Dodaj do ulubionych

przemoc w szkole

02.05.10, 13:04
Pewne sprawy skłoniły mnie do napisania wątku. No właśnie przemoc w szkole. Chciałabym
abyście napisały czy występuje u was przemoc fizyczna, psychiczna, cyber przemoc. Czy
jesteście nękane, czy może wy komuś robicie krzywdę, a może po prostu jesteście świadkami
takich sytuacji? Na jaką skale występuje przemoc?

Sorry jeśli się powtórzyło.

Najpierw wy się wypowiedzcie, ja później bo u mnie jest to trochę skomplikowane.
Obserwuj wątek
    • roxanne halo? 02.05.10, 13:40
      • lilly_ Re: halo? 02.05.10, 13:43
        Nie byłam ani świadkiem przemocy, ani krzywdy nikomu nie wyrządzałam. Z cyber
        przemocą nie wiem jak jest, ale raczej nie. ; ]
        • klama_kcmil Re: 02.05.10, 13:47
          Tak, jak poprzedniczka. A więc: Co Cię skłoniło do napisania tego wątku.?
        • shadow_ hmm. 02.05.10, 13:50
          u mnie do szkoły chodziła kiedyś taka Sylwia, na początku była fajną, miłą
          dziewczyną, ale można powiedzieć, że nie była za bardzo sprawna fizycznie, otóż
          chodzi o to, że na wf-ie nie radziła sobie prawie w ogóle. po paru miesiącach,
          czy tygodniach, chłopcy z mojej klasy zaczęli się nad nią znęcać i ją gnębić.
          była wyśmiewana i obrażana. aż w końcu doszło do tego, że nie chodziła do szkoły
          przez cały semestr i nikt nie wie co się z nią dzieje w tej chwili. ;d no,
          znaleźli sobie tak zwanego kozła ofiarnego. (;
          • olivka_23 Re: hmm. 02.05.10, 18:40
            biedna sylwia . : /
      • prinsesska Re: halo? 02.05.10, 13:50
        U mnie w klasie jest takistraszny chłopak. On używa wszystkich rodzajów przemocy uncertainWszyscy z naszej klasy byli jej świadkami, nawet jaindifferent Już go z dwóch szkół wyrzucilishocka teraz chcą przenieść do innej klasy. Pamiętaj jak raz wszedł do naszej szatni jak się przebierałyśmy na w-f, wszystkim pokolein zdążył zrobić zdęcie w staniku albo majtakchangryon jest strasznyy!! Albo pobił raz Szymona aż miał śliwe pod oczmi. A nad Nikolą znęca się już ok.5 lat. Chyba rozumieszuncertain
    • jane_ Re: przemoc w szkole 02.05.10, 15:20
      jestem beznadziejną ofiarą.

ale nie, serio, grożono mi w szkole, ostatnio, dziewczynkom przeszkadza kształt mojego nosa, różowe skarpetki i kolegowania się z chłopakami, więc jestem obrażana i zablokowywana na nk. i ostatnio dostało mi się od wychowawcy, że się z tym pogodziłam i nie skarżę. :q
      • katsuumi_17 Re: przemoc w szkole 02.05.10, 18:36
        Niektórzy są cholernie zawistni i przez to wyżywają się na innych. Nie spotkałam się z takim
        czymś osobiście, ale myślę, że zazwyczaj ma to miejsce w gimnazjum, bo to najtrudniejszy
        wiek.
        • sysiek4444 Re: przemoc w szkole 02.05.10, 18:50
          Katsumii - tak , gimnazjum , zmienia ludzi , sama się zmieniłam , i to dużo , w
          podstawówce , nie byłam taka `dziwna ani ` wredna[ ? ] .
          Od kiedy jestem w gimnazjum zachowuję się dziwnie , sama czuje tę zmianę .
          Czuję się lepsza od innych itp. gupia się zrobiłam . ;/
          Kiedyś byłam milsza , sympatyczniejsza ...

Byłam ofiarą , dizewczyny mi dokuczały , obrażały i to wszystko dlatego że byłam cicha
          i spokojna ... już tak nie jest , na szczęście , gdy wracałam ze szkoł czułam się super że się
          uwolniłam od tych bydlakó , oczywiście nie wszyscy byli przeciwko mnie . Miałam
          przyjaciół któzy mnie wspierali , ale i tak czułam się źle.
          • sysiek4444 Re: przemoc w szkole 02.05.10, 18:52
            sory za błędy . ; /
      • nearlaify Re: przemoc w szkole 02.05.10, 18:46
        Tak, znam to... Sama nie jestem tego ofiarą, ale bardzo często świadkiem. Nie
        znoszę tego, i już wolę być kapusiem. Mam nawet koleżankę z klasy, która jest
        wyszydzana, bo jest gruba. uncertain
    • monikajb Re: przemoc w szkole 02.05.10, 18:39
      taaak, moje koleżanki zawsze schodzą mi z drogi xD
      • fanka96 Re: przemoc w szkole 02.05.10, 18:44
        nie jestem ofiarą ani nikt z moich znajomych...

..ale że czesto bywam u pani pedagog, słyszałam już różne ciekawe historie...
    • emm_ Re: przemoc w szkole 02.05.10, 18:41
      u mnie na szczęscienie ma takich sytuacji.
    • aguus13 Re: przemoc w szkole 02.05.10, 19:00
      u mnie w szkole jest taka Sylwia .. ona ma coś z psychiką bo się zaczyna źle się
      uczy .. ostatnio weszła do umywalki i się z tego cieszyła nauczyciele to
      widzieli i nic.. ja do niej nic nie mam ale ona chyba coś do mnie i moich
      koleżanek z klasy ma bo nas goni i nas pluje.. no i gimnazjalistów się boi i
      niektórych jeszcze z podstawówki .. a jeśli mnie ktoś prześladuje to albo mu
      docinam że nie wie co odpowiedzieć a jeśli by mnie uderzył oddała bym mu nie tak
      jak on mi tylko poszczypała albo pokopała ;D często unikają się we mnie zaczynać
      ale zdarzają się "idioci" wink tongue_out
    • niesmaczna Re: przemoc w szkole 02.05.10, 20:27
      Nie , nie jestem lękana w szkole , no może przez chłopaka , który wącha mi włosy
      co przerwę -,- I próbuję nie lękać młodszych dzieci .. x 3
    • koniec Tylko u nas w klasie. 02.05.10, 21:19
      U nas w klasie, biją się co przerwę. Nawet nauczyciele już nie dają rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka