycieczkę : 3 dniową , jadee i pokoje są : 2, 3 , 4 , 5 osobowe.. a ja nie mam nikogo żeby być w pokoju , ani żeby z kimś siedzieć w autobusie . { a Ada siedzi z Darią i są w pokoju razem } Co mam zrobić żeby być lubiana ? ps. jestem bardzo nie śmiała , i nie mam żadnych tematów żeby z nimi rozmawiać , JEŚLI MOŻECIE NAPISZCIE JAKIEŚ TEMATY DO GADANIA . I WGL ! bede wam bardzo wdzięczna : ) PROSZE WAS.. NIE PISZCIE KOMENTARZY TYPU : ŻALL ITP ! ja naprawdę mam z tym kłopot JEŻELI PISZECIE ŻEBYM SIĘ ZMIENIŁA .. ALE JAK ? , JAK SIĘ ZACHOWYWAĆ ZEBY MIEĆ KOLEŻANKI , KTÓRE CIE LUBIĄ? PLISS , : Dziękuje za komentarze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bloodsucker Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 28.04.10, 19:44 eee.. ;o Przede wszystkim się nie zmieniaj, ani nie podporządkowuj się nikomu. Bądź sobą.. Zagaduj do koleżanek, a może okaże się, że w większości lubicie to samo? I próbuj małymi krokami się przebić przez tą nieśmiałość. Wiem jak to jest bo sama z tym walczyłam i nadal walczę, ale jestem już bardziej otwarta na ludzi xd Odpowiedz Link Zgłoś
lovemebaby_ Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 28.04.10, 19:45 trudna sytuacja, ja raczej jestem wygadana i wszędzie wtrącam swoje trzy grosze, nauczyciele uważają mnie za takiego klasowego rozśmieszacza. a to dlatego, że ja śmieje sie prawie ze wszystkiego, a jak ja sie rozśmieszę to mam taki dowalający głos, że wszyscy się zaczynają śmiać i tak przez całą lekcje moze poprostu wyluzuj postaraj się powiedzieć, moze jakie gwizdy lubią, bądź zawsze uśmiechnięta, i do mich machaj to działa, potem palnij coś w stylu "jestem głupia, wiem" sprubuj w tym wszystkie chwyty dozwolone Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_lovee Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 28.04.10, 19:52 Jacie ja mam taka samą sytuacją NIe wiem może powidz coś o gwiazdach albo przynieś np. BRAVO i tam pooglądajcie a u między czasie zapytasz sie którą gwiazdę lubią i potem bedziesz z nimi o niej gadała ? - Ja nie wiem u mnie podziałało Odpowiedz Link Zgłoś
vienna Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 28.04.10, 19:53 Twoja sytuacja nie jest wcale beznadziejna ! posłuchaj , na pewno masz jakieś zainteresowania - większe lub mniejsze - którymi warto ` zarazic ` Twoje przyjaciółki . na początku pokaż im , że potrafisz zrobic coś lepiej od innych ( nie chwaląc się , niby od niechcenia ; ) ) . zaproponuj im żeby zrobiły to samo , przy okazji możesz im też w tym pomóc . oczywiście warto ` byc na fali ` , czyli np . wiedziec co w modzie piszczy lub co znane osoby zrobiły . możesz znaleźc też w internecie jakieś fajne zespoły , które zainspirują Twój styl albo zmienią coś w Tobie wewnętrznie . naprawdę muzyka ma niesamowitą moc ; ) może Twoja nieśmiałosc oparta jest również na kompleksach ? a nawet jeśli nie , to warto znaleźc i podkreślic swoje atuty ( np . szczupłe nogi pokazac w legginsach albo ładnie umalowac duże oczy ) . od razu staniesz się pewniejsza siebie . bo nieśmiałosc jest najczęsciej skutkiem braku akceptacji . zaakceptuj siebie taką jaka jesteś ! pokaż się przy znajomych z jak najlepszej strony ! bądź zawsze koleżeńska i uczciwa . jeśli ` wyrobisz ` w sobie te cechy z miejsca staniesz się lubiana ! a bycie lubianym = bycie pewnym siebie ! wszystkiego dobrego ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 28.04.10, 20:38 Musisz być miła dla wszystkich. Ja ci nie wymyślę na jaki temat masz z nimi gadać bo nie znam ani ciebie ani twoich koleżanek. Musisz uwierzyć w siebie i być bardziej pewna siebie. Inaczej nie mogę ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
selena_disney Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 28.04.10, 20:49 Jest kilka porad.... - śmiej się z niepowodzeń i ze swoich wtop, a nie wstydź się i wkurzaj. - czytaj nowe książki i gazety, oglądaj tv, słuchaj najnowszej muzyki, by być na czasie i wiedzieć, o czym ludzie gadają. - znajdź jakiegoś idola, o którym można rozmawiać. - zapisz się na zajęcia, które będziesz lubić, będzie temat do rozmów i rozwiniesz zainteresowania. O hobby zawsze można gadać. - nie ubieraj się jak clown albo śmieciarz to odciąga ludzi. I nie chodzi o to, żebyś nosiła najnowsze rzeczy z wybiegów, tylko normalne i które ci się podobają. - sama podejdź do kogoś fajnego, nie każdy lubi robić ten pierwszy krok. Zaryzykuj ;D Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 nie mów tak . 30.04.10, 18:00 nie wolno mówić ,że jest się nudziarą ! to ,że nie znalazłaś jeszcze nikogo kto by cię polubił taką jaką jesteś to nie znaczy nie ma takiej osoby . jesteś nie śmiała ?! trudno . ja też ? ! hah .. możesz gadać o tym co cię interesuje , o tym na czy się znasz ,ja tak robię i nie mam żadnych problemów ,trochę się różnie ,ale dla mnie to dobrze ,bo nie jestem kolejną kopią . nie martw się . ; p Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 30.04.10, 19:42 Zacznę od tego, że nie możesz się zmieniać. Gdy się zmienisz, ludzie nie polubią tej Madzi, którą jestes teraz, tylko inną osobę. A ty nie będziesz szczęśliwa, uwierz mi. Poszukaj osób, z którymi będziesz miała o czym rozmawiać. Na pewno czymś się interesujesz, i na pewno są osoby, które interesują się tym samym. Wiem, że Ci nie pomogłam. Nie pomogłam, bo nie mogę. Nie pójdę tam, i powiem do koleżanek, że mają z Tobą rozmawiać, a Tobie nie podsunę tematów. W tej sprawie, sama musisz zadziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
meva_ zgadzam się z slodkiporanek 30.04.10, 19:56 zawsze wszystkim w takich sytuacjach doradzam żeby się nie zmienia, bo nie warto. uszczęśliwisz ich, ale co z tobą? może cię polubią, ale uwierz mi że o wiele przyjemniej jest kiedy ludzie akceptują cię i lubią taką jaka jesteś. po prostu uwierz w siebie i może poszukaj bratnich dusz wśród innych dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
light Również popieram. 02.05.10, 21:58 Ujęłaś wszystko to, co chciałam napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
anahi011 Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 30.04.10, 19:49 nie ma przepisy na przyjaciółkę ale bądż sobą ja już cie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 30.04.10, 19:58 Bardzo możliwe, że masz piękną duszę. Lubię rozmawiać z nieśmiałymi ludźmi bo jak się ich pozna okazują się fajni. Ale jak Ci pomóc, to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mickeymouse Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 30.04.10, 20:05 Hmmmm...Może poGGadaj z tymi dziewczynami i zapytaj się czy możesz z nimii być w pokoju? Ja też byłam nieśmiała, jak chodziłam do podstawówki, ale teraz mi przeszło . ;D Staraj się być sobą . spróbuj przezwyciężyć nieśmiałość i zacznij robić w szkole to w czym jesteś dobra. Np: jak jesteś dobra w siatkówce, to ją trenuj..To tylko przykład, oczywiście . ;pp Wtedy ludki samii cię zapamiętają . Ja tam lubię takie nieśmiałe, bo jak się otworzą , to się fajnie z nimi gada . ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 30.04.10, 21:50 mikey ma rację, jak zapytasz jednej znich na gygy to ci nie odmówi. Odpowiedz Link Zgłoś
nastiii Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 30.04.10, 21:56 uuu, masz problem dziewczyno. wiesz dlaczego dziewczyny z Tobą nie chcą gadać? dlatego, że z góry wiedzą, że nic nie odpowiesz,. nie będziesz gadać i wgl. dlatego nie bój się zapytać co u nich słychać? a temat sam się nawinie;P Odpowiedz Link Zgłoś
vani_chan To proste :) 01.05.10, 19:03 Bądź sobą i nie udawaj nikogo,zagadaj do nich bądź bardziej otwarta bo pewnie jak widzą że sama siedzisz i się nie odzywasz to pewnie dlatego tak się zachowują nie odsuwaj się od nich Może zbyt źle siebie oceniasz i być może to nie pozwala ci się zaprzyjaźnić ze swoją klasą uwierz w siebie Odpowiedz Link Zgłoś
sandra_miley Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 01.05.10, 20:18 no to masz problem..ja mam odwrotnie..mnie wszyscy lubią..no ale... podejdź do kogoś i zagadaj..na przykład no ale jak chcą od Ciebie chrupki a mają Cię gdzieś to powiedz im w prost '' Kupcie se same,a tak w ogóle przecież mnie nie lubicie'' i wtedy im gały wyjdą na wierzch..albo jak są aż tak wredne to powiedzą tylko '' ależ ja Cie lubieee;/'' Poprostu pogadaj ze swoimi kumpelami żeby Cię tak nie zostawiały..i daj po sobie poznac całej klasie że jesteś fajnaa zagadaj do nich..opowiadaj śmieszne żarty..pomagaj im w czymś no mam nadzieję że pomogłamI życze powodzonka;-D Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 01.05.10, 22:19 ja zawsze obgaduje ploteczki z otoczenia ;d Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 02.05.10, 21:43 nie rozumiem jak można nie miec żadnych tematów do rozmowy . Gadaj o wszystkim co ci przyjdzie na myśl. U mnie jest np. tak. Potrafimy godzinami gadać jak my się nie mamy w co ubierać <choć praktycznie rzecz biorąc na zakupy ubraniowe chodzimy niemal co dwa tygodnie x d> i o tym jakie rzeczy są nam potrzebne x d siedzimy na stylio.pl i robimy zestawyy oczywiście co drugi ciuch to "o boże chcę to mieeeeć" gadamy o chłopakach, o kłótniach ze starymi, o tym jakie jesteśmy nieudane x DDD o gwiazdach, o ludziach o bożee. no o wszystkim normalnie . ! Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 02.05.10, 21:47 a i gdy z kimś gadasz musisz być wyluzowana . ja z kumpelami nabijamy się z co drugiej rzeczy . ; x wspominamy nasze wpadki, śmiejemy się same z siebie . Bądź otwarta i nie obrażaj się o co drugą rzecz. A gdy zaliczysz jakąś wtopę zamiast rzucać focha śmiej się razem z innymi! Każdy lubi pokręcone osoby z poczuciem humoru! x d Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Buda , koleżanki ! HELP ! 02.05.10, 21:53 Wiem że to troche głupie ale u mnie zawsze działa a mianowicie: Ja zawsze jak chcę żeby qumpele mnie lubiły to znajduję u siebie zainteresowanie u chłopaków, i wtedy qumpelki myślą że ja ich mogę z nimi zapoznać ; ) I jeszcze zmień swój styl, no wiesz ubierania się, malowania itp ; ) Życzę powodzenia ; ) Odpowiedz Link Zgłoś