Dodaj do ulubionych

Samsung Delphi or Samsung Corby.

03.05.10, 16:26
W sumie, to nie wiedziałam gdzie wątek wstawić, a jeśli komuś przeszkadza, że na oficjalnym, to przepraszam.
Do rzeczy. No więc, mam zamiar kupić jeden z tych telefonów (dla niedoinformowanych, lub ślepych - Samsung Corby or Delphi) w orange, w abonamencie mix. Mam problem. Pierwszy, to taki, że nie wiem, który telefon jest lepszy. Delphi ma klawiaturę QWERTY, którą chciałam mieć, choć Corby jest ładniejszy, no więc. :d Moje pytanie do posiadaczów Corby: Czy dobrze pisze się SMSy na tym modelu?
Nie wiem co zrobić. Obydwa telefony są ogólnie tanie, bo z tego co zdołałam zaobserwować są w granicach 400-450zł.
Drugi problem, jest mianowicie taki: Delphi nie został jeszcze wprowadzony do Orange. I tu moje kolejne pytanie: nie wiecie przypadkiem, kiedy i czy w ogóle zostanie wprowadzony? Bardzo mi zależy na odpowiedziach, w dodatku szybkich i dokładnych.
Czekam też na wasze opinie co do tych dwóch telefonów. Z góry dziękuję (również za odpowiedzi typu "kup sobie inny telefon, blablabla", lub "wątek był, sprawdź sobie w googlach". Za takie dziękuję, a z ostatniej propozycji skorzystałam, nie martwić się. Czekam tu na wasze opinie.).

Dodaję też zdjęcia obydwu modeli, sama nie wiem po co. santa
Samsung Corby: https://4.bp.blogspot.com/_YmKuoUEdiY0/So_itq3kMWI/AAAAAAAAUy4/FYYiuycEZ3I/s400/Samsung+S3650+Corby.jpg
Samsung Delphi: https://www.studentnews.pl/img/wo/5/84/a3883584/samsung_delphi_b3410.jpeg
Obserwuj wątek
    • caterina97 Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:31
      o , też się nad tym zastanawiałam bo nie wiem który wybraćbig_grin
      obydwa są fajne , ale mi się bardziej Corby podoba ^^
      zastanawiałam się jeszcze nad Avilą ...
      • misia_147 Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:32
        Mam samsunga Corby, i dobrze się pisze. : )
        • annabell Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 15:15
          Corby jest fajny
        • natimiley Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 31.08.10, 12:07
          Ja mam C orby'ego (wiem źle napisałam) i dobrze się pisze a z Delphi to ja nie wiem.
      • sims Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 15:29
        Sama się nad tym zastanawiam smile
        tn sam dylemat ...
        zobaczymy odp .... smile
        • luflee. c; 23.09.10, 22:04
          Delphi.
          Mam ten telefon i świetnie sie sprawuje, może to dlatego że posiadam go dopiero parę miesiecy. cool
          Od znajomych wiem, ze corby szybko sie psuje i ogólnie to plastik, ale sama nie miałam okazji się nim pobawić jakoś 'dłużej'.
          Wiem że ostatnie zdanie mogło dziwnie zabrzmieć, ale mam nadzieję że ktoś mnie zrozumiał. XD
      • majullo Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 04.12.10, 23:02
        brawocorby
    • martuskac Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:32
      Na Corby esy pisze się tak se. ja wzięłam ten tel, bo myślałam, że on taki fajny
      i wgl. a tak serio t on jest tylko fajny z wyglądu bo środek to totalne
      badziewie xd
    • ola_ Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:33
      nie wiem, mnie wydaje się że wyglądaja tak samo tylko jeden ma takie kółeczko jakby na
      środku a drugi trójkąt xD
      ale ten drugi ma tą fajną klawiaturę, więc wolałabym ten ;P
      (nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ; ))
      • vhyf_ Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:40
        ani jeden ani drugi : d
        ale corby mi sie wogóle nie podoba więc delphi .
      • nevermind_ Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:41
        Mam corby, więc logiczne że tylko na jego temat mogę się wypowiedzieć. Mi
        osobiście pisanie smsów nie sprawia większego trudu, mało tego, mogę stwierdzić,
        że pisze się na nim bardzo okej. Nie mam zarzutów pod tym względem. Wydaje mi
        się natomiast, że na delphi będzie Ci trudniej pisać, chociaż nie mi to oceniać.
        Jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem, więc pisz : ]
    • pauliska1212 Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:42
      ja mam corby i jest spoko, nie zacina się dobrze działa... no i można zmieniać
      kolor kiedy się chce. Smsy się pisze tak jak na normalnym niedotykowym fonie.
      Gdy go kupowałam myślałam, że jest klawiatura qwety a tu rozczarowanie ; <
      Ja na fonie piszę praktycznie tylko esy,więc wolałbym delphi. Ma go moja kumpela
      i jest ok,ale też wkurza mnie to, że trzeba na tej klawiaturze mocno wciskać
      literki ; x
      Jednak przyzwyczaiłam się już do mojego corby, piszę ze słownikiem i tyle x d
    • nikt. Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:42
      nie pomogę Ci, zigiusiu, chociaż bym chciała. santa
      ale ja jednak wybrałam Corby .
      wiem , że klawiatura QWERTY jest super, ale Corbuś jest ładniejszy. ;d
      a u Delphi wygląda jakoś tak męsko, szorstko. X D

ja to bym chciała LG KS360. -,-
      wstawię zdjęcie, także nje wjem po co .
      https://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/21/96/10/1021961033
      • zigii Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:45
        nikt., moja koleżanka ma tego LG i też jest dość fajny. Miałam go kiedyś kupić, ale zrezygnowałam. Teraz nastawiłam się na dotykowe jakieś. :d
      • looveangel Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 04.05.10, 00:44
        nikt. - ja mam tego LG-ka.
        trochę się tnie, ale tak to spoko jest wink
        a co do Samsungów - wzięłabym Delphi.
        Corby ma trochę moich znajomych i tylko jedna osoba jest w pełni zadowolona.
        Delphi też bardziej mi się podoba ze względu na klawę - sama posiadam QWERTY i jest
        zarąbista. tongue_out

mam nadzieję, że pomogłam big_grin
      • melody. @nikt. 10.05.10, 14:31
        Nie kupuj tego dziadostwa ! Owszem, ładne ale psuje się naprawde strasznie. Moje trzy
        koleżanki i kuzynka miały ten telefon, i każdej z nich się zepsuł. Dwóm głośnik, jednej się
        ekran zalał czy coś a trzeciej to już całkiem, i nic się nie dało zrobić. Do tego naprawa nie jest
        tania.
      • paula43 Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 28.11.10, 12:21
        nikt-niezawsze to co ładne jest dobre weźmy np jedzenie wygląda ładnie a jest obrzydliwe. Jest takie powiedzenie nie oceniaj książki po okładce
    • jane_ Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 16:47
      koleżanki mają, i moim zdaniem o wiele lepszy jest delphi. lepiej się prezentuje, no i ma qwerty. corby totalnie mi nie leży.
    • yuitza kliik. 03.05.10, 16:55
      Corby jest na ciepło, więc ciężko Ci będzie pisać zimą. Tak, Delphi juz został
      wprowadzony, a mianowicie w Erze. Delphi jest uroczy, ale ta klawiatura QWERTY
      ma tycie przyciski, na szczęście też można pisać "dotykowo" (:
      • andz_98 Delphi 10.05.10, 15:05
        Jestem szczęśliwą posiadaczką oto owego telefonu i jest bajdzo fajny
    • th4ever Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 17:00
      Ja bym wzięła rózowego Corbiego :d
    • jabluszko Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 17:01
      smileJeśli chodzi o pisanie smsów to jest dośc długie bo musisz włączać , czy sms czy email
      potem jeszcze włączać klawiaturę( jest jak na zwykłym telefonie, tyle ze dotykasz), potem
      musisz przewijać w poszukiwaniu kontaktu, ale ogólnie spox
      Corbyego polecam, ciekawe czcionki, jak narazie nieszkodliwie się zaciął na aparacie, a tak
      to
      Wygląd ok, choć na zdjęciach wydawał mi się trochę inny
      Najlepsze są widgety, czyli te ikonki, które maasz na przesuwanym pasku na tapecie.
      możesz je chować i wyciągać.
      Ogólnieserce polecam
      • zigii Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 03.05.10, 17:14
        bawiłam się Corby w salonie i nie jest tak źle. Próbowałam pisać SMSa i też dość mi się podobało. Szkoda tylko, że nie ma tej dotykowej QWERTY, tylko taka, jaka jest w normalnym telefonie.
        • durex_ Re: Samsung Delphi 100 razy lepszy 03.05.10, 20:31
          polecam go. mam ten telefon i jest świetny. Jestem z Plusa i go właśnie z salonu
          Plusa kupiłam.
          • wyobraznia Re: Samsung Delphi 100 razy lepszy 04.05.10, 00:25
            wątek był, sprawdź sobie w googlach ;*

a tak serio, to delphi jest o wieeeeeeele lepszy. corby to badziew=d
            tak,tak fajnie się na nim pisze i wgl. moja koleżanka kupiła go na allegro, sprawdź. ale w
            pomarańczy nie ma, jesteś pewa? ;>
    • mileyoxox Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 04.05.10, 10:30
      ja mam ten delphi i jest fajny , lubię na nim pisać mam go od 5 miesięcy i mi się znudził ,
      mogłabym mieć inny ale ten jest zajebisty i nie chce go zmieniać , a nie lubię pisać na
      takich klawiaturach jak u corby . !
      • sylwek11 Re: Samsung Delphi 10.05.10, 13:29
        moja koleżanka ma i chyba sprawuje się dobrze. ;p
    • squash mam Corby'ego w Orange. 10.05.10, 14:10
      Smsy dobrze się pisze, jest wysuwana wirtualna klawiatura. Musiałabyś mieć palec wielkości
      palucha mojego dziadka, żeby pisanie było dla ciebie niewygodne.

Kocham mój telefon, po prostu pasuje mi do kształtu dłoni. Nie zamieniłabym go na żaden
      inny. Aż do końca dwuletniej umowy. ; >
    • koralowa . 10.05.10, 14:17
      Samsung Delphi .
    • secrets Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 14:18
      możesz sobie kupić Samsung Corby Pro, który ma klawiaturę qwerty.

chciałam sobie kupić telefon i myślałam nad corby, nie kupiłam go bo ponoć strasznie się zacina. delphi? brałam go pod uwagę, ale coś mi w nim nie pasowało.

mogę ci polecić samsunga avile i LG cookie.
      • melody. Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 14:27
        Ja mam Samsunga Corby, i powiem że jak na telefon dotykowy jest bardzo dobry. Na pewno
        lepszy od Delphi, bo moja koleżanka ma. Nie dość że się strasznie zacina, to dotyk jest mało
        czuły. Wg. mnie jedyny plus tego telefonu to klawiatura QWERTY. Co do pisania SMS na
        Corby, to mi się pisze bardzo dobrze, a nawet lepiej niż na telefonach bez dotyku. Także
        ogólnie rzecz biorąc - polecam Samsunga Corby.

Nie zgadzam się z koleżanką u góry. Nie kupuj avili bo to zuo. Moja koleanka posiada i po
        dwóch tygodniach chce sprzedać.
    • fanka97 Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 14:24
      ja od niedawna mam Samsunga Corby i jest bardzo fajny polecam a co do pisania
      smsów to pisze się bardzo wygodnie jak wybierałam komę to trochę się bałam ale
      jest super już pierwszego dnia wygodnie było mi pisać smsy nie lubię za bardzo
      pełnej klawiatury w komórkach chociaż mogłabym się chyba przyzwyczaić
      ostatecznie polecam Samsunga Corby
    • dacey Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 14:30
      corby nie polecam , jest strasznie dziwny ; xx. .
      o wiele lepsza jest avila , którą sama posiadam ; ) . możesz pisać na qwerty
      tyle że na dotyk wink . co do delphi , z tego co wiem , w telefonach klawiatura
      qwerty łatwo się psuje uncertain . cała "lata" i wgl ; )
      no ale jeśli już wybierasz z tych dwóch - zdecydowanie DELPHI ! ; p
      • laurilla Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 31.08.10, 12:15
        ej dacey,a ile avila na karte kodsztuje? :p
    • denessa Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 14:37
      ja mam corbiego i byłam zadowolona aż do czasu gdy updł mi tak że cały ekran zrobił się czarny i wydałam 160 na naprawę . ale jak nim nie będziesz rzucać to będzie ok . x D eski się łatwo piszę . też zastanawiałam się nad delphi ale w końću stwierdziłam że za gruby i odokieszeni mi się nie będzie mieścił . xD
    • karolcia3486 Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 14:41
      Tak sobie się pisze na Corby
      • maddie2909 Samsung Corby. 10.05.10, 14:46
        ja mam corbiego i jestem bardzo zadowolona
        esy pisze sie bardzo wygodnie
        a zresztą wydaje mi sie że delphi to jest telefon typowy dla jakis biznesmenów
        albo ludzi którzy piszą duzo sms-ów a corby to telefon typowy dla nastolatków a
        do tego ładnie wygląda i jest prosty w obsłudze
        jedyny minus corbiego to słuchawki dla mnie one są nie wygodne ale można je
        zmienić więc nie ma co sie martwićwink
    • gwiazdka_97 ; ] 10.05.10, 14:49
      gdybym na oczy nie widziała obydwóch telefonów w realu , wybrałabym Corby . ale on
      nie jest aż taki świetny jak ( mi ) się wydawało . zdecydowanie lepszy jest Delphi ! fajny
      jest też Samsung Avila , gdybyś miała taki wybór . wink
    • summerangel Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 14:52
      fajniejszy Delphi . podoba mi się
      • roxy11 Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 14:57
        moja koleżanka z klasy ma Samsunga Delphi.
        wiadomości na nim się pisze o.k.r.o.p.n.i.e.
        i strasznie denerwuje mnie menu.
        nie polecam.

z kolei inna koleżanka ma Samsunga Corby.
        ten bardzo mi się podoba.
        po pierwsze ma fajną obudowę,
        i dla mnie jest wszytko bardziej przejrzyste niż w Delphi.
        ja bym wybrała Corby.

a ja mam LG KU 990i ;d też dostępny w orange mix.
        ; )
        • roxy11 Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 15:01
          a jeśli zależy ci na tych klawiaturach, to
          one są obydwie w
          moim
          telefonie
          , tzn. numeryczna i querty.
          osobiście wolę numeryczną ;d
    • czarownica_xd Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 10.05.10, 14:59
      hmm, ja bym poszła na kompromis i kupiłabym samsung corby pro. wygląd corby ale
      z klawiaturą qwerty.
      nvision.pl/media/gals/2010/45/1264538419samsung_corby_pro.jpg
    • ja_xd Samsung Corby ;D 10.05.10, 15:00
      Ja mam corby i jest super big_grin dobra rada: nigdy nie kupuj teleonu z klawiaturą
      QWERTY !!!!! To najgorsza rzecz na świecie ! Jest nie wygodna i wogóle (mój tata miał z
      taką klawiaturą) w corbym pisze się ok xD ja nie narzekam big_grin a ogólnie to teleon super smile
      jestem z niego b. zadowolona tongue_outwink Polecam kiss
    • dosia_docha Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 31.08.10, 11:10
      Hej .. mam dla cb propozycje..jest taki samsung B5310 tzw. corby pro to jest połązenie obu
      samsungów wymieniionych przez cb..czyli to jest samsung corby z wysuwaną klawiaturą jak
      w samsungu delphi;D smile
      • nikt. Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 31.08.10, 11:15
        a ja sobie założyłam wątek na oficjalnym i jedyna osoba, która się tam udzieliła, to ja.

NO WEŹCIE LUDZIE, JA TUTAJ POTRZEBUJĘ POMOCY!
    • cameron Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 31.08.10, 12:02
      Ja mam Delphi, ale przyjaciółka Corby i obydwa są fajne. ;]
      Jednak klawiatura QWERTY jest lepsza.
      No ale z opinii przyjaciółki, można się szybko nauczyć w miarę pisać. ; dd
    • petka Re: Samsung Delphi or Samsung Corby. 31.08.10, 12:05
      Delphi jest świetny, a Corby jest brzydki z wyglądu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka