Dodaj do ulubionych

Kujonka;))

02.05.10, 15:55
Jestem najlepszą uczennicą w naszej klasie. Nie żebym kuła... po prostu świetnie
zapamiętuje to o czym mówili nauczyciele w czasie lekcji. I mam z tym mały problem.
Każdy w klasie wie, że ode mnie można zawsze coś przepisać. Często daje ściągi na
klasówkach, tylko po to by klasa... nie wiem sama. Nie odstawiła mnie w kąt? Nie obraziła
się na mnie? A ja mam dość takiego traktowania!!! Cały czas to samo
- Usiądziesz ze mną na teście z histy?
- A ze mną na angliku.
- A ze mną na matmie, ok?
No właśnie, nie zawsze chcę z kimś siedzieć. Czasem mam dość dawania ściąg. Ale nie chcę
się im stawiać. Nie chcę zostać, odepchnięta (wiem do czego zdolna jest moja klasa), bo
często wydaje mi się, że to tylko dzięki temu że daję ściągi jestem lubiana.
Macie tak czasami? Że wydaje wam się że wasza znajomość nie jest bezinteresowna? Jak
sobie z tym poradzić?
Obserwuj wątek
    • montanacyrus Re: Kujonka;)) 02.05.10, 16:03
      Umów się z najlepszą przyjaciółką, niech ona udaje, że nic nie umie i siadaj zawsze z nią wink
    • magnaw18 Re: Kujonka;)) 02.05.10, 16:03
      może powiedź po prostu że dzisiaj chcesz usiąść sama, nie wiem ja się nie uczę a
      ściągi piszę sama wcześniej więc nie wiemindifferent
      • 7_things Re: Kujonka;)) 02.05.10, 16:08
        Bądź sobą. Jeśli nie chcesz komuś dawać odpisać albo z kimś usiąść to po
        prostu to powiedz. Nawet jeśli mieliby cie przez to znielubić.

Poszukaj sobie innych koleżanek/ kolegów. Może z jakiegoś kółka czy coś ?
    • renesmee20 Re: Kujonka;)) 02.05.10, 16:04
      Ja mam podobnie, ale się tym tak nie przejmuje bo mam zaufaną grupkę znajomych
      którzy lubią mnie nie tylko za "pomoc".
      Nie przejmuj się . I tak prędzej czy później ich brak wiedzy wyjdzie na jawsmileA no a jak
      przestaniesz pomagać to też wątpie że się wszyscy od Ciebie odwrócąsurprised
    • jade Re: Kujonka;)) 02.05.10, 16:07
      Jak nie chcesz im dawać ściąg to nie dawaj. Oczywiście, od czasu do czasu daj,
      ale nie że jesteś... hmm... wykorzystywana ciągle. To przecież ty się uczysz, ty
      słuchasz na lekcjachi i tobie się należą dobre oceny. A twoja klasa ma do ciebie
      takie nastawienie : dasz ściągnąć na sprawdzianie z chemii to będziemy cię
      tolerować" itd. Nie bój się, masz prawo mieć swoje własne zdanie! Trzymam za
      ciebie kciuki ! kiss
      • charlotte__ Re: Kujonka;)) 02.05.10, 16:10
        mam trochę podobnie, dobrze bo nie tylko
        ja jestem dobra uczennica takze nie muszę
        wszystkim pomagać. czasem pomogę,
        czasem nie. niech sami sie uczą.
      • ehmm Re: Kujonka;)) 02.05.10, 16:11
        szczerze .. nie wiem co ci poradzić bo nigdy nie należałam do tej mądrzejszej
        części klasy to raczej ja zawsze prosiłam zeby ktoś ze mną usiadł ;D
    • cinderella1 Musisz to przeczytać..!! 02.05.10, 16:15
      Wiem cos o tym.!sad

Miałam tak samo..w domu nic sięę nie uczyłaam.po prostu pamiętałam wszystko z
      lekcjii. ale innii uwazali inaczej..;/ Bałam się odmówicć ściągii bo bałam
      się.. wysmiania?> chyba tak..
      ale teraz wszystkoo się zmieniłoo..olałam to i tamto..! samaa sciągam..chyba
      musiałam imm udowodnićć ze nie jestem kujonkąą..

wszyscy myląą to pojęciee..bo myślaą ze kujonkaa to ktoś kto się uczy i ma dobre
      stopniee..a tak nie jest...! miałamm o tym lekcjęę.. i kujon to ktoś takii ktoo
      uczy się na siłee.wszystko wkuwaa jako formułkęę...!!

Nie martw się.! Ja wiem ze żlee robiłam ..bo trochee się pośmieją a ja kiedyś w
      życiu bedę kimśś a te niedoukii i anaLFABECII bedą jedynie NIEUDACZNIKAMI..!!!
      Bez obazyy nie chceę tu nikogo obazićć..Sorii.. POWODZENIAA.!!!tongue_outkiss
      .
      • lovebug mam gorzej. 02.05.10, 17:04
      • midnight_sun13 Dzięki 02.05.10, 17:05
        Wielkie dzięki za radykiss
        Na pewno z nich skorzystam i mam nadzieję, że później będę mogła się chwalić tym że
        dałam sobie z nimi radę (z waszą pomocą).
        Jesteście świetne!!!!
        Jeszcze raz wielkie dziękikiss
    • answer Re: Kujonka;)) 02.05.10, 17:36
      odemnie cały czas ktoś przepisuje lessony i pełen lajcik!
      Tyle że ja nie jestem taką sztywniarą że czasem potrafię się uczyć na kartkówkę
      zamiast iść gdzieś z kumpelami ( nie mówie że ty niom jesteś).
      • jula__ @cindirella1 - nie wiem czy dobrze napisalam nick 02.05.10, 20:02
        Ja przepraszam bardzo ale czy ty masz jakas chorobe albo nie wiem ze piszesz po kilka takich samych liter np. sciagaaam ??? sciana

A co do watku to olej to moze na chwile sie obraza ale potem sami beda chcieli sie pogodzic smile powodzenia.
    • katsuumi_17 Re: Kujonka;)) 02.05.10, 19:50
      Ja bym się postawiła. Jeśli szczerze cię lubią, nie odwrócą się od ciebie. A jeśli odwrócą- to
      znaczy, że są poprostu fałszywi. Zastanów się czy jest sens być dobrze traktowanym
      tylko przez to, że dajesz im zadania. Według mnie nie.
    • kusy505 Re: Kujonka;)) 02.05.10, 20:50
      NIe.!!! Ludzie lubią mnie za to jaka jestem i za to że zawsze mogą się ze mną
      pośmiać. Jeżeli ciebie to denerwuje to powiedz STOP... Albo jak ktoś się ciebie
      o coś pyta powiedz NIE WIEM przecież nawet kujonom zdarza sie czegoś nie
      wiedzieć, a jeżeli chcesz być lubiana "NA SIŁĘ" to nie pisz że chcesz znaleźć
      inne rozwiązanie, bo cóż innego rozwiązania nie ma pozdrawiam
    • cyrusmiley Re: Kujonka;)) 03.05.10, 10:36
      `To zabłyśnij dobrymi kontaktami z nimi ,a nie tym jak się uczysz xdd
      POZDRO ;P
    • monik4 Re: Kujonka;)) 03.05.10, 10:39
      hahaha kujonka ;]
    • zuza_12_ Re: Kujonka;)) 03.05.10, 10:48
      mam podobnie
      Zuzia gdzie będziesz siedziała na religji?
      dasz ściągnąć z polaka co nie?-,-

z tą różnicą że daje ściągać jeśli mi się chce jak ktoś normalinie jest dla mnie wredny a
      potem chce ściągnąć to kij mu w dupe nie potrzebuje takich kolegów tongue_out

tobie radzę to samo daj im ściągnąć jak ci się podoba a jak ktos ci podpadnie to źle dla
      niego nie dla ciebie
      • zuza_12_ Re: Kujonka;)) 03.05.10, 10:52
        no i ja nie jestem akurat kujonką nie ucze się na pamięć poprostu wyciągam wnioski bo na
        niktórych lekcjach np.religji nie wszystko da się wykuć i dlatego chyba jedyna z klasy
        dostaję 6 cool

sama też ciągle ściągam ale nie od kogoś tylko ze ściąg lub zaglądam do książki i git smile
    • stop_it no wiesz.. 03.05.10, 10:51
      moze glupio sie przyznac, ale mamy w klasie taka jedna Patrycje i tez siadam z nia czasem
      tylko dlatego bo ona duzo umie..
      wiem ze to moze chamskie, ale takiej przypinki sie chyba nie pozbedziesz...
      • th4ever Re: no wiesz.. 03.05.10, 15:43
        hmh
        tak to jest chamskie ale w zyciu trzeba sobie radzic..
        :f
        • duuumi Kujonka ? 03.05.10, 15:54
          Tez ucze sie najlepiej w klasie i mam bardzo dobrą pamięć. Ale kujonką nie
          jestem, mam taką zasadę, że nie daje innym ściągać (oczywiście czasem jest ona
          złamywana), ale nielubie, gdy lubdzie ode mnie ściągają ; <
    • autre Re: Kujonka;)) 03.05.10, 16:05
      nie jestem "orłem" w klasie, ale zawsze mam lepsze oceny od innych z humanistycznych
      przedmiotów. więc mniej więcej wiem jak się czujesz ;] na jakieś kartkówce albo
      sprawdziane z historii za mną szepczą i kopią w moje krzesło, a gdy piszemy coś z
      literatury na polskim rzucają się na mnie i pytają jeden przez drugiego, gdy pani wyjdzie na
      minutę albo coś. nie tylko mnie to irytuje ale też się boje, że pani odbierze mi moją pracę,
      bo często leją na to, że pani siedzi naprzeciwko nas na ławce i z pewnością wszystko
      usłyszy. Albo zobaczy. Przyjaźnie się też z klasową prymuską - która jest moją
      przyjaciółką od serca - ma o wiele gorszy od mojego problem, bo nie tylko szepczą do niej
      na sprawdzianie albo coś, ale też pożyczają od niej ćwiczenia i nigdy nie wie kto w danej
      chwili je ma. Moją deuga koleżanką jest taka dziewczyna, która mieszkała przez jakiś czas i
      uczyła się w U.S., w Nowym Yorku, więc mówi biegle po angielsku. Ona zresztą tez jest
      prymuską, ma fotograficzną pamięć, ale oblegana jest najbardziej na jezyku angielskim.

Rozumiem, to co czujesz. Bo też czasami ma ochotę się na nich wypiąć. Ostatnio był taki
      jeden kolega co sie chwalił, ze umie wszystko na geografię, a połowa kl. dla odmiany na
      niego liczyła ze ściągami i podpowiedziamim choć on miał ich gdzieś, przez co
      te "odważne" i "lubiane" dziewczyny robiły mu wyrzuty za to, ze "taki mądry, a pomóc nie
      chce"... Mam nadzieje, ze w liceum trafię na kl. prymusów w której każdy brzydzi się
      ściągania i oszustw ;] Tobie też tego życzę ;***
    • myslicielka123 Re: Kujonka;)) 04.05.10, 14:01
      Jak kogoś nie lubisz to z nim nie siadaj i nie dawaj odpisywać. Dla ich własnego
      dobra; czy na np. maturze też z ktoś z tobą usiądzie i będzie spisywać?
      Powiedz im to.
      Dlaczego ty masz się napracować nad pracą domową a ktoś ma to bez żadnego
      wysiłku odpisać?sciana
      • myslicielka123 Re: Kujonka;)) 04.05.10, 14:03
        a i jeszcze.. jak są normalni i myślący to zrozumieją i zaczną się uczyćsmile
      • siem_sciem Re: Kujonka;)) 05.05.10, 21:28
        myslicielka123 napisał(a):

> Jak kogoś nie lubisz to z nim nie siadaj i nie dawaj odpisywać. Dla ich własneg
        > o
        > dobra; czy na np. maturze też z ktoś z tobą usiądzie i będzie spisywać?
        > Powiedz im to.
        > Dlaczego ty masz się napracować nad pracą domową a ktoś ma to bez żadnego
        > wysiłku odpisać?sciana

i kto to mowi paula ;d
        • myslicielka123 Re: Kujonka;)) 06.05.10, 19:32
          siem_sciem napisał(a):

> myslicielka123 napisał(a):
          >
          > > Jak kogoś nie lubisz to z nim nie siadaj i nie dawaj odpisywać. Dla ich w
          > łasneg
          > > o
          > > dobra; czy na np. maturze też z ktoś z tobą usiądzie i będzie spisywać?
          > > Powiedz im to.
          > > Dlaczego ty masz się napracować nad pracą domową a ktoś ma to bez żadnego
          > > wysiłku odpisać?sciana
          >
          > i kto to mowi paula ;d

nie musisz publicznie wyznawać że się znamy i na każdej klasówce od ciebie zżynamsuspicious
          • siem_sciem Re: Kujonka;)) 07.05.10, 15:16
            tia , gdyby nie ja ;d

głąb xd
    • inna__ Re: Kujonka;)) 04.05.10, 14:14
      postaw się. jeśli się nie odwrócą, to znaczy że lubią cię na serio. jeśli odwrócą, okażą się
      fałszywi. nie masz zbyt wiele do stracenia jeśli się odwrócą. bo po co komu fałszywi kumple.
      • durex_ cinderella1 04.05.10, 14:32
        w domu wszyscy zdrowi?
        psychika zryta lalala

do założycielki wątku:
        Czy tak trudno mieć własne zdanie w naszych jakże zajebistych czasach?
    • bum66 !! przeczytaj !! 04.05.10, 14:40
      u nas w klasie jest taka osoba . kujonka ; DD wszyscy chcą z nią siedzieć i przepisywać np.
      prace domowe . jej się wydaje , że bd lubiana ale i tak po kątach wszyscy ją obgadują ,
      dokuczają . ! nie ma sensu dłużej się tak dawać . ja na twoim miejscu przestałabym dawać
      się tak traktować i zacząć po prostu mówić NIE . ! wydaje ci się że wszyscy cię odtrącą ? a
      może się tak zdarzyć że zaczną cie bardziej szanować za to że masz własne zdanie i
      potrafisz się postawić ?! a nawet jeśli zostaniesz przez nich odepchnięta za dzień lub dwa i
      tak ktoś znowu przyjdzie do ciebie byś dała mu spisać zadanie . warto zaryzykować !
      możesz duuużo zyskać w oczach osób z twojej klasy .
    • marti672 Re: Kujonka;)) 07.05.10, 15:21
      powiedz nie!!!! też tak miałam i powiedziałma nie!!!! no i wiesz co odczepili
      się o de mnie a ja znalazłam nowe przyjaźnie np z klasy
      wyżejbrawotongue_outbig_grinwinksmirksurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedkisskisskisskisstongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinwinkwinkwinkwinksmilesmilesmilepiwopiwopiwopiwokwiatkwiatkwiatkwiatkwiat:brawo::brawo::brawo::brawo::brawo::brawo::brawo::serce::serce::serce::serce::shock::shock::shock::shock::shock::brawo::brawo::brawo::brawo::brawo:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka